Partyflock
 
NaamGerard Alderliefste
Functiezanger, gitaar, pianist
Geslachtman
HerkomstNederland
Genresnederlandstalig
SiteSite gerardalderliefste.nl
E-mailgerard@alderliefste.nl
Aanwezigheidfacebookfacebookpageinstagramsoundcloudspotify

Biografie

Alderliefste verwerft naam door de jarenlange succesvolle optredens in vaderlands kroegen en grandcafé's van Amsterdam tot aan Maastricht. Luxembourg op het Amsterdamse Spui wordt een thuishaven. Optredens in 'De vrienden van Amstel live' bij Manuëla Kemp geven het trio meer nationale bekendheid. Vaste drummer is Luc de Bruin, bassisten zijn achtereenvolgens Kees Post, Arnd Broeke en Robert Kramers.
In 2004 verschijnt het zelf gecomponeerde en Franstalige album "Je Maintiendrai" en valt de toepasselijke stijlomschrijving 'powerchanson.' De band wordt tweede op het Concours de la chanson van de Alliance Française in 2005.
Samenwerkingen met de topartiesten Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw leveren twee top 10 hits op: "Laat me / Vivre" en "Une belle histoire / Een mooi verhaal". Beide titels staan jaarlijks hoog in de top 2000.
Naast een groot aantal radio- en TV optredens is de band in 2007 gedurende zes avonden te gast in Gelredome's Symphonica in Rosso.
In april 2008 verschijnt het 2 e Franstalige album 'De Franse Slag', dat naast de hit "Une belle histoire/een mooi verhaal, een paar bijzondere samenwerkingen met Shaffy, List, the Mc. Garrigle sisters, Jack Poels en Cor Bakker bevat. Productie van de eerste albums is van Sander van Herk en Henk Temming van Het Goede Doel.
Dan ontluiken de theatertournees: vanaf september 2008 draaien achtereenvolgens de Franse Slag, T3OIS, Carte Blanche, en vanaf 2014 20 jaar Alderliefste. Op 24/10/2014 ziet het derde album "Trois" (half Frans/NL) het licht, onder productie van Michel Schoots.