Partyflock
 
foto TDK
NaamTony de Kruijf
FunctieDJ
Geslachtman
Lid van groepDos Palomas Negras
Geboortedatum
Leeftijd53
HerkomstNederland
Genreselectro, funk, groove, house
Aanwezigheidfacebookpagetwitter
Lid
Biografie
Als kind was hij al in de weer van muziek en ook met plaatjes draaien. De liefde en passie voor vinyl is altijd gebleven. Dit jaar viert DJ TDK, alias Ton de Kruijf, alweer zijn tweeentwintigjarig bestaan als DJ. In 1986 op zijn achttiende begon TDK pas echt professioneel met draaien. Eerst in het klein op underground feestjes. Twee jaar later volgde zijn eerste vaste club in zijn woonplaats Amersfoort. Tegelijkertijd liet de nieuwe muziekstijl House van zich horen. TDK was ook op de hoogte van deze uit Amerika overgewaaide muziek, die momenteel garant staat voor een miljoenenbusiness. Hij mixte de doffe Acid-dreunen echter net zo makkelijk met disco uit de jaren '80 en de eveneens zeer populaire stijl in die tijd, Swingbeat.

In 1989 ging TDK helemaal los in de hippe Amersfoortse club The Gent. Hier werd -zeker voor die tijd- redelijk vernieuwende muziek gedraaid zoals de housestijlen New Beat en Acid. Wie herinnert zich het teken van die tijd, de Smiley, niet? Enkele jaren later kwam TDK in contact met plaatsgenoot Dave Kramers, die samen met een andere Amersfoortse dj Dadadance had opgericht. De house zelf was inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig muziekgenre, die ook verschillende stijlen begon te ontwikkelen.
Samen met Dave organiseerde TDK een wekelijkse clubavond in de Amersfoortse uitgaansgelegenheid St. Joris, waar enkel house op het programma stond. Het duo wist grote namen te trekken, zoals Marcello, die als resident dj ook elke week de Amsterdamse It op zijn kop zette. Kortom: een supertijd in de gloriejaren van de house. TDK draaide vervolgens op grote feesten, zoals in het chique Hilton-hotel en ook in de It. Maar TDK keek ook over de grens. Samen met Dave vertoefde hij enkele zomers in Barcelona en ook vertoonde hij zijn draaikunsten in Boedapest en het Engelse Blackpool en dit jaar in club plaza in ST Petersburg en Londen. Tevens is hij mede-organisator van Kriebels; een terugkerende clubavond in Het Filmhuis die in 2006 onder de naam Lente Kriebels haar debuut beleefde. De draaistijl van TDK is het best te omschrijven als Mash met een stevige groovy clubsound. Kortom: allerlei stijlen worden door elkaar gedraaid, zodat het publiek continue verrast wordt. In één avond passeren gemakkelijk de jaren '70, '80 en '90 voorbij en worden de populaire nummers die nu de top 40 regeren ook zeker niet vergeten. Wel gaat TDK dan altijd op zoek naar vernieuwende mixen, TDK kan ook makkelijk een avond opbouwen in één stijl; zoalsHouse van nu, de house van begin jaren '90 of alleen '70 en '80. Jullie 2006 kwam de eerste 12inch uit onder de naam Dos palomas negras een project met Tymen Geurts ,Het is nu ook hun eigen label is in samenwerking met Earforce . De afgelopen jaren is het label uitgegroeid tot 1 van de nederlandse toplabels op club gebied . Met support van oa Erick E,Roog en Dj's Uit de hele wereld. Op dit moment produceerd DPN het 1e debuut album van Miss Bunty
Tussen al dat geweld van nieuwe dampende beats vind hij het nog steeds leuk om te draaien waar zijn roots liggen. "Disco". Sinds 2009 is hij de vaste dj van het discofestijn van nederland "De Ouwe Lullen DiscoShow". Met veel plezier draait hij dan de ouderwertse Disco met de techniek van nu. Ook vind TDK het leuk om de muzikale combinatie met de zanger Peter Rip te verfijnen. Deze combi werkt zijn muzikale vruchten feestelijk af.
pagina laatst gewijzigd op
Party agenda TDK
Laatste feest was op vrijdag 6 juli 2018: Kei Foute Party, Mijnbouwweg, Amersfoort
Statistieken
161·optredens
geen·in de toekomst
161·in het verleden
5Partyflockfans
342Facebooklikes
2·opmerkingen
2·waarderingen
5·stemmen
2 waarderingen
This dj rocks !
Osse
goed

2 opmerkingen

Goede DJ Kan iedereen laten los gaan!
heeeej neef!!!

Jou toch weer even gezien gisteren hihi

xx chantal