Partyflock
 
Functieband
Geslachtman
HerkomstNederland
Genrescountry
SiteSite theyoungriver.com
Aanwezigheidfacebookpageinstagramitunessoundcloudspotify

Biografie

The Young River is een Nederlandse New Country band bestaande uit leadzanger en gitarist Nick Jongejan, bassist Timmy Steenstra Toussaint en drummer Gijs de Waal, die elkaar leerden kennen op de Rockacademie. Wat deze samenstelling zo uniek maakt is dat ze vanuit hun verschillende roots één gezamenlijk liefde hebben voor countrymuziek. Grote inspiratie voor de band zijn artiesten zoals Keith Urban, Dan + Shay en All Time Low.​

Afgelopen anderhalf jaar hebben de heren vijf singles en hun debuut EP uitgebracht om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met hun muziek. Dit heeft geleid tot veel leuke shows met onder andere voorprogramma optredens van bands als The Overslept en Bottles Of Love en uitnodigingen bij verschillende radiostations als 3FM, Omroep Brabant en Omroep Flevoland. Ook is de band door Bibelot en Popcentrale (Dordrecht), genomineerd voor 'Beste nieuwkomer 2018'.

Met een combinatie van rockgitaren, een stevige ritmesectie, meerstemmige vocalen, banjo en mandoline zorgt de band voor een frisse wind binnen de Nederlandse muziekscene. Het is hun doel om de moderne Countrymuziek op de kaart te zetten. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een tweede EP, die in 2019 zal verschijnen.

Uitgaansagenda The Young River

Laatste feest was op zaterdag 14 september 2019: Slik Festival, Hellenburgstraat, Baarland
Statistieken
1·optreden
geen·in de toekomst
1·in het verleden
1Partyflockfan
3.2 KFacebooklikes