The Freshmen (foto)
NaamTerry Konings & Biba Blackham
FunctieDJ, groep
Geslachtman
Groepsleden
Biba, Biba Blackham
GreenEyez, Terry Konings
HerkomstNederland
Genresclub, eclectic, hip hop, house, latin, r&b, reggaeton, urban
SiteSite thefreshmen.nl
Aanwezigheidfacebookpagesoundcloudtwitter
Biografie
Dj Biba
Geboren op 18 Maart 1986, was vanaf kleins af aan al met muziek bezig.Zo interesseerde hij zich vooral in de zogeheten r'nb en hip-hop. Hij keek voornamelijk op naar artiesten zoals, Will Smith, Tupac, Biggie, Dr. Dre & Snoop Dogg en Dj's als, Grand Master Flash, Jazzy Jeff, Kid Capri & A-Track. In 2002 vormde hij met wat leefdtijdsgenoten een formatie UCP ook wel bekend als UnderCoverProductions. Deze groep scoorde vooral 'underground' internethitjes en Biba zag hier veelal de lol van in.

In het jaar 2004 kwam hij in contact met een evenementenbureau waar hij zijn netwerk in de zogeheten 'scene' uiteindelijk mee kon uitbreiden. Biba kwam bijna in elke club in Nederland om wat foto's te schieten voor de site en uiteraard ook voor promotionele doeleinden. In 2006 begon hij zich te scholen als 'dj' bij Dj Smash thuis. Wekelijks ondervond hij de wereld van het draaien en op deze manier creëerde hij er een onvoorwaardelijke liefde voor.

Mc GreenEyez
Terry Konings ook wel bekend als Mc GreenEyez is geboren op 3 Januari 1986 te Amsterdam. De bijnaam "GreenEyez" is vanzelfsprekend gebaseerd op de kleur van zijn ogen, die hij van zijn moeder heeft gekregen. GreenEyez was van nature altijd iemand die op de voorgrond durfde te treden en zijn mening niet onder stoelen of banken schoof. Zijn liefde voor muziek is ontstaan door zijn moeder, die vanaf dat hij zich kan herinneren, de lekkerste rn'b en soul thuis in de woonkamer draaide.

In Mei 2008 kregen GreenEyez en Dj Biba een eigen radioshow aangeboden door Aries Sporkslede. Elke dinsdag zonden ze een radioshow uit genaamd, 'Eigen Bodem'. De reacties op de show waren overwegend positief omdat de chemie tussen Biba en GreenEyez ook voor de luisteraars 'voelbaar' was. Zo is verder het idee ook ontstaan voor de jongens om hun krachten te bundelen in de vorm van een zogeheten dj-team, onder de naam The Freshmen.

Met de komst van de- radioshow ontdekte de jongens dat hun vriendschap zijn weerga kende in de dynamiek onderling en dat ze mekaar feilloos aanvoelde. Met de tijd kwam The Freshmen in contact met diverse organisaties, wat resulteerde in de nodige boekingen door het land en zo hebben ze op diverse A-concepten gestaan zoals, Soixante Neuf, Black Music Special, Classified, R&B Legends, Urban Legends, Sexy Bag, Juice, Aandachtstrekker!, The Game en nog veel meer!

Los van de stroom aan boekingen heeft The Freshmen ook het genoegen gehad om voorprogramma's te verzorgen voor buitenlandse artiesten van naam, te noemen Sean Paul, Ciara, Tyga, Tank, T-Pain, Bow Wow, Jeremih, N*E*R*D, Bobby V etc. In Oktober 2011 heeft The Freshmen hun eerste officiele single "Money" uitgebracht in samenwerking met prominente rappers van Nederlandse bodem, Nino, Keizer & Kalibwoy! Hier is ook een videoclip van geschoten, die binnen 1 dag de voorpagina van YouTube haalde, waarmee The Freshmen een duidelijke stempel heeft kunnen drukken op de (urban)scene.

Al met al staat The Freshmen voor verfrissing en weten wat men wilt in de clubs en zoeken ze elke keer in hun set het grijze "eclectische" gebied op wat een ieder tot tevredenheid stemt in de club!
pagina laatst gewijzigd op
Party agenda The Freshmen
Laatste optreden was op donderdag 26 april 2018: R&B Legends, Dido Events, Amsterdam
Statistieken
264·optredens
geen·in de toekomst
264·in het verleden
5Partyflockfans
319Facebooklikes
2·video's
2·stemmen