Partyflock

Paardenziekte :S

 
Forumonderwerp · 837120
Er is weer een paarden ziekte, in drenthe zijn er al paarden aan gestorven:S Een soort ziekte waar ze verlamt door raken :O:S
laatste aanpassing
vriendin van mij haar paard was ook al erg ziek
Is geen ziekte, komt door mister hands...:x
Uitspraak van Mama van elias, fayenna en maylisa op dinsdag 20 december 2005 om 13:17:
Er is weer een paarden ziekte, in drenthe zijn er al paarden aan gestorven Een soort ziekte waar ze verlamt door raken laatste aanpassing 20 december 2005 16:34

weer Rhino??

hmz gelukkig niet hir in de buurt, aar is wel triest:nee:
Jah had het ook al gehoord...
Hoop dat het niet erg gaat uitbreiden, en dat er niet meer paarden er slachtoffer van worden...
en mensen 1 ding niet enten...helpt toch niet:/
Uitspraak van **TerrorJumpTammie** op dinsdag 20 december 2005 om 19:49:
ja het rhino virus

paar x gezien ( ergste variant...omplete verlamming) heb met tranen in me ogen machteloos stan kijken :(
Jeetje lijkt mij echt helemaal niet leuk om te zien nee..
En kan begrijpen dat je tranen in je ogen had...
wat bekend is zijn er ong. 10 km hier vandaan in havelte al 2 aan overleden
DarkSkywise → als beheerder
ik zie dat het woord "paard" weer is gevallen en ja hoor.... *sjucht*

mooi, ik ga maar eens streng zijn nu... ik wil hier GEEN opmerkingen meer zien over van stukjes paard gemaakte levensmiddelen, okee?

alles wat hieronder komt en daar wl mee te maken heeft = strafpunt :@

*kijkt nu echt RETEstreng want vindt het echt t flauw worden*
Uitspraak van DarkSkywise op dinsdag 20 december 2005 om 21:25:
ik zie dat het woord "paard" weer is gevallen en ja hoor.... *sjucht*

hahaha je moet ook in de paarden gaan joh.. leer je nog eens wat:p Gezellig al die meiden enzo :D
ik ben al eens een paar keer tussen de paardenfoto's wakker geworden ;) dus ik heb enig idee hoe dat is :P
Dagblad van het Noorden - dinsdag 20 december 2005

Koekange - 2 Paarden op de stallen bij Benak in Meppel en Koekange zijn afgemaakt, nadat zij ernstig waren verlamd door een besmetting met rhinopneumonie.

De meeste wilde verhalen doen de ronde over de (pension)stallen bij Benak. Vooral op de internetsite www.bokt.nl. Zo zou Benak eerder de nek van een veulen hebben gebroken, om zo een besmetting met rhinopneumonie te verdoezelen. "Ongelooflijk, wat een gemeen volk", zegt Jan Benak. "Sensatie en afgunst. Schooiers zijn het. Dit is nog erger dan een rhino-besmetting."
"Dag en nacht zijn we nu bezig met de verzorging. Alle paarden krijgen medicijnen. Via het voer of met een spuit met roosvicee, als ze het niet opeten. 's Nachts om 3 uur ga ik mijn bed uit om te kijken hoe het met de paarden gaat. Negen van de 31 paarden hadden hoge koorts, dikke achterbenen en waren verzwakt. Twee konden ook niet plassen. Het ergste stadium is verlamming. Toen is besloten 2 paarden af te maken."
"Ik heb al 40 jaar paarden op stal en ik heb nog nooit zoiets gehad. Voor een dierenarts is het niet makkelijk te constateren, maar onze dierenarts Jan Glas zag het gelukkig meteen goed. Zo konden we direct met de behandeling beginnen. Het rare van de besmetting is dat sommige paarden er niet gevoelig voor lijken. Twee exemplaren die neuscontact hebben met een besmet paard, hebben bijvoorbeeld zelf nergens last van."
Vanaf het moment dat de besmetting is geconstateerd, gingen de staldeuren op slot. "Er komt geen paard meer de dam op of af De voltigeclub uit Ruinen komt hier in de winker elke woensdagmiddag, maar dat moet even stoppen. Bovendien heb ik nog paarden verkocht, maar die blijven nu 2 maanden staan. En dat de maneges nu dichtzitten, daar kan ik toch niets aan doen? Ik had het liever ook niet gehad. Iedereen mag hier komen kijken, de boel is hier brandschoon."

Eigenaar Jaap Westenbrink van manege Oosterboer zegt dat de mees wilde verhalen de rond doen. "Er is rhino in Meppel geconstateerd, dus heb ik rhino. Zo gaat dat. Het is een paniekreactie. Heel Drenthe is doodsbenauwd. Ik heb 50, 60 telefoontjes per dag gehad. Wij blijven open en ik geef m'n lessen, maar er komen hier geen vreemde paarden."
Trainer en paardenhandelaar Rob Besselink van stal Eurohill uit Veeningen zegt zonder werkt te zitten door de paniek. "Stallen sluiten de deuren voor vreemde paarden en mensen van andere stallen. Mensen weten er te weinig van. Dus als de deur op slot gaat, doe je het altijd goed."
;)
ik hoop dat het in Drenthe blijft!
echt zielig voor die beestjes die het al hebben (F)
Rhino sucks :[


Ach ja, je doet er niks aan....... Ja, je stal sluiten en niemand meer op je dam laten, maar dat is vaak teveel gevraagd :S
Uitspraak van Angel of hearts op vrijdag 23 december 2005 om 12:17:
Ja, je stal sluiten en niemand meer op je dam laten, maar dat is vaak teveel gevraagd

ja idd, dan vangen ze geen genoeg geld meer. en ze denke onder tussen niet aan het leven van de paarden en ponys, maar als ze de beesten in moeten laten slapen, kost hun dat ook geld. Dus ik snap niet dat ze die maneges en pensioenstallingen nie dicht gooien:S of teminste geen ponys van af het bedrijf laten gaan, en geen ponys laten komen.