Partyflock
 
­ Nederland
Second Storey - Double Divide
dinsdag 30 december 2014
Een tweede leven voor Alec Storey. Onder zijn nieuwe alias presenteert hij zijn eerste album: "Double Divide". Op dit schijfje laat hij een tweestrijd horen tussen bass georiënteerde muziek aan de ene kant en rustige ambient anderzijds.
Huxley – Blurred
zaterdag 27 december 2014
De Londense Huxley zat de laatste tijd nogal vast in zijn eigen geproduceerd hokje. Met zijn debuutplaat 'Blurred' moet het roer hierin om.
Watergate 17 - Pan-Pot
donderdag 25 december 2014
Al twaalf jaar lang is Watergate één van de beste clubs van Berlijn waar men zich focust op techno en alle aanverwante stijlen. De club bestiert ook een platenlabel en hierop is in het najaar het zeventiende deel uitgekomen van de befaamde Watergate mix-cd serie. Deze keer zijn de heren van Pan-Pot (Tassilo Ippenberger en Thomas Benedix) van stal gehaald om de mixcompilatie samen te stellen.
Het is alweer twintig jaar geleden dat (minimal) techno icoon en tevens legende Robert Hood zijn label M-Plant opgezet heeft. Om het twintig jarig jubileum kracht bij te zetten, is onlangs een uit drie cd's bestaande compilatie uitgebracht met daarop drieëndertig tracks uit de rijke geschiedenis van het M-Plant label.
Kasper Bjorke - After Forever
maandag 15 december 2014
Met 'After Forever' is Kasper niet aan zijn proefstuk toe. Maar haalt hij nog het niveau van zijn voorgaande juweeltjes? Deense klasse in een house-jasje.
Sven van Hees – Beach Bliss
donderdag 20 november 2014
De koning van de lounge en chill, Sven van Hees, brengt ons zijn nieuwe album genaamd 'Beach Bliss' en ja je hoort het goed, daar zal een zomers gevoel in te vinden zijn.
10 Years Of Systematic
zondag 16 november 2014
Marc Romboy's label Systematic Recordings viert zijn 10-jarig bestaan. Speciaal voor deze gelegenheid kwam deze dubbelaar met maarliefst 20 exclusieve tracks op de markt.
Calvin Harris - Motion
woensdag 12 november 2014
Calvin Harris maakte het zichzelf niet makkelijk om zijn vorige album 18 Months te moeten overtreffen met nieuw werk. Of hem dit uiteindelijk ook gelukt is horen we op zijn lang verwachte vierde album: Motion
In navolging van DJ Red Greg, Paul Phillips en James Glass is er nu het vierde deel van de 'Under The Influence' serie. Ditmaal gecompileerd door Nick The Record.
Sankeys is jarig en dat vieren we! Maar liefst 20 jaar bestaat deze club al (met onder andere een vestiging op Ibiza en in Manchester). Darius Syrossian is mixer van dienst en laat zien waar het 'merk' Sankeys voor staat.
Thomas Datt - Inside The Glacier
dinsdag 28 oktober 2014
Oost-Europa heeft sinds de val van de muur een grote inhaalslag gemaakt op muzikaal vlak. Ook in Polen kennen ze trance door en door. Thomas Datt is al meer dan tien jaar een bezige bij en hij kwam onlangs met Inside The Glacier; zijn nieuwste pronkstuk.
Cristian Vogel - Polyphonic Beings
maandag 20 oktober 2014
Cristian Vogel brengt 42 jaar na Karlheinz Stockhausen zijn eigen versie van transcendente muziek. 'Polyphonic Beings' zoekt het één zijn met de muziek op volgens de Chileen zelf.
Alfredo Caforio - The Post Man
zaterdag 18 oktober 2014
De Italiaan Alfredo Caforio is een compleet nieuwe naam in de scene. Niemand (buiten mogelijk wat Italianen) weet wat hij net waard is, maar zijn eerste release eerder dit jaar was in ieder geval niet slecht. Hij wachtte in ieder geval niet te lang met een eerste studioalbum. 'The Post Man' is zijn eerste grote productie.
John Dopping - Words In Colour
woensdag 1 oktober 2014
John Dopping is een nog vrij onbekende naam in het trance wereldje. Met een bescheiden disco- en biografie op zak presenteert hij nu zijn debuutalbum "Words In Colour".
Kompakt Total 14
zaterdag 27 september 2014
Het in Keulen gevestigde Kompakt brengt al jaren in de zomerperiode de traditionele Kompakt Total compilatie op de markt. Na een break van één jaar waarin het Kompakt label haar twintigste verjaardag vierde, is onlangs het veertiende deel van deze compilatie reeks verschenen met daarop artiesten als Maceo Plex, Gui Boratto, Kölsch en Michael Mayer op de tracklist prijken.
Hardcore Top 100 - 2014
donderdag 25 september 2014
Na een lang en geweldig festivalseizoen zit het er weer op. Weilanden, recreatiegebieden en stadsparken zullen er weer stil en verlaten bij liggen de komende maanden. Maar zo niet in onze huiskamers of in de auto, want de Hardcore Top 100 2014 ligt klaar om de stilte te verbreken.
A State Of Trance Classics Volume 9
vrijdag 19 september 2014
Armin van Buuren en trance, de stijl waarmee hij zoveel bekendheid mee vergaard heeft. Tegenwoordig heeft hij naast trance ook EDM omarmt en is het al een feest als er zowaar een aantal echte trance kneiters voorbij komen in een setje van hem. Gelukkig is onlangs het negende deel van zijn befaamde 'A State Of Trance Classics' serie uitgekomen, boordevol met trance klappers uit de rijke trance geschiedenis.
Bloomingdale 2014
vrijdag 8 augustus 2014
Trek je zwembroek aan en pak je luchtige avondkleding bij elkaar aan want het is weer zover; Franky Rizardo neemt ons ook dit jaar weer mee op vakantie in eigen land en sleept ons in de warme middag en zwoele zomeravond van Bloomingdale 2014.
De zomer is weer aangebroken! Dat betekent dat het partyseizoen op the White Island weer in volle gang is en menig houseliefhebber het vliegtuig pakt voor zon, zee en beats. Om helemaal in de vibe te komen is Defected er ook dit jaar weer met een nieuwe In The House Ibiza.
Drumpoet Community komt naar buiten met het nieuws van dit voorjaar. Allereerst een EP van High Heels Breaker, met onder andere briljante remixen van Dave Aju en David August. Daarnaast is er nog een EP van Brame, een Ierse tiener met talent.
'Deephouse' is ontzettend heet de laatste maanden. De Pure Deep House serie voorziet andermaal in de vraag naar het betere house en garage werk.
Luke Vibert - Ridmik
woensdag 18 juni 2014
Rot in het vak Luke Vibert is weer eens met zijn TB-303 aan de haal gegaan. Op ''Ridmik'' laat de Brit weer een portie flink geflipte acid langskomen.
Eomac - Spectre
donderdag 12 juni 2014
De helft van het duo Lakker, Eomac, presenteert nu zijn officiële debuutalbum. De Ierse creatieveling laat ons duistere techno horen, waarbij hij soms in botsing komt met grime, dubstep en breakbeats.
Osmik - Alienation
zondag 8 juni 2014
De naam Osmik zal niet gelijk bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar deze Fransman is al geruime tijd als dj en producer actief in de Franse tekno/hardcore-scene. Zijn stijl varieert van rauwe tekno tot speelse Frenchcore. Daarnaast houdt hij wel van een portie creativiteit in zijn muziek.
Afrojack - Forget The World
donderdag 22 mei 2014
Voor de fans was het lang wachten, maar Forget The World is eindelijk daar. Het debuutalbum van Afrojack lijkt op voorhand al een groot succes te worden voor de razend populaire DJ. Toch zien we met namen als Sting en Snoop Dogg een aantal aparte samenwerkingen. Is Afrojack een nieuwe weg ingeslagen?
Dj D - Greatest Hits
vrijdag 9 mei 2014
Dj D kapte vorig jaar met zijn carrière in de hardcore scène. Privé-redenen zorgden voor zijn beslissing, maar hij wordt gemist. Daarom is er voor de fans nu een Greatest Hits cd.
De broertjes Khavleev, beter bekend als Moonbeam, brengen na Space Odyssey: Venus het tweede deel uit van hun ruimtereis door de pure trance. Space Odyssey: Mars belooft een zeer mooie ruimtereis te worden.
Techniek, filosofie, maatschappij, visie, kritiek en melodie. Wat hebben deze begrippen met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal van toepassing op het werk van Anthony Rother. De Duitser die electro naar een geheel nieuw niveau heeft weten te brengen met zijn futuristische stijl. Hij is terug met wederom een fascinerend album.
Efdemin - Decay
woensdag 23 april 2014
De Duitse DJ en producer Efdemin heeft zijn sporen al ruimschoots verwend. Op zijn derde artiestenalbum ''Decay'' verwent hij ons opnieuw met zijn verfijnde technogeluid.
Wat doet een liefhebber van de Champions League nou op een zaterdagmiddag langs het veld bij de vierdeklasse amateurs? Genieten.
Het talentvolle hardstyle duo Phuture Noize is bijzonder goed aan de weg aan het timmeren. Met een indrukwekkend cv op de agenda en een steeds groter groeiende fanbase kon een album niet uitblijven. Wij maken ons op voor een lekkere partij herrie met 'Music Rules The Noize'.
Na het succesvolle album 'Free The Universe' landt het ruimteschip Major Lazer terug op aarde voor een kort maar krachtig bezoek. 'Apocalypse Soon' is het nieuwste wapenfeit van Diplo en zijn bemanning en ditmaal wist hij ook Pharrell Williams en Sean Paul te ontvoeren voor een reis door het muzikale universum.
In navolging van Boys Noize' derde artiestenalbum, krijgen we nu het remixalbum van 'Out Of The Black'. Voor dit album wist de Duitser een aantal grote namen te strikken waaronder; Chromeo, The Chemical Brothers en Housemeister. Of de remixen ook daadwerkelijk een toegevoegde waarde zijn kun je hier lezen.
Ad Brown komt met zijn nieuw album 'Something For The Pain.' Is dit album echt een pijnstiller of moeten over op de paracetamol? Je leest het in deze recensie.
Watergate 15 - Kerri Chandler
woensdag 5 maart 2014
De uit de Verenigde Staten afkomstige house veteraan Kerri Chandler heeft de eer gekregen om het alweer vijftiende deel van de befaamde Watergate mixcompilatie serie samen te stellen. Kerri Chandler staat bekend om zijn voorliefde voor garage, house en deephouse en dit zijn dan ook de stijlen die terug te vinden zijn op deze mixcompilatie.
#PH13 - Mixed by Re-Style & Tieum
woensdag 26 februari 2014
Project Hardcore is een van die grotere hardcore feesten dat het Nederlands hardcoreland rijk is en steeds weer gaan de fans helemaal los op het feest. Dat was in 2013 dan ook niet anders. De bijhorende cd mocht gemixt worden door MoH-legende Re-Style en Franse held Tieum.
Het deephouse en garage genre kent een rijke geschiedenis en afgelopen jaren zijn beide genres weer aan een sterke opkomst bezig. Dit heeft geresulteerd in een verzamelaar waarop zowel moderne deephouse en garage uit het heden, als verleden op te vinden is.
Mark With A K - The Next Level
vrijdag 14 februari 2014
De huidige koning in de jump scène bracht eind vorig jaar een nieuw studioalbum uit. De Belg Mark With A K telt al wat jaartjes maar blijft een leidinggevend figuur. Hij neemt je mee naar 'The Next Level.'
Feadz - Instant Alpha
vrijdag 14 februari 2014
Voor de Fransman Feadz is eindelijk de tijd gekomen om zijn debuutalbum te releasen. Na 15 jaar zichzelf in de schaduw zetten komt hij met Instant Alpha naar de voorgrond om een muzikale reis van anderhalf decennia te vertolken in electro, hiphop en indie.
DJ 3000 - Besa
dinsdag 11 februari 2014
Heb je ook wel eens van die momenten dat je even geen drukte aan je hoofd wil maar wel ee lekker muzikeje wil luisteren? Detroit techno op standje 'easy-chill' ipv vol gas vooruit. DJ 3000 doet het gewoon...gewoon...omdat het kan.
Oliver Huntemann viert zijn vijfjarig jubileum van Ideal Audio en daar hoort natuurlijk een cadeautje bij!
Het Duitse label Get Physical Music bestaat tien jaar, dus tijd voor een traktatie. Het duo M.A.N.D.Y. blikt vooruit, DJ T. is ditmaal de geschiedenisdocent.
Met hun eerste mixcompilatie 'Tritonia' zet het Amerikaanse tranceduo Tritonal hun doorontwikkeld concept in de EDM wereld.
Diggy Dex - Do It Yourself
woensdag 29 januari 2014
Bij de meeste mensen zal de naam Diggy Dex alleen een belletje gaan rinkelen door de hit: 'Slaap Lekker (Fantastig Toch)' met de Vlaamse Eva de Roovere. Voor de hiphop fans is Diggy echter een vaste waarde binnen de scene. Met 'Do It Yourself' dropt hij zijn vierde en meest persoonlijke album tot nu toe.
Het jaaroverzicht van de trance knallers van 2013. Is dat een goed begin van 2014?
Balance 024 - Danny Howells
zondag 19 januari 2014
Het alweer 24e deel van de befaamde Balance reeks is deze keer samengesteld door Danny Howells. Een Brit die er om bekend staat zich niet te laten beïnvloeden door (vluchtige) trends.
Radium - Excess Overdrive
zondag 19 januari 2014
Manu le Malin, Dr Macabre, Epileptik Productions, DJ Daisy, DJ Nitric, Tieum, Audiogenic en Maissouille om er maar eens een paar namen te noemen. Frankrijk heeft door de jaren heen een flinke stempel gedrukt op de hardcore scene. Niet voor niets zijn feesten als Vive la Frenchcore en Frenchcore s'il vous plait zo populair nu. 1 van Frankrijks grootste helden, DJ Radium, bracht afgelopen November zijn laatste album uit, genaamd "Excess Overdrive".
Happy Hardcore Top 50 - Best Ever
donderdag 16 januari 2014
Vrolijke smileys, versnelde pianoriedeltjes en mierzoete vocalen; het is tijd voor mellow. Cloud9 presenteert ''Happy Hardcore Top 50 - Best Ever''. Worden we hier vrolijk van?
2013 was een topjaar voor de Engelse Hot Since 82. Zijn eerste album 'Little Black Book' vertelt zijn muzikaal succesverhaal en beschrijft meer dan zijn roemruchte moddervette groovy techhouse.
Kompakt, een van de meest toonaangevende labels in de sector, is onlangs met een nieuwe release komen opdraven. Pionier Justus Köhncke bracht in november 2013 het album Justus Köhncke & The Wonderful Frequency Band uit.
Second Storey - Double Divide30 dec 2014
Huxley – Blurred27 dec 2014
Watergate 17 - Pan-Pot25 dec 2014
Robert Hood - M-Print: 20 Years Of M-Plant Music23 dec 2014
Kasper Bjorke - After Forever15 dec 2014
Sven van Hees – Beach Bliss20 nov 2014
10 Years Of Systematic16 nov 2014
Calvin Harris - Motion12 nov 2014
Under The Influence Volume 4 - Compiled By Nick The Record5 nov 2014
Sankeys 20th Anniversary – Mixed & Compiled by Darius Syrossian30 okt 2014
Thomas Datt - Inside The Glacier28 okt 2014
Cristian Vogel - Polyphonic Beings20 okt 2014
Alfredo Caforio - The Post Man18 okt 2014
John Dopping - Words In Colour1 okt 2014
Kompakt Total 1427 sep 2014
Hardcore Top 100 - 201425 sep 2014
A State Of Trance Classics Volume 919 sep 2014
Bloomingdale 20148 aug 2014
Defected In The House Ibiza 201412 jul 2014
Drumpoet Community - Spring News7 jul 2014
Pure Deep House 2 – The Very Best Of Deep House & Garage21 jun 2014
Luke Vibert - Ridmik18 jun 2014
Eomac - Spectre12 jun 2014
Osmik - Alienation8 jun 2014
Afrojack - Forget The World22 mei 2014
Dj D - Greatest Hits9 mei 2014
Moonbeam presents Space Odyssey: Mars29 apr 2014
Anthony Rother - Netzwerk der Zukunft25 apr 2014
Efdemin - Decay23 apr 2014
Electronic Audio Volume 2 - Solis & Sean Truby20 apr 2014
Phuture Noize - Music Rules The Noize9 mrt 2014
Major Lazer - Apocalypse Soon9 mrt 2014
Boys Noize - Out Of The Black - The Remixes9 mrt 2014
Ad Brown – Something For The Pain5 mrt 2014
Watergate 15 - Kerri Chandler5 mrt 2014
#PH13 - Mixed by Re-Style & Tieum26 feb 2014
Pure Deep House - The Very Best Of Deep House & Garage20 feb 2014
Mark With A K - The Next Level14 feb 2014
Feadz - Instant Alpha14 feb 2014
DJ 3000 - Besa11 feb 2014
Oliver Huntemann presents 5ünf – Five Years Ideal Audio8 feb 2014
M.A.N.D.Y. & DJ T. present Ten Years Get Physical5 feb 2014
Tritonia Chapter 001 - Mixed by Tritonal29 jan 2014
Diggy Dex - Do It Yourself29 jan 2014
Trance The Ultimate Collection – Best Of 201329 jan 2014
Balance 024 - Danny Howells19 jan 2014
Radium - Excess Overdrive19 jan 2014
Happy Hardcore Top 50 - Best Ever16 jan 2014
Little Black Book – Hot Since 827 jan 2014
Justus Köhncke & The Wonderful Frequency Band4 jan 2014