Partyflock
 
Weblogs van CorinavGameren · 48088
­
Het begin... part 3
afbeelding Het begin... part 3

dinsdag 15 maart 2005 om 21:15

Eindelijk weer een maand weg, Nu merkbaar zie je al wat meer jongeren op straat lopen, gelukkig maar want voor een eindeloze strijd met de ouderdom heb ik geen fut!
Je zou zeggen dat door de stilte en rust in Benidorm er niets meer te beleven viel, niets is minder waar want vandaag werd ik gebeld door thuis en er werd me verteld dat mijn kat terug is. Ze is alleen broodmager. Toen ik de zaak sloot ben ik direct naar huis gegaan om te gaan kijken hoe de situatie er voor stond. Julie (zo heet de poes) is nogal erg nieuwsgierig en bezoekt hier en daar wel eens een huis. Nu zit er op ons huis een apparte kamer met dak terras, wij hebben die kamer voor onze zoon (die 26 maart over komt) Maar de buurvrouw heeft deze kamer voor haar kleding. Ze vertelde ons dat zij zo af en toe daar het raampje open zet om te luchten, Blijkbaar heeft Juli gebruik gemaakt van die gelegenheid en is naar binnen gegaan om is lekker te gaan slapen.
Toen het noodweer uitbrak, is de buurvrouw snel naar het dak terras gegaan en heeft van buitenaf het raam dicht geschoven waardoor Juli opgesloten kwam te zitten. Vervolgens kon het niet erger en werd de buurvrouw ook nog eens ziek waardoor ze een periode van 6 weken niet meer naar boven is gegaan om dat kamertje te luchten. Ja u leest het goed!!! 6 weken heeft Juli zonder eten en water in dat kamertje gezeten. Overleven van de condens op de ramen voor 6 weken lang. Het ergste van dit hele verhaal is, ze heeft binnen ons handbereik gezeten, wij roepen elke avond de katten binnen om te eten met een "pppsssspppppssssssppppssssspppp" Al onze katten weten dat ze dan eten krijgen en stuiven dan ook allemaal naar binnen. Juli kon dat kamertje niet uit en hoorde zeker weten ons geroep. Tot vandaag...
De buurvrouw belt aan en begint te klagen over kattenharen en kattenstront op dat kamertje. En verteld dat er een kat van ons uit dat kamertje is ontsnapt die dat gedaan moest hebben, vervolgens kregen alle katten dus uiteindelijk de schuld van de overlast, een vervelende zaak voor haar, maar een hel voor mijn kat!
Julie is normaal erg mollig en een stevig gebouwde poes van 4 jaar, uiteindelijk rent ze als een gek naar ons om zich te melden en wij tot onze verbazing waren met stomheid geslagen. Een beetje eten gegeven en vervolgens het menu voorzichtig aanpassen tot een normale dosis. Ik kan niet zeggen hoe blij ik ben haar weer thuis te hebben. Wat hebben wij haar gemist!!
Haar linker oog is nog wat ontstoken maar ook dat gaat nu allemaal goed komen. Nu de buurvrouw van de een op de andere dag een katten allergie heeft heb ik tegen haar gezegt dat ik mijn maatregelen zou treffen tegen haar overlast van mijn katten en mijn best zou doen om dat op te lossen. Wel vertelde de buurvrouw dat ze in huis haar ramen vaak open heeft ook als ze dus niet thuis is. Nou schiet mij maar in een kapotje, maar ik ben er dan van overtuigd dat er ook wilde/andere katten in huis komen. Om daar zeker van te zijn heb ik nu mijn kattenfamilie binnen voor een paar weekjes en doe net alsof mijn katten toch gewoon buiten komen.
Mocht de klacht standhouden dan is er met dat mens echt iets mis en kan ik met overtuiging mezelf en de katten verdedigen. De maand is slecht 5 dagen rond en het is alsof ik al voor een volle maand achter de rug heb.
De cabine achterin de zaak is zogoed als klaar, met de vakantie vanaf 20 Maart zal Nadia (Magnetic Nail Art) haar plaats gaan bezetten. Dat word dus gezellig! Haar zoon (Kenji) volgt intern een tattoo opleiding, ik ontdekte dat hij enig teken talent bezit en wilde niets liever dan hem een kans geven iets te gaan doen waar hij zijn hart in kan steken. Hij heeft dus al enige weken de aardappels zitten strippen en gisteren was het dan zover. Hij mocht van mijn man zijn oude tribal tattoo inkleuren, en daar is hij 5 uur mee bezig geweest, geweldig zoals hij dat al door heeft. Ja ik zie echt een goed artiest in deze jongen en ben ervan overtuigt dat hij het ook gaat maken. Zijn leergierigheid is zeer positief en voorlopig helpt hij mee op de vloer, maar in de toekomst zal hij toch zeker ook zijn kunst gaan verwezenlijken in mijn bedrijf en mogelijk in een nieuw filiaal. We zullen het gaan zien.


19 Maart hebben we een opendag, Dit naar aanleiding van het samenkomen van Magnetic Nail art en Body art salon. Een samenwerking die zijn vruchten moet gaan geven. Nu Body art Salon ook een cabine heeft voor het aanbrengen en verzorgen van nagels hopen we tevens de drempel te verlagen van de studio voor tatoeages en piercing onder de oudere onder ons.

FALLAS Rincon de Loix Benidorm 2005
Eerst wordt er wekenlang gewerkt aan een enorme pop en vervolgens om 12 uur s'nachts wordt het vuurwerk aangestoken.
Als het vuuwerk zijn show voor duizenden mensen heeft gegeven dan vliegt het hele beeld in brand. Dat zijn fallas. Daarvoor en daarna wordt er door iedereen veel gedronken en zijn de horeca gelegenheden afgeladen met mensen die wachten op de klok van 12 uur Niet alleen in Rincon de Loix, maar ook in andere wijken van Benidorm en andere steden in Spanje wordt dit feest gevierd. Ik heb me laten vertelllen dat dit feest zijn oorsprong kent uit Valencia en dat het aldaar gevierd wordt volgens de tradities en ook dat de beelden er veel mooier en groter zijn als waar dan ook.Tot afsluiting van dit feest zijn we even in het Gat van Nederland geweest, maar daar was het afgeladen druk. Toch niet minder gezellig want je komt er ook nog wel is iemand tegen. 
Het gat! zoals het hier genoemd wordt is gelegen in de Rincon de Loix en vanuit het Gat kon je de vuurpartij goed zien, en de hitte erg goed voelen. Live muziek maakte het geheel compleet, Ik was dood op en ben dan ook na het vuur direct naar huis gegaan. Daar eenmaal met me voeten omhoog achter de tv, storte ik geheel in slaap en ben dan ook naar me bed gegaan. Want morgen weer een frisse dag werk. Ja het wordt al weer wat drukker en ik hoop dat dit ook zo zal blijven.19 Maart 2005, Open dag in Body art Salon.
In de ochtend was iedereen al aanwezig om alle voorbereidingen te treffen voor de opendag. De opkomst was beter als verwacht en de gasten heften van een glaasje champagne voor de toekomst van Magnetic Nail Art en Body art Salon. Op de opendag kreeg Kenji weer les en ook dat verliep heel goed. Het zetten van de lijnen ging in het begin wat stroef, maar dat kwam omdat de zaak vol stond met kijkers. Toch na enige minuten waren de zenuwen bedwongen en kon Kenji zich echt verdiepen in het zetten van deze schorpioen. Ik merk dan ook dat ie erg serieus is in wat hij doet, en dat is erg positief. Want alleen dan ligt er een toekomst open als tattoo artiest. Het weekend is voorbij en het is aanmerkelijk drukker geworden, ik merk er in de salon nog niet echt veel van, maar hoop wel dat het nog zal aantrekken. Deze week moet het druk worden volgens de al bestaande middenstanders dus ik wacht het af. Wij zijn er klaar voor! De rustige periode begint zowaar op te lossen, en de afgelopen week is het gezellig druk geweest in de zaak, afgelopen Vrijdag en Zaterdag waren weer de eerste twee top dagen in 2005, dus even ergens wat drinken en dansen mocht dan ook wel weer eens. Wij met vrienden mee naar de KU (een discotheek) we waren al diep in de nacht weg gegaan en om 6 uur in de ochtend was ik klaar en had ik het wel gezien. Dan naar huis, eenmaal thuis even een kopje koffie en bijkomen van de avond, ik stortte in en ben naar bed gegaan, Herre (mijn man) was ook al behoorlijk moe en ging later ook naar bed, MOE ja inderdaad!! en dus vergeten de voordeur in het slot te zetten.
Om 12 uur werd ik wakker en na me gereed te maken om te gaan werken wil ik mijn tas pakken, die was dus weg, in mijn tas zat mijn paspoort, rijbewijs, creditcards en geld, gewoon weg dus, ikhad ook mijn telefoon in de tas gestopt dus ook die was verdwenen, ik op zoek naar de mobile telefoon van mijn man, om dan mijn eigen nummer te bellen en te horen waar de tas staat, maar ook die telefoon was weg. Ik ben evengoed naar de zaak gegaan en heb daar gebeld naar mijn nummer, maar beide telefoons waren uitgeschakeld, iets wat nooit het geval is geweest, en toen drong het pas echt tot me door dat er iemand in me huis is geweest die dit heeft meegenomen. Ik voelde me ziek en beroerd dat mij dit was overkomen, niet indirect om de spullen, maar eerder om het feit dat er iemand nog geen 3 meter van je bed heeft gestaan en je heeft zien slapen. In de middag de creditcards geblokkeerd en aangifte doen op het politie bureau. Ik kom binnen en word ontvangen door een vrouwelijke politie agente. Na 20 minuutjes word ik binnen geroepen bij de hoofd commandant, die begon mijn verklaring op te nemen, we werden regelmatig onderbroken door de agente en nu vroeg ze of hij (de commandant) even de grua (wegsleepdienst) wilde bellen om een auto weg te slepen die voor de ingang van het bureau was geparkeerd, waarop de commandant fors reageert en zegt; heb je zelf geen handen? en gebruik je kop ook eens voor wat anders als er alleen maar make-up op te smeren, de agente was zwaar beledigt en loopt de deur uit om haar probleem zelf op te lossen. De commandant zegt; vrouwen bij de politie? ppffffff Maar goed, zegt hij; laten we beginnen! ik zeg; ik kom solliciteren ik wil bij de politie! hij kijkt me verbaasd aan met een grijns op zijn gezicht. (grapje) ik kom aangifte doen van diefstal. en dat op klaar lichte dag!

Nu deze ellendige dag weer achter me ligt, kijk ik terug op een onrustige nacht, ik heb op de bank geslapen, en dacht voortdurend terug aan gisteren. Ja de schrik zit er duidelijk goed in, ik ben niet snel ergens van onder de indruk, maar nu zeker wel.