Partyflock
 
Recensies: VA - Armada House 2011
19 januari 2011

woensdag 19 januari 2011 om 00:55

VA – Armada House 2011 2 CD

Een nieuw jaar, en meteen een nieuwe dubbellaar van Armada met de beste house van het afgelopen jaar en de jaren daaraan voorafgaand. Als ik zo de tracklist van beide schijfjes langsloop zie ik ook namen van artiesten die ik niet direct met house associeer. Wat te denken van namen als: Tocadisco, Deadmaus, Marco V, Jochen Miller en Armin van Buuren. Die namen verwacht je eerder op progressive/trance compilaties terug te zien. Maar deze artiesten passen ook prima op deze mixcompilatie blijkt, een enkele keer in de vorm van een geremixte versie van hun track. Natuurlijk ook ruim aandacht voor de namen die je zeker terugverwacht op een dergelijke compilatie. Zoals: Tim Berg, David Guetta, Tom Novy en Swedish House Mafia. Behalve deze (bekendere) namen kom ik ook een aantal mij onbekendere namen tegen op het album. En toch… wanneer je de cd’s beluistert dan denk je…. oh ja. Want de meeste tracks heb ik toch wel met enige regelmaat voorbij horen komen op feesten en festivals het afgelopen jaar. Maar om voor alle artiesten uit de house scene bij te houden wat er uitgebracht wordt, is bijna een onbegonnen taak. Zeker als je geen dj/artiest bent zoals ik. Natuurlijk zijn er ook artiesten en tracks die ik wel heb onthouden, omdat je die nummers zo vaak voorbij hebt horen komen of een dermate indruk hebben achtergelaten dat je die gewoonweg behoort te kennen.

Of alle aan de compilatie meewerkende artiesten afkomstig zijn uit de Armada stal betwijfel ik. Maar dat ze bij het label Armada een neusje hebben voor goed in het gehoor liggende nummers lijdt geen twijfel. En dat deze mixcompilatie best goed kan aanslaan dat lijkt mij ook wel. Over het algemeen is het een album met twee cd’s dat aanstekelijk klinkt en die je thuis, in de auto of op je werk best graag afluistert. Het album geeft een mooi overzicht van hoe breed zich de housescene heeft ontwikkeld in de afgelopen jaren. Van meer progressive en tech georiënteerde tracks via een trancy geluid naar techno invloeden. Je hoort het allemaal terug. Met de nadruk op tech. Waren een aantal jaren geleden de grenzen tussen de verschillende stijlen nog duidelijk aanwezig en hoorbaar, het afgelopen jaar smelt het allemaal meer samen. Met als nieuwe stijl: trouse? Een combinatie van trance en house dus. Wat dat betreft vormt dit schijfje een mooie afspiegeling van deze nieuwe trend en geeft het denk ik een mooie indruk van wat je op een event als Energy kunt verwachten. Toevallig of niet, een aantal artiesten die je op dit album terugvindt staan ook geprogrammeerd op Energy, 19 februari as., Jaarbeurs Utrecht. Hopelijk staan ook de doorgewinterde trancefans open voor de genoemde invloeden. Want dat de elektronische dance muziek zich voortdurend ontwikkeld dat is een vast gegeven. Deze dubbelaar is derhalve een perfecte afspiegeling van de huidige ontwikkelingen en een mooi verzamelalbum om ook jaren later nog eens terug te luisteren en te zien hoe het er in 2010 voor stond wat house betreft.

CD I

De opbouw van de cd’s is prima verzorgd. Het is een mixalbum van ruim 2 keer 75 minuten bestaande uit 36 tracks, die je alleen of met je vrienden laat dansen van begin tot eind. De opening wordt verzorgd door een van de huidige toptracks: “Tim Berg, Norman Doray, Sebastien Drums - Tweet It”. Een heerlijke, energieke maar bovenal swingende track. Een andere opvallende track van cd I is: “Laserkraft 3D - Nein, Mann! (Tocadisco's TOCACABANA Remix)”. Het bekende ietwat monotone “Nein Mann” dat je regelmatig op een radiostation als SlamFM terughoorde. Het aandeel Swedish House Mafia op cd 1 komt voor rekening van “One” door het housemafiosotrio zelf en met het nummer “Knas” door Steve Angello. Het laatste deel van cd is afkomstig van “Marco V & Mohawk - Ego Clash” gevolgd door de wonderschone track “Chase The Sun (Thomas Gold Remix)” van David Tort & Norman Doray, een track die ook het album Perfecto Presents: Kenneth Thomas siert. Het slotakkoord van cd I is afkomstig van Jochen Miller met “Classified”. Een bijzondere track van Miller, want anders dan de zo kenmerkende “Miller Sound”, desalniettemin een mooie afsluiter van dit eerste schijfje.

CD II

Een van de eerste, direct tot de verbeelding sprekende tracks is: “Fierce Ruling Diva - Rubb It in 2010 (Chocolate Puma Remix)”. De heren van Chocolate Puma hebben deze track van het vorige decennium in de platencollectie uit hun jeugd teruggevonden en moeten gedacht hebben: “God wat een leuke track”. En terecht. Want anno 2011, ongeveer 10 jaar na het uitkomen van het origineel, doet deze track het vast nog steeds goed op de dansvloer! Track 5 is het gevoelige “Beats For You”, een coproductie van Mischa Daniels & Tara McDonald. Dat het niet altijd hoeft te beuken om toch een dansbare productie te realiseren bewijst dit nummer. Verder kenmerkt cd II zich aan de hand van een aantal grote namen plus wat opvallende reworks van “oudere” tracks. Zo vind je de nummer 2 dj van de wereld: David Guetta terug met: “David Guetta feat. Chris Willis, Fergie & LMFAO – Gettin over You”. Twee tracks later gevolgd door de huidige nummer 1 dj van dit moment: Armin van Buuren in zijn coproductie met Christian Burns “This Light Between Us (Dabruck & Klein Remix)”. Een niet vaak gehoorde rework van deze bekende productie van Armin van Buuren. Bekende nummers in een nieuw jasje gegoten door opkomende getalenteerde producers/remixers. Bespraken we aan het begin van CD II de 2010 versie van “Rubb it in”, track 12 is alweer een oud nummer dat is opgepoetst. Het gaat hier om “Federico Scavo - Let's All Chant (Manuel De La Mare & Marshall Extended Instrumental)” Ondanks dat de titel doet vermoeden dat het om een instrumentele versie gaat zijn de vocals weldegelijk opgenomen. En we gaan daarna lekker door in dit retroblokje gevolgd met: “Christian Falero & Adrian Villaverde feat. Kelly Davis - Put 'Em High”. Wat dan zeker ook niet mag ontbreken is de klassieker van BBE – 7 days and one week. En die vind je dan dus ook terug in de vorm van: “B.B.E. (feat. Zoexenia) - 7 Days And One Week (Niels van Gogh vs Sunloverz Remix)”. CD II is sowieso het feest der herkenning, want track 15 is het bij iedereen vast wel bekende: “Nadia Ali - Rapture (Avicii New Generation Remix)”. Een remix, helemaal van deze tijd en verzorgd door hét talent van deze tijd: Tim Berg / Avicii. Wat was het toch leuk en best goed, die begin jaren van de dance. Oud en nieuw, gevestigde namen en opkomende talenten, de tracks worden moeiteloos aan elkaar gemixt op cd II. De laatste 10 minuten van dit schijfje zijn gereserveerd voor “John Dahlbäck - Back To The Dancefloor (Deniz Koyu Remix)” gevolgd door dé zomerhit van 2010: “Tim Berg - Seek Bromance (Avicii's Vocal Mix)”. Deze vocale remix is wat mij betreft absoluut de mooiste die er bestaat van Bromance.

Conclusie

Armada House 2011 geeft de huidige stand van zaken in de dance goed weer. Met geremixte tracks van nummers uit het verleden en van de grote dj’s van dit moment. Het schijfje verveeld geen moment, kenmerkt zich door een prima trackselectie is afwisselend en luistert lekker weg. Leuk om klassiekers uit het verleden weer eens terug te horen in een nieuw jasje op een zeker van deze tijd zijnd schijfje. Mijn motto voor Armada House 2011 wordt verzorgd met track 16 van cd II: “John Dahlbäck - Back To The Dancefloor (Deniz Koyu Remix)”. Een aanrader deze compilatie wat mij betreft.

Tracklist

CD 1


1. Chicane - Where Do I Start (Disco Citizens Remix)
2. Tim Berg, Norman Doray, Sebastien Drums - Tweet It
3. Origene - Sanctuary (Gafry & More Remix)
4. Jean Elan & CJ Stone - Connected (Club Mix)
5. Laserkraft 3D - Nein, Mann! (Tocadisco's TOCACABANA Remix)
6. Marcus Maison & Will Dragen - In The Horizon
7. Matisse & Sadko - Hi Scandinavia!
8. Yenson - My Feeling (Deniz Koyu Remix)
9. Burns and Fred Falke - Y.S.L.M. (You Stopped Loving Me) (Club Mix)
10. Swedish House Mafia - One (Congorock Remix)
11. Deadmau5 & Wolfgang Gartner - Animal Rights
12. Steve Angello - Knas
13. Diva & Jones - Ma Ma Se (David Jones Mix)
14. Tom Novy feat. Lima - Now Or Never (Lissat & Voltaxx Remix)
15. EDX & Tamra Keenan - Out Of The Rain
16. Marco V & MoHawk - Ego Clash
17. David Tort & Norman Doray - Chase The Sun (Thomas Gold Remix)
18. Jochen Miller - Classified

CD II

1. Sander Kleinenberg feat. Jamie Cullum - Remember When (Lifelike Remix)
2. Alex Kenji - Rabatiry
3. Fierce Ruling Diva - Rubb It in 2010 (Chocolate Puma Remix)
4. Bass Kleph - Hey Ya
5. Mischa Daniels & Tara McDonald - Beats For You
6. Dabruck & Klein and Jean Elan - I've Got My Pride (Hold My Head High)|
7. DJ Antoine - Move On Baby (Christopher S Remix)
8. Matt Joko feat. SK8 - Inside (S69 Mix)
9. David Guetta feat. Chris Willis, Fergie & LMFAO - Gettin over You
10. NERVO feat. Ollie James - Irresistible (TV Rock Vocal Mix)
11. Armin van Buuren feat. Christian Burns - This Light Between Us (Dabruck & Klein Remix)
12. Federico Scavo - Let's All Chant (Manuel De La Mare & Marshall Extended Instrumental)
13. Christian Falero & Adrian Villaverde feat. Kelly Davis - Put 'Em High
14. B.B.E. (feat. Zoexenia) - 7 Days And One Week (Niels van Gogh vs Sunloverz Remix)
15. Nadia Ali - Rapture (Avicii New Generation Remix)
16. John Dahlbäck - Back To The Dancefloor (Deniz Koyu Remix)
17. Tim Berg - Seek Bromance (Avicii's Vocal Mix)
18. Three 'N One - Reflect (Niels van Gogh vs Sunloverz Remix)

zaterdag 4 december 2010 om 13:13

Party Report: Radio 538 – Koninginnedag 2010 @ Museumplein Amsterdam, Museumplein Amsterdam, 30 april 2010
Organisatie: Radio 538
Line-up: http://partyflock.nl/party/176829:Radio_538


In de vroege ochtend van wat een onvergetelijke Koninginnedag 2010 wordt, loop ik langs het Museumplein. Het ligt er nog desolaat en verlaten bij. Ik ben zojuist teruggelopen van mijn preparty tijdens koninginnenacht: Cocoon goes Amsterdam @ Powerzone Amsterdam. Enkele vroege vogels, een paar Afrikaans uitziende verkopers, vragen mij waar ze het beste hun sierraden kunnen slijten deze dag. Hier zeg ik. Op het Museumplein moet je zijn natuurlijk. Klandizie genoeg deze dag. Men verwacht zo’n 175.000 bezoekers. Dan raak je vanzelfsprekend al je koopwaar wel kwijt. Achteraf realiseer ik me dat ik ze beter naar een plek 500 meter verderop in de Van Baerlestraat had moeten sturen. Want op de borden rond het Museumplein stond nadrukkelijk aangegeven dat er daar geen vrijmarkt gehouden mocht worden tijdens Koninginnedag. Ze zullen vast een mooie plek gevonden hebben, daar maak ik me geen illusie over. De hele stad was tjokvol en het Museumplein was het centrum waar de meeste mensen zich deze dag ophielden. Direct, vanaf het begin van het Koninginnedag 2010 spektakel om 14.00 uur was het druk, maar gezellig.

Koninginnedag 2010: Radio 538 @ Museumplein Amsterdam

Museumplein Amsterdam, koninginnedag 2010, Radio 538

Om 14.30 uur arriveer ik bij de backstage entrance achter het grote Radio 538 podium. Het feest is inmiddels in volle gang. Een timetable wordt me uitgereikt door de organisatie. Handig… zo hoef ik geen enkele van mijn favoriete artiesten te missen. En dat zijn er een paar deze dag. Wat te denken van: Ilse de Lange, Markus Schulz, Chuckie, Kane, Housequake (Roog vs. Erick E) en als headliner en afsluiter, zoals we inmiddels gewend zijn: Radio 538 resident: Tiësto. Elke vrijdagavond van 22.00 – 00.00 uur presenteert hij zijn radioshow, Clublife @ radio 538. Maar Tiësto is onze nationale trots, en exportproduct bij uitstek. Dus iedereen op het Museumplein zal hem toch wel inmiddels kennen. Kinderen onder de 5 jaar en 65 plussers uitgezonderd. En ook de andere artiesten die deze dag langskomen, mogen allemaal als algemeen bekend bij het publiek verondersteld worden.

Met de programmering van dit festival weet Radio 538 een brede doelgroep te trekken, van jong tot oud. Ik heb peuters in buggies gezien en heren en dames op leeftijd. Maar de hoofdmoot bestond toch vooral uit fraai uitgedoste, mooie tienermeisjes en jongens. Eindelijk een feestje waar je in een dag al je favoriete artiesten op een podium langs ziet komen. Waar en wanneer maak je dat nog mee?

Mijn insteek is anders deze dag. Behalve het fotograferen kom ik hoofdzakelijk toch voor mijn held: Markus Schulz. Ik denk dat ik als een van de eersten op de maandagochtend vroeg 26/04 las dat Markus Schulz aan de line-up van het feest was toegevoegd. Lees ik dat nou goed? Markus Schulz, hier gewoon in Amsterdam op Koninginnedag 2010? Ach, zo gek is het niet, en daar zijn een aantal redenen voor aan te geven. Zo komt hij geregeld naar Nederland, en hij was toevallig toch al in de buurt. Op de avond van 30 april stond hij op Mayday in Dordtmund, Duitsland. Daarnaast kunnen headliner Tiësto en Markus het goed met elkaar vinden. Zo stonden ze vorig jaar nog samen op Evolution in de TT hallen in Assen (19-09-2009). Aangezien Markus Schulz voor rond 18.00 uur geprogrammeerd stond, eerst maar eens het Museumplein verkennen dan. Nou dat heb ik geweten. Ik heb over de hele dag 2 rondjes Museumplein gedaan. En voor elk rondje was ik ongeveer anderhalf uur bezig om van het podium rechts weer bij het podium links uit te komen. En wanneer ik me door het centrum had moeten wurmen had het waarschijnlijk nog meer tijd gekost. Ik heb me nu langs de randen van het Museumplein begeven. En ook daar was het een drukte van jewelste.

Koninginnedag 2010: Radio 538 @ Museumplein Amsterdam

Housequake, Roog vs. Erick E

Maar overal waar je keek, mooie in het oranje uitgedoste mensen. Een grote oranje zee was het Museumplein. En allemaal in een goede stemming. De sfeer was uitstekend en ik heb dan ook geen vervelende incidenten gezien of meegemaakt. Van de voorzijde van het Museumplein (aan de kant van het concertgebouw) had je op de heuvel boven de Albert Heijn een mooi overzicht over het hele plein. Prima locatie dus voor een paar mooie overzichten  Om 17.00 uur arriveerde ik weer bij het podium. En mocht ik me in de Golden Circle ophouden. Een halve cirkel speciaal voor de massaal aanwezige fotografen, voor het maken van het ultieme shot dus. En dat had 538 dus mooi geregeld. Echt een prachtige mogelijkheid om met mijn telelens shots te maken van stage en artiesten die zich voor stage op de loopbrug bevonden.

Wat een stem heeft Ilse de Lange toch, en een mooie verschijning ook nog eens. Maar daarna was het dus tijd voor een van mijn helden: Markus! Uitgerust met een fel oranje trainingsjack, met “Markus from Holland” achter op de rug geprint begon hij aan zijn indrukwekkende set van 22 minuten. Hij stond in een booth voor het podium die langzaam omhoog rees. Helaas, helaas, iedere artiest, met uitzondering van Tiësto kreeg rond de 20 minuten voor zijn, haar of hun ding. Geen uitzonderingen, ook niet voor de # 8 dj van de wereld, Markus Schulz. Maar genieten was het zeker, die 20 minuten. Prachtige tracks kwamen voorbij, en met Markus verscholen achter de rook uit de rookkanonnen was het een mooi plaatje zo.

Koninginnedag 2010: Radio 538 @ Museumplein Amsterdam

Markus Schulz

Maar ook een set van 20 minuten kan je intens raken, dat bleek maar weer eens. En zeker mensen uit het publiek die niet eerder met deze muziek in aanraking zijn geweest, kunnen ook binnen deze 20 minuten gepakt worden door deze muziekstroming. Ook het doorgaans jongere publiek zou daar warm voor kunnen gaan lopen. Voor Trance dus. Dus was het een uitstekende zet van de organisatie om Markus Schulz ook in de line-up te zetten. De doorgewinterde trance fans zullen misschien denken, ach 20 minuten Markus maar? Maar wanneer je nog nooit in aanraking bent geweest met Trance kunnen die 20 minuten het begin zijn van een nieuwe, exiting muzikale reis binnen de Trance!

Maar ook wanneer je niet direct gekomen was voor dance gerelateerde artiesten viel er genoeg te zien en te beleven. Wat te denken van de eerder genoemde Ilse de Lange? Maar ook namen als: Jan Smit, Van Velzen, Kane, Jurk, Gerard Joling, Di-Rect, The Baseballs en Jeroen van der Boom en nog veel meer nationale artiesten waren te bewonderen on stage. Voor ieder wat wils dus. Ook grote namen uit de House scene vertoonden hun draaikunsten. Tijdens Chuckie’s set ging het publiek helemaal uit hun dak. Alle handjes de lucht in, mooi om te zien, dat zeker. En ook de set van Housequake, met grote namen als: Roog en Erick E vielen goed in de smaak bij het publiek. Zoveel werd wel duidelijk tijdens hun set.

Het weer begon ook steeds beter mee te werken. Vanaf een uur of 17.00 verscheen er een strak blauwe lucht en liet de zon zich goed zien. Mooi al die artiesten onder een strak blauwe hemel. Bij het invallen van de schemering, rond 21.00 uur, was het tijd voor de hoofdact van deze dag: DJ Tiësto.

Koninginnedag 2010: Radio 538 @ Museumplein Amsterdam

Tiësto

Nu kun je zeggen en denken van hem wat je wilt. Sinds Evolution vorig jaar heeft Tijs duidelijk gemaakt een andere muzikale weg te zijn ingeslagen. Maar hij heeft bewezen al jaren aan de top te staan en dat staat hij naar mijn overtuiging nog steeds. Verder bewijst Tijs ook over prima mixingskills te beschikken. Zijn opening van de set was groots, kippenvel gewoon. Zoals zijn hele set van een kwalitatief hoog niveau was, wat mij betreft zeker. Het uur Tiësto vloog om. Jammer was de in mijn beleving hinderlijk aanwezige MC, die geregeld meende om door de set van Tiësto heen te moeten schreeuwen. Dat was en is denk ik helemaal niet nodig. De ruim 100 led-schermen achter de booth met Tiësto maakten het helemaal af. Mooie visuals die goed tot hun recht kwamen in het donker. Met vuurwerk om klokslag 22.00 uur kwam Koninginnedag 2010 op het Museumplein aan haar eind.

Tracklist set Tiësto:

01. Tiësto feat. Calvin Harris - Century (Extended Mix)
02. Justice vs. Simian - We Are Your Friends (ID Remix)
03. Kid Cudi feat. MGMT - Pursuit Of Happiness (Steve Aoki Remix)
04. Tiësto & Diplo - Come On (Original Mix)
05. Tiësto feat. C.C. Sheffield - Escape Me (Extended Mix)
06. Dada Life - Let’s Get Bleeped Tonight (Tiësto Remix)
07. Tiësto feat. Tegan & Sara - Feel It In My Bones (Extended Mix)
08. Three Six Mafia feat. Tiësto, Sean Kingston & Flo-Rida - Feel It (Tiësto’s Feel It On The Floor Remix)
09. Steve Angello - Rave n’ Roll (Original Mix)
10. Marcel Woods - The Bottle (Original Mix)
11. The Prodigy - Smack My Bitch Up (AN21 Remix)
12. Afrojack - Pacha On Acid (Original Mix)
13. Calvin Harris - I’m Not Alone (Tiësto Remix)
14. Tiësto feat. Christian Burns - In The Dark (Tiësto 2010 Remix)

Download set: http://www.megaupload.com/?d=D1BPKABO

Met dank aan: Tiestoworld (http://partyflock.nl/user/460667:Tiestoworld)

Koninginnedag 2010: Radio 538 @ Museumplein Amsterdam

Ilse de Lange

Het publiek werd vervolgens aangeraden om bij het terugreizen naar huis met de trein gebruik te maken van station Zuid/WTC. En ik heb grote getale mensen zich massaal richting Amsterdam Zuid zien begeven. Vanaf Amsterdam CS was geen treinverkeer meer mogelijk, door een aantal idioten die zich op het spoor hadden begeven.

Al met al een mooie Koninginnedag 2010, zonder noemenswaardige vervelende incidenten. Met in de line-up voor iedereen van de ruim 175.000 aanwezigen wel iets van zijn of haar gading. Voor mij waren vooral Markus Schulz, Housequake en Tiësto de hoogtepunten van deze dag!
______________________________________________________________________________________________________________________

Mijn fotoverslag met ruim 300 foto’s van Radio 538 – Koninginnedag 2010 @ Museumplein Amsterdam vind je op: Dancegids.nl Ook wordt daar eind deze week een 20 minuten durende clip op het Youtube channel van Dancegids.nl geplaatst (http://www.youtube.com/dancegids), geschoten tijdens de set van Tiësto. So check it out!

NJOY!

Waardering Locatie: 9
Waardering Line-up: 7
Waardering Feest: 8

© 2010 | Dancegids.nl | Korsjan Punt.

zondag 21 november 2010 om 23:52

Party Report: Cocoon goes Amsterdam - The sound of the 10th Season World tour 2010, The Powerzone Amsterdam, 29 April 2010

Organisatie: Evotions
Line-up: http://partyflock.nl/party/168551:Cocoon_goes_Amsterdam


Wat is er nou mooier dan Koninginnedag 2010 te starten met een awesome preparty? Op 29 april, koninginnenacht dus, streek het grootste Technolabel wereldwijd neer in onze hoofdstad, Amsterdam. Voor een avond die in het teken stond van de beste Techno en Tech-house die je je maar kunt wensen. Headliner van deze nacht was mr. Cocoon himself: Sven Väth. En hij had niet de minste collega’s geïnviteerd voor dit feestje: Markus Fix, Guy Gerber en Loco Dice. Feestje zeg ik? Zeg maar gerust FEEST! De Powerzone was completely packed. Dat heb ik ook wel eens anders meegemaakt. Maar deze nacht was het weer ouderwets, volle bak en gezellig. Een topsfeer heerste er deze nacht.

En het ging al direct los om 22.00 uur met Markus Fix. Daarna was het de beurt aan Guy Gerber. Ik heb alle dj’s deze nacht voor het eerst gezien en gehoord. Maar samen met de meester himself, maakte deze man toch de meeste indruk op mij. Opzwepende Techno, zoals techno kan/moet zijn. In vergelijking met Trance, mijn eerste voorliefde wat muziekstijl betreft (nog steeds, en dat blijft ook wel zo denk ik  Ik ben zelf nog meer van de “Masters of Melodic” en dan ben je meer aangewezen op Trance) vallen vooral de repeterende beukende beats en weirde Electro, Minimal invloeden op tijdens een Techno set. Maar juist de afwisseling tussen Trance en Techno maakt het zo leuk om ook eens een goed Techno feest te bezoeken. En waar kun je dan beter starten dan bij hèt Techno label bij uitstek, Cocoon? Als ik / jullie een Technofeest bezoeken, misschien wel voor de eerste keer, dan kun je maar beter direct goed beginnen, toch? En wellicht raak je dan hooked. Een dergelijk kwalitatief hoogstaand feest smaakt in ieder geval naar meer. Wil je meer Cocoon meebeleven? Check dan de schedule van “the 10th Season Worldtour” @ http://www.facebook.com/pages/Sven-Vath-OFFICIAL/57399808932?v=box_3#!/pages/Sven-Vath-OFFICIAL/57399808932?v=app_2344061033

Cocoon goes Amsterdam, Powerzone Amsterdam, 29-04-2010Cocoon goes Amsterdam, Powerzone Amsterdam, 29-04-2010

Cocoon @ Powerzone. Queensday 2010 (29-04-2010) pre-party!

In elk geval staat Cocoon 30 mei op het strand in Bloemendaal! Yeah!

Want je merkte aan alles in de grote zaal dat er kwalitatief hoogstaande, dikke Techno gedraaid werd. Door alle dj’s. En het geluid was ook dik in orde. Zuiver, maar een tikkie te hard eigenlijk, zo vertelde de geluidstechnicus me. Maar dat waren stalorders, dus die heb je te respecteren. Zo’n 110 dB werd er de Powerzone in geknald. Tijdens de set van Loco Dice heb ik de kleine zaal bezocht. Ja,… die was er ook nog. Het was even zoeken, maar buitenom via het rookterras de trap op en je kwam in zaal 2 terecht. Dat het daar allemaal van een ander niveau was, was te merken. Goed was het zeker, maar tippen aan wat de heren in de main het publiek voorschotelden kon het in mijn ogen niet. Maar zaal 2 bood een uitstekende mogelijkheid om even op adem te komen daar. Zeker gezien de ruimte die je daar voor jezelf had. Misschien hadden de striemende regenbuien die af en toe het rookterras geselden er iets mee te maken dat het daar in zaal 2 een stuk rustiger was? Maar waarschijnlijker is het dat niemand iets wilde missen van de sets op de main. Beukende Techno en striemende regenbuien, gaat dat samen? Nou in ieder geval des te meer reden om je in de grote zaal op te houden en eens helemaal los te gaan op de set van Sven Väth.

Onder strakke lasers ging deze Duitse meester zelf ook helemaal los. Hij had er duidelijk zin in hier deze nacht. Het is jammer dat ik zelf te weinig op de hoogte ben van welke tracks er allemaal langskwamen. Daar ben ik toch te onervaren in en onbekend mee met de Techno scene. Een track die in ieder geval veel indruk maakte bij het publiek, gezien de vele reacties die ik gelezen heb, was: Die Vögel - Blaue Mosschee (PamPa). Een track met schallende trompetten, bijzonder was die track zeker. Ik heb nog gezocht naar een Tracklisting van de set van Väth, maar niet gevonden, helaas. Wel werd er op Flock een tracklisting gepost met tracks die voorbij kwamen vanaf een uur of 01.00 uur. Dus dat kan niet de list van de set van Väth geweest zijn, die draaide namelijk vanaf 03.00 uur. In elk geval krijg je zo wel een idee waar je op kunt googelen om meer over desbetreffende tracks te achterhalen.

Cocoon goes Amsterdam, Powerzone Amsterdam, 29-04-2010Cocoon goes Amsterdam, Powerzone Amsterdam, 29-04-2010

Dik licht op de main!

- Jamie Anderson - Predator (Artform)
- Joris Voorn - The Secret (Cocoon)
- B.D.I. - City & Industry (Rush Hour)
- Henrik Schwarz / Ame / Dixon - Chicago,Live Version (Innervisions)
- Yakine - Maissade (Supplement Facts)
- Audion - Push (Spectral)
- Christian Smith & Reset Robot - Air Miles, 2000 And One & Madskillz Remix (100% Pure)
- Peter Horrevorts - Bloody hands (GEM) (Egbert)
- Die Vögel - Blaue Moschee (PAMPA)
- Sebastian Lutz - I`m telling you, Nico Purman Rmx (DER)
- Onbekend
- Lucid dream - Droeth, Dominik Eulberg Rmx (PH54)
- Egbert - Vreugdevuur
- Alan Fitzpatrick - Face of Rejection (Drumcode)
- Dustin Zahn - Stranger to Stability Len faki remix
- Super flu - Shine (Monaberry)

Met dank aan: Bastian Tiles (Partyflock: http://partyflock.nl/user/11284:Bastian_Tiles.html) Misschien kun je bij hem meer specifieke info over de set van Sven krijgen.

Cocoon goes Amsterdam, Powerzone Amsterdam, 29-04-2010Cocoon goes Amsterdam, Powerzone Amsterdam, 29-04-2010

Artiesten in Area 2 van de Powerzone (boven) en mr. Cocoon: Sven Vath (onder)

In elk geval werd er geen minuut stil gestaan door de aanwezigen. Vanaf 22.00 – 06.00 uur werd de dansvloer intensief gebruikt en was bomvol van het begin tot het eind.

Om 05.00 uur was mijn accu van m’n cam helemaal leeg… dus tijd om weer huiswaarts te keren. Bussen en trams reden op Koninginnedag voorlopig nog niet, dus dan maar lopend naar huis  Een wandeling van ruim een uur tijdens het ochtendgloren door Amsterdam. Amsterdam dat zich aan het voorbereiden was voor Koninginnedag 2010. Hier en daar waren mensen al bezig hun waren uit te stallen rond 06.00 uur in de ochtend voor de vrijmarkt. Zo passeerde ik een nog leeg en verlaten Museumplein. Waar later deze nieuwe dag, 30-04-2010 door mij samen met 175.000 anderen rustig? doorgefeest werd. Maar daar over meer in mij report van het: Radio 538 – Koninginnedag 2010 spektakel!

Koninginnedag 2010 was in elk geval mooi begonnen voor mij en alle aanwezigen in de Powerzone. Een memorabele, onvergetelijke nacht was het zeker!

Dank aan de heren van Sound & Vision van de Powerzone. Dat was prima geregeld deze nacht! Thx. Ook dank aan Evotions voor de invite, keep up the good work en graag tot een volgend bruut Technofeest.

Cocoon goes Amsterdam, Powerzone Amsterdam, 29-04-2010

Leuke lichteffecten in glazen voor de vip
__________________________________________________________________________________________________________________

Mijn fotoverslag met ruim 300 foto’s van Cocoon goes Amsterdam vind je op: Dancegids.nl Ook wordt daar eind deze week een 15 minuten durende clip op het Youtube channel van Dancegids.nl geplaatst (http://www.youtube.com/dancegids), die ik halverwege de set van Sven Väth geschoten heb. So check it out!

NJOY!

Waardering Locatie: 8
Waardering Line-up: 9
Waardering Feest: 9

© 2010 | Dancegids.nl | Korsjan Punt.

vrijdag 5 november 2010 om 21:29

Party Report: Pleasure Island Festival 2010, Java Eiland Amsterdam, 19 Juni 2010

Organisatie: Art of Dance & Crazyland
Line-up: 5 Areas: Main Stage, Hard Candy, Ex Porn Star, Madhouse, Goldmember

Wat begon als een Hardstyle feestje in de beginjaren is inmiddels uitgegroeid tot een festival. Zaterdag 19 juni jl. was het weer tijd voor Pleasure Island. Op de mooie locatie, het Java Eiland in het IJ te Amsterdam vond het allemaal plaats. Wij, collega Michel en ik arriveren rond 15.00 uur op de locatie. Gewapend met 3 camera’s en twee fotografen van Dancegids.nl moet dit een mooi feest worden, met uitgebreide shoot voor Dancegids.nl. En dat werd het ook. De interesses van ons beiden wat muziekvoorkeur betreft liggen totaal verschillend. Dus ook de accenten in beide shoots verschillen tussen beide shoots. Zo coveren we het hele festival als het goed is. Rond drie uur is het nog behoorlijk rustig. En menigeen heeft zijn of haar kaartje op het laatste moment verkocht hoorde en las ik op fora. Jammer heren en dames die het betreft….. jullie hebben toch echt wat gemist. De niet al te gunstige verwachte weersomstandigheden en het voetballen van het Nederlands elftal hebben sommigen doen besluiten dit feest toch te skippen. Maar zeker toch ongeveer 7000 man en vrouw waren wel aanwezig en hebben kunnen genieten van wat PI 2010 te bieden had.

Pleasure Island Festival 2010Pleasure Island Festival 2010

Pleasure Island Festival 2010, 19-06-2010. Main Stage

Het mooie van Pleasure Island Festival is dat het voor elk wat wils biedt. Eigenlijk alle muziekstijlen van de dance zijn vertegenwoordigd. Variërend van Club, via House en Trance tot Hardstyle en zelfs Hardcore aan toe. Alleen Techno ontbrak nog, jammer . Een vette Techno area zou ik zeker leuk gevonden hebben. Kan en zal dit wel goed gaan vraag ik me af? Een zo divers gezelschap aan feestgangers. Mijn indruk is van wel. Het hangt voor een belangrijk deel af van de instelling van de mensen die het festival bezoeken, dat als eerste. Kom je om er met elkaar een gedenkwaardig feest van te maken? Of zoek je problemen? Blijf dan lekker thuis! Verreweg de meeste bezoekers blijken met de juiste instelling hier op af te komen. Gelukkig maar. De strenge ingangscontroles, in 2 linies dragen daar zeker ook aan bij. Laat je drugs thuis, dat is het beste. Ook zonder hebben de meeste bezoekers gewoon een topdag met elkaar. Wel valt het me op dat bij het bezoeken van de verschillende areas het type bezoeker toch verschilt van area tot area. Nu kan die indruk bij mij ook ontstaan doordat ik eigenlijk nooit feesten met hardere stijlen bezoek. Op de feesten die ik bezoek gaat het altijd prima en is er een topsfeer. Mensen komen daar om te feesten en voor de muziek en elkaar. Ook op de Main heerste die sfeer vond ik. Geen wanklank daar, alleen uitgelaten mensen. Het was daar natuurlijk ruimer van opzet, dus iedereen kon zich begeven waar hij of zij wilde. Even afkoelen daar bij wat oververhitting fysiek of emotioneel? Dat was goed mogelijk daar. De Hard Candy Stage, Supperclub boot en Ex Porn Star Stage waren allen vlak naast elkaar geplaatst. Een kleine 10 meter scheidde de drie areas. En of dat achteraf slim is betwijfel ik. Nogmaals, ik heb geen incidenten gezien. Maar ik weet dat die er wel hebben plaatsgevonden. En dat is jammer! Zowel voor de betrokkenen als de organisatie. De samenwerkende organisaties Art of Dance en Crazyland proberen voor alle bezoekers een topdag te organiseren en dat er dan toch incidenten plaatsvinden is heel erg jammer. Maar de verantwoordelijkheid ligt toch vooral bij de bezoeker zelf denk ik. Ik betwijfel of de muziekstijl verantwoordelijk gehouden kan worden voor eventuele problemen. Ik geloof er niks van.

Pleasure Island Festival 2010Pleasure Island Festival 2010

Hardstyle Area en danseressen op Main Stage

Nu is het wel zo dat trance en house vooral euforische/zweef momenten oproepen bij de meesten. In elk geval bij mij en mijn feestvrienden. En dat hardere werk is gewoon niet echt mijn ding. Dus ben ik daar als feestganger eigenlijk nooit aanwezig. Als fotograaf wil je natuurlijk wel alles van het feest coveren, dus vandaar dat ik ook in de Hard Candy stage geweest ben. En ook daar waren de meeste bezoekers gewoon uitgelaten. Wel werd er meer aan je gesleurd en getrokken dan op een gemiddeld trance/house feest is mijn indruk. Maar ja… daar moet je als fotograaf maar mee om weten te gaan. Probeer nu met elkaar eens respectvol met andere dancefeest bezoekers om te gaan. Dat moet toch mogelijk zijn? Ook al gaat je voorkeur uit naar een andere stijl? En houd je zelf in bovendien in de hand wat betreft je alcoholconsumptie, wanneer je weet dat je daar niet goed tegen kan. Dat scheelt een hoop ellende achteraf.

Genoeg over incidenten, laat ik me beperken tot het feest zelf. Ik zelf heb de volgende artiesten aan het werk gezien: Michael Burian, Marco V, Eddie Halliwell, Jochen Miller vs. Rank 1, Crypsis, Jaziah, Disco Nova en tot slot mr. Crazyland, Mike S. Met name de set van Jochen Miller vs. Rank 1 maakte veel indruk op mij. Nu heb ik dit vast al vaker gezegd in mijn reports en op fora: Jochen (Miller) stelt NOOIT teleur. Zoveel energie en enthousiasme die hij in zijn sets legt altijd weer, geweldig om mee te maken! Een belevenis altijd weer. Deze keer was het niet anders, tijdens deze B2B set met Rank 1. De verrassende combinatie met Rank 1 werkte weer eens heerlijk uit. Om een indruk te krijgen van het werk van beide heren, kun je de video checken op het Dancegids.nl Youtube Channel. Daar staat een video van ruim 20 minuten die ik heb geschoten vanaf het vip-deck tijdens hun set. En mooi om te zien ook, hoe de aanwezigen voor Main Stage allemaal helemaal uit hun dak kunnen gaan. Maar dat gebeurde eigenlijk overal waar ik me bevond. Hardstyle liefhebbers gingen eigenlijk op net zo’n mooie manier uit hun dak tijdens Crypsis. En ook de Ex Porn Star tent was èèn kolkende menigte. Het kan dus wel! Iedereen zijn of haar eigen ding laten beleven. En elkaar een mooie dag/feest laten beleven. Wat misschien een optie is om problemen te voorkomen is om gescheiden paden aan te leggen tussen de areas. Of een andere lay-out van het terrein volgend jaar?

Pleasure Island Festival 2010Pleasure Island Festival 2010

Main Stage bij schemering met leuke decoraties en Mike S op Main Stage. Afsluiting Pleasure Island Festival 2010 met vuurwerk op Main Stage

De afsluiting op de Main was ook erg mooi. Hoewel het weer niet echt meewerkte. Vanaf een uur of 20.00 uur tot 22.00 uur regende het jammer genoeg aan een stuk door. En om met mijn camera’s door die regen te lopen, dat liever niet. Dus dan maar een droog plekje zoeken om te schuilen bij een eettent op het vip-deck. Tijd voor wat tele-werk van een overdekte positie. Gelukkig was het vanaf een uur of 22.00 droog. Zo heb ik en de bezoekers met mij zo de mooie eindshow kunnen meepikken met het afsluitende vuurwerk. En de toegift van Mike S.: Not Going Home van Faithless, geremixt door Armin van Buuren! Toch moesten we allemaal rond 23.00 uur wel weer naar home, jammer genoeg. Tenzij je nog genoeg energie had, zoals de echte diehards voor de officiële Pleasure Island After in Panama. Mijn energie was op, dus i was toch echt Going Home!

En o ja, voor de bezoekers die dat wellicht gemist hebben, Nederland won met 1 – 0 van Japan. Want tv-schermen mochten op last van de Amsterdamse politie niet geplaatst worden. Dus konden we het niet live meebeleven. Ik heb het niet gemist trouwens. Het verzorgen van een leuke shoot is so much more fun! Daar zeg ik veel dingen voor af, zeker het voetbal.

Ik, en collega Michel vast ook, vond het een erg geslaagde eerste keer Pleasure Island voor ons. En de meeste bezoekers zullen er net zo over denken.

Graag tot volgend jaar, met hopelijk weer verassende artiesten in de line-up en als het kan iets beter en mooier weer. Toch minstens een graad of 8 hoger! En als het even kan wat mij betreft graag weer met jullie allemaal, de echte dance liefhebbers! Naar wat voor stijl je voorkeur dan ook uitgaat, wat mij betreft zijn we er weer allemaal bij. En maken we er dan met elkaar weer een onvergetelijke Pleasure Island van!

Tot Pleasure Island 2011 allemaal!
__________________________________________________________________________________________________________________

Benieuwd naar je foto? Check dan de sets van Michel en mij @ Dancegids.nl
NJOY!

Waardering Locatie: 9
Waardering Line-up: 8
Waardering Feest: 8
Party Reports: Ladies Night = Models Night, Danssalon Eindhoven, 11-02-2010
16 december 2009

maandag 14 juni 2010 om 08:12

Party Report: Ladies Night = Models Night @ Danssalon Eindhoven, 11 februari 2010

Ladies Night = Models NightLadies Night = Models Night

Dames zoals jij, die gaan voor een professionele shoot. Iets voor jou ook dus!

Afgelopen donderdag, 11 februari 2010 heb ik van 19.00 uur tot vrijdagnacht 04.00 een shoot verzorgd voor BWpromomodels.com, tijdens hun Ladies Night = Models Night in de Danssalon te Eindhoven. Ingrediënten van deze avond zijn glamour, veel vrouwelijk schoon en topentertainment. Wanneer je als (nieuw, startend) model snel je portfolio wilt uitbreiden moet je hier zeker een keer bij zijn. Iedere 2e donderdag van de maand wordt dit concept herhaald. De kick-off was dus in Eindhoven in de Danssalon, half februari. Rond 21.00 uur ben ik met een aantal modellen en een collega fotograaf de straat op gegaan om het Eindhovense publiek warm te maken voor dit feest. Door middel van het uitdelen van flyers. De opkomst die avond was aardig… maar een volgende keer hoop ik op meer bezoekers. Nu was het berenkoud in Eindhoven die avond, en vandaar niet echt druk op de straat. Respect voor de vuurspuwer voor de Danssalon, die bij – 5 ºC met ontbloot bovenlijf zijn kunsten vertoonde. Ik doe het hem niet na. Hij verwarmde zich aan de vuurgloed tijdens zijn act denk ik. Dat was slechts een van de showelementen die je meemaakt op zo’n avond. Want het draait op deze feesten om JOU. Mooie, sensuele, spannende dames die het leuk vinden om als model of danseres aan de slag te gaan.

Ladies Night = Models NightLadies Night = Models Night

Onderga een professionele shoot en visagie

In de aanwezige mobiele studio kan je een professioneler shoot laten verzorgen door een professionele modelfotograaf. Op die manier breid je je portfolio gemakkelijk uit met originele, professionele studio foto’s. Ook op de dansvloer kon je een leuke foto laten maken. Hiervoor waren wel 4 partyfotografen aanwezig die avond, waaronder ondergetekende dus.

Het was zeker een gezellig, mooi en geslaagd feest in een ongedwongen sfeer en op een mooie locatie. Met vriendelijk (bar)personeel. En met gezellige, mooie mensen.

Voel je je aangesproken? Aarzel dan niet en zorg dat je de volgende editie niet mist. Kom gerust eens langs en laat ook mooie foto’s van jou maken.

Ladies Night = Models Night: staat voor: Entertainment, Fashion, Beauty

So be there, and be prepared for your own professional, personal shoot!

__________________________________________________________________________________________________________________

© Juni 2010 | Dancegids.nl | Korsjan Punt
Party Reports: Housequake Festival, Recreatieterrein Aquabest Best, 22-05-2010
2 april 2010

zondag 13 juni 2010 om 20:55

Party Report: Housequake Festival, Recreatieterrein Aquabest Best, 22 Mei 2010
Organisatie:
Line-up: Waterstage: Baggi Begovic, Greg van Bueren, Groovenatics, Jordy Lishious, Housequake (Roog vs. Erick E); Smaakstof: Bjorn Wolf, Kabale und Liebe, Rene Amesz, Warren Fellow

Housequake Festival, Aquabest Best, 22-05-2010Housequake Festival, Aquabest Best, 22-05-2010

Housequake Festival: Waterstage

Afgelopen zaterdag, 22 mei 2010 was het weer tijd voor HQ (Housequake Festival voor insiders). Wat begon als een strandfeest is in de afgelopen 2 jaar uitgegroeid tot een heus minifestival. En het concept blijft maar groeien. Dit jaar wisten zo’n 7000 bezoekers hun weg te vinden naar recreatieterrein Aquabest nabij Best voor “The Ultimate in House Music – Here we Come, Ain’t seen nothin’ like it” aldus de wervende slogan op de Housequake site (http://www.housequake.nl/) En voor de aanwezige bezoekers was het weer tijd voor een potje “quaken”. Wat… een potje? Zeg maar gerust een pot met hoofdletter P. Liefst 5 uur lang konden de bezoekers genieten van een exclusieve set van Housequake. Het voorprogramma van deze dag bestond uit artiesten als: Baggi Begovic, Groovenatics en Jordy Lishous onder andere. Naast de heel erg mooi ingerichte main (Waterstage) was er een tweede area ingericht op het terrein: Smaakstof, in een grote circustent. Maar wat hadden bezoekers binnen in een propvolle tent te zoeken? Zeker met het geweldige weer van die dag? Als je meer Tech House georiënteerd bent kon je daar dus terecht. Met een graad of 23, weinig wind en veel, heel veel sunshine, was het een perfect decor voor het Housequake Festival 2010. En die omstandigheden droegen zeker bij aan een gemoedelijke atmosfeer die dag. De bezoekers die ik gezien en gesproken heb bevestigden dat en lieten dit vooral ook merken. De dames waren prachtig, luchtig gekleed, de meeste althans en ook de heren hadden iets gemakkelijks aangetrokken op deze dag.

Housequake Festival, Aquabest Best, 22-05-2010Housequake Festival, Aquabest Best, 22-05-2010

Housequake: Roog vs. Erick E

Bij mijn aankomst, rond een uur of 15.00 uur viel het me wel op dat er zich een (kleine) rij gevormd had bij de toegangspoort. Die was bovendien erg krap bemeten, waar iedereen zich dus doorheen moest wurmen. Het oponthoud daar bedroeg dan ook een klein half uur. Maar daarna kon iedereen zich uitstekend begeven waar hij of zij maar wilde vertoeven. Het festivalterrein Aquabest leent zich bij uitstek voor festivals. Echt een prachtig, glooiend, aan een meer en in bosrijke omgeving gelegen terrein. Ook de Waterstage zelf was een lust voor het oog. Met het geluid aan weerskanten van de main area opgesteld en podia naast en achter de booth was hier goed over nagedacht. De booth was aan de rand van het strand, half in het meer opgesteld. Een drukte van jewelste daar op die betreffende podia, maar iedereen was in een goede stemming, dus dan neem je dat op de koop toe. Bovendien ontmoet en spreek je zo nog eens mede festivalgangers. En deel je samen de passie voor kwalitatieve House, het beste wat je in Nederland kunt horen en beleven. Want daar staat het duo Roog en Erick E garant voor. Beide heren behoren tot de absolute top wanneer het om Tech/House gaat. Jammer is wel dat het met het openbaar vervoer het festivalterrein wat lastiger te bereiken is. Na het uitstappen bij de Wilhelminabrug, op de gemeentegrens van Best, was het nog ongeveer 20 minuten lopen naar de ingang. Maar velen zullen ongetwijfeld met eigen vervoer zijn gekomen en er was op het uitgebreide parkeerterrein genoeg plek om je auto neer te zetten. Wanneer je food of drinks wilde halen kon je maar het beste een strategische bar aan de rand van het terrein kiezen. Want bij de centrale bar in de buurt van de main was het tot een uur of 21.00 uur erg druk.

Housequake Festival, Aquabest Best, 22-05-2010Housequake Festival, Aquabest Best, 22-05-2010

Housequake Festival. Headliners: Housequake: Roog vs. Erick E

Vanaf 18.00 uur was het tijd voor een exclusieve 5 uur set van het duo Housequake. Een strak opgebouwde set, die langzaam opgebouwd werd naar een hoogtepunt in de laatste 2 uur. Maar de voorgaande 3 uren waren ook zeer de moeite waard. Geen bliepjes House, maar kwalitatieve vette producties werden aaneen geregen door beide heren. En zo met het beste van Erick E en Roog bij een langzaam ondergaande zon was het volop genieten die 5 uur. Jammer dat ik om de laatste trein te halen al om 21.45 uur moest vetrekken. Ik had graag de eind/lichtshow in het donker mee willen maken.

Wat mij betreft was het dan ook een zeer geslaagde eerste editie van Housequake Festival 2010 voor mij. Pluspunten: het hele mooie terrein, de vette Waterstage, het prachtige weer en de 5 uur set van Housequake. Wat wil een mens nog meer? Ik zou het echt niet weten. Wat mij betreft dan ook graag tot volgend jaar!
__________________________________________________________________________________________________________________

Mijn fotoverslag met ruim 300 foto’s van Housequake Festival 2010 vind je op: Dancegids.nl en op Flickr: http://www.flickr.com/photos/dutchpartypics/

NJOY!

Waardering Locatie: 9
Waardering Line-up: 9
Waardering Feest: 9
Bijzonderheden: Geen incidenten gezien, er heerste een erg gemoedelijke, goede sfeer.


© Mei 2010 | Dancegids.nl | Korsjan Punt

donderdag 27 mei 2010 om 00:40

Interview met international DJ / Producer Lange

De gerenommeerde internationale DJ / Producer Lange, de huidige nummer 31 volgens de prestigieuze en door artiesten gewaardeerde DJ Mag Top 100. Met als thuisbasis Engeland werkt deze artiest al bijna 15 jaar in de muziekindustrie. Het veelzijdige karakter van Lange blijkt ondermeer uit zijn 20 UK top 40 noteringen in de afgelopen jaren, de productie van een soundtrack voor een film, een comedy: “Kevin & Perry go large”, met als resultaat een track die ook op het party eiland bij uitstek, Ibiza niet onopgemerkt bleef destijds. Daarnaast getuigen zijn diverse remixen voor grote namen uit de muziekbusiness voor o.a. The Pet Shop Boys van zijn veelzijdigheid. Het afgelopen jaar 2009 was een druk jaar voor Lange, waarin hij remixen afleverde voor Ferry Corsten en Above & Beyond om maar een paar bekende “namen” uit de internationale dance scene te noemen.


Enkele producties uit 2009 die Lange op zijn naam heeft staan zijn: Stadium Four, een samenwerkingsverband tussen Lange en collega DJ / Producer Andy Moor. En hoe toevallig, of niet… Andy Moor, ook een meester in/van de uplifting, melodieuze trance. De heren kunnen het kennelijk goed met elkaar vinden, voelen elkaar uitstekend aan en het resultaat van hun samenwerking zal een synergetische uitwerking hebben gehad op beiden. Beide heren waren onlangs in Nederland nog te bewonderen. En beide zette een magnifieke set neer. Andy Moor op de High Contrast Stage tijdens Trance Energy 2010 en Lange tijdens de opening van de wereldtournee van Ferry Corsten in de MatriXX tijdens zijn “Once Upon A Night” tour. Daarnaast verscheen in 2008 de razend populaire track on the dancefloors: “Let it all out” met vocals van Sarah Howells. Een track die support kreeg van belangrijke top DJ’s zoals: Armin van Buuren in zijn “A State of Trance” radioshow. Als laatste in 2009 verscheen een rework van zijn eigen track: “Happiness Happening”. Voor het eerst gereleased eind jaren 90 van de vorige eeuw en in 2009 opnieuw uitgebracht. Zijn “Intercity” radioshow startte hij in 2008. Lange showcased in zijn radioshow nieuwe, invloedrijke trance tracks en producties, maar verbreedt zijn horizon gelijktijdig door ook trance gerelateerde sound te laten horen. Over zijn Intercity radioshow verder in dit interview meer. 2008 was ook het jaar van de kickoff van zijn nieuwe cd mixcompilatiereeks: Intercity: Summer XXXX. De versie voor dit jaar 2010 wordt voor de komende zomer gereleased.

Ferry Corsten @ MatriXX, 10-04-2010

Lange @ Ferry Corsten World Tour Kick-off party @ Matrixx Nijmegen

Carrière

Lange, zijn artiestennaam is afgeleid van zijn erg Nederlands aandoende achternaam: Langelaan, is nu ruim 15 jaar actief in de muziekindustrie. Wanneer we Lange vragen om de ontwikkeling van zijn carrière in vogelvlucht te schetsen, vallen de volgende hoogtepunten en kenmerken op. Van jongs af aan was hij al met muziek bezig. Na het afronden van zijn universitaire studie werd het snel duidelijk dat dit het was waar hij professioneel mee bezig wilde zijn. En dan komt een stukje geluk en goede timing om de hoek kijken. In 1995 toonde het Magazine Future Music Magazine interesse in zijn werk, door het uitbrengen van een demo van Lange. Daarna kwamen zaken in een stroomversnelling terecht. Het dancelabel Pulse 8, toonde interesse naar aanleiding van die uitgebrachte demo. Dus besloot Lange meer demo’s in te sturen. En dat resulteerde in succes. Pulse 8 introduceerde Lange bij Kevin Robinson van het grote platenlabel EMI in 1997. Dat is lekker binnenkomen natuurlijk! Eind 1998 lagen zijn accenten op remixwerk, met een paar top 20 noteringen als gevolg. Met het op # 4 in de charts destijds: “Protect your mind” van DJ Sakin e.a. De van de motion picture afkomstige soundtrack: “Follow me” werd uitgebracht op het label Positva in 1999. In die jaren, eind 1990 begin 2000 was de trance als stroming binnen de E.D.M. sterk in opkomst. En Lange ging mee in die stormachtige ontwikkelingen en was dus in die zin als pionier betrokken bij hoe de trance zich sindsdien ontwikkeld heeft en zich verder blijft ontwikkelen. Want hij staat sinds 5 jaar onafgebroken in de “lijst” als vaste waarde en levert dus in die zin nog steeds zijn herkenbare en gewaardeerde bijdrage binnen de scene. Zijn eerste eigen release: “Drifting away” verscheen in 2001 en behaalde direct een top 10 notering. Lange had zich daarmee gevestigd tussen popsterren als Britney Spears en andere popiconen, die de lijsten destijds aanvoerden. Zijn succes bleef zeker niet onopgemerkt. Met vele boekingen in grote clubs en festivals “all over the world” als gevolg.

Wanneer we hem vragen waar hij zijn inspiratie vandaan haalt om te blijven vernieuwen en aan de top te blijven, geeft hij aan dat een belangrijk onderdeel van zijn werk het beluisteren en beoordelen van de vele promo’s en demo’s uit de scene die hij wekelijks ontvangt, is. Op basis hiervan ontwikkelt Lange zijn eigen, herkenbare sound. Hij noemt niet direct collega’s. Natuurlijk valt zijn samenwerking met Andy Moor en Ferry Corsten op. Daar zal hij ongetwijfeld ook door beïnvloed worden. Lange beschrijft zich zelf als een evoluerende pionier die al 15 jaar mee draait in de trance scene. Met als belangrijkste doel zijn werk interessant en fresh te houden. Werk dat wat hem betreft in de smaak valt en blijft vallen bij de vele internationale luisteraars en volgers van Lange.

Voorlopig zal Lange nog wel in business blijven. Gevraagd naar zijn visie op de ontwikkelingen van de internationale dance scene geeft hij aan dat hij alleen wil oordelen over de trance stroming. Die beschouwt hij nog steeds als bijzonder levendig. Mede ook op basis van zijn sets die hij wereldwijd verzorgd. Hij ziet de populariteit van trance nog steeds toenemen en nieuwe, onontgonnen gebieden veroveren. Als nieuwe invloeden in de hedendaagse Trance ziet Lange dat er steeds meer invloeden van subgenres zoals: Electro, Techno, House tot zelf Indie Rock herkenbaar zijn binnen de huidige trance. De verschillende substromingen, zoals die in vroeger tijden binnen de dance bestonden en redelijk afgebakend waren, zijn meer en meer aan het vervagen volgens hem.

Ferry Corsten @ MatriXX, 10-04-2010

Lange @ MatriXX, 10-04-2010 I. Thx. for this one Anne!

Werkzaamheden

De wekelijkse werkzaamheden van Lange zijn strak georganiseerd. En variëren van 2 – 4 dagen studiowerk als core business. De overige dagen is hij bezig met reizen, promo’s en demo’s beluisteren, het opnemen van zijn radioshow Intercity tot het dagelijkse management van zijn eigen recordlabel: “Lange Recordings Label”. En voor het beantwoorden van zijn mail en het geven van interviews zoals dit, gebruikt hij de tijd die hij kwijt is met het reizen van en naar optredens. Thx. Lange :) for making time for that! We’ll appreciate that!

Over wanneer Lange werkzaam is in zijn studio merkt hij op dat die niet uitgerust is met een massive hoeveelheid apparatuur. Het meeste werk gebeurt gewoon op de pc. Als soundapplicatie maakt hij gebruik van Cubase. De synths die hij het meest gebruikt zijn: Nexus, FM8, Imposcar en Z3TA. Zo af en toe zet hij zijn Access Virus aan, een synth die over de afgelopen jaren erg belangrijk is geweest voor hem. Allemaal interessante info voor diegenen die zich hier wat bij kunnen voorstellen. Imposant klinkt het zeker en aan de uitstekende producties en remixes van Lange te horen is het allemaal prima apparatuur.

Contact met zijn fans onderhoudt Lange door middel van verschillende kanalen. Waarbij Twitter erg belangrijk is voor hem, vooral tijdens het touren. Je kunt Lange blijven volgen! Daarvoor check je:

- Facebook: http://www.facebook.com/langefan
- Homepage: http://www.lange-music.com/
- Myspace: http://myspace.com/djlange
- Twitter: http://twitter.com/djlange

Ferry Corsten @ MatriXX, 10-04-2010

Lange @ MatriXX, 10-04-2010 II

Wanneer je nog niet helemaal bekend bent met de stijl en muziek van Lange, dat is nu geen excuus meer. Zijn Intercity radioshow/podcast wordt op verschillende FM stations uitgezonden, wereldwijd. En wordt tweewekelijks via internet uitgezonden op het bekende Afterhours.fm. Elke tweede en laatste woensdag van de maand van 21.00 – 22.00 uur CET on air. De shows zijn na de broadcast te downloaden via iTunes en Intercityradio.com. Op laatstgenoemde site vind je bovendien altijd een tracklisting van de laatste show. De voorbereidingstijd voor een radioshow vraagt meestal 1 dag. En in de shows komen ook tracks voorbij die je niet snel terughoort tijdens zijn live gigs zegt Lange. Details:

- iTunes: http://www.lange-music.com/ICpodcast/intercity.xml
- Intercityradio.com: http://www.intercityradio.com/
- Afterhours.fm: http://forum.ah.fm/

De producties van Lange kun je downloaden via de grote downloadportals, zoals Beatport bijvoorbeeld. Voor een overzicht van zijn meest recente werk (producties en remixen) inclusief downloadlinks waar je zijn werk kan aanschaffen en zo hem support check je zijn homepage.

- Homepage: http://www.lange-music.com/
- Beatport: https://www.beatport.com/en-US/html/content/home/detail/1/beatport#app=a60a&a486-index=0

Ferry Corsten @ MatriXX, 10-04-2010Ferry Corsten @ MatriXX, 10-04-2010

Lange @ Matrixx, 10-04-2010, III & IV

Gigs

Naast produceren is Lange ook regelmatig live in clubs en op festivals wereldwijd te bewonderen. Gevraagd naar zijn favoriete locaties wereldwijd waar die graag komt zegt hij dat er zoveel spots zijn waar hij goede herinneringen aan bewaard. Hij is zojuist terug van een tweede tour naar Hawaii. Een mooie locatie en groots event daar gehad zegt Lange. Daar kunnen we ons zeker wat bij voorstellen! Het leven en de lifestyle van een internationaal artiest heeft zeker zijn voordelen . Andere locaties waar hij graag (terug)komt zijn: Finland, USA (San Francisco), Oost Europa, mede vanwege de enthousiaste crowd daar zoals in Polen, Oekraïne, Rusland en plekken in Azië, zoals: Singapore en Kuala Lumpur. Jammer dat Nederland niet direct genoemd wordt door Lange. Misschien zijn we met elkaar hier wel iets te veel verwend. Wanneer je wilt, kun je iedere 2 – 3 weken wel een mooie tranceparty bezoeken. En dat tempert ons enthousiasme en uitzinnigheid wellicht enigszins!

Gevraagd naar zijn meest favoriete optreden kan Lange niet specifiek één event noemen. Er zijn hem meerdere optredens bijgebleven die hem dierbaar zijn. Zo noemt hij: Full on Ferry – The Masquerade uit 2008 als eerste. Ook het Sziget Festival in Hongarije was waanzinnig. Wederom Lange’s passie voor Oost Europa. Zo noemt hij het Sunrise Festival in Polen als een festival met de meest waanzinnige bezoekers die hij heeft gezien tijdens zijn gigs. Ook het reizen naar meer afgelegen locaties, wat best lastig kan zijn zegt hij, staat hem bij. Zo noemt hij Gatecrasher @ the beach op de Filippijnen (Borocay).

Wat betreft zijn gigs in 2010 springt toch zeker zijn samenwerking met Ferry Corsten tijdens zijn onlangs gestarte “Once Upon a Night” tour er uit. Twee keer zal Lange naast Ferry te bewonderen zijn. Eén editie hebben we al gehad. Waarbij ik zelf ook het voorrecht had om aanwezig te mogen zijn. 10 april jl. stond Lange daar met een 2 uurs set voor Ferry Corsten in een van de mooiste clubs van Nederland, The MatriXX. En ook al kon het die nacht zeker drukker wat betreft het bezoekersaantal, een fantastische avond was het zeker. Mede dankzij de set van Lange. Jammer voor Solarstone die eerst in de line-up stond, dat die er niet was. Maar ik vond zijn vervanger, in de vorm van Lange een betere keuze. Maar dat is persoonlijk natuurlijk.

Ferry Corsten @ MatriXX, 10-04-2010Ferry Corsten @ MatriXX, 10-04-2010

Lange @ Ferry Corsten World Tour Kick-off "Once Upon a Night" @ MatriXX 10-04-2010. Ferry Corsten

Verder noemt Lange nog zijn gig tijdens de ASOT 450 celebration te New York. Ook live gebroadcast. En op het net zijn wel sets te vinden van artiesten die in de line-up stonden, waaronder die van Lange dus. Twee belangrijke optredens die nog komen gaan dit jaar zijn: Cream @ Amnesia en Tomorrowland Festival in België. Daar op die zaterdag, 24 juli 2010 staan de twee masters van de uplifting/melodieuze trance, samen met andere grote namen weer samen op een stage: Andy Moor en Lange, thats gonna be awesome, for sure! Meer info: http://partyflock.nl/party/161841:Tomorrowland en hier op Dancegids.nl uiteraard!

Biografie, discografie en samenwerkingsverbanden

Voor een overzicht van de Biografie en Discografie van DJ / Producer Lange check je zijn eerder genoemde homepage. Daar kun je dan doorklikken naar zijn Bio- en Discografie! Zijn releases verschijnen voor het overgrote deel op zijn eigen label: Lange Recordings en bij Newstate Music.

- Homepage DJ/Producer Lange: http://www.lange-music.com/
- Lange Recordings: http://www.langerecordings.com/
- Newstate Music: http://www.newstatemusic.com/

Lange heeft verschillende samenwerkingsverbanden achter zijn naam staan. Zo werkte hij onder meer samen met grote vocalisten zoals: Sarah Howells, Kirsty Hawkshaw, Betsie Larkin en anderen. Allen bekende namen uit de scene. We gaan zeker meer horen in de toekomst van samenwerkingsverbanden tussen Lange met deze dames, zo verzekert hij ons. Aan de productiekant is vooral de samenwerking met Andy Moor (hè, waar heb ik die naam eerder voorbij zien komen ) en Gareth Emery succesvol gebleken. Daar kunnen wij (en ik zeker) ons iets bij voorstellen Lange! Beide genoemde artiesten passen naadloos in de door Lange ingeslagen muzikale weg. En de samenwerking van Lange met die twee verrijkt de trancescene zeker.

Zo, bijna aan het eind van dit interview kan ik nog de aanleiding hiervoor geven. Op heel korte termijn brengt Lange zijn tweede mixcompilatie uit in de reeks: “Lange presents Intercity”. Een goede reden dus om Lange eens te interviewen met het oog op het verschijnen van dit nieuwe album. Aanleiding voor het starten met deze mixcompilatie reeks is het succes en de populariteit van zijn Intercity radioshows. Nu, via deze cd, kan de luisteraar ook zonder interrupties van Lange, die tijdens zijn radioshow namelijk wel plaatsvinden, genieten van een 80 minuten toptrance, geselecteerd door Lange zelf. En samengesteld op basis van zijn favoriete tracks van dit moment. Op de “Lange presents Intercity Summer 2010” compilatie treffen we 7 exclusieve Lange tracks aan, waaronder zijn laatste single: “Under pressure”. Daarnaast bestaat het album uit tracks van artiesten zoals: Sander van Doorn, Ronski Speed, DJ Preach, Simon Patterson, Rank 1, Heatbeat, Daniel Wanrooy, Activa, Ben Preston en Steve Brian. Een mooie mix van gevestigde en minder bekende namen wat mij betreft. Maar gezien Lange’s lange ervaring in de muziekindustrie, zullen alle aanwezige tracks, strak aan elkaar gemixed door Lange zelf uiteraard, uitstekend in de oren klinken. Dat is dus weer een collectorsitem voor de tranceliefhebber!

Naast deze mixcompilatie verschijnt er voor de komende zomer ook een gloednieuw artiestenalbum van Lange. Met daarop zeker de tracks: “Under pressure” en de nog te verschijnen single: “Live forever”, die gepland staat voor release in juni van dit jaar. Met op deze track weer de vocals van Emma Hewitt. Must have… must have, can’t wait.… can’t wait :)

Op de vraag wanneer we Lange weer kunnen zien in Nederland antwoordt hij dat er later in dit jaar boekingen staan gepland. Meer details geeft hij nu niet prijs, jammergenoeg. Dat belooft zeker weer een mooie avond/nacht te worden, zoals bij alle sets van Lange die ik meegemaakt heb. Zoals bij: Ferry Corsten – Once Upon a Night en zijn optreden bij Luminosity Before the Energy in 2009.

Thank you Lange!

Rest mij Lange te bedanken voor de tijd en energie van hem voor het geven van dit interview. Op z’n Engels tot slot: Lange all the best in your professional career. Keep up the excellent work and we, your fans hope to see you soon at a gig here in The Netherlands!

And…. If you don’t know Lange by now? Check out the mentioned Lange-sites, support him by downloading his work, listen to his Intercity Radioshows, Intercity Summer 2010 Mixcompilation, new artist album, due to be released summer 2010 or visit one of his gigs and CONVINCE YOURSELF!

WANNA FIND YOUR WAY IN TRANCE? START WITH LANGE!

LANGE = PURE QUALITY TRANCE!


Lange, thank you so much for your time! It was a pleasure working out this interview!

Ferry Corsten @ MatriXX, 10-04-2010

Lange getting the crowd wild @ Matrixx, 10-04-2010
__________________________________________________________________________________________________________________

© April 2010 | Dancegids.nl | Interview by Lange & Korsjan Punt
Party Reports: Isla Electronica, Fort Eiland IJmuiden, 17-04-2010
20 april 2010

dinsdag 20 april 2010 om 15:29

Party Report: Isla Electronica, Fort Eiland IJmuiden, 17-04-2010
Organisatie: UDC


Isla Electronica, Fort Eiland IJmuiden, 17-04-2010. De complete set check je @ Dancegids.nlIsla Electronica, Fort Eiland IJmuiden, 17-04-2010. De complete set check je @ Dancegids.nl
Stralend weer tijdens eerste en zeer geslaagde editie van Isla Electronica

Het Fort Eiland bij IJmuiden, net niet in de Noordzee, (wat ik aanvankelijk dacht, namelijk voor de kust van IJmuiden) maar in de monding van het Noordzeekanaal was het dance decor het weekend van 16 en 17 april. Voor twee nieuwe dance festivals. Het eiland is gelegen onder de rook van de zware industrie aan de oevers van het Noordzeekanaal bij Velsen, de voormalige Hoogovens. Nu Corus. Twee festivals, nou ja, festivals? Toch zeker de zaterdag wel.

Openingstijden van het feest (eigenlijk een festival) waren namelijk van 16.00 uur zaterdagmiddag – 05.00 uur zondagochtend. Vrijdag 16 april waren de hardere muziekstijlen vertegenwoordigd op Cape Fear. Op zaterdag was het de beurt aan de stijlen Techno en Minimal tijdens Isla Electronica. Het vervoer van en naar het eiland werd geregeld met het partyschip: de Ocean Diva.

Isla Electronica, Fort Eiland IJmuiden, 17-04-2010. De complete set check je @ Dancegids.nlIsla Electronica, Fort Eiland IJmuiden, 17-04-2010. De complete set check je @ Dancegids.nl
Ocean Diva

Een klein half uurtje waren we onderweg tijdens de overtocht. Zeker meer dan de aangekondigde 15 minuten. Het aan en afmeren kostte wel aanzienlijk wat tijd. Zo werd de 15 minuten voor de overtocht zeker niet gehaald. Wat mede ook door de smalle loopbrug, waar alle bezoekers op en af moesten werd veroorzaakt. Tijdens de overtocht die ik gemaakt heb, rond 17.30 uur was het nog lekker weer en was de boot zeker niet afgeladen vol. Er was ruimschoots ruimte aan/op het dek. Lekker ontspannen in de zon en je voorbereiden op wat komen gaat! Met het heerlijke weer en weinig wind was het goed toeven aan dek. Maar dat de boot om het uur vertrok van de opstapplaats en het eiland bleek een optimistische inschatting van de organisatie. Ik denk dat het realistischer is om te zeggen dat er anderhalf uur tussen ieder vertrek zat van IJmuiden naar het eiland en vice versa. Maar ja, een bijna lege boot laten varen is ook niet echt zinvol, dus misschien dat het daar wat mee te maken heeft gehad dat de frequentie wat omlaag was gebracht? Terug naar IJmuiden aan het eind van het festival vertrok de boot om iets na 05.00 uur, en was een klein gedeelte van het benedendek van de Diva opengesteld. Waar iedereen op de grond kon zitten of in de uitsparingen van de ramen. De afvaartijden waren met een klok bij de steiger aangegeven. Maar het zou handiger zijn, denk ik, om die afvaartijden bij de verschillende areas, of centraal op een elektronische display weer te geven? Tip voor volgend jaar? Dan hoeven we niet lang te wachten en kunnen we lekker doorfeesten tot 10 minuten voor vetrek!

Isla Electronica, Fort Eiland IJmuiden, 17-04-2010. De complete set check je @ Dancegids.nlIsla Electronica, Fort Eiland IJmuiden, 17-04-2010. De complete set check je @ Dancegids.nl
Isla Electronica, Outside area

Maar omdat UDC het feest voor de eerste keer houdt, en dat op een heel bijzondere locatie, die zich bij uitstek leent voor dit soort feesten, kun je als bezoeker/gast wat aanloop probleempjes verwachten. Dat zal volgend jaar, UDC kennende, zeker beter geregeld zijn.

Ik heb veel reacties gehoord en gelezen over de bijzonder strenge (drugs) controles van de bezoekers, cq. gasten. De reacties liepen wat uiteen, maar over het algemeen ervoer men dit als erg onprettig, zowel de heren al de dames. Drugs (soft- en harddrugs) zijn uit den boze op een dergelijk festival van UDC. Dat is algemeen bekend en wordt ook breed aangekondigd in de media. Maar ik las reacties van dat het goed is om eventuele handelaren er uit te pikken, maar dat een snoeppie of normale hoeveelheden andere geestverruimende middelen voor eigen gebruik eigenlijk weinig kwaad kunnen. Wat betreft softdrugs, we hebben toch een tolerant overheidsbeleid wat dat betreft. Want, en daar ben ik het mee eens met de gelezen reacties, alcohol is gewoon wel vrijelijk verkrijgbaar. En naar mijn menig verziekt dat de sfeer op een feest veel eerder bij overmatig gebruik. Ongelukken en met name agressie komen bij te veel alcoholgebruik veel eerder voor dan wanneer recreatieve druggebruikers normale hoeveelheden drugs innemen. Maar het zero-tolerance beleid werd in elk geval streng nageleefd door de organisatie. Ik heb in elk geval weinig agressie of te dronken bezoekers gezien in de verschillende areas, gelukkig maar. De sfeer was gewoon erg goed tijdens Isla Electronica.

Isla Electronica, Fort Eiland IJmuiden, 17-04-2010. De complete set check je @ Dancegids.nl
Programma en Timetable Isla Electronica, 17 april 2010

Onder een strak blauwe hemel begonnen we dus met feesten rond 18.00 uur. Een aangename temperatuur, veel zon en gezellige, mooie mensen. Alle ingrediënten voor een mooie dag en nacht! Dan iets over die locatie. In een woord: GEWELDIG! Ik heb veel feesten en festivals mogen bezoeken als fotograaf, maar deze locatie staat zeker in de top 3 van mij persoonlijk. Gelukkig werkte het weer ook goed mee. Overdag een aangename temperatuur met veel zon. s’ Avonds fris, maar met niet veel wind. En in de Outside area en bunker was het gewoon prima bijkomen als je het koud had gekregen. Ik heb veel bezoekers gezien die gewoon rustig de hele dag/nacht in hun t-shirt bleven rondlopen. Dat is mij zeker te fris, maar met een vest of trui aan was het prima vol te houden. Die kon je bovendien ook aanschaffen in de merchandise stand. Een sweater zonder print, voor nog geen 15 Euro. Prima geregeld dus! Wat betreft de terreinverlichting, die was niet overal even goed op de afgezette paden. Het was dus zaak om goed op te blijven letten waar je liep over de onverharde paden. Om te voorkomen dat je struikelt. En dat kon zomaar gebeuren op sommige plekken. In de buurt van de foodarea bijvoorbeeld zat er soms wel 30 centimeter hoogteverschil tussen verschillende stukken. Als je dat niet in de gaten hebt of onoplettend was, dan kun je zomaar een vervelende smak maken. Ook op weg richting de exit, zelfde verhaal. Het bleef dus continu opletten waar je liep. En zeker als je iets te veel alcohol genuttigd had, nooit doen trouwens, dan zit een ongelukje in een klein hoekje. Zeker voor de bestuurders is het sowieso aan te raden om niks te nuttigen, met name ook gezien de grootschalige alcoholcontrole aan het eind van de nacht. Iedere automobilist werd gecontroleerd. En dat is prima wat mij betreft. Don’t drink and drive. Je vormt anders een gevaar voor jezelf en de ander. Dus prima die uitgebreide alcoholcontrole. Op beide dagen heb ik begrepen, zowel zaterdagochtend als zondagochtend.

Isla Electronica, Fort Eiland IJmuiden, 17-04-2010. De complete set check je @ Dancegids.nlIsla Electronica, Fort Eiland IJmuiden, 17-04-2010. De complete set check je @ Dancegids.nl
Indeling Fort Eiland en gangenstelsel Bunker

Er was duidelijk veel zorg besteed aan de aankleding van de areas. Er waren 3 areas: Outside: Een mooie circustent met een capaciteit voor 750 – 1000 bezoekers. De Inside area, een duistere bunker, warm, maar zeker knus met een capaciteit voor 500 bezoekers. Mijn camera lenzen besloegen steevast bij het komen van buiten en bezoeken van de bunker . Eerst maar een half uurtje laten acclimatiseren dan. En dan de kleinste area: The Mad Disco Trench. Een langwerpige, rechthoekige kleine ruimte, (een oude iets grotere loopgraaf dan normaal, daar doet het mij aan denken) geschiikt voor zo’n 200 bezoekers. In alle areas heerste een goede sfeer. Jammer dat de Outside area na 03.00 uur niet meer zo druk bevolkt werd. Want er werd zeker ook op dat tijdstip nog lekker en goed gedraaid. Ik heb daar Michel de Hey, John Digweed en Secret Cinema in actie gezien. En ondanks dat ik veel negatieve reacties heb gelezen over Michel de Hey… in de trant van dat die maar een andere bezigheid zou moeten zoeken of alleen z’n eigen Hey feestjes zou moeten gaan organiseren? Waarom denk ik? Ik ben het daar zeker niet mee eens. Michel de Hey staat al jaren aan de top wat mij betreft. En dat laat hij ook nog steeds zien. Zijn sets klinken nog steeds lekker Funky, zo ook afgelopen zaterdag. En ook het duistere, mystieke Progressive geluid van Digweed was aangenaam.

Isla Electronica, Fort Eiland IJmuiden, 17-04-2010. De complete set check je @ Dancegids.nlIsla Electronica, Fort Eiland IJmuiden, 17-04-2010. De complete set check je @ Dancegids.nl
John Digweed tijdens zijn set, Outside Area

In de bunker gaf de “groene” dokter, Dr. Lektroluv zich helemaal over met zijn mix van Electro/Minimal/House. Hij moet zich zeker thuis gevoeld hebben op zo’n mooie, groene locatie. Wanneer de dokter zou temperaturen bij de aanwezige bezoekers, dan zou hij vast de diagnose koortsig, maar toch minimaal een lichte verhoging hebben geconstateerd. Ondanks, of misschien wel dankzij die tropische temperaturen werd er niet stilgestaan. Door de snoeiharde beukende beats in de bunker en het gestamp van de vele aanwezigen vielen er zo nu en dan wat verfbladders van het plafond naar beneden. Het was een enorme dolle boel daar in de bunker. Met bij de ingang een heerlijke chill-out ruimte (de spreekkamer van de dokter?) om even rustig bij te komen. Maar moeilijke, slecht nieuws gesprakken zal de dokter deze nacht zeker niet gehad hebben. Want iedereen was springlevend en vol energie. Niks aan de hand dus! Om voor bij stage te komen en de dokter zelf even te spreken te krijgen of een mooie foto van de dokter te schieten was schier onmogelijk, helaas. Het gekke disco gebeuren in de Mad Disco Trench was jammer genoeg vanaf een uur of 02.00 wat verlaten. Een desolaat afgelegen area bleef over, met een enkele uit zijn/haar dak gaande bezoeker, stond daar nog te volop te springen. En daar was op dat moment lekker veel ruimte voor. De te lege area was jammer, want ook de artiesten die hier geprogrammeerd stonden verdienden zeker een hogere opkomst. Ook al zeiden deze namen mij persoonlijk minder dan de namen die geprogrammeerd stonden voor de Outside- en Inside area.

Isla Electronica, Fort Eiland IJmuiden, 17-04-2010. De complete set check je @ Dancegids.nlIsla Electronica, Fort Eiland IJmuiden, 17-04-2010. De complete set check je @ Dancegids.nl
Overzicht verschillende Areas: The Mad Disco Trench en Outside Area

Om 03.00 maar weer naar de Outside area getogen voor Digweed dus en als afsluiter Secret Cinema. Heerlijk die 2 artiesten als afsluiting van een geslaagde nacht. Wat mij betreft zeker. Secret Cinema opende geweldig, met heerlijk beukende techno tracks. Maar mijn energie was al behoorlijk op. Dus rond 04.15 ben ik maar richting de uitgang gelopen. Om daar iets over 05.00 uur met de Ocean Diva weer richting IJmuiden te varen. Om 05.30 uur weer voet aan vaste wal gezet. Daarna een ride met mijn op elk feest ook aanwezige “Tokkie” richting station Haarlem gereden. En om precies 08.00 uur, moe maar zeker voldaan lekker thuis m’n bed opgezocht. Om een beetje bij te komen van deze geslaagde editie van Isla Electronica.

Isla Electronica, Fort Eiland IJmuiden, 17-04-2010. De complete set check je @ Dancegids.nlIsla Electronica, Fort Eiland IJmuiden, 17-04-2010. De complete set check je @ Dancegids.nl
Showelementen tijdens Isla Electronica en shot tijdens terugreis vanuit de trein. Ergens in de buurt van Alphen aan den Rijn

UDC, thanks for the invite. Graag tot volgend jaar! Fijn dat er een artiesten/persruimte was om ook even bij te kunnen komen en wat fris te kunnen drinken. En dat in de catacomben van het eiland. De oude officiersruimten van de Duitse Wehrmacht. Alles daar in de gewelven van de bunkercomplexen ademt nog deze tijd. Prachtige smalle lange gangen. Ik waande mij zo’n 60 – 65 jaar terug in de tijd. Er was weinig veranderd en aangepast. Erg mooi om mee te mogen beleven! Thx. UDC! En dan, volgend jaar dus, zal de organisatie ongetwijfeld lering hebben getrokken van de kleine dingetjes die nog voor verbetering vatbaar zijn. En hopen we weer op net zo’n mooie dag en nacht als deze editie! Mijn waardering voor dit feest: Geweldig! En dat ondanks de aangegeven punten die mijns inziens nog voor verbetering in aanmerking komen. Maar deze editie was de 39 Euro zeker waard. Zeker met de line-up en geweldige locatie! UDC ga zo door!

Mijn fotoverslag met ruim 350 foto’s van Isla Electronica vind je exclusief op: Dancegids.nl

NJOY!

Waardering Locatie: 9
Waardering Line-up: 8
Waardering Feest: 9

__________________________________________________________________________________________________________________

© 2010 | Dancegids.nl | Korsjan Punt.

vrijdag 9 april 2010 om 09:00

Party Report: Trance Energy 2010, Jaarbeurs Utrecht, 03-04-2010

My Trance Energy 2010

Ik begin dit stukje voorafgaand aan Trance Energy… op de vrijdagochtend vroeg. Het belooft op voorhand het feest van het jaar te worden. Nee…. het moet het feest van het jaar gaan worden! Maar wordt het dat ook? 40.000, maximaal, maar toch zeker wel 35.000 gelijkgestemden verzameld op een centrale locatie. Voor even vormen we met elkaar het middelpunt, het episch centrum van de E.D.M. (Trance) scene. Wat zal deze stille zaterdag, nou ja stil!? ons brengen? Ik leef er nu al, nu pas heel intens naar toe. Ik heb op het laatste moment ook weer een ticket weten te scoren, just like last year! Thx. Again Jeff :) En denk dat iedereen die een beetje into dance is, zeker deze editie van TE 2010 niet mag missen. TE is sick, awesome, big, en vooral een hele nacht, 9 uur lang los gaan of zweven op het beste wat de (inter)nationale Trance scene te bieden heeft. Ik ben er in elk geval helemaal prepared. Wordt deze editie weer mooier en grootser als de voorgaande edities die ik heb bezocht? Ondanks het gegeven dat grote namen als Tiësto, Armin van Buuren en/of Ferry Corsten verstek laten gaan op deze editie. Dat betekent zeker nog lang niet dat er deze editie geen andere grote (meer gedurfde naar mijn idee) namen langskomen. Met als headliners wat mij betreft Markus Schulz, Above & Beyond, Cosmic Gate en Gareth Emery. Ik heb zo’n beetje mijn eigen schedule (time table) bedacht voor zaterdag met mijn “must see” artists. En dan doet het eerste dilemma zich al voor. Want wordt het nou Andy Moor of toch Markus Schulz? Beide grootheden voor mij althans, en ze draaien ook nog eens nagenoeg tegelijkertijd. Maar ik zal nog eens met wat vriendjes en vriendinnetjes overleggen. Of toch half/half meemaken misschien? Maar dat vind ik niet echt een mooie optie. Want ik wil sets graag van het begin t/m de laatste noot meemaken. Lastig, lastig dus. En Markus Schulz radioshow: GDJB check ik al elke donderdag van 18.00 – 20.00 uur @ DI.FM. Maar het blijft natuurlijk magistraal om deze meester aan het werk te zien en live mee te kunnen maken in Nederland! Zeker tijdens Trance Energy 2010! Die mogelijkheid krijg je ook niet ieder weekend in Nederland. Lees meer over mijn ervaringen op Trance Energy 2010 hier!

Zo het is nu vrijdagochtend, goede vrijdag. Een erg goede vrijdag wordt het vast met vanavond al de muzikale voorbereiding tijdens Luminosity Before the Energy @ Central Studios, en ik heb mijn lijstje voor TE 2010 klaar. Ik ren tussen de verschillende stages heen en weer en hoop zo steeds het begin van de verschillende sets te halen. Van 21.00 – 07.00 uur paaszondag hoop ik achtereenvolgens mijn volgende helden te zien:

Kick off: 21.00 uur

1. Daniel Wanrooy | Future Stage
2. Sied van Riel | High Contrast invites In Charge
3. Andy Moor | High Contrast invites In Charge
4. Dash Berlin | Future Stage
5. Super8 & Tab | Future Stage
6. Cosmic Gate | High Contrast invites In Charge
7. Gareth Emery | Main Stage
8. Sean Tyas B2B Simon Patterson | Main Stage


End: 07.00 uur

3 stages, 8 artiesten, 9 uur maximaal, intens genieten. Dat zou zomaar eens een samenvatting van TE 2010 in een paar woorden kunnen zijn. Maar mijn definitieve eindconclusie en oordeel volgt aan het eind van dit report, en uiteraard na het event!

Een mooie mix van upcoming talents en gevestigde namen volgens mij. Dat betekent wel dat ik de headliners Markus Schulz en Above & Beyond skip. Maar die heb ik al een paar keer gezien en kan ik bovendien iedere week horen op de populaire internet radiostations. Ik weet het, als fotograaf ben je bevoorrecht om regelmatige (grotere) feesten te kunnen bezoeken. Bovendien is de kans dat die naar Nederland komen altijd weer groter als de (minder) grote namen. Het accent zal vast bij de Uplifting, Melodieuze Trance liggen deze editie. En dat vind ik persoonlijk het lekkerst. Het gebeuren op de Hard Stage mis ik helemaal. Maar ja, je moet toch in 9 uur doen wat jij het lekkerst vindt en waar je je het fijnst bij voelt op zo’n feest. En de 3 hallen die ik ga bezoeken zullen toch wel goed gevuld zijn is mijn verwachting. Ik zal vast wel weer de nodige vriendjes en vriendinnetjes en/of collega’s tegen het lijf lopen tijdens Trance Energy 2010. Dus gezellig wordt het sowieso wel. M’n cam laat ik lekker thuis deze keer voor de verandering, alleen m’n Coolpix L110 gaat mee voor het maken van een aantal HD clips als aandenken aan dit feest. Dus alle tijd en gelegenheid om ook een keer goed mee te feesten en anoniem op te gaan in de massa. Yes!

Om alvast goed in de stemming te komen vul ik m’n iPod alvast met een aantal podcasts van een tweetal dynamische duo’s die ongetwijfeld in de komende edities van Trance Energy geprogrammeerd gaan worden: Signalrunners en Tritonal. Als het aan mij ligt in ieder geval wel. Misschien een idee voor de organisatie ID&T om ook de bezoekers direct te betrekken in de programmering, voor zo ver dat al niet gebeurd nu? Wie willen we dit jaar zeker zien en horen op Trance Energy edities to come?

Tot zover de bespiegelingen vooraf, it’s partytime now. Samen met collega Dancegids.nl fotografen, Sjoerd, Michel en Reinout maken we er vast een mooi feest van.

Zo. Na het nodige bijslapen en weer terug op aarde te zijn ge/beland volgt dan nu mijn indruk van Trance Energy 2010. Ik schrijf dit artikel trouwens met op de achtergrond een magistrale set van Markus Schulz tijdens “Bal en Blanc” @ Montreal Canada, een dag na TE 2010. Maar ook livesets van artiesten tijdens TE 2010 zijn allang van het internet te downloaden. Wat een schema hebben die internationale toppers toch. Ik arriveerde zaterdagavond rond 23.00 uur. En wat mij als eerste opviel is dat ik heel snel kon doorlopen. Geen ellenlange wachtrijen voor de ingang, die zich wederom aan de achterkant van de jaarbeurs bevond. Zo’n 5 minuten lopen vanaf Utrecht CS en ik stond bij de hekken. De fouillering ging netjes en snel. Geen gevaarlijk ogende drugshonden gezien deze keer, zoals vorig jaar. Ik begreep dat er ook maar een heel klein aantal mensen staande is gehouden (< 10 op 35.000 bezoekers) Dat is echt helemaal niks. Om 23.30 uur was ik binnen. Eerst maar eens een floorplan bemachtigen om te zien wie waar op welk moment draaide. En hoe de diverse hallen gesitueerd zijn. Ik ben begonnen op de High Contrast Stage. Waar Sied van Riel bezig was aan de laatste 15 minuten van zijn set. Sorry dat ik er niet eerder was Sied, want het klonk weer erg lekker allemaal. Zoals ik altijd van Sied gewend ben overigens. Net zoals vorig jaar stond Sied van Riel weer geprogrammeerd op de “biggy” Trance Energy, zoals hij het zelf noemt. Dat doe je goed man. Twee jaar achter elkaar!. De HC Stage was goed gevuld met partypeople. Maar er was nog steeds voldoende ruimte om je volop te bewegen, een goed plaatsje te bemachtigen en wat dance space voor jezelf te creëren. Om iets over 00.00 uur nam Andy Moor plaats in de mooie DJ booth.

My Trance Energy 2010
Andy Moor @ High Contrast Stage

Een enorme stage met mooie spiegelbollen. Daarmee hadden ze (de organisatie) de hele HC-stage vol gehangen. De aankleding van de hal was dus super voor elkaar hierdoor. En ondanks het gegeven dat ik een aantal negatieve reacties heb gelezen m.b.t. het geluid op de HC Stage, vond ik het helder, zuiver klinken. Dus het was intens genieten geblazen. De hele set van Andy Moor was uitstekend verzorgd. Met melodieuze, uplifting trance. Precies waarvoor ik gekomen was deze nacht. Wat mij betreft leverde Andy Moor dan ook direct de set van de nacht af. Het begin mocht er wezen van deze editie in elk geval. Zo rond 01.20 uur was de set van Andy Moor ten einde. Dus ik ben toen gelopen naar de volgende artiesten die ik graag wilde zien: Super 8 & Tab. Deze keuze voor Andy Moor betekende overigens wel dat ik headliner Markus Schulz gemist heb. Jammer dat beide artiesten rond dezelfde tijd geprogrammeerd stonden. Maar hem zien we zeker vaker terug in Nederland, dat staat vast. Bezoekers die wel op dat moment op de Main waren hebben vast een geweldige set van hem meegemaakt. Daar staat Schulz namelijk ook altijd garant voor!

De volgende artiesten die ik bezocht, het dynamische Finse duo Super 8 & Tab, stond geprogrammeerd voor de Future Stage. De aankleding en het geluid waren toch echt een heel stuk soberder hier dan dat van de HC Stage. Ook het geluid stond een stuk lager afgesteld wat betreft het aantal Db’s dat door de hak knalde. Nog de laatste tracks van de set van Dash Berlin meegemaakt, en toen begonnen Super 8 & Tab aan hun set. Wederom een mooi plekje, vlak vooraan bij stage weten te bemachtigen. En daar waar Andy Moor eindigde gingen deze twee heren gewoon door op deze ingeslagen weg. Wederom een uplifting, energieke set. Dus vanaf het begin tot het eind ging iedereen weer helemaal uit zijn of haar dak. Zelfs een aantal klassiekers kwamen voorbij, zoals het “Helsinki Schorcing” van Super 8 & Tab zelf.

My Trance Energy 2010
Super 8 & Tab @ Future Stage

Dit duo uit de Anjunabeats stal van de meesters zelf, Above & Beyond die tegelijkertijd, en vast vol overgave de Main rockten maakten er een mooie show van. Voor de bezoekers die aanwezig waren. De Future Stage was toch de helft van de HC Stage, maar ook weer compleet gevuld. Het was wederom een topset van Super 8 & Tab, ondanks het tegenvallende geluid. De visuals waren een stuk minder indrukwekkend dan op de HC Stage, helaas.

Rond 03.15 ben ik maar weer vertrokken naar de High Contrast Stage, na een bezoekje aan de rokersruimte. Wat overigens niet echt nodig was. Want menigeen rookte gewoon in de verschillende hallen. En soms werd je daar op aangesproken door de mensen van de Security om toch maar in de rokersruimte te gaan roken. Complimenten voor de Security. Deze mensen waren opopvallend en zeker niet overheersend aanwezig. In de rokersruimte kon je natuurlijk ook gewoon even socializen en even weer energie tanken voor de laatste uren van TE 2010. Wat ik dus ook gedaan heb. Want wat me opviel was dat na 03.00 uur er nog steeds bezoekers binnen kwamen. Terwijl TE 2010 op dat moment al een paar uur bezig was. Zonde van je zuur verdiende geld denk ik. En je hebt al heel wat mooie momenten gemist. Maar zeker ook de laatste paar uren waren dik de moeite waard. Want TE is een happening van het begin t/m het laatste eind!

Dus weer terug naar de HC Stage, waar het duo Cosmic Gate net begonnen was met hun set.

My Trance Energy 2010
Cosmic Gate @ High Contrast Stage

Dit Duitse duo dat al een aantal keer op Trance Energy stond, maakten er wederom een mooie set van. Hun hardtrance uit de beginjaren is langzamerhand veranderd in meer melodieuze, mainstream trance. Trance die toegankelijk is voor iedereen. Zeker ook voor bezoekers die de eerste keer hun Trance Energy mochten beleven deze nacht. Dan zit je bij Cosmic Gate altijd goed. En hoor je in een dik uur Cosmic Gate waar Trance allemaal voor staat. Want dit Duitse duo beheerst het hele genre. En tijdens hun set kwam veel van die verschillende stromingen binnen de Trance dan ook voorbij. Wat bovendien knap is, is dat zij steeds weer hits weten te scoren. En dat in al die jaren dat zij al aan de top staan. Zo kwam ook hun laatste release voorbij: “Cosmic gate feat. Aruna Under your Spell”.

En op die momenten dat de lasers aangingen was het echt verbluffend hoe mooi de hal verlicht was. Al die reflecties op de honderden spiegelbollen die centraal in de hal waren opgehangen. Een waar genot gewoon. De intense dreunende basslines door je body met die overweldigende visuals en mooie mensen om me heen. Konden deze momenten maar eeuwig duren!

My Trance Energy 2010 My Trance Energy 2010
Aankleding High Contrast Stage

05.00 uur! Nog maar 2 uurtjes te gaan helaas. Eerst nog maar een sigaret dan. Terwijl ik in gesprek raak met een aantal buitenlandse bezoekers. Dat viel sowieso op, hoeveel buitenlandse gasten op Trance Energy afkomen. Over de hele avond heb ik denk ik meer met buitenlanders gesproken dan met Nederlanders!. Ik heb maar een handje vol party-vriendjes en vriendinnetjes gezien. En dan ook nog een keer aan het eind, toen iedereen zich naar de uitgang begaf! En de sfeer tijdens deze nacht? Grandioos gewoon. Iedereen is opgelaten en in een opperbeste stemming. Weinig heel erg wause mensen gezien en al helemaal niemand die out ging, gelukkig maar. Ondertussen nog een paar sfeerfotootjes gemaakt voor mijn privé collectie plus een paar vids en een enkel fotootje gescoord als aandenken aan dit magistrale feest bij de aanwezige fotografen.

Op naar de Main.

My Trance Energy 2010My Trance Energy 2010
My Trance Energy 2010My Trance Energy 2010
Main Stage, 4 times

Ik moet en zal daar zeker ook nog kijken. Ik pers de laatste beetjes energie uit m’n lijf om 05.30 uur. Want het bed is toch ook heel aanlokkelijk, rond dit tijdstip zeker. Maar bijslapen doen we de komende week wel weer. Helaas, helaas, ik heb de hele set van Gareth Emery gemist. Dat is erg jammer. Tijdens de gesprekken in de rokersruimte ben ik gewoon compleet de tijd vergeten. Sean Tyas en Simon Patterson zijn inmiddels al begonnen met hun set op Main Stage, wanneer ik arriveer. Maar ook die klinkt weer erg strak en we beuken nog rustig een uurtje door, tot klokslag 07.00 uur. Wederom mooie visuals. De oplichtende enorme kubus achter de booth en de van alle kanten in de hal langzaam op en neer gaande multicolor lasers maken het helemaal af. De tijd vliegt. Want voor dat je er erg in hebt is het feest al weer afgelopen, 07.00 uur. De MC schreeuwt nog wat over een toegift! Yes, we gaan nog even door. Gelukkig maar! Ook al is het maar voor 5 minuten . Man wat een teleurstelling, het einde om 07.05 uur! Ik had zo nog wel een dag door gekund en gewild vooral!

Om 07.30 begeven alle nog aanwezige bezoekers zich richting de uitgang om weer moe.. maar zeer zeker voldaan weer huiswaarts te keren.

My Trance Energy 2010
07.30 uur. Back home!

Het was een memorabele Trance Energy 2010. Ik zelf vond het de beste editie van de afgelopen drie jaar. Ook al ontbraken Armin van Buuren, Tiesto en Ferry Corsten tijdens deze editie. (Afgezien van de 20 minuten live stream met New York voor een paar plaatjes van Armin van Buuren) Dat zal er ongetwijfeld voor gezorgd hebben dat deze editie niet op voorhand uitverkocht was. Maar voor de Trance fans zal dat vast niet veel uitgemaakt hebben, het ontbreken van deze nationale toppers. Want er was deze nacht voor iedereen wel een favoriete artiest die optrad. Er was veel te zien en beleven. Zeker voor mij. Met de artiesten die ik gezien heb deze nacht: Sied van Riel, Andy Moor, Super 8 & Tab, Cosmic Gate en Sean Tyas B2B Simon Patterson. Dat maakte deze editie er een voor de boeken en om nooit meer te vergeten!

Een mooie nacht is ten einde gekomen. Ik kan niet wachten tot volgend jaar. En ik weet haast zeker dat bezoekers die voor het eerst een editie van Trance Energy bezochten er ook vast zo overdenken.

Trance = so much more than Music! Het is een ervaring, een beleving! En zeker om een keer Trance Energy mee te maken. Dat is die bijna 50 Euro meer dan waard. En waarschijnlijk ben je daarna ook hooked on trance, just like me!

Become also part of the international Trance family! And maybe we see each other next year @ Trance Energy 2011!

Een fotoverslag van Trance Energy 2010 vind je op: Dancegids.nl. Een 4-tal aftermovies van Andy Moor, Super 8 & Tab, Cosmic Gate en Sean Tyas B2B Simon Patterson vind je op mijn YouTube channel: http://www.youtube.com/user/dutchpartypics
__________________________________________________________________________________________________________________

Waardering Locatie: 8
Waardering Line-up: 9
Waardering Feest: 9

© 2010 | Dancegids.nl | Korsjan Punt.
Party Reports: F*cked Up - The Freakshow, 27-03-2010
1 april 2010

donderdag 1 april 2010 om 08:32

Party-Report: F*cked Up – The Freakshow, Powerzone Amsterdam, 27 maart 2010



WT*!? Komt de organisatie van dit feest wat al een tijdje loopt in Nederland een keer naar de randstad, naar de Powerzone in Amsterdam om precies te zijn en dan op het hoogtepunt van de avond maximal 300 bezoekers binnen? Waar ligt dit aan? Line-up? Locatie? Crisis in partyland? De prijs misschien? Of misschien wel de promotie van het event? Anyway… de mensen die er wel waren kregen zeker waar voor hun geld. De prijsstelling van het event speelt weldegelijk een belangrijke rol. Zit je als organisatie te hoog of te laag, dan laten de bezoekers het zeker afweten. Want meer dan 25 Euro entree vragen voor een feest, dan moet je wel iets heel exlusiefs bieden. Maar bij de 12,50 Euro die mensen in de vvk nu moesten neertellen zou men gedacht kunnen hebben, “wat krijg ik hier voor terug?” Wat je voor die lousy 12,50 Euro voor een avondje stappen terugkreeg, lees je hier!


Om 23.00 uur opende de Powerzone haar deuren. Ik moet zeggen, ik ken wel intiemere locaties voor een mooi feest. De Powerzone komt een beetje over als een enorme bunker, waar 3000 man in kunnen. En de locatie was deze avond dus jammer genoeg niet echt prettig gevuld. Als fotograaf draai je je rondjes wel. Maar na iedere bezoeker 3 keer te hebben gefotografeerd en alle deelnemende artiesten en showelementen ook digitaal te hebben vastgelegd, ben je wel zo’n beetje uitgewerkt. Dus om 06.00 uur toen het feest eindigde (een uurtje eerder dan was aangegeven) hadden we alles wel zo’n beetje gezien. Maar om een dergelijke locatie een uur langer open te houden voor de om 06.00 uur nog aanwezige 30 bezoekers is niet de moeite waard, zal de organisatie gedacht hebben. De line-up was gevarieerd. Van alles wat. Misschien dat de bezoeker gedacht heeft… waar staat dit feest nu precies voor? Want voornamelijk House en Club kwamen aan bod. Club werd voornamelijk gedraaid door Roy Gates, Glenn B en Eric van Kleef (resident van het radiostation Slam FM). Het hoogtepunt voor mij op dit feest was toch zeker wel het uurtje Johan Gielen.


Johan Gielen met danseressen

Deze oude meester bewijst nog steeds dat hij niet versleten is en nog steeds meegaat. Iedere set gaat hij enthousiast en energiek in. En Trance(Classics) vormen de hoofdmoot van zijn sets. Daar kan wat mij betreft Ruben Vitalis nog een voorbeeld aannemen. Ik vond hem wat onsamenhangend draaien. In ieder geval geen (stevige, melodieuze) trance, waar ik heimelijk op hoopte. En dat vond ik persoonlijk jammer. Maar iedere DJ doet toch zijn of haar eigen ding en past de set aan aan het feest. Maar een uurtje trance op een avond van 8 uur was wat mij betreft aan de magere kant. Techno heb ik helemaal niet voorbij horen komen. Hoewel dit ook aangekondigd was. Maar als Trance of Techno liefhebber geef je je zuur verdiende centjes waarschijnlijk liever uit aan een echt Trance of Techno feest, al moet je daar misschien wel wat langer op wachten. Een groot aandeel bezoekers van feesten selecteert het feest denk ik nog steeds op de geprogrammeerde muziek en artiesten. En dit “van alles wat” feest past daar moeilijker in, misschien?

En dat is jammer. Want een dubbele opkomst zou zeker verdiend zijn. De aankleding van de Powerzone was verder matig. Niet echt gezellig, met uitzondering van het mooie rookterras buiten aan het water. Gelukkig stonden er terras verwarmers. Want ondanks de lente was het toch behoorlijk fris buiten. Wat betreft de showelementen het volgende. Een tweetal jonge, mooie schaars geklede danseressen probeerden zeker het publiek warm te laten lopen. En ook de als rocksterren uit een lang vervlogen decennium droegen hun steentje bij.


Rockstars breaking down the Powerzone

Maar de sfeer kwam er helaas onvoldoende in wat mij betreft. Wel leuk om te fotograferen overigens. Met name de vuurspuwende elektrische gitaar mooi strak vastleggen was zeker fun. Maar het belangrijkste zijn de bezoekers op een feest… en helaas, helaas daar ontbrak het voor een deel aan op dit feest. Jammer was ook dat halverwege de nacht het lichtpaneel het begaf, waardoor het mooie licht het vanaf 03.00 uur liet afweten :(

En wanneer dan ook nog eens niet alle aangekondigde artiesten hun opwachting mogen maken (Jean, Miss Wendy) waarvoor een deel van de bezoekers misschien toch besloten heeft om eens te komen kijken? Tja dan is dat een teleurstelling voor hen natuurlijk. Gelukkig maakte een uur Johan Gielen veel goed (voor mij in elk geval).

Bij een hogere opkomst, duidelijkere programmering en wellicht andere, beter passende locatie (Marcanti bijvoorbeeld?) heeft het feest zeker potentie.

Organisatie B Bass Dance Events veel succes daarbij gewenst voor een vervolg.

Gelukkig was het ’s ochtends mooi weer voor een mooie zonfoto!


Sunset @ Alphen aan den Rijn, 08.00 uur 's ochtends

Een fotoverslag van het feest vind je op: Dancegids.nl en Dutchpartypics (http://www.flickr.com/photos/dutchpartypics/)

Waardering Locatie: 6
Waardering Feest: 7

© 2010 | Dancegids.nl | Korsjan Punt.