Partyflock
 
Weblogs van CorinavGameren · 48099
­
HUWELIJK / DRUGS
afbeelding HUWELIJK / DRUGS

woensdag 4 februari 2004 om 02:02

Ik heb van de beslissing om mijn zoon naar Spanje te halen, afgezien toen de eerste klap viel in mijn 4 maanden oude huwelijk. Ik wist dat hij beter af zou zijn onder de vleugels van mijn familie en jeugd vrienden in het dorp waar ik was geboren. Dit huwelijk liep compleet uit de hand en situaties werden van kwaad tot erger. We hadden na een jaar al de tattoo studio open en na dat jaar gingen de zaken erg goed, Hij was inmiddels gestopt met het zetten van tatoeages en was zich gaan orienteren op auto verkoop. OOk deze zaken liepen als een trein, we hadden een wagen park voor ons twee met een keuze uit wel 13 auto's maar we hadden ook een mexicaanse bar in Alfaz del Pi en een Hollandse snackbar aan de carretera bij een nachtwinkel voor camping Titus in Benidorm. Drugs begon ook een rol te krijgen in ons bestaan. Het geweld in mijn huwelijk liep steeds meer op en werk van kwaad tot erger. Op gegeven moment is er iets gebeurd waardoor ik geestelijk zo'n klap heb gekregen dat ik in de twee weken daarna helemaal ontspoorde, mijn toenmalige echtgenoot was in de boeien geslagen en zat voor uitlevering naar belgie. Ik bleef nog alleen achter en consumeerde in die periode dagelijks drugs om de pijn en het verdried maar niet te voelen.

Ik leerde een jongen kennen (Danny Abe) hij was net uit Amsterdam gekomen om zijn bestaan op te bouwen in Benidorm. Ik werd verliefd en hij kwam steeds vaker in en om mijn huis. We gingen dagelijks uit en hij zorge voor een hogere hoeveel heid aan drugs.

Op gegeven moment komt mijn eerste echtgenoot uit het gevang en na veel praten geloofde ik zijn woorden dat hij veranderd zou zijn zoals hij mij dat vertelde. Ik geloofde dit en was dol gelukkig in de korte periode hierna, met mijn drugs consumpties was het wat minder en het stappen duidlijk niet. We waren op een avond naar KM gegaan, hier stond mijn beste vriendin achter de bar met een collega, het was gezellig we zaten wat aan de bar en op het eerste en beste moment komt die jongen naar ons toe eb verteld mij dat er een pakje op het postkantoor ligt van Altea, ik was erg verbaasd dit van een barman te horen en ook dat er een pakje voor mij op dat postkantoor ligt. Omdat ik op dat moment niet wist dat deze jongen door de weeks werkzaam was in dat postkantoor, was mijn wantrouwen groter als hiervoor, Mijn eerste echtgenoot schrok volgens mij net zo hard als ik zelf en we overlegden wat te doen. Met nader inzien was het pakketje niet van mijn ouders of andere familie omdat die daar mij zeker van op de hoogte hadden gebraacht. Dit pakketje was ook niet van mijn zaak omdat die in Benidorm is gelegen en het pakketje in dat geval op het postkantoor in Benidorm was aangekomen. Ik besluit dit aan te geven bij de Guardia Civil in Altea en heb daar verklaard dat ik niets weet van de afkomst van dit pakketje en ik ook niet een pakketje verwacht. De verklaring is opgenomen en men vroeg mij eveneens nog of ik het evt, wilde afhalen in hun bijzijn. Omdat ik geen vertrouwen heb in het Spaanse recht stelde ik voor dat te doen in bijzijn van een advokaat waarop hun geen interesse meer toonden. Ik stelde dit voor omdat ik een groot vermoeden had dat men mij daar ter plaatsen in de boeien zou slaan als mede betrapt bij het afhalen. Maar op een gegeven ogenblik werd ik evengoed gearresteerd ivm. met deze zaak. ik heb toen 10 dagen in een donkere en vochtige vieze cel gezeten en na een paar dagen kwam ook die Dannie in het cellen complex van de Guardia Civil, vervolgens zijn we afzonderlijk voor geweest bij de rechtbank en na een aantal dagen zijn we over gebracht naar de gevangenis Font Callent Alicante. Dat Danny Abe uit Amsterdam met dit pakketje te maken heeft is mij duidelijk geworden toen we door de Guardia Civil over werden gebracht naar deze gevangenis, onderweg vertelde Danny Abe mij dat ik zou weg rotten in de gevangenis omdat ik hem bij de zaak had betrokken en verraden.

Na 4 maanden kwam ik op borgsom van 200.000 pasetas vrij, dat is ongeveer € 1500.00. Ik was er kapot van, mijn advokaat was ook nog een verslaafde van Cocaine en bleek dat hij een miljoen pasetas in zijn neus had laten verdwijnen, 1 miljoen pasetas die mijn vader hem had betaald voordat hij iets kon gaan ondernemen. De constante leugens van je komt er uit, ik help je, vertrouw me maar, ik weet het zeker dat je vrij komt, werkte slecht in op mijn vertrouwen en gaven me angst dat het nog wel eens lang kon gaan duren. Uiteindelijk was het maar 4 maanden en waren er inmiddels getuigen die voor mij een verklaring hebben afgelegt bij de Guardia Civil en verklaarden dat Danny tegen hem had verteld dat hij wel vaker op deze manier zijn geld verdiende. Deze getuigen zou normaal gesproken erg belangrijk zijn als een rechtsysteem ook eerlijk is maar niets is minder waar. Toen de tegen partij oor kreeg van deze getuigen kwam er plotseling een getuigen van hun kant die verklaarde dat ik op het postkantoor was om te vragen naar een pakketje. Ik geloofde mijn oren niet toen ik dit hoorde omdat ik niet eens weet waar dat post kantoor zit. De Guardia had mijn getuigen gevraagt waarom hij deze verklaring wilde afgeven, Mijn getuigen verklaarde dat hij mij enige keren heeft zien lopen en ik op hem een spontane en zeer vriendelijke indruk na liet. Danny had ook inderdaad tegen hem verteld over zijn praktijken en mijn getuigen vond het stijlloos en kwam gelukkig voor me op zonder dat ik hem heb gezien of van zijn bestaan af wist. In de periode dat ik vast zat heb ik de zaak beter bestudeerd, mijn vader heeft onvoorwaardelijk achter me gestaan en in mijn onschuld geloofd. In de zaak kwam een adres naar boven van waar het pakketje is verzonden namelijk Dennenboomstraat 1 Hilversum. Mijn vader heeft dit adres laten checken maar dat bestond dus niet!.

Ik kwam buiten en op het moment dat ik Font Callent uitliep moest ik even adem halen en de zuivere zuurstof in me opnemen, dit gevoel van vrijheid was op dat moment een heel bijzonder gevoel.

Een dag later was ik naar de markt geweest en werd ik aangehouden door een vriend van de Guardia Civil uit Altea, omdat er een collega bij was moest hij me aanhouden om een reden die ik zou vernemen op het bureau. Ik ben dus mee gegaan en daar werd me verteld dat ik werd aangehouden door hun om uitlevering naar Belgie, waar het presies om ging was nog niet duidelijk, maar zou men mij zeggen in de loop van de dag. Toen alles binnen was van papier werk, kwam men mij op de hoogte brengen van de aanklacht.

De aanklacht was...

Valsmunterij, Ik heb ooit een parfum en een slof sigaretten gekocht in Barveau/Bomal een billjet van 5000 Bfr heeft een waarde van FL 275,00 ik had in dat winkeltje voor ongeveer FL 240,00 en kreeg dus een klein deel terug. Ik geef toe dat ik me herinner daar een perfume gekocht te hebben en sigaretten. Maar zeker niet bewust te zijn dat dit briefje vals zou zijn. Als ik echt geld aan het verdienen was dan had ik winkel na winkel genomen en niet een perfume gekocht maar slecht 1 pakje sigaretten met dan een FL 170,00 wisselgeld. Maar Interpol wilde mij dus hier voor naar Belgie halen, Spanje wilde mij niet arresteren omdat het ging over een vals billjet van 5000 bfr wat onder 40.000 passetas bleef en waarvoor je zeker niet kunt worden opgepakt in Spanje. Interpol heeft toen een verandering gemaakt in de aanklacht en door gegeven aan de Spaanse autoriteiten dat ik het hoofd van een criminele organisatie zou zijn in valsmunterij, waarop Spanje interesse had. Kopstukken van criminele organisaties zijn troffee stukken in Spanje. Ze geven de agent mogelijk een hogere positie in het corps. Dus in werd opgepakt en vast gezet, dit keer werd ik over gebracht naar Madrid waar ik vervolgens alles op alles heb gezet niet uitgeleverd te worden aan Belgie, omdat ik naar mijn mening niets heb fout gedaan en ik daar ook niets te zoeken had. Ik heb toen 18n maanden in het gevang gezeten, 6 maanden langer dat is toegestaan volgens de regels van de EU zonder rechtzittingen. Achteraf heeft men mij niet uitgeleverd omdat ik in Spanje een andere zaak had lopen en daar eerst van veroordeeld zou moeten worden. Belgie daar heb ik dan ook nooit meer van gehoord als dat de betrokkenen allemaal zijn vrij gesproken en de zaak in stilte is weg gemoffeld of ook wel, in de doofpot gestopt.

De zaak van dat pakje in Spanje loopt nog steeds en ik ben dan ook erg benieuwd hoe of dit zal aflopen. gevoelsmatig geloof ik dat men de zaak tevens weg moffeld of dat men gewoon iemand aan de boom wil hangen of hij/zij dat wel/niet gedaan heeft. Want in Spanje zijn ze wel erg goed in het opsluiten en veroordelen van mensen zonder schuld.

Dat hele systeem en recht klopt van geen kanten en kan bestaan door corruptie in het justitiele apperaat.

[binnekort zal ik dit verhaal vervolgen]