Partyflock
 
Weblogs van CorinavGameren · 48097
­
Het begin...
afbeelding Het begin...

zondag 4 juli 2004 om 19:46

Het wordt elke dag zichtbaar drukker, wat me verbaasde was, dat in Spanje wiet verboden is net als wietplanten of iets dergelijks, tenminste een wiet plant mag je dan nog wel hebben. Naast ons bedrijf zijn ze elke nacht, Ja u leest het goed... ELKE NACHT aan het werk. Eerst dacht ik dat ze niks uitvoerde maar later bleek dat toch niet zo te zijn, of wel? In ieder geval heb ik een feestje een "supergras feestje in de underground en dat belooft wat. Spanjolen zijn gek op wiet dus het zal wel lekker druk worden. Maar vandaag is het volle bak, de agenda staan volgeboekt en Zaterdag komt er een tweede artiest bij (T-Bear) hij is ooit begonnen op de zwarte markt met een toko en is later vertrokken naar of woonde al in Purmerend, maar goed die komt hier deze zomer werken in de studio. Gisteren was ook wel een gezellige dag, er kwam een grote groep negroïde mensen uit Amsterdam en ik moet je zeggen dat het reuze leuke mensen waren die samen een prettige sfeer verzorgde in de zaak. Er komen dagelijks mensen binnen van verschillend kaliber, we hebben ook maar is de vlaggen op gehangen om te laten zien dat we meer als alleen maar hollands kunnen spreken, zo zijn we de belgentaal ook redelijk onder de knie Vrijdag is het heel druk geweest, het begon al om half 12 en het stopte maar niet, in de avond kwamen er 13 jongeren en heb ik 13 keer hetzelfde teken gezet, het Chinees teken voor vriendschap, ook dacht ik is iets origineels te doen, ik dacht laat ik vandaag de tattoo klanten is een frisbee geven, niet bij stil gestaan dat je met je tattoo niet kan zwemmen of in de zon, en dan uitgerekend ik ga de klanten een frisbee geven. Ach ja, zo blijf je bezig en verzin je elke dag wel weer iets nieuws, zoals vandaag ga ik bij elke navel piercing een extra sieraad weg geven, kijken of dat er in wil bij de mensen.
Maar op zaterdag ochtend gaan we eerst eens even naar de Carefour, dat winkelcentrum dat ik slechts alleen ken als Continente. Even wat tuin stoeltjes en tafeltjes er bij kopen, want Herre heeft gisteren de verlichting buiten vernieuwd, het was beren gezellig met dat groene licht en de blacklights. Dus even een tafeltje voor de goede orde. En dan weer open.
Ik ben aan een kant toch wel blij dat dit hoofdstuk alleen voor de Nederlanders en Belgen onder ons te lezen, want ik moet toch wel even kwijt dat ik de Spanjolen hier erg kleinzerig vindt, hoe of dat nu komt moet je mij niet vragen. Om ze een idee te geven dat ik wat pijn kan verzachten heb ik een grote doos met paracetamol gehaald en voor hen die willen kunnen dan voor de behandeling zo'n paracetamol nemen, pfff ik lach me rot soms, maar het werkt wel zeggen ze, maar hoe weet je of het echt werkt als de tatoeage ook nog eens voor de eerste keer moet worden gezet, maar goed, het is maar waar je in geloofd toch? Vandaag de zwarte zaterdag, dat betekend dat men massaal uitrukt op vakantie met caravan of camper over de franse wegen in de richting van Spanje of Portugal of wel de zuidkusten van Frankrijk, maar even goed dat veel mensen zullen stranden in het noorden van Spanje als het welbekende Salou, drijven er niet veel meer naar nog zuidelijke kusten als het Beverly Hills van Spanje Benidorm! Toch wel leuk hier hoor, al zeg ik het zelf, met een groot pretpark dat meer geld kost als dat het opbrengt en een aqualandia met dolfijnen een heus water paradijs waar ik zelf ook erg graag kom.  
Het is Dinsdag, en vandaag belde mijn collega T-Bear uit Purmerend om te zeggen dat hij 26 juli naar Spanje vertrekt. Tevens kwam er vandaag een klant uit Engeland die een dagje in Guadalest is geweest, hij heeft daar met anderen een opvangcentrum bezocht voor uitzonderlijke huisdieren en vertelde over een leeuw die er kort voor vandaag was binnen gebracht, Deze leeuw is een van de vele slachtoffers die een Circus brengt, de oude leeuw heeft jaren aan een eenzaam opgesloten gezeten in een trailer en is niet voldoende gevoerd, de leeuwin die bij hem was had een open gevreten rug, deze twee dieren werden in zeer kritieke toestand binnen gebracht in dit centrum, de leeuw had van de honger zijn vrouwtje aangevreten in de rug, deze overleed kort na opvang, de leeuw zelf maakt het inmiddels wel weer goed, maar ook apen, een reptielen van de meest vreemdste soorten komen hier binnen. Spanjaarden zijn vooralsnog slecht voor hun dieren en laten deze liever creperen als dat ze er geld aan uitgeven om het dier een volwaardig bestaan te geven. Het ergste van alles wat me gisteren avond deed verbazen was het nieuws, waarin men vertelde dat Nederland oogluikend de walvis jacht wil toestaan, het wordt me elke dag weer en meer duidelijk waarom ik ben verhuisd en dat Nederland hier kan achter staan is mij geheel onduidelijk.
Verder is het rustig in Benidorm, de drukte is anders dan andere jaren en dat is niet alleen hier, maar ook bij mijn collega's in Torrevieja, sinds de euro is deze branche achteruit gegaan en bezoeken minder mensen de tatoeage studio, te duur? vertel mij wat! Vandaag stond er in het krantje van de Costa Blanca dat de ponden en de euro's niet lekker overeen komen en dat het voor de Engelsen op dit moment te duur is om hierheen te komen, het is zelfs (volgens dat krantje) goedkoper om in het Caribische gebied te vertoeven als in Spanje, Ik weet niet of dat ook zo is voor de Nederlanders, toch weet ik wel dat als ik het vergelijk met een kustplaats als Scheveningen het hier evengoed goedkoper is als in ons kikkerlandje, want vooral kleding kan aan de kust in Spanje zeer goedkoop worden gekocht. Drankjes en Cocktails zijn altijd al duur geweest, net als het entree geld van de grote discoteken is nooit laag geweest, maar dat laat de pret ervan niet bederven. Evengoed zijn het en blijven het golven, de maand Juli valt voor veel ondernemers tegen en hotels zijn slechts voor de helft ingeboekt, vandaar dat in Augustus veel prijzen omlaag zullen gaan, en zijn er hotels met een all in van 22 euro te vinden in de Spaanse kust. Vandaag kwam er een klein groepje binnen die foto's stonden te maken van mijn ontwerpen, Het probleem daarvan is dat men deze meeneemt naar een collega, dat is als een artikel kopen bij de Hema en het gaan afrekenen bij de Zeeman, zo werkt dat dus niet, ik direct even een plaatje opgezocht en neer gehangen in de hoop dat men dat nu door heeft. Maar het is ook zo warm en we staan niet overal bij stil... toch? Inmiddels hebben we de tv neergehangen en kan men nu ook films bekijken in de behandelruimten van de tatoeages, wel cool!! want men geniet overduidelijk van de afleiding gedurende de behandelingen, en daar doen we dat ook voor!
De buiten verlichting is ook klaar en het geheel geeft een leuk beeld in de duistere avond aan de Costa Blanca. Nieuwe tuin meubeltjes van aluminium met een wit kussentje maakt het wel even af! Tot mijn grote verbazing zie ik iemand op mijn stoeltjes staan, met zijn zandpoten op mijn witte kussentjes, ik helemaal wit heet er op af en stel hem voor ook eens op zijn stoeltjes thuis te komen staan, krijg ik als opmerking dat hij daar geen bezwaar tegen heeft, ik mocht zelfs op zijn witte lakens gaan staan, t'ja wat moet je dan nog zeggen? Ik stond er toch even een seconde over na te denken en vertelde hem duidelijk dat hij dat zeker niet zou willen want ik breng mijn man ook mee, Mijn man is voor hun begrip een echte Hollandse beer met maat 45/46 hahaha en die wil je niet op je witte lakens hebben staan!
Leuk, kaarsjes op de tafeltjes buiten, ik dacht, laat ik is wat sfeer maken, maar omdat ik me in een passage begeef met mijn toko, komt er regelmatig een zucht wind, uiteindelijk ben ik druk aan het heen en weer rennen om de kaarsjes brandende te houden, Er komen ook regelmatig twee oudjes voorbij hobbelen met hun hondjes, zij houd van de zon en hij houd van haar en van schaduw, dus hij is regelmatig te vinden onder het afdakje aan de grote doorgang/winkelstraat Avenida de Madrid en zij zit lekker de hele dag zo'n 500 m van hem vandaan aan het strand, dus die kwamen ook even langs vandaag om me te vertellen dat men hier vrouwen ontvoerd voor geld en ze ook beroofd van hun eigendommen, met andere woorden, ik moet dus op passen voor de rovers!! hahaha.