Partyflock

Second City Syndrom

 
Forumonderwerp · 1091139
Feyenoordsupporters willen dat club verliest
Het Enschedese voetbalbolwerk heeft jarenlang met goed beleid naar deze hoofdprijs toegewerkt en beleeft een zeer goed seizoen. Maar dat laat onverlet dat de biotoop Feyenoord, de club en haar natuurlijke leefomgeving zeg maar, afgelopen weekeinde een gênante vertoning maakte van FC Twente-Feyenoord: 2-0.

Die uitslag had ook op een gewone zondag uit de bus kunnen komen. Maar gisteren was het geen gewone voetbalzondag. In Rotterdam vonden veel supporters het belangrijker dat Ajax géén kampioen werd, dan dat Feyenoord de vierde plaats met een gunstiger Europa League-ticket behield.

En de spelers dan? Feyenoord-trainer Mario Been had het schaamrood gisteren nog nét niet op de kaken. "Dit is een triest dieptepunt in mijn trainersloopbaan. Dat heb ik de spelers ook laten merken. Ik heb vandaag geen Feyenoord gezien dat wilde winnen, waar we dit hele seizoen zo ver mee zijn gekomen. Ik weet niet wat mijn spelers bezielde."

Zaterdag, op de afsluitende training, stonden plots 150 supporters van zijn club op het trainingsveld voor zijn neus. "Of we maar niet wilden winnen. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Heel triest. Het zijn onze eigen supporters. Normaal gesproken hebben we veel steun van het legioen, maar dit is onbegrijpelijk. Veroorzaakt door haat jegens Ajax, maar ik voel dat zelf helemaal niet."

Been zocht naar elementen in zijn eigen rol. "Ik heb de spelers alleen gevraagd om rode kaarten te vermijden, anders kan je de finale niet meedoen. Maar mijn voorbereiding was gericht op winst. Ik weet niet wat er in de koppies van mijn spelers omging na dat trainingsbezoek. Maar ik hoop dit nooit weer mee te maken."

Second City Syndrom, het syndroom van de tweede stad te zijn, de mindere.­ Het speelt in Rotterdam. De pr-mensen van Feyenoord piekeren zich suf hoe ze dat negatieve gedrag rond de club kunnen elimineren. Want is het niet van de zotte dat op deze plaats geen lofrede staat op het voetbaljaar van Wout Brama, Bryan Ruiz en Steve McClaren, de sportieve pijlers onder het Twente-succes, maar een relaas over uit de hand gelopen Rotterdams-Amsterdamse voetbaltwisten?

Natuurlijk weet Stefan de Vrij van niets. De 18-jarige verdediger wilde winnen in Enschede, zei hij achteraf. Maar Twente-spelers lagen nog niet op de grond na een tackle, of de Feyenoorder kwam zich verontschuldigen. Er werd in het Feyenoord-supportersvak her en der geapplaudisseerd bij de Twentse doelpunten van Blaise N'Kufo en Miroslav Stoch. De Twentse én Rotterdamse fans zongen samen 'helemaal niets in Amsterdam'. Waarom reist iemand zijn club eigenlijk achterna in de hoop dat ze niet winnen? Alle Feyenoord-spelers, behalve scholier De Vrij, meden de plek waar de pers op ze stond te wachten. Uit schaamte? De Twente-spelers stonden er wel, met de borst vooruit. En terecht, ondanks alles. Hen rest nog één finale, op 2 mei in Breda tegen NAC.

Brong: http://www.bndestem.nl/sport/sportalgemeen/6566593/Genante-vertoning-in-Enschede.ece
Jullie zitten er wel mee he?!
En jullie maken zelf bommen :bye: :bye:
Uitspraak van Who are ya? op dinsdag 20 april 2010 om 09:21:
Been zocht naar elementen in zijn eigen rol.­ "­Ik heb de spelers alleen gevraagd om rode kaarten te vermijden, anders kan je de finale niet meedoen.­ Maar mijn voorbereiding was gericht op winst.­ Ik weet niet wat er in de koppies van mijn spelers omging na dat trainingsbezoek.­ Maar ik hoop dit nooit weer mee te maken."­

Ze eindigen gewoon op de 5e plaats,verliezen de bekerfinale,uitschakeling 1e ronde Europa League,Been stapt op, ziet geen toekomst meer in Feyenoord.........
Als ie nou in de toekomst ga kijken, kijk dan naar de lottoballen inplaats naar Feyenoord :lol:
ha-ha-ha :'(
Nageboorte van Stephan en heeft mario ze best gedaan afgelopen Zondag! :lol: