Partyflock

Er gaat niets boven Technics

 
Forumonderwerp · 707517
Er zijn geen betere draaitafels dan Technics(mk1200/1200/mk5) op de markt of niet !!!!
of toch wel? ;p

zag gister die cd speler van technics in ID&T mag staan.... die is ook wel erg vet hoor :jaja:
tsja die oem bakken zijn ook erug goed... tis net wat je gewend ben. T grote voordeel van die technics is dat ze overal staan.

lees dit maar s:

http://www.new-line.nl/webshop/reviews/read.asp?i=12641

die cd speler van technics is echt brak! Die andere dure spelers zoals numark pioneer en denon zijn echt veel beter. die van technics ziet er alleen mooi uit...
laatste aanpassing
het voordeel is dat ze overal staan maar stanton draaitafels schijnen toch nog beter te zijn die kun je zelfs nog afstellen als een technics.­
dat is wat ik hoorde hoor
laatste aanpassing
jawel die zijn er wel :yes:

<-----
De zogenaamde OEM draaitafels blijken beter te zijn maar de enige vraag die er nog is, is of ze net zo lang meegaan als de Technics.­

Maar goed, dit is ook al 20.­000x verteld.­
soundlabs :D
tsja die oem bakken zijn ook erug goed... tis net wat je gewend ben. T grote voordeel van die technics is dat ze overal staan.

lees dit maar s:

http://www.new-line.nl/webshop/reviews/read.asp?i=12641

die cd speler van technics is echt brak! Die andere dure spelers zoals numark pioneer en denon zijn echt veel beter. die van technics ziet er alleen mooi uit.


Jaja, ik heb ze zelf ook thuis staan, en deze tafels zijn zeker technics waardig! Goeie pitch range, sterke(re) motor... Super! (Y)
Ik heb zelf ook de super OEM bak staan en kan niet zeggen of ze waardig zijn aan technics want ik heb nog nooit echt gedraaid op technics (100% bedroom dj :$)

Maar ik zelf heb geen klachten erover, ik heb hiervoor gemini's PT2100 gehad en die hadden toch wel een aantal dingen die beter konden.

Deze punten heb ik tot op heden nog niet gevonden bij mijn oem bak.

Of ze net zo lang mee gaan, geen idee, gewoon netjes mee omgaan.
net als Tricky heb ik nu ook die super OEM's en heb ik hier voor op PT2100 gedraait van Gemini.­

ik heb de laaste tijd however wel op technics gedraait en ik vind persoonlijk de super OEM's net iets lekkerder maar de Technics blijven de meest bekenden en meest gebruikte draaitafels he, dus ik denk niet dat die OEM bakke daar nog wat aan gaan veranderen.­
nou dat betijfel ik als een product beter is als een ander zal die in de loop van de tijd wel t mindere product verdringen! t kan natuurlijk wel ff duren :)
"Er zijn geen betere draaitafels dan Technics(mk1200/1200/mk5) op de markt of niet !!!!"

ik heb zelf nog geen betere draaitafels gevonden, maar al bestaan er betere dan kan je er toch niet omheen dat je overal met technics moet draaien, wat ik persoonlijk geen probleem vind, want voor mij persoonlijk is/blijft het de meest perfecte draaitafel!:)
als je een tafel door en door kent dan is t idd logisch dat een ander merk tafel niet zo reageert als t ding waar je mee draaid.­ das ook een voordeel van techincs t ding staat overal!
technics roeleert technics roeleert
misschien zijn er wel beter draaitafels als techincs..denk het wel aangezien het ontwerp al wat jaartjes oud is (SL1200 25 jaar ).

Maar waarom ik technics zou nemen is idd omdat ze op alle feesten gebruikt worden..
Ik merk zelf dat als je thuis een ander merk tafels hebt staan je eerst moet wennen aan technics op het moment dat je begint met draaien..de pitch control is anders (Meestal gevoeliger), dus waar je thuis in een paar seconden de pitch goed hebt ben je met technics wel ff langer aan het klooien. Het ff bijsturen van je plaat is ook weer zoiets.. thuis is eenheel zacht tikje genoeg.. bij techics moet je wat meer druk zetten.. of andersom.

Je kan het vergelijken dat je van een peugot in een mercedes stapt..je moet eerst ff wennen..stap je van een mercedes in een mercedes gaat het een stuk soepeler .

Voor mij duz.. Technics :D
Heb zelf de sl 1200's maar vind de Numark TTX ook zeer goed, ook mede door de pitch die je kut verzetten van 10% - 20% of 50%.­
Ook zit er een keylock op wat heel tof is.­
Je kunt dan je plaat wel sneller afspelen maar hij zal niet vervormen naar smurfen house.­
Is fijn als er vocals in je plaat zitten.­
Ja ik denk dat mijn mening wel duidelijk is:
2 x SL-1200 en 1 x SL-DZ1200....­
Shit happens!
Ik heb een tijd geleden twee Numarks gekocht,een weekje later had ik ze terug gebracht....Dieper in de buidel getast en omgeruild voor Technics...........Conclusie Technics rules:yes::yes::yes::yes:
Ja ik denk dat mijn mening wel duidelijk is:
2 x SL-1200 en 1 x SL-DZ1200....­
Shit happens!

SL-DZ1200 hmzzz, je bent de eerste die ik er postief over hoor, maar echter zonder argumenten. Heb je er wel ervaring mee????
Nou ja voor zover je 3 maanden in bezit ervaring kan noemen, dan wel ja.­ Je kan allemaal redenen noemen waarom bv.­ een cdj-1000 veel beter en makkelijker te hanteren is.­ Voor mij komt de SL-DZ1200 toch dichterbij vinyl, ondanks de minder gevoelige pitch.­ En zeg nou zelf, want ik beschouw mijn draaitafels ook als meubelstuk van mijn kamer, wat staat er mooier dan zo'n zilvere glimmende schijf.....­
Ik ben in 1 jaar tijd al 3 keer naar Den haag gereden om mijn technics te laten maken.­
Ik vertrouw het product niet meer, ik ga morgen even een leuek brief schrijven.­
die cd speler van technics is mooi, maar is echt DUIDELIJK slechter dan de pioneer/denon
opzouten met die cd speler! de draaitafels moeten blijven bestaan :yes:
Technics...­
Staat er toch bij MK5 zeker zijn die beter!!
die cd speler van technics is echt brak! Die andere dure spelers zoals numark pioneer en denon zijn echt veel beter.­ die van technics ziet er alleen mooi uit...­

die cd speler van technics is een topper! alleen begrijpen een boel mensen dat nog niet. Van brakheid merk ik helemaal niets! Het enige is idd dat bij het scratchen met wat "dunnere" geluiden je kunt horen dat ie digitaal is. So what? Ik kan weer verder daar waar het het draaien/mogelijkheden met vinyl stopt... Van alle cd spelers is de technics absoluut de meest gebruiksvriendelijke... het enige verschil is dat je ipv een naald op de plaat een cd'tje erin stopt en je juiste track kiest. vanaf daar is het gewoon een SL1200! Hij voelt exact het zelfde, ook met scratchen. CD's mixen was nog nooit zo makkelijk! Verder heeft de DZ functies die een geweldige toevoeging zijn, zoals de Sampler en que-pads om ter plekker je remixen te maken...

Verder kan ik erbij vertellen dat dj Cixx een van de betere jugglers van NL en een goede kameraad van me zelf de Pioneers heeft, maar na een half uurtje los gaan op mijn DZ tot de conclusie kwam dat de technics beter is... Hij vertelde zelfs dat ie beter klonk!

Al die onzin dat ie maar kut is slaat dus nergens op. Ik heb zelfs al mijn technische rider laten aanpassen van Pioneer naar technics cd players...

Kortom... Technics Rules !!!

*** sniff vinyl ***
laatste aanpassing
hmzz dan zet zon recentie als deze me toch aan het denken...:

http://www.new-line.nl/webshop/reviews/read.asp?i=13218

gemiste kans voor Technics

Ik heb er inmiddels redelijk wat mee gedraaid (noodgedwongen), dus hier mijn mening.

Voordelen:
- hij ziet er prachtig uit
- je kan 4 cuepunten vastleggen en 4 samples opslaan onder aparte knoppen
- de layout van de knoppen is ok

Nadelen:
- de slipmat is een vreselijk ding. Mat vasthouden en op de beat loslaten geeft enorme drag, zodat je fors moet corrigeren voordat je kan inmixen. De motor van de platter is dus wel sterk genoeg, maar de slipmat verziekt dat. De slipmat is ook niet bruikbaar voor snelheidscorrecties, want bij de minste aanraking staat hij stil. Je moet dus de rand van het plateau gebruiken.
- de slipmat voelt heel anders (niet fijn!) aan dan een vinyl-plaat op een sl-1200. Ondanks dat dezelfde motor is gebruikt heb je dus nooit een "vinyl-feeling". Bovendien zit er een forse zijwaartse speling in de slipmat (net als een vinylplaat met een te groot gat in het midden), is de platter-rand duidelijk kleiner dan die van een sl-1200 platenspeler (waardoor je moeilijk met de hand kan remmen en versnellen, hoewel het nog wel te doen is) en zit de grote homp in het midden (waar het display en een paar knopjes zitten) op de plek waar je normaal het etiket en de spindle zou kunnen manipuleren
- allerlei rare digitale geluiden als je corrigeert met de pitch lock (mastertempo) aan. Dat maakt het lastig om te beatmatchen en scratchen klinkt voor geen meter. Dat laatste maakt voor mij niet uit (ik scratch nooit) maar het hoort niet in deze prijsklasse!
- mp3 wordt officieel maar ondersteund tot 128 kbps en dat is een te slechte geluidskwaliteit. In de praktijk werkt de SLDZ gelukkig wel tot 192 kbps, maar dat wordt dus niet gegarandeerd
- Om mp3 vanaf de sd-card te kunnen spelen ben je verplicht de speciale Technics Jukebox-software te gebruiken. Dat beperkt je nogal in het gebruik
- De looppunten kan je niet bijstellen. Een foutje bij het indrukken van de loop-in of loop-uit knop is dus rampzalig. Op de Pioneer CDJ-1000 en DN-S spelers van Denon kan je zowel het loop in als uit-punt editten, op de CDJ-800 het loop-uit punt.
- Het display is pietepeuterig klein en biedt geen cd-text mogelijkheid
- Het aanmaken van een cue-punt is lastiger dan bij een Denon DN-S5000 omdat je eerst de "real time rec"-knop moet indrukken (net als bij de Pio CDJ-1000 trouwens)
- De reverse functie houdt niet de verstreken tijd vast (zoals op de DN-S5000 en de Numark CDX wel mogelijk is)
- De effecten zijn ronduit waardeloos. Ik heb er geen één gevonden die bruikbaar is.
- De regelknop voor de platter brake snelheid zit op de achterkant van de speler. Totaal onbereikbaar als de speler is ingebouwd en zelfs lastig als hij los op een plank staat.

De conclusie: de SLDZ-1200 is, zoals hij nu is, de slechtste van de spelers in deze prijsklasse (dat zijn verder de Denon DN-S5000, Numark CDX en Pioneer CDJ-1000). Het apparaat voelt als een beta-versie die zo nooit op de markt had mogen komen. Technics kan er een goede speler van maken, maar dan moeten er toch nog wel wat zaken fors veranderen, om te beginnen de slipmat. Wachten op een MK2 dus...
Man lul niet, cdn90 is gewoon een top apparaat. En was al flink voor op de andere merken. Ooit een cdplayer gezien met zoveel effecten, perfecte automix en de functie SMART LOOP in die tijd? Nee ;). Pioneer voor de mixers, numark voor de cdplayers en technics voor tt's bij mij :)
En ik heb thuis gewoon 2 Gemini's staan, PT 2100
ook goed spul hoor ;) zeker voor gewoon thuis, maar kheb ook met technics gedraaid en die waren fijntjes :P
En idd X-Tinction Pioneer voor de mixers :respect:
- de slipmat is een vreselijk ding.­ Mat vasthouden en op de beat loslaten geeft enorme drag, zodat je fors moet corrigeren voordat je kan inmixen.­ De motor van de platter is dus wel sterk genoeg, maar de slipmat verziekt dat.­ De slipmat is ook niet bruikbaar voor snelheidscorrecties, want bij de minste aanraking staat hij stil.­ Je moet dus de rand van het plateau gebruiken.­

Tsjah, gebruik je op je draaitafels heel stroeve slipmatten of zo? want mijn dz voelt qua platter en slipmat exact hetzelfde aan als mijn draaitafels... Mixen gaat direct perfect, want ook bij de draaitafels duw en rem ik aan de zijkant van de platter, scratchen gaat ook al geweldig, ik kan alles wat ik met mijn draaitafels ook kan, zoal niet meer... dus hier ben ik het al niet met je eens....

allerlei rare digitale geluiden als je corrigeert met de pitch lock (mastertempo)

Dat zit toch ook niet op je draaitafels? dus waarom zou je dat aanzetten? niet nodig, en mag technics van mij weglaten....

mp3 wordt officieel maar ondersteund tot 128 kbps en dat is een te slechte geluidskwaliteit.­ In de praktijk werkt de SLDZ gelukkig wel tot 192 kbps, maar dat wordt dus niet gegarandeerd

Tsjah, mp3 is zoiezo al ondergeschikt aan het normale cd formaat... (geluidskwaliteit) Ik zal waarschijnlijk nooit mp3 gebruiken...

Het aanmaken van een cue-punt is lastiger dan bij een Denon DN-S5000 omdat je eerst de "­real time rec"­-knop moet indrukken (net als bij de Pio CDJ-1000 trouwens)

Tsjah, je moet hem ook eigenlijk niet als een cd speler zien maar als draaitafel, gewoon de plek zoeken waar je wilt gaan starten, en op stop drukken... zit je precies op het goede punt... net als je met je draaitafel doet....

Het display is pietepeuterig klein en biedt geen cd-text mogelijkheid

Heb je uberhoubt een display nodig dan? je kent je tracks toch? dus je kijkt echt niet naar de tijd... het enige wat enigzins makkelijk is om te zien welke track je selecteerd... En daarbij, zit er een display op je technics draaitafel?

De effecten zijn ronduit waardeloos.­ Ik heb er geen één gevonden die bruikbaar is

Had van mij ook niet gehoeven... die haal ik wel uit me DJM600 :P

De regelknop voor de platter brake snelheid zit op de achterkant van de speler.­ Totaal onbereikbaar als de speler is ingebouwd en zelfs lastig als hij los op een plank staat.­

Tsjah, eenmaal goed ingesteld hoef je er toch nooit meer bij? Ik niet iig...




Anyway, smaken verschillen, maar het lijkt me wel een beetje alsof jij op zoek bent naar een cd speler die al het werk voor jouw doet ipv jijzelf... Nogmaals, Bekijk de DZ is vanuit het oogpunt dat het een Draaitafel is ipv een cd speler... Dan heb je toch wel een heel erg vette draaitafel! Het gebruikersgemak vaqn de DZ is absoluut da bomb!

*** sniff vinyl ***
Technics is gewoon het meest gebruikte merk omdat het zich bewezen heeft: gaat gewoon jarenlang mee.­

Die OEM bakken doen er misschien niet voor onder, maar voordat die zichzelf bewezen hebben zijn we al weer een paar jaar verder!
kan je goed hardcore mee draaien en terror
laatste aanpassing
er gaat niks boven mn techniczzzjes idd
God Cholera! Hier zijn al genoeg topics over, dat niet alleen! Dit is echt OUD NIEUWS!
God Cholera! Hier zijn al genoeg topics over, dat niet alleen! Dit is echt OUD NIEUWS

dit voegt veel toe:S

ahh vinyl junk, jah vanuit jouw oogpunt is die technics idd een goed apparaat. Het is inderdaad een goede vergelijking van een draaitafel als je naar jouw argumenten kijkt. Het is gewoon een kwestie van een point of view hier.

Die recentie heb ik trouwens nie geschreven hoor voor de duidelijkheid...

Ik ben zelf met cd's begonnen te draaien. Dat doe ik nu al zon jaar of 5. Met vinyl pas een jaar. Ik kijk dus heel anders tegen een cd speler aan. Al die extra shit die erop zit vind ik wel degelijk belangrijk. Loops/que pointen t opslaan van samples enzo. Allemaal verrijkingen aan de muziek die met een (losse draaitafel dus zonder fx enz) draaitafel niet mogelijk zijn.

Het scratchen van de technics klink duidelijk minder dan die van de pioneer. Ik heb een filmpje gezien hier op inet waar de pioneer denon en technics naast elkaar werden gezet. Het verschil mocht er wezen!!!

Ik ben nie naar een cd speler opzoek die al het werk voor mij doet. Maar tijdwinst is altijd fijn! Het beatmatchen moet je toch wel blijven doen. Maar quepointen zijn gewoon erg relax! op knoppie drukken en staat klaar om erin gegooid te worden!

Maar goed ik dwaal een beetje af... Helaas heb ik zelf geen een seconde ervaring met technics de pioneer heb ik wel wat mee gedaan. Ik nie veel zeggen over het verschil in gebruikersgemak ervan. Ik heb veel info afgestruind, goede argumenten beluisterd, video's bekeken en ik ben nog steeds van mening dat die pioneer 1000mk2 de beste is op zijn gebied.
laatste aanpassing
Ieder zijn mening...­ ja toch?

***­ sniff vinyl ***­
idd :) wat je maar lekker vind werken :)
DJ T-one
Werkzaam bij T-one Events
Artiest T-one
zeker nr 1 draaitafels...­jullie moeten die nieuwe sl dz1200 digitale technics voor cd's eens proberen...­heb er nu twee thuis staan....­super!
alleen maar draaitafels :yes: --cd spelers (n)