Partyflock
 
De heilige oorlog tegen de dance-scene.
24 oktober 2009

zaterdag 24 oktober 2009 om 17:41

Waarom houd Amsterdam, onder aanvoering van Job Cohen, nou zo’n oorlog tegen de dance-scene? Is dat beetje drugs wat daar word gebruikt nou echt het grootste probleem?

Neem nou de Stubnitz die z’n toekomst in Amsterdam onzeker is omdat daar zogenaamd openbaar drugs zou worden gebruikt. Uit mijn persoonlijke ervaring word iedereen die ze drugs zien gebruiken er, zoals op elke andere locatie, gewoon uitgezet en de politie ingeschakeld. Ook hebben er in de vele keren dat ik er ben geweest nul vechtpartijen plaatsgevonden en was de sfeer altijd op en top. Ik ben van mening dat het probleem op bijvoorbeeld het Leidseplein –waar de meeste mensen zich helemaal klemzuipen- veel erger is. Of neem nou de tegenwoordig veel voorkomende straatroven.

Ik zit zelf ‘in de dance-scene’ en op de vele feestjes waar ik ben geweest hebben zich nog nooit zulke zware vergrijpen plaatsgevonden. Maar nee, Amsterdam vind het blijkbaar belangrijker om gezellig feestende mensen te straffen omdat ze een beetje drugs gebruiken. Terwijl Nederland nog wel zo tolerant zou zijn op dat gebied. En zeg nou eerlijk, is dit nou echt het grootste probleem?

Ik zou zeggen; pak eerst echte problemen aan in plaats van de dance-scene waar iedereen de tijd van z’n leven probeert te hebben!
Noord-/Zuidlijn
21 december 2007

donderdag 20 december 2007 om 15:15

Toen ik van school naar huis fietste werd het mij allemaal duidelijk. De Noord-/zuidlijn is een zwart gat voor Amsterdam, ik fietste gewoon relax en toen zag ik het gebeuren... Er viel een groot deel van een damwand uit de klauwen van een hijskraan op een auto. Gelukkig zat er maar één iemand in(!). De man in qwestie was op slag dood.

Een man die gewoon rustig in z'n auto zat en naar z'n bestemming reed, een man met een gezin, een man die velen zullen missen. Wat ik mij dan af vraag; is dit de schuld van de hijskraanbestuurder of van de gemeente Amsterdam, die blijkbaar met dergelijke ongelukjes geen rekening had gehouden.

Het ergste is nog wel de media aandacht die het ongeval heeft gekregen, ik heb het in geen enkele krant zien staan (alleen maar een klein stukje op Teletext) De gemeente Amsterdam kan het zich niet veroorloven om zo'n groot 'misverstand' goed aan het daglicht te brengen, want ze hebben miljarden in dit project gestopt... Straks gaan mensen nog wantrouwen of zwaar bezwaar maken tegen de Noord/Zuidlijn... Stel je voor wat zou dat erg zijn voor Amsterdam! Zo'n tegenval op zo'n gigantisch geweldig project!

Ik ben vanaf het begin al tegen de Noord-/Zuidlijn geweest en dit 'ongelukje' was voor mij wel de druppel...