Partyflock

13 december SUPERCROSS in gelredome !

 
Forumonderwerp · 645487
Méér toppers en spektakel bij
2e World Supercross GP in Gelredome
De FIM World Supercross GP is sinds jaren het hoogst haalbare in de motorcross, vergelijkbaar met de MotoGP bij de wegrace en de Formule 1 in de autosport. Tot december 2002 speelde het circus zich alleen af in Amerika, maar vorig jaar trok dit prestigieuze kampioenschap voor het eerst naar Europa en kwam ook in actie in het Arnhemse Gelredome. Ook dit jaar komt de absolute wereldtop aan Supercrossers weer naar het Gelredome, en wel op zaterdag 13 december.


Méér toppers
Er komen dit jaar nog meer toppers uit Amerika naar de twee Europese World Supercross GP wedstrijden in Sevilla en Arnhem. Het deelnemersveld bestaat uit de beste rijders ter wereld, waaronder FIM Supercross wereldkampioen Chad Reed (winnaar van de wedstrijd in Arnhem in 2002), David Vuillemin, Tim Ferry, Heath Voss, Mike Larocco, Sebastien Tortelli, Grant Langston, Keith Johnson, Nick Wey, Ryan Clark, Damon Huffman, Brian Mason, Joe Oehlhof, Andrew T Short, Eric Vallejo, Steve Boniface, Kyle Lewis, Stephane Roncada, Nathen Ramsey, Clark Stiles, Tiger Lacey, Joaquim Rodriquez, Jeff Gibson, Isaiah Johnson, Daryl Hurley e.a. De hele Amerikaanse top komt dus naar Arnhem, want net als vorig jaar telt de wedstrijd mee voor de officiële FIM wereldtitel stadioncross. ClearChannel USA, de organisator van de SX-serie, is nog druk doende om ook Ricky Carmichael en mannen als Stewart, Fonseca en Lusk te contracteren.
Naast de 30 Amerikaanse toppers komen ook 10 Europeanen in de SX 250 aan de start en in het bijprogramma wordt een Euro Cup SX 125cc verreden. Zoals het er nu naar uit ziet zal Marc de Reuver fit genoeg zijn om deel te kunnen nemen… Iedereen hoopt van wel. En ook in de Euro Cup 125cc Supercross zullen Nederlandse, Belgische en Duitse rijders aan de start verschijnen.
Méér spektakel
FIM World Supercross staat garant voor topsport met een hoog entertainmentgehalte­. Zo is de organisatie in overleg of er naast het aantrekkelijke Euro Cup 125 SX bijprogramma ook een Free-style programma en een muzikale omlijsting aan het programma kunnen worden toegevoegd. Op de vloer van het Gelredome wordt met speciale klei (ruim 300 vrachtwagens, 5500 m³) een parcours aangelegd, maar de baan wordt beduidend anders dan vorig jaar. De veertig toprijders zullen er net als vorig jaar weer voor veel spanning en sensatie zorgen met hun spectaculaire sprongen. Toen bleek al dat het Gelredome uitermate geschikt is voor dit evenement, omdat alle toeschouwers vanaf hun zitplaats een uitstekend zicht hebben op het gehele parcours.
De KNMV heeft zich er als mede-organisator hard voor gemaakt om de entreeprijzen te verlagen. Zo kosten kaarten voor de beide Hoofdtribunes Oost en West € 40,- en kaarten voor de Zuid-, of Noord-tribune (korte zijde van het veld) € 30,-. Ook kan men op vertoon van een entreebewijs voor de wedstrijddag gratis naar de trainingen op vrijdag. Het TT Circuit Assen verzorgt de voorverkoop van de 2e World Supercross in het Gelredome.Eg super!!! de allerbeste amerikane komen :D WHOEHOEEEE dus mense ga is n keer kijken ;)
vroeemmmmm vroeemmm brrrr vrrrrroem grrrrriii vroemm
jah zeker !! oeh alleen dat geluid al!! AHH SUPERR :D:D:D

http://www.­supercross.­nl/media/images/persfotoos/High-fly-Yamaha-david-vuillemin.­jpg

Moete julli eeg kijken!! plaatss uhm hier niet,want hijs eg groot :D
wil der wel een keer heen joh:)
lijkt me wel vet om een keer tezien!!
Zag net de de reclame van het evenement, is wel zeer (y)
ja die reclame heb k gelijk op dolby surround staan :P whehe volumeknop op max :D whoehoe nog 4 daagies (K)
ik ben er ook, een vriend van me moet rijden
nou, ik las vandaag dat zowat de gehele top zich heeft afgemeld...­ Reed en Carmicheal met een blessure en Mark de Reuver heeft een zware griep...­ beetje zwaar klote voor de organisatie dus...­
marco stallmann
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA­!! meen je dat nou!! das n oude vriend van n vriend van mij ,van crossen.
hoest eigelijk met marco afgelopen na januari? was eg zo klote,(25 jan,goes) was in de finale geloof nog 1 ronde,en toen viel die..gelijk ambulance erbij etc,maar toen wat het ook gelijk afgelopen.en bij de parkeerplaats waar we natuurlijk weer in de file stonde) zag ik die ambulance weg rijden.
Heb nog gezocht op div sites maar kon er niets over vinden wat hij toen heeft opgelopen,maar het gaat denk wel goed,anders doet die niet mee! (K)
laatste aanpassing
robby----> ja k las ut:( WHeee JA RICHIE heb geloof zn enkel of been gebroken
laatste aanpassing
met marco gaat alles goed nu.
ja was ff schrikken vorig jaar goes, hij wou het zo graag toen maakte die in de laaste ronde een fout. gelukkig goed afgelopen.
nu is hij aan de vrouwen heeft een huis, werkt nu hier achter de bar. je begrijpt het wel huisje boompje beesje.

(K)
ahh gelukkig :D
Ja k vind hem eg wel (Y) maar misschien tot morge :D (K)vanes
Nou, t was slecht :'(

Weingig toppers die meereden, had zelf nog wel mee kunnen doen ;)