Partyflock
 
foto Kid Culture
NaamEdwin Bicker
FunctieDJ
Geslachtman
HerkomstNederland
Genreshouse, minimal, techhouse, techno
E-maildjkidculture@gmail.com
Aanwezigheidbeatportfacebookpagesoundcloud
Affiliatie
1
Lid
partyflock Kid Culture (10 nov 2013)

Biografie

Kid Culture is even bedreven in het draaien van HOUSE als het produceren er van. Aanstichter was niet op de laatse plaats het geknip en geplak van Ben Liebrand in zijn Veronica mixtapes. Maar bovenal, de funk die in die jaren 70 het ouderlijk huis domineerde toen Kid Culture daadwerkelijk nog een kind was.

Kid Culture's drie grootste releases van 2011 waren "Everybody 2.0 featuring Rene Engel aka De Nachtwacht" op Bitten, het label van 2000 and One en Sandy Huner. De "Gotta Help" EP op Gruuv waarvoor hij samen met El Mundo & Satori de studio in ging en hun een top tien notering op Beatport op leverde. Samen met Thomas Robson brengt hij de "So addictive" EP op Remote Area uit waarvan "So Addictive" veel support kreeg van Luciano, Ricardo Villalobos, Solomun, Dubfire, Riva Starr, Karotte, Monika Kruse, Gregor tresher, Tobi Neumann, Paco Osuna en Steve Lawler.

De laatste remix van Kid Culture op Sincopat van de track "L.O.V.E." samen met One Hand is onlangs gedraaid op BBC radio1. Tijdens de 'essential mix' van Pete Tong die de plaat afkondigt met: "Brilliant remix, Kid Culture definitly got the funk".

Het jaar 2011 bracht de dj-carriére in een stroomversnelling. Nationaal tel je mee met boekingen op Awakenings Festival, Soenda indoor, Extrema Festival, Static on the beach, Solar en de vele neefjes en nichtjes van deze trendsettende evenementen. Maar internationaal gaat de schoorsteen roken van optredens als op het vermaarde Sonar Festival. Op uitnodiging van het label Suara in Barcelona vanwege de bloedstollende producties die aandacht op hem vestigden in 2010. Dit sneeuwbal effect bracht hem tevens naar de gerenommeerde Tresor club in Berlijn.

Winter 2011 staan alweer nieuwe releases gepland en gaat Kid Culture de samenwerking aan met het Amsterdamse Misc Agency. In december ziet een remix voor Aliens van Bvaltik het daglicht op het label Waldlieben Familien van Duitse held Horatio, en komt de rmx voor One Hand aka AFFKT & Darlyn Vlys uit op Sincopat.

De zomer van 2012 brengt veel goeds met zich mee met optredens op oa: Indian Summer Festival, 18 Hours festival, Lakedance festival en als klap op de vuurpijl openen voor Paul Kalkbrenner op Extrema Outdoor. Ook gaat Kid flink wat platen uitbrengen met releases op Remote Area, Bang Bang, Sincopat en Espai.

"Remember, today's kids are tomorrows citizens"

Uitgaansagenda Kid Culture

Laatste feest was op zaterdag 10 april 2021: Bak 2 Bak Sessions
6 november 2010
Foto's, Soenda Indoor, 6 november 2010, Central Studios, Utrecht
31 januari 2008
Foto's, ..Phat!.., 31 januari 2008, Party-Crew-Café, Amsterdam

3 waarderingen

De_­Nachtwacht
HELD!
chef puree
Vaar-ti-fest!!!
Martijn van Langen
De dj die weet hoe hij met 4 draaitafels moet draaien :respect:: mijn uber meester :respect:

4 opmerkingen

Zie t feestje van aankomende week in Canvas niet in je agenda staan hoor :-p
Arrr
Artiest Bunker219
Hele, hele, hele dikke producties!!
KC podcast voor de liefhebber ;)

http://soundcloud.com/djkidculture/www-twig-bookings-com-part-2

Grt