Partyflock

voel niks van coke..

 
Forumonderwerp · 759487
Een vraagje..­

Vorige week heb ik voor t eerst wat cocaine gesnoven om uit te proberen.­ Maar ik merk er niets van..­ Kan ik iets verkeerd doen ofzo of ben ik gewoon belazerd? Lijkt me raar dat je coke kunt snuiven zonder iets te merken..­

Groeten, Sjoerd
MIx 't met antropine.­ Geheid dat je "­wat voelt".­
coke is zo'n ego drux... Pak liever vitaminen als dolfijntjes etc. veel gezelliger dan de para gedrage van sommige op de coke op ten duur :S
heb t ok een 1x gesnoven, weinig van gemerkt, jah een loopneus de hele avond, maar mn maten zeiden dak opeens wel 'raar' stond te hakkuh

maar allemaal te duur, gif mijn mar BAVARIA, 8 blikken min.­ voor aanvang feest
Ik heb ook 1 keer coke gesnoven maar voelde er helemaal niets van.­ Ik hoor van meer mensen dat het eigenlijk maar een hele saaie drug is en dat het eigenlijk niets voorstelt, zeker niet voor die prijs...­
nou aan die KOP van jou te zien kan je beter niks "­pakken"..­
dan ben jij nog nooit leip geweest van coke


nou dat valt ook wel weer mee hoor ;)
als je genoeg op hebt ben je opzich wel uit je plaat
maarja sommige mensen verw8en denk dat ze net zo erg uit hun plaat zijn net als pillen ofzo maarja dat is helemaal niet zo

alcohol bij de coke kan trouwens ook leuk zijn ;)
PEP + alcohol is op zn minst net zo leuk :yes:

kun je voor die €45 wat je niet aan coke uitgeeft zuipen ;)
dat is waar ;)
speed zuigt doet alleen maar fucking veel zeer aan je neus, wordt er wel altijd enorm verkouden van
ja doet wel pijn aan je neus maar ik raak juist verkouden van coke
maar ben de volgende dag ook altijd erg verrot van speed
alcohol bij de coke kan trouwens ook leuk zijn

Ja, te leuk. Ik gebruik geen sos meer, maar dronk er altijd bij. En steeds maar weer meer van beide ...
coke is voor mij 100% de meest relaxte drugs!

:no: Kom je nog wel achter hoor! Coke de witte sloper (op lange termijn!)

tis alleen zo verrot duur 15 euro per halve.­

Vind ik goedkoop.
doe het zelf dus wel heel af en toe, maar moet zeggen dat maar heel weinig mensen dat lukt!

lukt mij anders ook prima hoor :jaja:

en ik vind het juist fijn dat je van coke niet wazig wordt en als je goede coke heb kan je ook heerlijk pitten als je thuis bent :jaja: dus ik ben maandags meestal weer helemaal mezelf :p
Coke schiet niet op man.....
na een kwartier is et weer half uitgewerkt..
en zit je te snakken naar wat nieuwe nakken :9
blijf ervan af
laatste aanpassing
Coke schiet niet op man.....­
na een kwartier is et weer half uitgewerkt..­
en zit je te snakken naar wat nieuwe nakken

Schiet niet op nee. Zeker niet omdat t zo kkduur is.
Pep is beter, werkt langer en de drang naar meer is veel minder.
haha ik heb hetzelfde met pep nu... voel er geen flikker van... alleen als ik me ogen dicht deed had ik een beetje dat flikkerende gedoe maar dat weerhoudde me er echt niet van te kunnen slapen... geen energie / euforie oid... :(

over coke verder; het is ook zeker geen vervanging voor xtc dus zo moet je het ook niet zien... ik heb het idd leuk gevonden tijdens avonden dat je lekker wat gaat drinken... maar het blijft erg duur natuurlijk dus beter van afblijven ;)
meer info heb ik nie voor je


cocaïne

Wat is het?
Cocaïne is een wit kristalachtig poeder. Via een chemisch proces wordt het vrijgemaakt uit de bladeren van de cocaplant. Cocaïne is een ‘upper’, het heeft een stimulerende werking. Cocaïne staat ook wel bekend onder de namen coke, wit en sosa.

Geschiedenis
3000 jaar geleden werd al op cocabladeren gekauwd door de Inca’s in o.a. Peru. In Europa kreeg het echter geen voet aan wal, omdat de bladeren hun werking verloren tijdens het transport over de oceaan. In de 19e eeuw lukte het om de diverse bestanddelen van het cocablad te isoleren. Freud raakte geïnteresseerd in de stof. Drie jaar na zijn publicaties over cocaïne werd echter duidelijk dat cocaïne verslavend was. In 1914 werd in de Verenigde Staten de Harrisson wet (de Amerikaanse opiumwet) ingevoerd. Het niet-medisch gebruik van cocaïne werd verboden. In 1928 wordt in Nederland de opiumwet aangenomen. Ook deze wet verbiedt het niet-medisch gebruik van cocaïne. Eind jaren '70, begin jaren '80 wordt cocaïne in Nederland populair. Eind tachtiger jaren verdringt XTC de cocaïne. De laatste tijd is de beweging weer andersom en verdringt de cocaïne de XTC weer.

Wijze van toediening
De meest voorkomende manier van cokegebruik is snuiven. Het cocaïnepoeder wordt in een 'lijntje' gelegd en via een kokertje, of direct, in de neus, opgesnoven. Vervolgens wordt de cocaïne opgenomen door de neusslijmvliezen, waardoor het in het bloed en uiteindelijk in de hersenen terechtkomt. Soms wordt de cocaïne met tabak gemengd en gerookt. Hierbij gaat echter het grootste gedeelte van de cocaine verloren, omdat het meteen in rook opgaat zodra het brandt. Tevens bestaat het risico dat een brandend stukje coke in de longen terecht komt en hierin een gaatje brandt. Zeer riskant is het spuiten van cocaïne. Bij spuiten wordt de cocaïne opgelost in water en direct in een ader gespoten. Cocaïne wordt ook wel uitgekookt op een lepel, waarna de dampen worden opgesnoven. Dit heet ‘basen’ en is veel verslavender dan snuiven. In de rest van deze tekst zullen wij vooral ingaan op het snuiven van cocaïne.

Dosis
Al van het snuiven van een heel klein beetje cocaïne (een sleutelpuntje) is het effect voelbaar. Meestal neemt men een aantal lijntje op een avond, omdat het effect vrij snel weer afneemt. De maximale dosis voor cocaïne is nog niet wetenschappelijk vastgesteld. Wel is echter bekend dat cocaïne dodelijk kan zijn als je meer dan 1,2 gram oraal (via de mond) inneemt of 500 mg in de ader spuit.


Effecten
Bij het snuiven beginnen de effecten na enkele minuten en zij houden zo’n 30 tot 45 minuten aan.

Positieve effecten:
euforisch (gelukzalig) gevoel
energiek
beweegelijk
honger en moeheid verdwijnen
meer zelfvertrouwen
spraakzaam
denken lijkt sneller en helder te gaan
"king of the world" gevoel
Lichamelijke effecten:
versnelling van de ademhaling
verhoging van hartslag en bloeddruk
tijdelijke toename van de spierkracht en uithoudingsvermogen
lichte stijging van de lichaamstemperatuur
droge slijmvliezen
laxerende werking
frequent urineren
locaal verdovend effect (mond, tong en tandvlees worden gevoelloos)
Nadelige effecten:
uitwerking: rusteloos, geïrriteerd, neerslachtig en sterke drang naar meer
hogere dosissen: angst, paranoïa, agressie en psychische klachten
De kater
Cocaïne doet een grote aanspraak op de reserves in je lichaam. De dagen na cocaïne gebruik kun je erg moe zijn. Tevens kun je je de dagen na gebruik neerslachtig voelen.

Afbraak van cocaïne
Een uur na gebruik is de concentratie cocaïne in je bloed maximaal. Hierna halveert de hoeveelheid in je bloed ieder uur. Na 5 uur is 98% van de cocaïne uit je bloed. De afbraakstoffen blijven maximaal een week in je lichaam aanwezig en dus aantoonbaar.


Risico's op de korte termijn
Voor de volgende risico's op de korte termijn geldt dat de kans toeneemt naarmate een persoon ouder is en naarmate hij vaker gebruikt.

pijnlijkse neus
hartaanval
ademhalingsstoornis
hersenbloeding
nierinfarct
epileptische aanval
acute opwindingstoestand
overdosis
Risico's op de lange termijn
Verandering in persoonlijkheid
Mensen die veel en regelmatig coke gebruiken, kunnen veranderen in onaardige personen: koel, arrogant en egoïstisch. Bovendien zijn ze vaak prikkelbaar, geïrriteerd en rusteloos. Dit kan leiden tot allerlei ruzies. De omgeving heeft dit soort veranderingen vaak eerder in de gaten dan de gebruiker zelf. Bij zeer veel cocaïnegebruik kan een gebruiker het contact met de realiteit verliezen en zich achterdochtig en bedreigd voelen. Dit kan weer leiden tot agressief en paranoïde gedrag.

Oververmoeidheid en depressies
Coke kan leiden tot oververmoeidheid, uitputting en depressieve gevoelens. Men put zichzelf volledig uit.

Gewichtsverlies
Coke kan ook leiden tot gewichtsverlies. Door gebrek aan eetlust gaat de conditie achteruit.

Neusslijmvlies
Door het snuiven kan het neusslijmvlies gaan ontsteken. Reuk, geur en smaak gaan achteruit. Iemand kan chronisch verkouden zijn en vaak bloedneuzen krijgen.

Hart- en bloedvatenstelsel
Cocaïne belast het hart- en bloedvatenstelsel. Er zijn gevallen bekend van hartinfarcten en plotselinge dood na gebruik van cocaïne.

Psychose
Het regelmatig gebruiken van cocaïne kan een psychose veroorzaken. Het is nog onduidelijk of dit alleen kan worden ‘getriggered’ bij mensen die hier al aanleg voor hebben, of dat regelmatig cocaïne gebruik op zichzelf een psychose kan opwekken.

Hepatitis C
Dit is een aandoening aan de lever.Het wordt niet veroorzaakt door cocaïne zelf, maar door het delen van snuif-buisjes. Zorg dus dat je altijd je eigen snuif-buisje hebt en deze niet deelt met anderen. Mensen die het afgelopen jaar cocaïne hebben gesnoven mogen om deze reden ook geen bloed doneren bij de bloedbank.

Verslaving
Het grootste risico van cocaïne is misschien nog wel de kans op verslaving. Je bent niet meteen verslaafd als je wel eens cocaïne gebruikt. Er zijn veel mensen die cocaïne op een recreatieve manier gebruiken. Maar als je wel verslaafd bent, heb je te doen met een hardnekkige en lastige verslaving die je zowel geestelijk, lichamelijk, sociaal en financieel zeer veel kan schaden. Cocaïne is een verleidelijke drug. Gebruikers maken duidelijk dat coke 'zo lekker' is dat je er niet af kunt blijven. Bij veel en regelmatig gebruik treedt tolerantie op. Je hebt dan steeds meer nodig om je prettig te voelen. Ontwenningsverschijnselen zijn er ook. De gebruiker voelt zich neerslachtig en uitgeput. Als iemand lang en veel coke heeft gebruikt zijn deze ontwenningsverschijnselen zeer heftig en kunnen maanden en soms zelfs jaren duren. Iemand is niet meer in staat om zich ook nog maar een beetje plezierig te voelen. Daarbij houden zij een zeer sterk verlangen naar cocaïne. Langdurig gebruik van cocaïne leidt tot veel problemen, zowel financieel als met relaties, vrienden of familie. Veel gebruikers zien op tijd de nadelige gevolgen en blijken dan in staat op eigen kracht te minderen of te stoppen. Een aantal lukt dat niet en met hen gaat het fout. Zij worden afhankelijk van de coke.

Mensen die regelmatig cocaïne gebruiken zouden eens over de volgende vragen na kunnen denken om te kijken of hun gebruik niet uit de hand loopt:

Kan ik ook zonder cocaïne gebruik nog in een goede stemming komen?
Ben ik de afgelopen tijd steeds meer gaan gebruiken. Gebruik ik meer cocaïne per keer, op meer plekken en op meer tijdstippen?
Kost het middel me steeds meer?
Levert het middel steeds meer problemen op bijvoorbeeld met sommige vrienden, werk en opleiding?
Ben ik in gedachten veel met het middel bezig?
Ben ik veranderd sinds mijn gebruik?
Gebruik ik wel eens om nadelig gevolgen van vorig gebruik op te heffen?
Op de website www.jellinek.nl kun je bij de zelftest van cocaïne kijken hoe jouw gebruik is.

Cocaïne gebruik in Nederland: Prevalentie-cijfers
2.9% van de Nederlanders geeft in 2001 aan gedurende zijn leven wel eens cocaïne te hebben gebruikt. Het gaat hierbij zowel om snuifcoke als om base-coke 0.9% deed dit het afgelopen jaar nog en 0.4% heeft de afgelopen maand nog cocaïne genomen.

De wet
Cocaïne wordt in de Opiumwet beschouwd als een hardrug; een drug met onaanvaardbare gezondheidsrisico’s. Bezit, productie en handel zijn strafbaar. De politie zal bij een hoeveelheid die bestemd is voor eigen gebruik (tot een halve gram) waarschijnlijk niet optreden. Wel kan de politie de cocaïne in beslag nemen.

Het verkeer
Cocaïne beïnvloedt de rijvaardigheid. Cocaïne gebruiken en aan het verkeer deelnemen is daarom zeer riskant (helemaal in combinatie met alcohol).

Combi
XTC en cocaïne
De combinatie van XTC en cocaïne vergroot de kans op verslaving. Tevens is de combinatie een extra belasting voor het lichaam en dan vooral voor hart en bloedvaten. Er worden meer reserves verbruikt. Cocaïne werkt het ‘love’-effect van XTC tegen.

Alcohol en cocaïne
De combinatie van alcohol en cocaïne vormt in je bloed de stof coca-ethyleen. Deze stof is een extra belasting voor hart- en bloedvaten en de lever. Omdat cocaïne je wakkerder en fitter laat voelen kun je veel meer drinken als je gesnoven hebt. De kater de dag daarna is echter wel ontzettend groot, omdat je meer gedronken hebt dan dat je normaal zou kunnen. Als je alcohol en cocaïne vaak gelijktijdig gebruikt kan het ook moelijker zijn om met cocaïne te stoppen. Op het moment dat je een paar drankjes op hebt kan er een ontzettend sterke drang naar coke ontstaan.

Extra info: Waar wordt coke mee versneden?
Geruchten dat cocaïne wordt versneden met gemalen TL-buis of wasmiddel zijn niet waar. Het komt ook maar zelden voor de cocaïne wordt versneden met speed. Wel wordt cocaine met andere middelen versneden om winst te maken. Die middelen moeten dan goedkoper zijn dan cocaïne zelf en geen storende werking op het effect hebben. Op dit moment bevatten de meest cocaïne samples die bij de testservices binnen komen zo’n 50% cocaine. Het meest wordt cocaïne versneden met witte poeders die erop lijken, zoals bakpoeder, poedersuiker en manitol (een soort suiker). Ook wordt er nog wel eens cafeïne of lidocaïne in de samples gevonden. Cafeïne heeft een licht stimulerend effect. Lidocaïne wordt door tandartsen gebruikt om lokaal te verdoven. Door met lidocaïne te versnijden denkt de gebruiker dat hij goede cocaïne heeft. Het heeft immers een verdovende werking wanneer het op de tong of het tandvlees wordt gesmeerd. Als je poeder dus een goede verdovende werking heeft in de mond hoeft het dus niet per defenitie goede coke te zijn.

Unity Tips
Alleen af en toe of bij een speciale gelegenheid gebruiken.
Gebruik alleen als je je goed voelt.
Gebruik niet om de nadelige effecten van cocaïne gebruik (zoals vermoeidheid of depressie) tegen te gaan. Dit is de basis voor een verslaving.
Rust goed uit voor en na cocaïne gebruik
Eet gezond voor en na cocaïne gebruik. Vooral veel reservestoffen (noten, pinda’s) en vitaminen (sinaasappels, kiwi, brocoli)
Maak je neus schoon voordat je gaat slapen. Je kunt dit doen door met een vochtig wattenstaafje de resten die nog in je neus zitten verwijderen of tijdens het douchen met je vingers.
Niet gebruiken bij: suikerziekte, zwak hart, hoge bloeddruk, epilepsie en psychische klachten of in combinatie met medicijnen.
Nooit coke spuiten en roken of crack gebruiken. (Vergrote kans op verslaving)
Niet combineren met alcohol.
Niet deelnemen aan het verkeer.
Zorg voor een eigen persoonlijk snuifbuisjes en deel deze niet met anderen.
ooh en nog fff wat gewoon door rammen komt vanzelf goed
Meer snuiven!!


hoofd achterover, trechter in je neus en giet het erin..
van een beetje coke wordt je niet raar nee...

gewoon meer nemen.. en lekker veel zuipen.. ;)
coke is rotzooi jullie moeten speed snuiven veel beter
Je moet gewoon alles door elkaar gebruiken

Crack,en lijm snuiven is ook leuk..+­ 4 flessen sterke drank
laatste aanpassing
Coke is ook kut, decadente kutdrugs voor yuppen die alleen goed is om te ontnuchteren van de drank :yes:
speed is en blijft gewoon de beste en lekkerste drugs:jaja:
mmmmmm nee ik voel me ook niet egt wat van wit me vriende staan altijd naast me van pffff ben in de warre maare ik word er gewoon een beetje helder van en dat ist
kan iemand mij ook es eem vertelle wat effect ist van snelle heb al wel jengels gehad maar daar ga ik me egt vies in de warre van voele en ja wit mmm ja
1ste x voelde ik ook geen reed, maar
gewoon ff half pakkie opsnuiven (Y)

Idd Pep Is beter :jaja:
laatste aanpassing
toch wel veel pep liefhebbers hier
jah op PF is er iig nix van te merken dat coke op dit moment t populairst is in NL :D
ben helaas nog steeds geen sos met antropine tegengekomen,
hebje tenminste wat waar voorje 50piek
hoofd achterover, trechter in je neus en giet het erin..­

:yes:
Als je het doet... Meteen goed!! :P
pep en coke zijn allebij goed , maar je moet weten hoe je ze moet gebruiken !!