Partyflock

Feesten voor het goede doel

 
Forumonderwerp · 787507
Na de tsunami, eind december 2004, hebben er een groot aantal feestjes plaatsgevonden ten bate van het gironummer van de samenwerkende hulporganisaties. Feestjes die speciaal hiervoor werden georganiseerd, of bestaande feestjes die een deel van de (of de gehele) opbrengt op het gironummer stortten. Nu las ik net het nieuwsbericht "Benefietfeest voor de uitstervende orang oetan". Daarnaast heb je The Benefit Music Event, en zo vond ik ook "Ondergrondse Herrie 3" (een kleinschalig feestje waarop ingezameld wordt voor zeehondencreche Pieterburen).
Allemaal fantastische initiatieven, in mijn ogen (Y)

Nou gebeurt dit eigenlijk maar weinig, en áls het gebeurt is het feestje vaak niet de gewenste muziekstijl of te ver weg... Bovendien zal je er volgens mij nooit echt een dure line-up vinden.

Zijn jullie het met me eens dat dit vaker zou moeten gebeuren? Niet alleen als er een ramp in de wereld gebeurd, maar ook voor bijvoorbeeld de Hartstichting, Nierstichting, Epilepsiefonds, Wereld Natuur Fonds, ga zo maar door?
Ik ben namelijk van mening dat zowel de grotere, rijke organisatoren als de duurdere DJ's zich wel eens wat vaker mogen bezighouden met het steunen van een goed doel. De kwaliteit van een feest gaat er echt niet op achteruit, en echt verlies zal er toch ook niet op gemaakt worden...? Het hoeft ook echt niet zo te zijn dat de gehele opbrengst meteen wordt gedoneerd, maar stel dat een kaartje voor een feest €35,- kost, en er €1,- per bezoeker naar een goed doel gaat... Met 7500 bezoekers betekent dat al een gigantisch bedrag voor zo'n stichting... De bezoeker voelt er niks van, bovendien betaalt 'ie sowieso wel. We gaan niet voor niets nog altijd massaal naar dure feesten (hoewel iedereen erover klaagt, maar... we betalen wel!).

Dus... wat vinden jullie?
laatste aanpassing
Als ze die euro nou dan gewoon van de prijs afhalen vind ik het best ipv.­ zogenaamd naar een goed doel te sturen.­
als ze het vrijwillig doen zou ik het wel eenb mooi gebaar vinden.­ je moet ze echter niet verplichten.­ we leven nog altijd in een vrije markt economie.­

laat ze dan ook wat aan de stichting voor doven geven.­ want volgens mij is die knalmuziek iedere week nooit goed voor je oortjes/
laatste aanpassing
Uitspraak van GoMatrixSpijkertje! op dinsdag 21 juni 2005 om 21:14:
pfff, wat een lap tekst

ja moeilijk he? lijkt me ook voor iemand van 30 die van msn'en haar beroep heeft gemaakt (f)
laatste aanpassing
dusss...­ nog mensen met een mening hierover?
rx-snowy
Artiest Bernd
vind het een goed idee/doel!!

idd, als er 1 euro naar een goed doel gaat.­ Doe dat maar eens bij een feest waar 40000 man komen!
hopenlijk is het 't goeden doel waar voor we feesten want met 2-1 achter valt er weinig te vieren!!!
drugs gebruiken om te helpen 't op te maken is ook een goeddoel................................­
Uitspraak van nathan nmgn op donderdag 23 juni 2005 om 04:19:
met 2-1 achter valt er weinig te vieren!!!

heuj, het is hier niet het voetbalforum :[
Vindt t wel een goed idee opzich,het maakt mij toch niks uit waar t geld van mn kaartje heen gaat dus kan t net zo goed naar een goed doel gaan :)
Als een beetje flexe Dj vraagt of de mense een beetje knaken in een bussie willen doen tijdens een feezzie, zal dat denk ik echt wel aanslaan... (y)

btw zou ik het niet erg vinden .. zolang ze maar niet zeggen zogenaamd 1 euro per persoon te gebruiken voor het goede doel... dat vertrouw ik nooit.. ;)
Uitspraak van Sfinx op vrijdag 15 juli 2005 om 14:34:
zolang ze maar niet zeggen zogenaamd 1 euro per persoon te gebruiken voor het goede doel...­ dat vertrouw ik nooit..­

Oh, dat vertrouw ik wel... :)
Uitspraak van Sfinx op vrijdag 15 juli 2005 om 14:34:
gebruiken voor het goede doel...­ dat vertrouw ik nooit..­

Ckuh wetuh...er zijn al een paar feestjes geweest die onder die vlag werden georganiseerd maar waarvan niet 1 euro naar het goede doel is gegaan...enkele Tsunami feesten, against rascism...schandalig.