Partyflock
 
Forumonderwerp · 627980
 
voor wie van koken houdt of voor wie op kamers gaat en geen idee heeft wat 'ie voor z'n huisgenoten op tafel moet zetten of voor wie geen inspiratie meer heeft in de keuken:

iedereen die lekkere, gemakkelijke en/of verrassende recepten heeft kan ze vanaf vandaag hier kwijt!

en laat ik zelf maar vast beginnen:

Aardappel Anders namelijk Aardappel Wendela (voor ± 3 personen)

- 2 potten Aardappel Anders (smaak: knoflook/kruiden)
- aardappelschijfjes (gekookt)
- gehakt (zo’n 450 gram)
- ui
- paprika
- boontjes (een handje vol per persoon)

Snijd de ui en de paprika in stukjes. Dop de boontjes en snij ze in wat kleinere stukjes.
Pan water opzetten voor de boontjes.
Rul het gehakt en als het bijna gaar is, gooi dan de ui en de paprika erbij. Nog eventjes bakken en als het helemaal gaar is, onderin een ovenschaal gooien.
Boontjes koken en als ze klaar zijn, in de ovenschaal, bovenop het gehakt gooien.
Aardappelschijfjes daar overheen drapperen en dan de Aardappel Anders-saus er overheen.
Ovenschaal in de oven (zo’n 35 minuten op 220°C, staat ook op de Aardappel Anders-potten).
 
wat is een Bruchetta
 
da's een stukje brood (stokbrood of ciabatta), met olijfolie en bijvoorbeeld tomaat, mozzarellakaas, knoflook, wat kruiden... uit de oven!

zoiets:

laatste aanpassing
 
uhhhh even denken hoor ik ben helemaal gek op kerrie roti hier het recept

blokjes aardappels
zakjes kerriesaus van knor
kouseband(of gewone spercieboontjes)
roti vellen
zwarte peper
hete pepers
kipfilet
veel knoflook
een ui

Hoe maak je het klaar!!

eerst bak je de kipfilet in kleine blokjes, ondertussen kook je de spercieboontjes(couseband) en de aardappels in blokjes, je hoeft het maar 10 min te koken het mag niet te zacht worden want dan word het puree.
als de kip klaar is gooi je de kerriesaus bij de kip en de aardappelblokjes en de sperciebonen(knoflook en ui heb je al bij de kip gebakken he!!!
dat prutje laat je 15 min doorkoken serveer het met de rotivellen en klaar is je heerlijke maaltijd!!!!
O ja de hete pepers moet je bij de kip bakken maar je kan ook sambal gebruiken.

eetse kus moi
 
Nou vooruit dan maar wen ;)

Stevige) pasta (tagliatelle/pipe of penne rigate) met spek-roomsaus!

"Men neme" 1 bakje gerookte spekblokjes, 1 ui, 1 bakje champignons en 1 prei...snij t allemaal klein en aanbakken met die hap (eerst het spek, daarna de ui als het spek enigszins uitgebakken is, daarna de champs en dan de prei). Hierbij 1 bekertje creme fraiche en 1 klein boursin kaasje (kruiden/knoflook) toevoegen om t als n saus te maken. Grof gemalen perper erbij is een aanrader (y)

Super easy maar SUPERlekker! :9
 
:lief: het wordt zeer gewaardeerd :jaja:
 
*kick*

heeft iemand nog persoonlijke culinaire hoogstandjes om hier met ons allen te delen? :9
 
*ugh*

Heb jij mijn receptje al geprobeerd wen? O:)
 
:jaja: maar wel naar een eigen interpretatie (en beschikbare ingredienten) O:)
 
En, en, en? Of heb je er wel heel erg je eigen draai aan gegeven? 8)
 
ja, gewoon mega-lekker :kwijl:

maar je treft dan ook een pasta-/boursinliefhebster van heb-ik-jou-daar! :D
 
OW-KEY then! :D

Me 2 :$ :9
 
hmmm... en wat zal ik vanavond eens op tafel zetten voor m'n lieftallige huisgenootje en mezelf...

*scrollt door topic*
 
het worden hartige pannenkoeken, met een zoete pannenkoek toe (Y)
 
hier een recept voor een super simpel maar overheerlijk voorgerecht..

Grote tomaten 1pp
mozzerella
olijfolie
zwarte peper
zout

snij met een goed mes een "dekseltje" van de tomaat.
hol deze uit.
vul de tomaat met een flink maar niet te groot stuk mozzerella.
een klein scheutje olijfolie erover.
afmaken met een beetje peper en zout
dekseltje erop.

je kunt dit gerecht zowel koud als warm eten voor de warme variant verwarm je gril-oven op 150 graden en gril de tomaatjes 10 minutjes..
 
:9
 
nodig: een gerookte makreel van 500 gram leg op een stuk aluminiumfolie of bananenblad in het midden een eetlepel bumbu pepesan en twee djurukbladeren. leg hierop leg hierop de makreel en vervolgens weer twee eetlepels bumbu pepesan en twee djuruk bladen vouw het geheel dicht en stoof het gaar in de oven op 200 graden.

heb het net gehad en damn wat is dat super lekker :kwijl:
 
Staan erg lekkere dingen tussen :yes:
Ga mijn moeder maar eens verrassen met 1 van bovenstaande recepten (Y)

Ga denk ik deze week voor de:
Uitspraak van verwijderd op woensdag 3 september 2003 om 21:02:
Tagliatelle met spinazie, pijnboompitjes en zalm (voor 3 à 4 personen)


Laat het wel weten zodra ik dit gemaakt heb :yes:
 
Uitspraak van Joaspah op donderdag 10 maart 2005 om 00:07:
Bereiding: Shoarmaviees kruiden en knoflook erover uitknijpen. Bakken in een koekepan 4
minuten) Klein gesneden paddo's erbij en meebakken voor 2 minuten. Broodjes verwarmen, sla
ertussen en vullen met vlees. Serveer met knoflooksaus.


En? Is dit lekker? :P
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 26 juli 2005 om 16:40:
En? Is dit lekker?


dat vroeg ik me ook al af, ja... 8)
 
*edit*

dubbele post...
laatste aanpassing
Nou nou lekkere receptjes :P

Hier een lekker recept (wel best veel werk maar dan heb je ook wat :P)

Ingrediënten (voor 8 personen)
16 pijpjes cannelloni
zout en peper
nootmuskaat
4 eetlepels olijfolie
35 gram boter
30 gram bloem
3½ deciliter volle melk
1½ deciliter slagroom
175 gram versgeraspte parmezaanse kaas
500 gram verse spinazie
250 gram verse ricotta
3 eetlepels fijngesneden basilicum
2 eieren
een lage ingevette ovenschaal

Bereidingswijze

Kook de cannelloni in ruim kokend water met zout en 2 eetlepels olie 2-3 minuten en laat ze op een doek uitlekken.
Smelt de boter, roer de bloem erdoor en bak die circa 2 minuten mee.
Roer de melk en de slagroom erdoor tot een gladde saus en laat de saus ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
Roer er 50 gram Parmezaanse kaas, zout, peper en nootmuskaat door.
Verhit 2 eetlepels olie en roerbak de spinazie snel tot ze is geslonken.
Laat de spinazie goed uitlekken en druk het vocht eruit.
Hak de spinazie grof, vermeng de groente met de ricotta, basilicum, 75 gram Parmezaanse kaas, de eieren, nootmuskaat, zout en peper en vul de cannelloni met het spinaziemengsel.
Schep 1/3 deel van de saus in de ovenschaal, leg de cannelloni erop en schenk de rest van de saus erover.
Strooi er 50 gram Parmezaanse kaas over.
Dek de cannelloni af met aluminiumfolie en bak ze in het midden van de oven ongeveer 30 minuten.
Verwijder het folie en gratineer de cannelloni in nog 15 minuten.
flan van platte kaas met frambozencoulis en quenellen van mango




Benodigdheden: ( 4 personen)


* 100 gram platte kaas
* 5 cl. suikerwater
* 50 gram halfstijfgeslagen room
* 1 blad gelatine


voor de coulis:

* 10 gram frambozen
* 75 gram suiker
* 1/2 mango



Bereidingswijze: Los de gelatine op in de suikersiroop en voeg deze bij de platte
kaas. Vermeng die goed door te kloppen. Vervolgens de half geslagen room eronder spatelen.
Giet de massa in de vormpjes en laat opstijven in de koelkast.



nota: - Men kan dit gerecht afwerken met spinsuiker
* 1 kg suiker
* 320 gram glucose
* 320 gram water
warm dit samen op tot het een 130-140 graden baume heeft. Neem twee vorken en dompel die in het suikerwater. Maak daarmee een verticale beweging boven twee bezemstelen ( bv. ) die ongeveer een halve
meter van elkaar af liggen.Bewaar de spinsuiker in een
afgesloten doos met daarin ongebluste kalk.

Lekker voor een simpel dessert
Nog eentje dan:

- Gehakt
- Tomatensaus (grand italia tradizionale = het lekkertst)
- Ui
- Knoflook poeder
- Provencaalse kruiden
- Parmezaanse kaas
- Mayonaise
- Italiaanse kruiden
- Oregano


Snij de uien klein en fruit ze aan in een pan met een beetje olie. Gooi dan het gehakt erbij en bak het rul. Dan de tomatensaus, kruiden en knoflook poeder. gooi 3 minuten voordat de pasta gaar is een beetje mayonaise en parmezaanse kaas er doorheen. Dat maakt het lekker smeeuig!

Kook de pasta (maakt niet uit welke) met een beetje olijfolie en wat italiaanse kruiden al dente. Giet deze af en zet het nog even op het vuur om het droog te koken (wel blijven roeren!)
SIMPEL WOKGERECHT

ingrediënten
-noedels
-groenten naar keuze (bijv. zakje soepgroenten)
-ketjap
-kipfilet
-woksaus (bijv. zoet-zuur)

bereiding:
-kipfilet in stukjes snijden en er ketjap bij doen, dit min. half uurtje laten staan
-kip bakken
-groenten erbij
-noedels koken
-gekookte noedels bij de kip en groenten doen
-saus erover

EET SMAKELIJK
 
heb gister ook weer iets simpels op tafel gezet dat door m'n huisgenootje en mij met smaak werd verorberd :9

rijst met kippenragout-prutje (voor 2 pers.)

- blik kippenragout
- gebraden kippenpoot die nog over was van een vorige maaltijd
- handjevol brocolie roosjes
- ui
- rijst
- zout en peper

ragout in een steelpannetje opwarmen en ondertussen het uitje snijden. rijst kan ook opgezet worden. gesneden ui even in de wok met wat olie, en dat kan daarna bij de ragout. brocolie met wat olie en een scheutje water ook in de wok, en als dat klaar is ook bij de raguot. zout en peper erbij en lekker laten pruttelen. ondertussen het vlees van die kippenpoot afpulken en ook bij de ragout gooien. uiteindelijk de rijst afgieten en klaar!

eventueel kan je een eitje per persoon koken, een hardgekookt eitje is er namelijk erg lekker bij
combinatie ui en ragout lijkt me niet zo lekker eerlijk gezegd :bloos:

Donderdag gaat ik taartje bakken, want dan ben ik jarig :woep: zal ik hier wel recept neer zetten :9
Uitspraak van ! (6) * N. * (6)™ ! op woensdag 24 augustus 2005 om 22:45:
Nou nou lekkere receptjes

Hier een lekker recept (wel best veel werk maar dan heb je ook wat )

Ingrediënten (voor 8 personen)
16 pijpjes cannelloni
zout en peper
nootmuskaat
4 eetlepels olijfolie
35 gram boter
30 gram bloem
3½ deciliter volle melk
1½ deciliter slagroom
175 gram versgeraspte parmezaanse kaas
500 gram verse spinazie
250 gram verse ricotta
3 eetlepels fijngesneden basilicum
2 eieren
een lage ingevette ovenschaal

Bereidingswijze

Kook de cannelloni in ruim kokend water met zout en 2 eetlepels olie 2-3 minuten en laat ze op een doek uitlekken.
Smelt de boter, roer de bloem erdoor en bak die circa 2 minuten mee.
Roer de melk en de slagroom erdoor tot een gladde saus en laat de saus ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
Roer er 50 gram Parmezaanse kaas, zout, peper en nootmuskaat door.
Verhit 2 eetlepels olie en roerbak de spinazie snel tot ze is geslonken.
Laat de spinazie goed uitlekken en druk het vocht eruit.
Hak de spinazie grof, vermeng de groente met de ricotta, basilicum, 75 gram Parmezaanse kaas, de eieren, nootmuskaat, zout en peper en vul de cannelloni met het spinaziemengsel.
Schep 1/3 deel van de saus in de ovenschaal, leg de cannelloni erop en schenk de rest van de saus erover.
Strooi er 50 gram Parmezaanse kaas over.
Dek de cannelloni af met aluminiumfolie en bak ze in het midden van de oven ongeveer 30 minuten.
Verwijder het folie en gratineer de cannelloni in nog 15 minuten.


(y) Wil dat ook als we weer een oven hebben nog 's zelf maken. Maar op de pakken Canneloni staat niet eens duidelijk wat je er nou eigenlijk mee moet...

Is inderdaad wel wat meer werk, maar wel super lekker. Misschien dat ik dit receptje 's bij m'n ouders thuis laat rondslingeren O:)
laatste aanpassing
 
siu timtim (loveeeeeeeeeee recept mjammie)

ingrediënten

2 rijpe bananen
250 gram yoghurt
50 gram suikerstroop
75 gram suiker
het sap van een halve citroen
½ vanille-essentie
kersen (voor de garnering)

bereiding

haal de bananen uit de schil en bewaar de schil in folie om te voorkomen dat ze bruin worden. mix de bananen fijn en voeg terwijl je blijft mixen alle andere ingrediënten toe. doe de bananencrème in een koud metalen schaaltje en zet het een uurtje in het vriesvak (mix de crème elke 20 minuten goed door elkaar met de staafmixer of met een metalen spatel). vul dan de bananenschillen met de bananencrème en garneer ze met vrolijkrode kersen. fluister je vriendje of man onder het serveren 'siu timtim' toe. dit is chinees en betekent: 'ik ben dol op je, lieve schat!'
 
Loveeeeeee recept 2

Chocolade Aardbeien met Champagne

Benodigdheden:

* uw favoriete champagne, gekoeld
* verse aardbeien, direct uit de koelkast
* chocola om te smelten (kan ook Nutella zijn bijvoorbeeld)
* slagroom of crème fraiche

Was en droog de aardbeien en zorg dat ze goed koud zijn. Smelt de chocola au-bain-marie (of gebruik chocoladepasta) en voeg 1 of 2 eetlepels slagroom toe. Laat het op een laag vuur staan. Voeg eventueel meer slagroom (of crème fraiche) toe, het moet redelijk dik worden. Het is de bedoeling de aardbeien in de chocolade te dippen. Drink er uw favoriete champagne bij!

Mannen speciaal voor jullie....verwen je vriendinnetje eens!
 
Pastasalade:

ingrediënten:
- pasta (spirelli)
- bakje cherrytomaatjes
- 3 lenteuitjes
- kipfilet (gerookte of gebakken wat je zelf lekker vind)
- 3 teentjes knoflook
- geroosterde pijnboompitjes
- 2 eetlepels groene of rode pesto
- zakje veldsla
- 2 eetlepels halvanaise

Pasta koken en af laten koelen. Cherrytomaatjes halveren, lente-uitjes snijden, knoflook persen, kip in stukjes snijden. Dit allemaal toevoegen aan de pasta en de rest ook erbij doen en klaar is kees...echt superlekker :kwijl: en heel simpel :D
 
nu de wintermaanden eraan komen...

iemand nog goeie recepten voor lekkere stamppotjes? andijvie, zuurkool, boerenkool, chinese kool, spruitjesstampot, hutspot? :9
 
well...? :D
Pakje Maggi boerenkoolstampot kopen, water koken, pan van het vuur, zakjes erin, goed doorroeren en klontje boter erbij.

Nog lekkerder als vers zelfgemaakte! :jaja:
Iemand trouwens ook het recept voor canneloni met vleesvulling?
 
Uitspraak van lindaaatje op donderdag 24 november 2005 om 13:12:
Pakje Maggi boerenkoolstampot (...)
Nog lekkerder als vers zelfgemaakte!


joh :D
maar eh, hebben ze dan ook andere smaken?

Uitspraak van lindaaatje op donderdag 24 november 2005 om 13:14:
Iemand trouwens ook het recept voor canneloni met vleesvulling?


:no: sorry!
 
Wen is er ook nog steeds :lief:

Ik ga binnen nu en heel snel eindelijk weer zelf koken. Eens wat lekkere dingen proberen die ik hier lees :jaja:
 
1 stuk brood
1 ei

en hoppa kee brood met ei
 
Uitspraak van verwijderd op donderdag 24 november 2005 om 15:26:
Wen is er ook nog steeds


alive and kickin' B)

jij ook zo te zien (Y) :lief: al iets uitgeprobeerd uit deze óverhéérlijke recepten? :9
 
Niet echt :( Maar komt goed, 1 april de sleutel, en dan mag ik zelf weer gaan expirimenteren 8)
 
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 25 november 2005 om 18:30:
1 april de sleutel


wat moet dat heerlijk voelen, éindelijk! super voor je! (Y) :D
laatste aanpassing
 
Voelt héérlijk :woep:
Thnx babe (f)
Die heb je van live&cooking gepikt :D

Moet eigenlijk meer lekkere recepten hebben met groente. Liefst gewoon eenpans-gerechten, dat scheelt afwas ;)
Dus als iemand nog wat lekkers heeft, gooi hier maar neer!
laatste aanpassing
Uitspraak van lindaaatje op maandag 28 november 2005 om 16:41:
Die heb je van live&cooking gepikt


Jij kijkt teveel tv!! ;P
Heb trouwens net aan m'n moeder het recept voor wortelovenschotel gevraagd. Is de enige manier om mij gekookte wortels te laten eten :) Echt lekker :jaja:

WORTELOVENSCHOTEL

Benodigdheden voor een hele oven schotel

+/- 500 gram worteltjes
1 ui
1/2 zakje mix voor goulash
3 dl water
1 teentje knoflook (of knoflook poeder)
400 - 450 gram gehakt.
1 el shoarmakruiden
1 el ketjap
1 zakje aardappelpuree ( +melk of water om het te maken)

worteltjes met weinig water en zout +/- 20 min koken.
gehakt rul bakken.
ui snijden en meebakken + knoflook.
shoarma kruiden -goulash mix- ketjap en water toevoegen.
heel even doorkoken (word het iets dikker).
aardappel puree maken
wortels in schijfjes snijden en op de bodem van ovenschaal leggen
gehaktmengsel erover doen.
bedekken met aardappel puree.
afdekken met alluminium folie (doe ik nooit)
tijdje in laten trekken (smaak gaat in worteltjes)
oven voor verwarmen 200'C.
+/_ 30 min door en door heet laten worden ( en bruin)
EET SMAKELIJK.

Je kan het ook een dag van te voren vast klaar maken en in de koelkast bewaren en de volgende dag pas in de oven doen


Hele ovenschotel is genoeg voor vier man.
 
klinkt lekker! en als een goeie, vullende winterse maaltijd (Y) :D

maar ik ben nog steeds op zoek naar wat simpele stamppotjes...
 
Preischotel ?

Erg moelijk is het niet, al weet ik de details niet..

Aardappels koken en stampen..
Prei fijnsnijden en koken..
Gehakt rullen (en evt. wat spekjes bakken)..

Alles mixen en nog verder stampen..

Olé, bon apetit !
 
Snel klaar en erg lekker :jaja:

Tagliatelli met Zalm :kwijl:
Ingrediënten 2 personen:

2 pakjes gerookte zalm
3 kleine bekertjes creme fraiche light of Blueband Finesse
pijnboompitten (1 handje)
2 lente-uitjes
1 zakje rucola-sla
1 pak tagliatelli
Zwarte peper
peterselie


Tagliatelli in het kokende water doen, en koken totdat deze beetgaar is.
Zalm bakken in de pan, gesneden lente-uitjes erbij, dan de crème fraice erbij en roeren totdat het saus is geworden. Rucola toevoegen en de saus op smaak brengen met zwarte peper en gedroogde peterselie.
Als laatste de pijnboompitjes aan de saus toevoegen.


Eet smakelijk!
 
klinkt goed hierboven!!!


Ik ben dol op mozzarella met tomaat!


grote bol mozzarella
tomaten
verse bieslook
verse basilicum
olijfolie
balsamico azijn


mozzarella in plakjes, tomaat in plakjes, olie erover, balsamico azijn erover (dat beide op gevoel).. wat zout en peper.. verse basilicum en bieslook snijden (of knippen) snijden, erover heen gooien en smullen maar!!

Heel simpel en in vind het heerlijk!

Je kunt voor tapas ook kleine mozzarella bolletjes nemen en cherrytomaatjes (vind ik persoonlijk lekkerder ook voor hierboven).

Dan doe je de cherrytomaatjes doormidden... de bolletjes leg je in een dressing van olijfolie en de balsamico azijn..

Je pakt een kleine sate prikker.. je pakt een ver basilicumblaadje deze doe je om het mozzarella bolletje en schuif je over de prikker en dan de twee halve tomaatjes eraan en het ziet er weer kleurrijk en feestelijk uit :P

Eet smakelijk! :kwijl:
 
DIT is echt lekker !

Kip met fetakaas

1 teentje knoflook
1 koffielepel olijfolie
1 kipfilet, 125 g
30 g fetakaas, light
1 rode ui
1 eetlepel zure room
200 g groene boontjes
bonenkruid (wat je wilt of zout)
paprikapoeder
peper en zout
gekookte aardappelen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C (stand 6)
Pel en hak het knoflookteentje en meng het met de olie en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout en smeer er de kipfilet mee in. Laat ongeveer 1 uur marineren. Bak de filet ongeveer 5 minuten in een verhitte anti-aanbakpan en leg het daarna in een ovenschaal. Brokkel er de fetakaas over en bak gedurende 10 minuten in schaaloven.
Pel en hak de ui. Fruit glazig in de pan waarin de kipfilet werd aangebakken. Voeg de zure room en 2 eetlepels water toe en breng de saus op smaak met peper en zout. Kook de boontjes met het bonenkruid in ongeveer 15 minuten gaar in licht gezouten water, giet ze af en breng op smaak met peper. Schik de boontjes en het vlees op een bord, giet er de saus over en dien op met de gekookte aardappelen.

Eetsmakelijk