Partyflock

Volksopstand tegen de privacyschendingen

 
Forumonderwerp · 997533
Is de hieronder volgende tekst je te lang, lees dan dit in ieder geval even: http://www.opstand.freedisk.nl/
Volksopstand tegen de privacyschendingen
15-02-2008 om 00:01 door Steeph


Europarlementariër in ‘t Veld (D66) sprak dinsdag tijdens Safer Internet Day de volgende woorden:
“Langzamerhand is het tijd dat we met driehonderdduizend mensen op de dam gaan demonstreren en de overheid om opheldering gaan vragen”

Een volksopstand is waar ze om vraagt. Maar die komt er voorlopig niet. Waarom niet? Omdat, met uitzondering van een kleine groep, de mensen niet zien wat er gaande is.
Vandaar dat ik een poging doe de meest relevante zaken over de steeds verder gaande aantasting van de privacy door de overheid op een rijtje te zetten.

Veel mensen hebben niet in de gaten wat er gaande is doordat de maatregelen in stukjes komen. Iedere losse maatregel leidt niet tot veel discussie. Maar als je ze samen beschouwt, ziet het er heel anders uit.
Hier de meest relevante ontwikkelingen van de laatste tien jaar samengevat:


Wet ongebruikelijke transacties; Alle grote financiële transacties dienen gemeld te worden.
Telecomwet voor aftappen telefoonverkeer; Op verzoek moet ieder telefoongesprek (vast danwel mobiel) afgeluisterd kunnen worden.
Wet op de Legitimatieplicht; Iedereen moet in de openbare ruimte een kunnen laten zien wie hij/zij is
Preventief fouilleren; Indien de politie daar aanleiding toe ziet, kan men in aangewezen gebieden iedereen fouilleren.
Elektronisch Kind Dossier (EKD) en Verwijzingsindex; Met ingang van dit jaar moet van alle kinderen vanaf hun geboorte een EKD bijgehouden worden met daarin oa 900 vragen over de het kind, de ouders (gelovig of niet, vroeger mishandeld….) en de omgeving (slechte buurt, water dicht bij huis….). Meerdere instanties hebben toegang tot het dossier. Het blijft actief tot het kind 19 wordt en moet nog tot 15 jaar na het laatste incident bewaard worden (dus maximaal tot iemand 34 wordt)
Wet Vorderen gegevens; Geeft opsporingsinstanties meer bevoegdheden om gegevens bij verschillende organisaties opvragen. Zo kunnen bijvoorbeeld de uitleengegevens bij een bibliotheek ingezien worden
Swift; Nederland staat toe dat Amerika gegevens over internationale betalingen vanuit NL kan inzien
Bankgegevens; Nederland staat toe dat Amerika bij buitenlandse vestigingen van Nederlandse banken kan afdwingen de rekeninggegevens van Nederlanders in te zien
Vliegtuigpassagiersgegevens (PNR agreement); Europa (en dus NL) heeft ingestemd dat de VS allerlei gegevens over de passagiers krijgen voor vertrek, inclusief geloofsovertuiging indien bekend
Wijziging wet op de Telecom; Geeft de ministers de mogelijkheid om mobiele gesprekken af te luisteren en/of te lokaliseren, zonder gerechtelijk bevel en zonder medeweten van de telecomproviders.
Europese dataretentiewet; Alle verkeergegevens van mobiele gesprekken, alle positiebepalingen van mobiele telefoons en alle internethandelingen (mail, surfen…) moeten een half jaar worden bewaard en opgevraagd worden
Uitbreiding wet invordering; Alle bovengenoemde verkeersgegevens in Nederland tenminste 18 maanden bewaren (ontwerp)
Wet Structuur Uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen en BSN; Alle bestanden van uitvoeringsorganisaties moeten op persoon (nu middels Burger Service Nummer) gekoppeld worden
Wet identificatie bij dienstverlening; Iedereen moet zich, met terugwerkende kracht, kunnen identificeren bij het openen of hebben van bankrekening of andere financiële diensten
Wet Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten; De AIVD mag alle gegevensbestanden binnen overheid en bedrijfsleven opvragen en daarop datamining (patronen zoeken) toepassen
Videobewaking; In vrijwel alle gemeenten en in metro’s, bussen, treinen, winkels, winkelcentra, ziekenhuizen, sporthallen, etc… wordt er 24 uur per dag met videocamera’s alles geregistreerd wat plaats vindt
Elektronisch Medicatie Dossier: Alle gegevens over gebruikte medicijnen worden per persoon vastgelegd
Elektronisch Patiënt Dossier: Alle medische gegevens van een persoon komen in één elektronisch dossier te zitten (nog in opbouw)
OV chipkaart; Op naam staand vervoersbewijs dat vanaf 1-1-2009 voor alle openbaar vervoer met gelden en waarmee alle vervoersbewegingen vastgelegd kunnen worden
Nationale Sigint Organisatie
Paspoort met biometrische gegevens; Nieuwe paspoorten worden voorzien van een chip met biometrische gegevens. Deze gegevens komen vanaf 2009 ook in databases en kunnen voor andere doeleinden gebruikt worden.
Iedere getroffen maatregel gaat steeds iets verder, ook al roept men bij iedere maatregel dat er een duidelijke grens getrokken wordt. Mooi voorbeeld is de verdediging van (toen nog) minister van Justitie Donner in de Eerste Kamer bij de Wet Opvraging (2005):
“Als zij zich aan de wet houden, kan geen opsporingsinstantie deze gegevens daar opvragen. Dit wetsvoorstel maakt het zoeken op profielen in bestanden van anderen niet mogelijk.”
Nog geen twee jaar later is middels de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten dit wel mogelijk.

Een andere reden waarom mensen niet de straat op gaan, werd afgelopen zaterdag door kamerlid Teeven (VVD) als volgt uitgesproken:
“…als je niets te verbergen hebt, heb je ook niets te vrezen.”

Dat geeft aan hoezeer mensen niet begrijpen wat er mogelijk is en wat dat kan betekenen. In algemene zin zijn er al verschillende goede replieken op geschreven.
Maar een paar punten verdienen toch expliciete aandacht.
Men ziet zijn eigen gedrag vaak als “goed”. Maar vraag een willekeurig persoon of hij het acceptabel zou vinden als zijn buurman (toevallig ambtenaar op een van de dataministeries) in het elektronisch dossier ziet dat de persoon regelmatig seksvideo’s huurt, behoorlijk veel geld uitgeeft in de slijterij en ook nog eens een registratie heeft van mishandeling van een scheidsrechter, dan is het antwoord waarschijnlijk nee.
Verder is het ook nog zo dat het voor steeds meer functies of maatschappelijke rollen noodzakelijk is door een screening te gaan (denk ook aan wet BIBOB). En voor deze screening zal men het niet nalaten alle beschikbare gegevens te gebruiken. De persoon in kwestie zal nooit weten waarom hij/zij de baan niet gekregen heeft. Misschien mag u straks geen leraar meer zijn omdat uw laatste drie huizen steeds bij een kinderspeelplaats stonden, een bekend patroon van pedofielen.
En wat te denken van het risico dat uw kind uit huis geplaatst wordt omdat uit de dossiers blijkt dat u problemen in het verleden heeft gehad, er alcohol in het spel is en uw kind al twee keer in het ziekenhuis is geweest voor breuken als gevolg van het “vallen van de trap” (ja ja).

Mensen denken dus wel dat er niets aan de hand is, maar de praktijk toont aan dat misschien wel 1 op de 10 Nederlanders als verdacht te boek staat.

Naast dit alles, is er nog het probleem van de kwetsbaarheid van alle data opslag. Hoe goed je ook probeert gegevens te beschermen, procedures en maatregelen te nemen tegen misbruik, voorkomen kan je niet dat het in verkeerde handen valt. Recente gevallen in Engeland laten zien dat er niet zoveel voor nodig is om miljoenen gegevens kwijt te raken. Maar ook in Nederland zijn er voldoende voorbeelden van hoe gegevens op straat komen te liggen.
Het is inherent aan het systeem. Hoe meer je opslaat en hoe meer mensen er gebruik van moeten/kunnen maken, hoe groter de kans is dat er ergens iets mis gaat.
De kamer maakte zich recent druk om de matige afscherming van gegevens van Vecozo. Maar tegelijkertijd stemmen ze in met systemen die vele malen meer gegevens bevatten en door velen malen meer mensen geraadpleegd kunnen worden. De kamervragen voor 2010 kunnen alvast geschreven worden.

Bovenstaande gaat eigenlijk alleen nog maar uit van een goedwillende overheid. En hoe onwaarschijnlijk het ook is dat de overheid ooit kwaadwillend wordt (we zijn toch immers een democratie), het kan.
En dan ligt er een pijnlijke les uit het Nederlandse verleden. Een van de redenen waarom er in Nederland relatief veel Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgebracht was omdat we een uitstekende registratie hadden.
Wat we nu neerzetten is een systeem dat vele malen meer gegevens bevat en vele malen beter toegankelijk is. Het is voor een kwaadwillende regering een fluitje van een cent straks om alle ongelovigen of alle alcoholisten op te zoeken en te laten verdwijnen. Dat is immers in het belang van het grote geheel dan.

De rest lees je hier

Gaan we ervoor? Gaan we als volk strijden voor onze vrijheden? Roepen we de regering een halt toe?
laatste aanpassing
(F) Soul Survivor (ik krijg filmpjes niet online :S )
Uitspraak van Queen of Blades op zondag 13 april 2008 om 23:39:
Soul Survivor (ik krijg filmpjes niet online )

http://zapruder.nl/portal/artikel/onthutsend_verdrag_van_lissabon_begin_van_eu_dictatuur/

daar staan ze ook onder elkaar
Uitspraak van Soul Survivor op maandag 14 april 2008 om 10:26:
daar staan ze

Intressante filmpjes. Ben benieuwd hoeveel man werkelijk naar de Dam komt. Kan nooit genoeg zijn

Soul Survivor - de pertitie link toevoegen voor dat referendum scheelt misschien.
www.x09.eu
laatste aanpassing
ik ben dr ook bij :jaja:
Uitspraak van R E V I L op maandag 14 april 2008 om 11:01:
Soul Survivor - de pertitie link toevoegen voor dat referendum scheelt misschien.
www.x09.eulaatste aanpassing 14 april 2008 11:04

dank voor de aanvulling!
Uitspraak van Soul Survivor op maandag 14 april 2008 om 19:08:
dank voor de aanvulling!

En jij bedankt voor de filmpjes, was nog maar bekend met eentje :flower:
Uitspraak van Queen of Blades op zondag 13 april 2008 om 18:28:
De Eerste Kamer heeft op 8 april de Wet gebruik BSN in de zorg (Wbsn-z) aangenomen.­

Dit betekent dat de Wbsn-z op 1 juni a.­s.­ in werking zal treden.­ Er geldt een invoeringsperiode van een jaar.­ Dat betekent dat zorgaanbieders, indicatieorganen en zorgverzekeraars vanaf 1 juni het BSN mogen gebruiken.­ Als ze dat doen moeten ze zich vanzelfsprekend houden aan alle aspecten van de Wbsn-z.­ Een jaar na inwerkingtreding van de Wbsn-z is gebruik van het BSN verplicht voor alle zorgaanbieders, indicatieorganen en zorgverzekeraars

Wat houdt dat in en dan bedoel ik de gevolgen van zoiets. Kan de zorgverzekeraar mijn belastingen bekijken ofzo?
laatste aanpassing
Voor een paar jaar terug:

nee wees maar niet bang, het sofinummer word geen burgernummer of zoiets

tegenwoordig: ok mevrouw, mag ik uw burger-service-nummer aub, dan kan ik uw gegevens er even bijzoeken :S
even weer wat nieuw leven inblazen
Uitspraak van Queen of Blades op maandag 14 april 2008 om 21:47:
Voor een paar jaar terug:

nee wees maar niet bang, het sofinummer word geen burgernummer of zoiets

tegenwoordig: ok mevrouw, mag ik uw burger-service-nummer aub, dan kan ik uw gegevens er even bijzoeken :S

maak je geen zorgen,

"your government loves you!"
Ik zeg het hier ook maar eventjes:

Er zijn nogal wat problemen wat betreft de organisatie.­ Zo blijkt de Dam op beide data niet beschikbaar te zijn.­ Er moet dus uitgeweken worden naar een andere locatie en misschien zelfs andere datum.­ Morgen is er een vergadering in Utrecht waarbij we gaan proberen al het papierwerk op orde te krijgen.­ Wie interesse heeft in die vergadering, moet even op de website kijken hoe laat en waar die precies is.­ Ik kan dat beter niet hier neerzetten.­
dat is lekker.­ al maanden hangt het in de lucht en niemand heeft gekeken of de dam beschikbaar was ?
nouja..­ houd ons op dehoogte
Uitspraak van Majstro op vrijdag 25 april 2008 om 11:21:
Er zijn nogal wat problemen wat betreft de organisatie.­ Zo blijkt de Dam op beide data niet beschikbaar te zijn.­ Er moet dus uitgeweken worden naar een andere locatie en misschien zelfs andere datum

:nocheer: meen je....

Is hier ook enige aanleiding voor waarom deze info nu pas verstrekt wordt?
Uitspraak van R E V I L op vrijdag 25 april 2008 om 11:40:
Is hier ook enige aanleiding voor waarom deze info nu pas verstrekt wordt?

Omdat de organisator vorige week pas op het idee is gekomen te kijken of de Dam wel beschikbaar is op die data! :rot: Amateurs. En ik woon 10 minuten van het stadsdeelkantoor. Als ik geweten had dat er nog geen vergunning was aangevraagd had ik dat 2 maanden geleden al kunnnen doen. Misschien dat de Dam dan nog wel vrij was geweest.

Uitspraak van tzan op vrijdag 25 april 2008 om 11:25:
houd ons op dehoogte

Sowieso.
Zo, ben net terug van de vergadering: We doen het niet.­ Zowel 17 mei als 14 juni gaan niet door.­

Er is nog veel meer nieuws, maar dat tik ik later nog wel een keer uit.­
Regel dan maar snel een nieuwe datum!

Kan het niet op 15 mei of een andere data in juni? Er zijn al bijna 1800 aanmeldingen! Daarmee heb je behoorlijk aantal mensen gemobiliseerd, genoeg voor media aandacht :yes:
laatste aanpassing
Naja, ik wilde er ook nog mee doorgaan, maar de anderen zagen er geen gat meer in.­

De nieuwe planning is een organisatie opzetten voor meerdere acties, en na de zomer, zeg september, een nieuwe, goed georganiseerde demonstratie te houden.­
Ik begrijp het niet

Het is een kwestie van een vergunning aanvragen bij de gemeente, en na goedkeuring informatie naar alle deelnemers versturen met de juiste tijd en plaats van protest. Is dat nu zo moeilijk?? Ik vind dat de organisatie het niet kan maken om het alsnog niet door te laten gaan, het is niet eerlijk voor alle mensen die wél willen protesteren. Anderzijds doet het afbreuk aan de geloofwaardigheid van de organisatie indien zij eventueel, in de toekomst, nieuwe acties willen organiseren.

Gewoon doorzetten die actie, het zal een groot succes zijn :yes:
laatste aanpassing
Hier gaat geen demonstratie aan helpen.­

HEt wordt tijd om de wapens te pakken en de elite uit te moorden alsof het vliegen onder n vliegenmepper zijn.­
Uitspraak van Har25 op zaterdag 26 april 2008 om 16:37:
afbreuk aan de geloofwaardigheid van de organisatie

Er is geen organisatie, dat is nou juist het probleem. We kunnen wel allemaal op eigen initiatief naar de Dam gaan op 17 mei, maar dan weet je zeker dat je er door de politie afgeschopt gaat worden.


Uitspraak van Har25 op zaterdag 26 april 2008 om 16:37:
kwestie van een vergunning aanvragen bij de gemeente, en na goedkeuring informatie naar alle deelnemers versturen met de juiste tijd en plaats van protest

Nee, dat is niet de kwestie. Als je een demonstratie wil hebben, moet je een podium hebben (niet geregeld), electriciteit voor geluid (niet geregeld), gasten/optredens/sprekers (niet geregeld) en de eerder genoemde vergunning (niet geregeld). Dat kost geld, geld dat niemand heeft. Als we nou de contacten hadden om die dingen gratis te regelen had het nog iets kunnen worden, maar je kan 2/3 weken vantevoren niet opeens ergens een gratis podium vandaan toveren.

Kijk ik vind het ook vet kut, maar eerlijk is eerlijk, als we nu gaan word het een zooitje volgens mij.

Uitspraak van Har25 op zaterdag 26 april 2008 om 16:37:
het is niet eerlijk voor alle mensen die wél willen protesteren.­

Ja van mij mogen ze hoor. Maar als die mensen echt zo graag willen, waarom bieden ze zich dan niet aan om dingen te regelen? Waarom zijn ze niet naar de vergadering gekomen vandaag? Weet je hoeveel mensen er aanwezig waren? 4, inclusief mijzelf. En de 2 die de hele demonstratie(lees website, want verder hebben ze niks gedaan) hebben opgezet zaten daar niet bij.

Dus zo georganiseerd is het. Vind je het dan zelf verantwoord om door te gaan?
laatste aanpassing
Agenda: 26 april 2008

Aanwezigen: Bjorn ...­, David ...­, Leon ...­en Wendy ...­(notulist)

1.­ Kennismaking en opening

2.­ Agendapunten:
Plannen:
Om contact te leggen met:
het Rathenau instituut (zij verzorgen ook de dag van de wetenschap)
Karin Spaink te gaan benaderen , zij is een publiciste en is een voorstander van vrijheid van meningsuiting, neemt deel in het bestuur van Bits of Freedom, en zij heeft zaken uitgezocht aangaande elektronische zorgdossiers (alles is hackbaar) .­
Rop Gongrijp
E3 (is een overkoepelende organisatie van Civil rights in Europe).­
Open Rights Group.­
Little big brother
EFF
Livre
Chaos
Buro Janssen en Jansen (van de documentaire Snuffelstaat)
Choura Nass? CBP
Onderwijsproject/privacyproject

Financiele hulp of bijdragen:
Ideeen zijn:XS4all, Zwart Zaad, NL.­net en bijvoorbeeld Kennisnet.­

17 mei: Er is besloten met elkaar, om de volksopstand op de Dam niet te laten doorgaan.­ Realistisch bekeken is het niet haalbaar, om binnen deze korte termijn zoveel mensen te kunnen bereiken.­
Ook willen wij serieus genomen worden.­ En met meer tijd kunnen wij deze demonstratie beter laten overkomen en meer mensen bereiken.­
Wel willen wij dit jaar nog een demonstratie opzetten tegen het wetsvoorstel van de vingerafdruk, het doel is september of oktober.­

4 Besluiten;­
Wij willen een vereniging oprichten met volledige rechtsbevoegdheid om zo verder te kunnen gaan .­ Bjorn gaat de verdere details nog uitwerken.­ Informeren bij de Kamer van Koophandel etc..­
En Bjorn gaat Bits of Freedom benaderen over eventuele overname van de website.­
De naam moeten we nog verder over brainstormen.­

Het interimbestuur:
Voorzitter: Bjorn ...­
Vice-voorzitter: David ...­
Penningmeester: Leon ...­
Secretaris: Wendy ...­

Voorlopige afgesproken doelstellingen van de vereniging
signaleren van:
het misbruik van mensenrechten,
misbruik van informatie-vrijheid,
misbruik van digitale burgerrechten,
misbruik en het gebruiken van schadelijke technologie
en proberen om met betere initiatieven te komen voor de positiviteit, en om ondersteuning te bieden aan de burger en om acties aangaande onze doelen te steunen

5 Volgende vergadering terug te komen punten:
Vorige agenda
Leden werven.­
Eventuele subsidies en financiele bijdragen bespreken.­
de merchandise.­
De naam.­
Eventueel verder gemaakte contacten en ontwikkelingen bespreken.­

6 Sluiting
Volgende vergadering is ...­ bij Bjorn ....­

Heb even de achternamen en datum/tijd van de volgende vergadering weggehaald, maar dit is dus wat er vandaag uit is gekomen.­ Ben je het er niet mee eens, dan zeer spijtig, maar ik vind dat je dan aanwezig had moeten zijn...­
Nobel initiatief

Helemaal mee eens (Y)
http://www.volksopstand2008.nl/

dit legt een beetje uit waarom het gekomen is tot wat het nu is.
Bloed wel een beetje dood en jammer dat er geen demonstratie is.­
Uitspraak van Majstro op zaterdag 26 april 2008 om 22:03:
maar ik vind dat je dan aanwezig had moeten zijn...­

zo simpel is het
sarcasme uiteraard
Hoi,
de demonstratie gaat door. Meld je nu aan als vrijwilliger! Dat is nodig om het te doen slagen dit maal! ;P
www.volksopstand2008.nl
laatste aanpassing
Zeker weten dat hij doorgaat.­ 11 oktober is de nieuwe datum, Het Plein is de nieuwe locatie.­ D66 en Groenlinks lijken al vrijwel zeker van de partij.­
Uitspraak van Majstro op zondag 20 juli 2008 om 00:18:
11 oktober is de nieuwe datum

Ik ben van de partij! (Y)

Ik ga overigens alleen als er door de organisatie een vergunning is geregeld! Heb geen zin in een strafblad (Y)
Uitspraak van Har25 op zondag 20 juli 2008 om 01:50:
Ik ga overigens alleen als er door de organisatie een vergunning is geregeld! Heb geen zin in een strafblad

De datum is 100% zeker. Wij hebben de politie van Den Haag al ingelicht en ze zien geen bezwaren. Ze zijn dus op de hoogte.
Uitspraak van Majstro op zondag 20 juli 2008 om 00:18:
11 oktober is de nieuwe datum, Het Plein is de nieuwe locatie.­ D66 en Groenlinks lijken al vrijwel zeker van de partij.­

(Y) Ik zal er ook zijn. :jaja:
Was er graag bijgeweest zaterdag maar helaas, zit die dag hartstikke vast in het techno-economische systeem dat werken heet :/
In de nacht van 27 op 28 februari 1933 stond in Berlijn het Rijksdaggebouw in brand - slechts een maand na de machtsovername door de nazi's en enkele dagen voor de verkiezingen voor de Rijksdag.­ Tot op de dag van vandaag is onduidelijk wie de brand heeft aangestoken.­ De nazi-propaganda verklaarde dat de communisten verantwoordelijk waren voor de brandstichting.­ De Nederlandse communist Marinus van der Lubbe werd gearresteerd en wederrechtelijk ter dood veroordeeld.­ Het doodvonnis werd achteraf gelegaliseerd, met de zogenaamde "­Wet Van der Lubbe".­ Nog steeds bestaat het vermoeden dat de nazi's de brand in de Rijksdag zelf hebben aangestoken.­ Rijkskanselier Adolf Hitler overtuigde op 28 februari de oude rijkspresident Paul von Hindenburg ervan een - reeds lang voorbereidde - noodverordening ter "­bescherming van volk en staat"­ tegen "­verraad van het Duitse volk en hoogverraderlijke handelingen"­ te ondertekenen.­ Deze Rijksdagbrandverordening was tot 1945 van kracht.­ Hierdoor werden de volgende democratische grondrechten buiten werking gesteld:


- persoonlijke vrijheid
- vrijheid van meningsuiting
- vrijheid van drukpers
- vrijheid van vergadering en vereniging
- vrijheid van brief- en telefoongeheim
- onschendbaarheid van eigendom en woning.­

De reeds genoemde beschermingshechtenis werd ingesteld en hiervoor gebruikte men, behalve de al bestaande gevangenissen van de paramilitaire SA "­Sturmabteilung"­ en de SS "­Schutzstaffel"­, de lijfwacht van Adolf Hitler, die als "­hulppolitie"­ dienden, ook "­particuliere gevangenissen"­ en "­wilde kampen".­ Hun precieze aantal is tot op heden met bekend.­ Daarnaast bestonden de officieel opgerichte kampen.­


Tussen 1933 en 1936 waren de concentratiekampen in de eerste plaats bedoeld om de dictatuur te handhaven en te stabiliseren.­ Er werden vooral ideologische resp.­ politieke tegenstanders en verzetsstrijders gevangen genomen om de oppositie uit te schakelen of er op zijn minst voor te zorgen dat ze zich lang rustig hielden.­ Bovendien kwam het in de eerste concentratiekampen tot de eerste georganiseerde ongeregeldheden tegen Joden.­ Joden, die als politieke tegenstanders werden binnengebracht, vormden zeer spoedig een tiendevan de groep gevangenen, hoewel ze minder dan een procent van de Duitse bevolking uitmaakten.­ Joden waren vanaf het begin van het nazi-regime bijzonder in gevaar en er werd heel vaak niet eens naar een "­reden"­ gezocht om een Jood te arresteren dat de persoon van Joodse afkomst was, was voldoende.­


Gaat het weer deze kant op?
aanwezig... :)
Uitspraak van Bofbips op vrijdag 10 oktober 2008 om 23:32:
Laten we het hopen.­

Wat ben je toch een zielig mannetje :/
Uitspraak van Fietsketting op vrijdag 17 oktober 2008 om 09:14:
Wat ben je toch een zielig mannetje

Nee jij vlopjes drukkert. :aai:
Uitspraak van Bofbips op zaterdag 25 oktober 2008 om 14:27:
Nee jij vlopjes drukkert.­

Wees blij, een enkeltje naar de maan is wat je verdiend.