Partyflock
 
Recensies · oktober 2014
­ Nederland
De man die altijd op zoek is naar zon, zee en strand is terug met een nieuwe mixcompilatie. Roger Shah presenteert 'Magic Island: Music For Balearic People Volume 5', het eerste deel van de compilatiereeks onder de hoede van Black Hole Recordings
Sankeys is jarig en dat vieren we! Maar liefst 20 jaar bestaat deze club al (met onder andere een vestiging op Ibiza en in Manchester). Darius Syrossian is mixer van dienst en laat zien waar het 'merk' Sankeys voor staat.
EPM Selected - Volume 3
woensdag 29 oktober 2014
EPM is een label dat ongeveer vijf jaar bestaat. Op dit nog relatief onbekende label wordt in de regel techno en house uitgebracht in de breedste zin van het woord. Al eerder zijn er twee compilatiealbums uitgebracht met daarop tracks die het verdienen om in de schijnwerpers gezet te worden. Zowel nieuw als wat ouders materiaal wordt in de regel gecompileerd op de 'EPM Selected' serie.
Thomas Datt - Inside The Glacier
dinsdag 28 oktober 2014
Oost-Europa heeft sinds de val van de muur een grote inhaalslag gemaakt op muzikaal vlak. Ook in Polen kennen ze trance door en door. Thomas Datt is al meer dan tien jaar een bezige bij en hij kwam onlangs met Inside The Glacier; zijn nieuwste pronkstuk.
Seekae - The Worry
maandag 27 oktober 2014
Het Australische trio Seekae is alweer toe aan het derde studioalbum. Percussionist Alex Cameron heeft de overstap gemaakt naar zang, een switch die meer dan prima uitpakt op "The Worry".
Robin Schulz - Prayer
zondag 26 oktober 2014
De uit Osnabrück afkomstige Robin Schulz heeft in pak hem beet een jaar een grote schare fans opgebouwd binnen de (commerciële) dancewereld. Mede door effectief gebruik van Spotify en Soundcloud heeft hij vele (potentiële) luisteraars weten te bereiken. Hij scoorde dit jaar gigantische Top 40 hits met zijn remix van Mr. Probz' "Waves" en "Prayer In C". Naar aanleiding van zijn jonge successen kon een debuutalbum niet uitblijven.
Gui Boratto - Abaporu
zaterdag 25 oktober 2014
Met 'Abapuro' levert Gui Boratto na 'Chromophobia', 'Take My Breath Away' en 'III' alweer zijn vierde studioalbum af, ook deze keer weer op het befaamde label Kompakt. De Braziliaanse producer en dj heeft mede door vele succesvolle producties als "Beautiful Life" en "Azurra" een heel breed publiek weten te bereiken. Een breed geluid wordt ook op dit album getiteld 'Abaporu' gepresenteerd.
A State Of Trance Year Mix 2004
vrijdag 24 oktober 2014
Elk jaar wacht elke trance liefhebber weer op de jaarmix van Armin van Buuren. De befaamde 'A State Of Trance Yearmix' serie is sinds 2005 naast digitaal ook op cd verschenen. De 2004 versie was echter nooit op CD verschenen, maar na vele requests is deze jaarmix onlangs toch op dubbel-cd uitgebracht.
Discover Dark 100 - Mixed By Oberon
donderdag 23 oktober 2014
Honderd releases en een tienjarig bestaan, dat verdient natuurlijk een feestje. Het Discover Dark label, de stal waar trance en techno samensmelten, levert voor deze mijlpalen een speciale jubileumrelease.
Cristian Vogel - Polyphonic Beings
maandag 20 oktober 2014
Cristian Vogel brengt 42 jaar na Karlheinz Stockhausen zijn eigen versie van transcendente muziek. 'Polyphonic Beings' zoekt het één zijn met de muziek op volgens de Chileen zelf.
"Slouse": een samentrekking van slo-mo house. Een term die Rainer Trüby introduceert om een uiterst kalm house geluid aan te duiden. Verwacht een beetje deephouse, een vleugje disco en bovenal een laag tempo op dit compilatie album.
Alfredo Caforio - The Post Man
zaterdag 18 oktober 2014
De Italiaan Alfredo Caforio is een compleet nieuwe naam in de scene. Niemand (buiten mogelijk wat Italianen) weet wat hij net waard is, maar zijn eerste release eerder dit jaar was in ieder geval niet slecht. Hij wachtte in ieder geval niet te lang met een eerste studioalbum. 'The Post Man' is zijn eerste grote productie.
Adam X - Irreformable
vrijdag 17 oktober 2014
Langzaam, duister, vervormd, spacy, verfijnd, pompend, hypnotiserend, onverbeterlijk en intrigerend. Zomaar een reeks woorden die zomaar iets zouden kunnen zeggen over het nieuwe album van Adam X.
Mason - Zoa
donderdag 16 oktober 2014
Het Amsterdamse duo Mason werd in 2007 wereldberoemd door de hit Perfect (Exceeder). Dat de mannen door de jaren heen productioneel gegroeid zijn horen we op het nieuwe album: Zoa.
Ground Zero - Dark Matter
dinsdag 14 oktober 2014
Ground Zero staat garant voor topkwaliteit en niet alleen meer in hardcore. Alle hardere stijlen die echt hard te noemen zijn, komen er aan bod. Dat is ook zo op de cd release. Ophidian, Hamunaptra, High Voltage en Amnesys mochten drie cd'tjes in elkaar knutselen.
High Lucia - Wash EP
vrijdag 10 oktober 2014
High Lucia is een opkomend talent uit Manchester. Op zijn eerste EP, getiteld "Wash", laat hij een uitstekende kruisbestuiving horen tussen ambient en bass genres.
Tender Games - Tender Games
donderdag 9 oktober 2014
Chopstick & Johnjon deden het hen al voor; een succesvol album op Suol Recordings. Tender Games volgt hetzelfde pad met het gelijknamige album.
Van de Rotterdamse Ahoy tot inmiddels Space Ibiza, voor Ferry Corsten kan het niet op met zijn 'Full On' concept. Het feesten kan thuis doorgezet worden met de 2014 editie van 'Full On Ibiza'
Het Latin Village festival vierde dit jaar zijn tiende editie, tijd dus voor een jubileum CD. Voor deze speciale editie mixte resident D-Rashid voor ons de nieuwste zwoele hits en nam hij een greep uit de classic latindoos.
Fabric 77 - Marcel Dettmann
vrijdag 3 oktober 2014
Fabric 77 brengt jullie de resident DJ van Berlijns Berghain club. Deze labeleigenaar van MD Records en producent van menig EP op "Ostgut Ton" is een graag geziene gast op de grotere techno-raves, maar ook een sfeermaker in de kleinere intiemere clubs. Ladies and gentlemen, we give you: Marcel Dettmann.
Digitaria - Night Falls Again
donderdag 2 oktober 2014
Het project Digitaria is al sinds 2003 actief, wat tot nu toe enkele bescheiden succesjes heeft opgeleverd. Met "Night Falls Again" presenteert het Braziliaanse duo alweer hun derde studio album, welke inmiddels al enige tijd geleden is verschenen op het label Hot Creations.
John Dopping - Words In Colour
woensdag 1 oktober 2014
John Dopping is een nog vrij onbekende naam in het trance wereldje. Met een bescheiden disco- en biografie op zak presenteert hij nu zijn debuutalbum "Words In Colour".
Magic Island: Music For Balearic People Volume 5 – Mixed by Roger Shah31 okt 2014
Sankeys 20th Anniversary – Mixed & Compiled by Darius Syrossian30 okt 2014
EPM Selected - Volume 329 okt 2014
Thomas Datt - Inside The Glacier28 okt 2014
Seekae - The Worry27 okt 2014
Robin Schulz - Prayer26 okt 2014
Gui Boratto - Abaporu25 okt 2014
A State Of Trance Year Mix 200424 okt 2014
Discover Dark 100 - Mixed By Oberon23 okt 2014
Cristian Vogel - Polyphonic Beings20 okt 2014
Slouse - Fishing In Slower Territories (Compiled by Rainer Trüby)19 okt 2014
Alfredo Caforio - The Post Man18 okt 2014
Adam X - Irreformable17 okt 2014
Mason - Zoa16 okt 2014
Ground Zero - Dark Matter14 okt 2014
High Lucia - Wash EP10 okt 2014
Tender Games - Tender Games9 okt 2014
Ferry Corsten Presents Full On Ibiza 20148 okt 2014
Latin Village Volume 11 - Mixed by D-Rashid7 okt 2014
Fabric 77 - Marcel Dettmann3 okt 2014
Digitaria - Night Falls Again2 okt 2014
John Dopping - Words In Colour1 okt 2014