Partyflock
 
Forumonderwerp · 658518
­
 
Wil dr morgen aan beginne houd in dat j alleen vlees en groente mag eten geen brood geen aardappeleb zijn er meer mense hier die dat gedaan hebben of mee bezig zijn?
een vriendin van mij is met het dr atkins dieet bezig ze was in 1 week 5en halve kilo kwijt .­
 
Ga dit ook maar eens proberen. Ik wil al maanden 5 kilo eraf maar het wil echt niet lukken.
Geheelonthouding van koolhydraten lijkt me ook wel goed voor mij want ik ben er echt verslaafd aan. Broodjes, muesli, ontbijtkoek. Volgens mij heb ik echt koolhydraatreserves genoeg voor 20 jaar ;-P.
 
KLinkt allemaal harstikke leuk en aardig maar ik vraag me toch af wat de mensen dan de hele dag eten...­20 eieren en stukjes kaas??Vlees ?
Als ontbijt eff een vette hamburger ofzo

Er blijven zeer weinig dingen over volgens mij
 
Yep, en door de eentonigheid (en omdat je je sneller vol voelt) ga je minder eten en dáárdoor val je af :P

(Op de post van Ksi ga ik later nog in want er zitten naast een aantal zinnige argumenten ook een aantal vrij merkwaardige tussen... cholesterol uit koolhydraten?? die kende ik nog niet!)

Geheelonthouding van koolhydraten lijkt me ook wel goed

ja, als je dood wilt :P

koolhydraten zijn essentieel voor je stofwisseling, daarom moet je zelfs bij Atkins al snel weer een btje aan de koolhydraten anders overleef je t niet
laatste aanpassing
 
hebben mensen tips wat je mee kan nemen naar je werk tijdens je inductieperiode??
 
Een schaap?

(sorry, ik kon het ff niet laten) ;P
 
darksul, hou je mond eens :-)


okeej, deb-sul :P
laatste aanpassing door een beheerder
 
Debs, niet doen! :|
Ik vind het zo'n eng dieet! Heeft volgens mij alleen maar korte termijn resultaat en ik denk dat het een aanslag is op je lichaam.
Daarnaast heb jij het niet nodig! Lovely like you are :lief:
*­Debsy*­ 24 maart 2004 13:15
hebben mensen tips wat je mee kan nemen naar je werk tijdens je inductieperiode??

komkommer.. metworst.. etc
kwark gemixed met slagroom :9
 
Ik heb er gisteren en vandaag veel naslagwerk over gelezen, en in eerste instantie zei ik nee omdat het tegen mijn oude eetgewoontes ingaat en ook omdat ik vasgeklauterd zit aan de visie dat vet slecht voor je is.

Maar na veel gelezen te hebben ben ik er toch anders over gaan denken. (ook tegen verhalen)En ook omdat ik veel punten las en ervaringen op forums waarin ik mezelf herken.

Tevens denk ik ook dat het zoveel kritiek heeft gekregen omdat het een giga-industie van koolhydratenfabrikanten op zijn gat zou brengen.

Ik eet al heel lang veel koolhydraten (brood, crackers, ontbijtkoek, veel pasta) en hoe gezond ik ook doe het kost zoveeeel moeite een paar kilo af te vallen. En als ik even weer wat meer eet dan zit het er dubbel zo hard weer aan.

Al tijden kamp ik met het probleem dat ik de hele dag trek heb in chocola, brood en dat soort dingen. (in de atkins theorie wordt dit uitgelegd waardoor dit komt)En alleen daarom al zou het eens goed zijn om dit te proberen. Omdat het denken aan eten de hele dag zeer vermoeiend is, vooral omdat je gewoon op gewicht wil blijven. En oomk omdat ik iedere keer zwicht voor die trek, waardoor er sowiezo veel te veel voedsel in je lichaam komt.

Als door deze levenswijze de trek veel stabieler wordt zoals wordt beweerd dan is het minder slecht volgens mij om iets meer vet te eten dan je de hele dag vol te eten met brood, pindakaa, chips, koekjes, muesli en dat soort producten.

Want waarom zoveel kritiek op het gebruik van vet? Je hebt veel goeie vetten.
Suiker wat bekend staat als vergif wordt compleet uitgesloten. Dat suikers dikmakers zijn is al langer bekend. En koolhydraten zijn ook suikers, weliswaar langzame.

En de koolhydraten worden ook niet geheel uitgesloten, dat mag geeneens. Je kunt het zo gezond maken als je wilt.

Ik vind het de moeite waard om het eens te proberen in ieder geval. :-)
 
ik had gelezen dat je geen kwark mag in je inuctieperiode, wel erna!
oow nou jah ik deed het wel.. maar goed.

die 5 kilo, heb je dr so af hor.. tenminste ik wel :D
 
ja maar ik heb niet heel veel overgewicht!
 
Debs... sorry, maar een hoop van de info die jij hebt gevonden klopt dus echt helemaal niet :(

1. vet is niet slecht voor je, te VEEL vet natuurlijk wel. Vet is een onmisbaar deel voor een gebalanceerde voeding, omdat sommige vitamines (etc) alleen maar in vetten kunnen voorkomen en kunnen worden opgeslagen.

2. koolhydratenfabrikanten? euh... die bestaan niet echt hoor. Tenzij je daar snoepfabrieken mee bedoelt, maar koolhydraten op zich worden niet echt gefabriceerd.

3. crackers zijn een bekende dikmaker, (bruin)brood en pasta bevatten complexere koolhydraten en zijn GEEN dikmakers, zolang je het maar met mate eet

4. chocola, chips, koekjes en pindakaas... ja, daar kun je idd behoorlijk dik van worden. Brood en muesli valt echt wel mee, daar zitten ook heel veel gezonde en belangrijke dingen in

5. geen enkele suiker "staat bekend als vergif".... wél zijn het wat je noemt "lege calorieën", dus behalve voor instant-energie heb je er eigenlijk niks aan. Suiker kun je dus gewoon uit je voeding schrappen, want andere produkten bevatten kwalitatief veel betere koolhydraten.

6. koolhydraten zijn niet "ook suikers", suikers ZIJN koolhydraten. ALLE suikers zijn dus koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.

en tenslotte:

Atkins is ontworpen voor mensen met EXTREEM overgewicht... als je maar een kilo of 5 kwijt wil en daarna stopt, zal dat voornamelijk vocht zijn en andere dingen die er zó weer aan zitten

Gewoon géén koekjes, chocola en chips, zo weinig mogelijk suiker en verder van alles iets minder nemen en wat meer bewegen... dan zijn die 5 kilo er in een maandje of 2 a 3 af.

En niet tijdelijk, maar PERMANENT (en dat is toch wat je eigenlijk wil?)
laatste aanpassing
 
Je hebt mijn hele reply verkeerd geinterperteerd. En mijn eigen visie niet echt goed begrepen. Want wat ik heb neergezet is niet allemaal info die ik heb gevonden van het internet.

En dat laatste is juist het probleem dat probeer ik al maaaaaaaaaaaaaaaaaanden! :[ Wat zeg ik jaren! Maar ik heb steeds veel te veel trek!

Punt1. Ik at zelf haast geen vet. Ik zei al dat ik zelf dacht dat heel veel soorten heel slecht voor je zijn.
Ik eet voornamelijk vet in vormen van olijfolie, magere kaas ed.

Punt2.Dat is even een zelf verzonnen woordje maar daarbij bedoel ik natuurlijk de fabrikanten die voedsel produceren voornamelijk bestaande uit koolhydraten.

Punt3.Geef mij met honger een heel bruin brood en ik eet met gemak 3/4 op van het brood(MET BELEG). Get my point now? Met mate eten gaat bij mij niet met die produkten. Een hele ontbijtkoek gaat er ook met gemak in O:)

Punt4. Tuurlijk zitten er hele essentiele voedongsmiddelen in bruin brood en muesli. Dat weet ik ook wel. Ik heb ook niet gezegd dat ze slecht zijn. Ik kan er alleen van blijven eten.

Dat wordt dus uitgelegd dat dit met dit soort produkten je heel snel weer trek krijgt en dit is bij mij heel herkenbaar.

Punt 5 WEL :[ Suiker, dus de witte suiker is heeeeeeeel slecht voor je. Ik heb de afgelopen heel wat voedingsboeken er op na gelezen. Maar hier is iedere deskundige het stellig over eens!

Je mag ook blijven eten van de goede koolhydraten, alleen met mate.


Zoals ik nu eet, heb ik gewoon de hele dag door trek. dat lijkt me ook niet normaal. Ik ben zo iemand die mijn eigen bord leeg eet en dan ook nog eens die van anderen. DAAROM lijkt het me eens goed dit te proberen. En die ketose fase lijkt me ook niet slecht. In feite ontdoe je dan je lichaam van gifstoffen.
 
Punt 5 NIET :P:P:P ...hoeveel mensen ken jij die zijn doodgegaan aan een kristalsuikervergiftiging? je HEBT gewoon niet zoveel aan suiker en je krijgt er snel meer van binnen dan je lichaam aan kan (waardoor er dus vet van gemaakt moet worden) maar hier zit dus één deskundige die zegt "VALT WEL MEE HOOR!" ;)

3/4 bruin brood in 1 keer? met beleg? HELE ontbijtkoek? pfoe! ik zou echt t gevoel hebben dat ik liep te waggelen als een zwangere leunstoel whahahaha

nooit vergeten: ketose is een soort "noodfase" voor het lichaam en géén natuurlijke toestand (wondgenezing is ook natuurlijk, maar dat wil nog niet zeggen dat het gezond is om de hele tijd met wonden rond te lopen) ;)

maar de hele dag door trek is idd niet normaal... het klinkt een btje als een stofwisselingsafwijking. :S Al eens een arts geraadpleegd? (want ik neem ff aan dat t geen gebrek aan zelfdiscipline is)
laatste aanpassing
 
Heb jij wel atkins gelezen???

Ik nuttig gewoon heel veel koolhydraten.(ook heel veel fruit) Indien zijn theorie klopt is het gewoon een logische verklaring! :-)
 
ja, ik heb er het een en ander van gelezen en mijn haren (voor zover ik die nog heb :P ) gingen er recht van overeind staan... de theorie van Atkins zal dus altijd wel een theorie blijven

(bovendien wijzen de meest recente onderzoeken erop dat het lange-termijn afvallen door Atkins niets met de samenstelling van het dieet zélf te maken hebben en zijn Atkins' erfgenamen momenteel nogal stiekem wat richtlijnen aan het wijzigen nadat het sectierapport van dr Atkins' overlijden is uitgelekt... hij woog 117 kilo!)

als jij heel veel koolhydraten nuttigt, dan is dat waarsch wel een verklaring voor een btje overgewicht, maar dan is toch gewoon "minder koolhydraten" de beste optie?

het beste dieet BLIJFT gewoon: gebalanceerd blijven eten, minder van alles, meer bewegen (en daarbij niet vergeten dat "Atkins" een super-commercieel Amerikaans BEDRIJF is dat gewoon zijn spúllen wil verkopen... aan een neutrale diëtist(e) heb je echt 100000 x zo veel!)

maar ja, mensen willen nu eenmaal een snel resultaat zonder er al te veel voor te hoeven doen, dus eens in de zoveel jaar zal Atkins altijd wel weer de kop opsteken, zoals met alle "crash" dieten die ff tijdelijk modieus zijn...

dan krijg je eerst heel veel mensen die roepen "oh wow, ik ben in 1 week 5 kilo afgevallen" dus iedereen gaat meteen dat dieet volgen en na een jaartje of zo is iedereen weer op zijn oude gewicht en zijn er weer eens een paar mensen in het ziekenhuis door terechtgekomen (waarom denk je dat de medische wereld de term "Atkinspatiënten" kent?) en dan gaan ze allemaal weer op zoek naar het volgende modieuze dieet :P

dus... wedden dat je over een jaar of 5 niemand meer over Atkins hoort? zo is het al een paar keer gegaan en zo gaat het nu ongetwijfeld wéér (al denk ik zelf dat dit wel eens de laatste opleving zou kunnen zijn)

maar je kunt best een weekje of 6 gaan "Atkinsen", dat kan geen kwaad... alleen daarna WEL stoppen en dan minstens 1/2 jaar geen dieet meer doen!
laatste aanpassing
Ik ben dus ook niet zo'n voorstander van het dieet omdat ik gewoon niet geloof dat het goed kan zijn voor je lichaam...­
Maar ff voor Debsy.­
Als je veel trek hebt maakt niet uit, als je dan maar een verantwoorde snack neemt.­
Bijvoorbeeld een stuk fruit, een schaaltje yoghurt, ontbijtkoek, een rijstwafel, zoute stokjes, japanse mix, een stuk komkommer, tomaat, wortel of een kop heldere soep (bijv, cup a soup).­
Er zijn genoeg lekkere dingen die nog gezond zijn ook.­
 
Wendie goed bedoeld hoor, maar ik weet heus wel hoe ik gezond moet afvallen.­ (op de niet atkins) manier!

Maar dan heb ik de hele dag door trek/honger.­ Wat zich weer uit in overeten.­ En eenstukje ontbijtkoek wordt dan 1 pak ontbijtkoek.­


Ja Darkswyse dat is de theorie die jij weer geloofd.­ Ikzelf ben geen deskundige dus ik ga niet overbrengen dat mijn theorie die ik geloof feitelijk is, ik baseer het nu op wat ik geloof en wat ik bij mezelf constateer.­ En er zijn genoeg documenten die jouw theorie weer teniet doen.­ Ik vel er verder geen oordeel over.­

Feit is wel dat ik gister heb geatkint, met sla feta, tonijn haring/ui, olijven/olie,lijnzaad zalm en wat kaas en dat ik de hele dag geen trek heb gehad.­ En ga mij niet vertellen dat dat ongezonde dingen zijn.­
 
En er zijn genoeg documenten die jouw theorie weer teniet doen.­

Noem er eens ééntje?

En sorry... t *is* geen theorie. Saccharose en vergelijkbare suikers zijn "lege calorieën", maar niet gifig of gevaarlijk.
 
Ja duh kijk maar op BBC, en nog wat sites waar ik het tegen was gekomen.
Ga zelf op onderzoek uit zal ik zeggen..:-)
google.nl---------------> atkins ;-)

Er zijn gewoon veel voorstanders en tegenstanders dat maakt het gewoon zo omstreden!

Ik geloof ook wel dat mensen met aanlag voor veel cholestrol beter niet aan dit kunnen beginnen.

En ieder lichaam werkt weer anders. Dus de een zal er meer baat bij hebben dat de ander. Voor de één is spruitjes heel gezond en de ander wordt er dik van! (zo`n bloedtest kun je laten doen, is vreselijk duur btw)

Ik las ook op diverse fora dat mensen qua gezondheid er heel erg vooruit zijn gegaan. En symptonen zijn verdwenen sinds ze zich houden aan de atkinslevenswijze.

En wat is nou het probleem? Koolhydraten worden toch niet uitgesloten?? Het gaat er gewoon om voor jezelf een juiste balans tussen vet, koolhydraten en eiwitten uit te vinden.
laatste aanpassing
 
als je zo'n forum vind, moet je voor de aardigheid eens bij de broncode kijken...­ als de meeste gebruikers juichend over 1 of ander dieet of voedigssuppelement zijn, dan wordt dat forum tien tegen één gehost door de moedermaatschappij (Atkins beheert pakweg 80% van alle diskussieforums over Atkins)
 
ook bij de libelle :|
 
en de flair :|
 
En die krijgen daar helemaal niks voor, denk je? ;)

kijk maar eens in de afleveringen ervoor of erna of er niet "toevallig" opeens een grote advertentie voor het boek staat, of voor door zo'n bedrijf verkochte voedingssuppelementen

ik ben dus één keer een onpartijdig Atkins forum tegengekomen (de link staat hier nog ergens) waarin wél mensen aan het woord kwamen die door Atkins opeens met een noodgang het ziekenhuis in moesten... dan hoef je niet meer hoor!

als je écht wil afvallen, vraag dan advies aan een arts of een goede diétist(e) en volg liever geen modieuze-crash dieten (want als Atkins echt zo GOED was zou de diverse rijksinstellingen er wel wat meer reklame voor maken... tenslotte is NL al het 4e land in de "overgewicht" top-10) :S

Ik las ook op diverse fora dat mensen qua gezondheid er heel erg vooruit zijn gegaan.­ En symptonen zijn verdwenen sinds ze zich houden aan de atkinslevenswijze.­

Natuurlijk voelen mensen met extreem overgewicht zich beter als ze zijn afgevallen en zich daarna aan een beter voedingspatroon houden, maar daar zijn véél gezondere manieren voor dan Atkins, TENZIJ je op medische indicatie een koolhydraat-arm dieet MOET volgen... maar zelfs dan krijg je meestal een totaal ander dieet voorgeschreven dan Atkins.
laatste aanpassing
 
Aan Debsy: http://www.atkinsdieet.nl/, is de site waar beschreven staat wat je in welke fase mag eten. Ook het boek lezen is zeer handig, staan ook menu's in. :)
mn collega heeft t ook gedaan die is in een paar weken 16 kilo afgevallen (y)

hij had voorheen ook altijd last van nierklachten, nu nergens meer last van...
laatste aanpassing
 
k ben nog bezig..:D ma zit bijna op me half jaar en dan zou ik stoppe ma hij gaat net zo lekker nu 9,5kilo kwijt en wil zo graag nog meer!!
 
maar jij deed het toch op advies van je dokter? dan kun je volgens mij beter een tijdje stoppen... half jaartje of zo en dan kijken of je op je nieuwe gewicht blijft (en je lichaam moet natuurlijk wél weer terug in balans komen he?)

en daarna eventueel weer verder :)
 
:no: ik dee t ook uit mezelf maar ik ga nog wel ff door moet minstens 15 kilo af en dan stop ik..:yes:
 
Werkzaam bij Full Forzes
dieet dieet dieet.........­

gewoon 3 keer per dag vreten.­
4 keer in de week sporten, dan val je supersnel af!!

hou het nu al 2 weken 'vol' en ben al 4 kilo kwijt.....­

sporten is het belangrijkste afvalmiddel...­
 
sporten is het belangrijkste afvalmiddel...­

Wat als j naw niet kan sporten??
 
er bestaan altijd lichamelijke oefeningen die je kan doen.........­ mocht het niet kunnen oke...­

de meeste mensen denken veel te veel na bij het afvallen...­ "­ ik mag dit niet eten"­ en "­ nu mag ik wel wat eten maar niet teveel"­

dat werkt gewoon niet want op een gegeven moment prop je je gewoon weer vol omdat je er teveel bij gaat nadenken! het zit gewoon in je koppie!!

dus ik blijf erbij dat sporten het belangrijkste middel is....­sorry!
ik ben nu 9dagen bezig en ben 5kilo kwijt.­ Je gaat wel onwijs uit je smoel stinken hoor de tering...­ en ik sport er natuurlijk ook veel bij..­ik denk dat ik wel iets langer doorga dan 2 weken..­

NLfamke>> je doet het nu al een tijdje he?? bouw jij wel weer op met koolhydraten??zoja wat eet je dan?? brood?? elke dag???
muh moeder doet ut... en is ook veel kilooz in een paar weken kwijt ofzo... :-P
 
Ben nu ruim 9kilo kwijt en uhh 2maand bezig Ga nog wel ff door was weer ff uit ketose en voor vakantie wil ik r toch wel in totaal 15 kilo afhebbe.. ~~jannie~~ ben nu dus weer in fase1 omdat ik laatste weken weer heel veel smokkelde heb 2weken stil gestaan ofzo..
Suc6 verder iedereen
Ik ben er nu ook mee bezig sinds drie dagen!!en het help echt!!ik raak per dag 0,5 kilo kwijt. begin 's ochtends met volle yoghurt met 4 aardbeien en water. tussendoor eet ik 130 gram komkommer, halve tomaat en bouillon (soms boterhamworst met augurk of rookvlees met monchou) . en vooral veel water drinken!!!s avonds een wortel of sla en een groot stuk vlees..want daar moet je het van hebben!!ik vind het wel heel moeilijk,maar wil het gewoon ff volhouden..zowiezo 2weken. :D
 
Die eerste dagen is t alleen vocht wat je kwijt raakt en daar moet je dus niet te veel waarde aan hechten (t is natuurlijk wél een leuk opstekertje, maar t échte gewichtsverlies moet dan nog komen hoor!)
 
volle yoghurt

yoghurt mag j in fase 1 niet hebben hoor..:no:

Zit nu op de 11 kilo en begin t n beetje zat t word magoed nog ff doorzette
kben nu 6,5 weken bezig en ben 9kilo afgevallen..:D

Zag het vorige week niet meer echt zitten...maarheb nu wat ontdekt:
chocola met 70% cacou dat heb ik nagelezen en dat mag je...tis wel beter dat je het pas eet als je een lange tijd de inductie doet lijkt mij..Je kunt het bij de tuinen kopen voor 1euro zoveel.

En ook hertog light ijs mag je hebben!!! Zit 5gram koolhydraten in en 60% minder suiker dus niet teveel van nemen!! maar het mag wel.. na zo lange tijd was het echt lekker joh!!!!
Vriendin van me vroeg om dit samen te gaan doen, maar als ik dit hier zo lees...­
Ik ben er nu ook mee bezig sinds drie dagen!!en het help echt!!ik raak per dag 0,5 kilo kwijt.­ begin 's ochtends met volle yoghurt met 4 aardbeien en water.­ tussendoor eet ik 130 gram komkommer, halve tomaat en bouillon (soms boterhamworst met augurk of rookvlees met monchou) .­ en vooral veel water drinken!!!s avonds een wortel of sla en een groot stuk vlees..­want daar moet je het van hebben!!ik vind het wel heel moeilijk,maar wil het gewoon ff volhouden..­zowiezo 2weken

sorry hoor, maar je moet eerst eens informatie inwinnen als je met zo'n dieeet begint.
yoghyrt, aardbeien, tommaat, boterhamworst mag allemaal niet in de introductie!
 
gebeurt veel te vaak ja, oh Atkins dan mag ik toch alles eten

fout

als je t goed wilt doen, 1st lezen

20 g kh per dag uit groenten de introductiefase
en ook met verzadigde vetten dient men hier op te passen

ben zelf van mening dat Atkins zeer geschikt is qua achterliggende gedachte en niet zozeer de gehele uitvoering ervan

Ik ken iemand die is er onwijs van afgevallen
Maar hij ging onwijs uit ze bek stinken
duzz wees gewaarschuwt

is te wijten aan veel eiwit, is moelijk te verwerken en brengt veel afvalstoffen met zich mee

dat je chagrijnig wordt is logisch in t begin maar daarna zal je zeker wel iets beter in je vel zitten.


en al die nadelen betreft, houd 1 ding in je achterhoofd. er zijn een aantal bedrijven die niets met Atkins te maken willen hebben en t als zeer slecht benadrukken. dit is de suikerindustrie (je weet wel, van die light-ptoducten) die tevens de mythe in de wereld hebben gebracht dat Atkins zou zijn overleden aan een overgewicht. Niets is minder waar maar die gehele industrie heeft ontzettend veel macht, vooral in de states waar ze Bush zelfs onder druk hebben gezet om niet al te veel aandacht te besteden aan de nationale gezondheid..ja, zo erg is t ondertussen daar

Misschien zou je ook eens moeten kijken naar het prehistorisch dieet.­ Op dit dieet zijn onze genen grotendeels geevolueerd.­ De geleerden zijn er nog niet helemaal over uit.­
Maar het idee gaat steeds meer op dat dit voedingspatroon vooral uit uit vlees/noten/groenten bestond.­ Niet de ladingen suiker/koolhydraten en GRANEN van de laatste 10.­000 jaar.­

(y)wij aten idd vroeger vrijwel geen kh en als je dan bedenkt dat de laatste jaren worden doodgegooid met t eten van kh terwijl we 2,5 miljoen jaar bij lange na niet zoveel kh hebben gegeten

tuurlijk zal de mens zich hebben aangepast maar in zoverre als als antwoord wordt gegeven betwijfel ik wel, kijk maar naar t aantal gevallen van overgewicht en dat komt dus met name door de combinatie vet-kh
gezond is een hoge kh-inname zekers niet
je insulineafgifte is t zeker nie bevordelijk voor met alle gevolgen vandien

Voor mensen met een hart-, nier- of darmafwijking kan Atkins zeer gevaarlijk zijn.­ Check dus eerst ff met je huisarts of je daar geen last van hebt

idd, maar dat wil niet zeggen dat je door atkins die problemen krijgt

1. vet is niet slecht voor je, te VEEL vet natuurlijk wel. Vet is een onmisbaar deel voor een gebalanceerde voeding, omdat sommige vitamines (etc) alleen maar in vetten kunnen voorkomen en kunnen worden opgeslagen.

teveel verzadigd vet ja


snap ook niet dat dietisten zo gefocussedzijn op t eten van kolhydraten en (goede) vetten veelal buiten beschouwing laten..vind dat echt krom

ben zelf bvan mening dat t idd niet t gezondste dieet is vanwege de ph-balans die behoorlijk uit evenwicht raakt aangezien je veel producten eet die de zuurgraad in je bloed omhoogkrikken

als je erbij sport zou ik t zowiezo afraden maar de theorie erachter is zeker goed maar wat ik al eerder hier ergens aangaf in een andere topic--> neem gewoon minder energie in dan je verbruikt en beperk daarbij je koolhydraatinname

en dat wil dus niet zeggen dat je een dieet moet volgen maar gewoon je eetpatroon beetje bij beetje aanpassen, daar voel je je lekkerder bij dan vastzitten aan teveel regels wat wel en niet mag

daarbij zijn de atkinsproducten errug lekker:)
als je een tijd geen kh eet snak je naar kh en dus heeft die gehele lijn kh-arm brood en muffisn, koekjes, chips enz
wel tegen een hoge prijs, dat dan wel maar zeker errug lekker
laatste aanpassing
 
Londen onderzoekt Atkins-dieet

LONDEN - Een Brits overheidsinstituut gaat onderzoeken of het bekende Atkins-dieet een gevaar kan betekenen voor de gezondheid. Dat berichtte de BBC zondag. Het onderzoek is onderdeel van een grootschaliger onderzoek naar vetzucht onder Britten.

Aanleiding voor het onderzoek naar Atkins zijn berichten over mogelijke schadelijke gevolgen van het dieet zoals nierproblemen en een hoog cholesterolgehalte. Mensen die het dieet volgen of volgden zouden ook een grotere kans lopen op hartaanvallen of diabetes. Het dieet kent overigens ook veel tevreden aanhangers, onder wie beroemdheden als Robbie Williams en Jennifer Anniston.

Kern van het Atkins-dieet is het nagenoeg verbieden van koolhydraten, terwijl eiwitten en vetten in ruime mate genuttigd mogen worden.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/12814131/Londen_onderzoekt_Atkins-dieet.html
 
die tevens de mythe in de wereld hebben gebracht dat Atkins zou zijn overleden aan een overgewicht

hmmmz... dat ben ik verder nog nooit tegengekomen, bij mijn weten wordt nergens ontkend dat dr Atkins is overleden aan de gevolgen van een val... (hoewel hij dus wél 117 kilo woog volgens t sectierapport, al komt dit volgens zijn erfgenamen door een "onjuiste behandeling in t ziekenhuis")

Wél had hij in 2002 reeds een hartaanval gehad.
laatste aanpassing
 
even tussendoor..ik ben er ook mee bezig, nu een weekje

maar je mag toch juist GEEN fruit?

ik loop te teren op eieren, kaas, komkommer en vis
Tomaten mag je in fase 1 ook niet!

Maar goed, het gaat er dus om dat Koolhydraten zorgen dat je vet vast houdt.
En omdat je met dit dieet wel veel vetten binnen krijgt, breekt je lichaam de opgeslagen vetten af!
Daarom raak je eerder cm kwijt dan kilo`s..

Ben nu al 11 cm kwijt in m`n taille :jaja:
 
haha verschrikkelijk leuk verhaaltje :D

en heel herkenbaar.. :S