Partyflock

Beugel

 
Forumonderwerp · 1004731
wie van jullie heeft er allemaal een beugel of gehad en hoe ervaarde julie het?
beugel is voor je eigen bestwil he ;)
en soms is het noodzakelijk......
maar uiteindelijk went iedereen er wel aan.
ik zou er wel 1 willen
ik heb vroeger een beugel gehad hou t straat jwt B)

­[img width=250 height=152]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1d/Brass_knuckles.jpg/250px-Brass_knuckles.jpg[/img]
Uitspraak van DeadBeat op zaterdag 5 april 2008 om 14:35:
<wbr />
­[img width=223 height=600]http://www.slijtergeschenk.nl/images/grolschxxl.jpg[/img]
Lekker ouwe!

pijpje? nee ik heb een beugel
mijne mag er bijna uit..­
en het waren de kutste 2 jaar van mijn leven
akelig ding.­
Uitspraak van VERWIJDERTTTTT op zaterdag 5 april 2008 om 19:07:
mijne mag er bijna uit..­
en het waren de kutste 2 jaar van mijn leven
akelig ding.­

je ben nog maar op een kwart van je leven joh (hopelijk voor jou) dus zullen vast nog wel kuttere jaren komen
heb er een gehad ja en dat was geen pretje :nee:
ben blij dat ik vroeger een beugel heb gehad....­heb nu tenmiste rechte tanden
Uitspraak van Para J [JWT] op zaterdag 5 april 2008 om 14:40:
geweldig topic dit !
jij hebt ook op alles commentaar he :)
heb er een gehad , was geen pretje al die eetresten tussen dat ding als je gegeten had ...­ en het zetten en afhalen was pijnlijk maar wel mooi resultaat
Vroeger een binnen en buitenbeugel gehad wat een hel zeg blij dat ik ervan af van..­
ik heb nu 7 maanden een slotjesbeugel, hoop dat die er snel uitmag maar ben er nog lang niet vanaf:s krijg daarna een kaakopertaie en dan weer een beugel de hele behandeling is max 3 jaar dus nog ff doorbikkelen.
laatste aanpassing
Uitspraak van nel.nl op zaterdag 5 april 2008 om 19:10:
dus zullen vast nog wel kuttere jaren komen

ach nee denk het niet ;p
Uitspraak van chars op zaterdag 5 april 2008 om 14:33:
wie van jullie heeft er allemaal een beugel of gehad en hoe ervaarde julie het?

Nee, mooie rechte tanden :woop:
Heb er 'vroeger' een gehad (van mijn 12e tot mijn 15e) helaas zette die beugelboer nog geen draadjes achter tanden toen, en dus had ik zo'n nachtbeugeltje... die ga je uiteraard niet meer dragen als je 16 bent en een vriendje krijgt, en al snel pastte die niet meer..

toen ik 25 was, stond alles weer zoals het op mijn 11e ook stond, schots en scheef en overbeet etc. Irriteerde me er steeds meer aan, omdat ik weet hoe mooi het heeft gestaan.

DUs... mijn tanden zitten nu weer in de oud-ijzer-stellages! :)
moet nog 1,5 jaar.. Soms vind ik het vervelend, maar ik heb het dit keer zelf vrijwillig gewild.. :) alleen de 2 dagen na het aandraaien is ff rottig..

Maar wie mooi wil zijn.... ;-) ......
eerst blokbeugel, toen slotjesbeugel en heb
nu alleen nog n spalkje:)
Uitspraak van eigenwijsje op donderdag 17 april 2008 om 14:32:
wie mooi wil zijn....­

idd, ma geen fijne ervaringen mee:no:
Beugelbekkie present! b) Heb al 5 jaar een beugel gehad maar die ortho begreep 't niet helemaal :[ Hij heeft wel getracht eea recht te zetten maar eigenlijk was er veel te weinig ruimte.

Op m'n 17e is 'ie eruit gegaan en langzaam maar zeker is de boel weer steeds slechter gaan staan. :( Ik kreeg ook klachten (met m'n ondertanden in m'n gehemelte bijten bijv., last van m'n kaakspieren omdat ik telkens m'n kaak naar voren moet duwen)...

De tandarts heeft me toch maar weer eens doorgestuurd naar een orthodontist. Die concludeerde dat ik 2 kaakoperaties nodig heb. Eigenlijk zouden ook m'n kaken verbreed moeten worden maar omdat ik nogal lang en slank ben en je gezicht daardoor erg veranderd hebben we besloten dat net te doen.

er zijn 4 kiezen getrokken, nu ben ik aan het beugelen en over een jaar krijg ik twee kaakoperaties. M'n onderkaak wordt naar voren geplaats, er wordt een stuk bot uit m'n bovenkaak gezaagd. En bovendien gaan de resterende verstandskiezen er dan uit.

Helaas is er eentje die nu echt verkeerd aan het groeien is (die in m'n onderkaak liggen horizontaal en deze komt nu aan de zijkant van m'n kaak naar buiten %) ) dus die moet er volgende week al uitgesneden worden.Hoe ik het ervaar? Moeizaam. heb destijs helemaal niet zoveel last gehad. maar omdat ik nu dus 4 gaten heb hebben ze allerlei systemen toegepast om de boel bij elkaar te trekken. Zowel onder als boven m'n draad zijn constructies gemaakt met elastieken en ijzerdraden die echt enom in m'n wangen snijden. Nou heb ik dus al hele smalle kaken maar met deze krengen levert het echt ieder weekend weer een bek vol aften op. Gelukkig werk ik thuis en praat ik doordeweek niet zoveel, want alleen van praten al gaat alles dus open. Om het over zoenen nog maar niet te hebben... :|

Dat ze de boel iedere maand aandraaien en ik dan en paar dagen niet kan bijten en soep moet eten vind ik niet erg. Da's andere pijn en dan voel je waar je het voor doet. Die aften en blaren echter... :(


Maar goed, ben nu 5 maanden bezig en zit dus op 1/5e. Letterlijk en figuurlijk nog maar effe doorbijten. dan heb ik op m'n 32 eindelijk een goed gebit en ga ik e rest van m'n leven alleen nog maar lachen (l)
Uitspraak van Wackiejacky op dinsdag 29 april 2008 om 00:27:
Helaas is er eentje die nu echt verkeerd aan het groeien is (die in m'n onderkaak liggen horizontaal en deze komt nu aan de zijkant van m'n kaak naar buiten ) dus die moet er volgende week al uitgesneden worden.­

Ai :/ Dat heb ik ook gehad met 2 kiezen, zijn met een week tussenpose er uit gesneden en dat was zoo kut! Maargoed, zo'n kaakoperatie is helemaal erg lijkt me, worden je kaken op elkaar gezet dan?!
Heb 2 jaar slotjes gehad en een buiteboord die ik 's avonds moest dragen (maar nooit deed). Pff, die 2 jaar voelde werkelijkwaar als zo'n 5 jaar! Elke keer weer vond ik het kut, maar achteraf alleen maar blij mee! :)
had vroeger een beugel tegen een centebakje.­ Akelig ding was dat.­ Kon niet eens normaal praten met dat ding
Uitspraak van chars op zaterdag 5 april 2008 om 14:33:
een beugel

tja bij grote tieten heb je een beugel bh nodig 8)
Uitspraak van Pilsprinsess. op dinsdag 13 mei 2008 om 15:20:
Heb 4 jaar slotjes gehad

eerste 2 jaar heeft hij ze te lang erin laten zitten en zijn me tanden terug gegaan... toen weer 2 jaar beugel ook slotjes en zo'n blok om ook je kaak naar voren te krijgen haha lekker slissen;)

eindelijk mooi en goed... heeft hij onder wel een ijzer draadje geplakt en bovenin niet dus is de bovenkant weer terug gegaan:S ga er nu ook niet meer aan beginne..
Mag nu nog ffe... Bijna 22 en dan nog :@ Maarja anders had ik kans ivm trage verstandskiezen die erg diep geheld lagen, dat als ik hem eerder had, grote kans dat ik nu nóg een keer mocht.. Hoef daarbij gelukkig maar een half jaartje en daarna een jaartje een nachtbeugel... Binnenkort maar weer ff gips happen.. Blij als het achter de rug is, heb wel even een aantal jaar mogen wachten.. :( Vriendje blij, die roeps al dingen over schoolmeisjesuniformen hahahah :lol:
Anderhalf jaar gehad, geen leuke ervaring :nee:
Uitspraak van heleenn86 op dinsdag 13 mei 2008 om 17:59:
Binnenkort maar weer ff gips happen..­

daar had ik een hekel aan haha... half kokhalsend op die tandarts stoel haha
Ik heb er ook één gehad. Kreeg mijn buitenboord toen ik 10 was :P Die heb ik toen een half jaar gehad en toen zijn we er een jaar mee gestopt omdat het toen niet goed lukte, mijn kaak moest breder. Na dat jaar weer geprobeerd en toen ging het beter. Weer die buitenboord en ook gelijk slotjes. Alles ging er op mijn 13e weer uit en het staat allemaal nog steeds mooi recht :D

Ben wel blij dat ik dat ding gehad heb :D
Ongeveer 1,5 jaar een plaatjesbeugel gehad. Heb er niet veel last van gehad gelukkig :)
toen ik me kick ass slotjes had hadden meer vrienden dat, was er niet blij mee eigenlijk


maar nu achteraf wel nu ik een fraai recht gebit heb.. ipv van een scheve smoel te hebben :lol:


aanspannen deed wel altijd fucked up pijn... eten was toen ook niet echt leuk ofzo.. maarja toen was ik vrij fors en nu slank maybe ook wel door die beugel :lol: :respect:
Uitspraak van MAQ op dinsdag 13 mei 2008 om 21:17:
aanspannen deed wel altijd fucked up pijn

:yes: was idd een klote gevoel, vooral de paar dgn daarna, pffff.....maar ik mag niet klagen. Ik heb die slotjes maar een half jaar hoeven dragen en resultaat is (Y)
Ik spoot altijd mijn beugelbakje vol, en 's avonds legde ik mijn beugel erin en de volgende dag weer lekker indoen jwt
Ik heb sinds 7 april beugel :/ moe nog 60 weken :| damnz hehe... maarja nu eindelijk geen pijn meer :o donderdag word ie weer strakker gezet :/
Uitspraak van Nonplusultra op maandag 12 mei 2008 om 22:42:
Ai Dat heb ik ook gehad met 2 kiezen, zijn met een week tussenpose er uit gesneden en dat was zoo kut! Maargoed, zo'n kaakoperatie is helemaal erg lijkt me, worden je kaken op elkaar gezet dan?!

Idd, heb goed last gehad van die kies, dikke wang en kreeg amper m'n kiezen van elkaar. waardoor ik 't niet goed schoon kon spoelen en 't is gaan ontsteken. Dus heb iets minder zin om volgende maand die andere eruit te moeten laten halen :(

Bij die kaakoperatie worden volgens mij idd je kaken op elkaar gezet voor 2 weken ofzo, dat weet ik niet 100% zeker. Volgens mij werkt 't bij mij net een beetje anders omdat ze er 2 tegelijk doen. Maar goed, ik kan nog een jaartje ademhalen voor 't zover is gelukkig ;)
Ik vind dat aandraaien trouwens nooit erg. het doet wel pijn, maar ik vind dat fijne pijn. je voelt dat er wat gebeurt zeg maar. Bijten is wel pijnlijk enzo dan maar dat trek ik prima.

Ik vind die aften en die snijdende dingen in m'n bek echt veel erger. :(
conclusie is gewoon toch wel dat je hem maar beter ergens in de eerste klas kan hebben dan later denk ik :jaja:
Uitspraak van MAQ op zaterdag 17 mei 2008 om 12:02:
conclusie is gewoon toch wel dat je hem maar beter ergens in de eerste klas kan hebben dan later denk ik

Ik heb 'm toen ook al gehad, moet zeggen dat ik er als koter minder last en pijn van gehad heb maar tegelijkertijd ook meer moeite had om 'n beugelbekkie te zijn. Ik vind 'm nu wel een stuk leuker staan :D
'k heb er drie gehad :roflol: verschrikkelijk
ja een paar jaar terug heb ik er 1,5 jaar één gehad; blokjesbeugel en van die elastiekjes :p
het blijft natuurlijk gewoon huilen met de pet op om er 1 te hebben... en die binnenbeugel die je de rest van je leven moet houden is ook maar niets.. maar daar ben ik wel aan gewend ondertussen dan :)
me ortho zei dat je hem idd vroeger kan hebben dan later want nu doet corrigeren meer pijn
Ik heb ook 1 jaar een blokjesbeugel gehad, vond het helemaal niet erg :no: Alleen het aandraaien was niet zo prettig, maar dat was ook weer na een dag voorbij :)
Uitspraak van ***X-QLUSIVE NAOMI*** op donderdag 10 april 2008 om 10:43:
ik heb nu 7 maanden een slotjesbeugel, hoop dat die er snel uitmag maar ben er nog lang niet vanaf krijg daarna een kaakopertaie en dan weer een beugel de hele behandeling is max 3 jaar dus nog ff doorbikkelen

Ik had jouw reply nog niet gelezen. wat gaan ze bij jou precies doen qua operatie?

Ik moet morgen weer naar de ortho, zal m'n memorystick meenemen zodat ze de foto's erop kunnen zetten van hoe 't was toen ik begon. Niet normaal hoeveel rechter de boel al staat na 6 maanden :)
Uitspraak van Wackiejacky op dinsdag 20 mei 2008 om 21:40:
hoop dat die er snel uitmag maar ben er nog lang niet vanaf krijg daarna een kaakopertaie en dan weer een beugel de hele behandeling is max 3 jaar dus nog ff doorbikkelen

Ik krijg een soort gelijke behandeling :S
Ben gister bij de kaakchirug geweest. Eerst gaan ze mijn bovenkaak breken, dan krijg ik een beugel en na een halfjaar wordt mijn onderkaak naar voren gezet.
Helse klus maar ik heb het er wel voor over.
laatste aanpassing
Uitspraak van Krystian. op dinsdag 20 mei 2008 om 22:14:
Ik krijg een soort gelijke behandeling
Ben gister bij de kaakchirug geweest.­ Eerst gaan ze mijn bovenkaak breken, dan krijg ik een beugel en na een halfjaar wordt mijn onderkaak naar voren gezet.­
Helse klus maar ik heb het er wel voor over

Ah, gaan ze bij jou je gehemeltje verbreden? Bereid je maar voor dan ;) Niet zo prettig allemaal maar het is voor het goede doel :)

Ik heb gisteren goed nieuws gekregen, kan ws. eind van het jaar al de operaties laten doen! Ik had geteld op april 2009 dus dat is echt een hele meevaller. Ben ik er dus eerder vanaf! :cheer:

En heb oranje elastiekjes om m'n brackets laten zetten. Laat dat EK maar komen! :D
laatste aanpassing
Uitspraak van chars op zaterdag 5 april 2008 om 14:33:
wie van jullie heeft er allemaal een beugel of gehad en hoe ervaarde julie het?

Ik heb er vroeger een gehad (toen ik nog klein was :P).. In begin vond ik het wel koel omdat dat ik dan ouder leek :P.. Zodra ik hem had, damnn wat deed dat ding pijn de eerste dagen grr.. Toen me beugel er eindelijk uit mocht heb ik zo'n draadje gekregen in me muil alleen die ging steeds los en nu staan me tanden weer scheef :(
Heb van mijn 10e tot mijn 12e een slotjesbeugel gehad... Daarna een paar maanden een plaatje gehad voor 's nachts. Toen ik naar de middelbare school ging, was ik er helemaal vanaf! :D Ik vond het persoonlijk wel stoer dat ik een beugel had, iedereen wilde er een op de basisschool! B) Elke maand weer andere kleuren elastiekjes er omheen enzo 8)
Uitspraak van Wackiejacky op donderdag 22 mei 2008 om 09:36:
Niet zo prettig allemaal

Zou je deze uitspraak wat gedetailleerde kun beschrijven?
ze hebben die van mij net een half uur terug strakker gezet :/ krijg over 6 weken wat anders erbij :/ om me gaten te sluiten :/ boh krijg vananvond flink last denk ik :S maar heb nu weer lichtblauwe elastiekjes :lol: vorige roze :lol: nou ja de 1e 6 weken zijn voorbij :D
laatste aanpassing
Ik heb er nooit mee gezeten.
En nu heb ik hele mooie tandjes ! :cheer:
laatste aanpassing