Partyflock
 
Recensies · juli 2012
­ Nederland
Andy Moor – Zero Point One
dinsdag 31 juli 2012
We hebben er een hele tijd op moeten wachten, maar daar is hij eindelijk 'Zero Point One' het debuutalbum van Andy Moor. Eens kijken of dit album het wachten waard is.
Marc Miroir – Hitting Home
dinsdag 31 juli 2012
Na een aantal degelijk releases op labels als LevelNonZero, PV Records en Confused Records, presenteert Marc Miroir zijn debuutalbum 'Hitting Home' op zijn eigen label Paso Music.
Oxia - Tides Of Mind
dinsdag 31 juli 2012
Oxia staat al jaren bekend als een begaafd producer uit Frankrijk. Oxia heeft er voor gekozen om zijn geheel eigen pad te kiezen en zich te richten op exclusiviteit. Acht jaar na het uitbrengen van zijn eerste album getiteld 'Goodlife' heeft Oxia korte tijd geleden het album 'Tides Of Mind' uitgebracht.
Groot feest in 2012. Waarom? PRSPCT bestaat tien jaar. En dat werd al uitbundig gevierd met een groot feest en natuurlijk een bijhorende release met een overzichtje van de hits in het afgelopen decennium.
KM5 Ibiza Volumen 12
zondag 29 juli 2012
KM5 Ibiza heeft wat betreft de afgelopen jaren een duidelijke voorsprong genomen ten opzichte van de ooit zo bejubelde "Café del Mar" verzamelreeks. Maar wat heeft "KM5 Ibiza Volumen 12" de luisteraar dit jaar precies te bieden?
Drie jaar, drie albums... je moet het maar doen!
DeWalta - Wander
vrijdag 27 juli 2012
David Koch aka DeWalta heeft met "Wander" een veelzijdig debuutalbum afgeleverd. Een album waarop zijn voorliefde voor jazzy clubmuziek nergens onder stoelen of banken gestoken wordt en dat gelijkertijd de aansluiting vindt bij het deep-house en technopubliek.
Susana - Brave
vrijdag 27 juli 2012
Vocal trance is niet meer weg te denken in het trance aanbod vandaag de dag. Meestal is het de producer die een samenwerking aangaat met een zanger of zangeres, maar de Nederlandse Susana draait de rollen graag om. 'Brave' is haar tweede album dat zij samen met een keur aan trance producers opnam.
Pig & Dan - Decade
vrijdag 27 juli 2012
2012 is een speciaal jaar voor de Spanjaarden Igor Tchkotoua (Pig) en Dan Duncan (Dan). Dit jaar vieren ze namelijk hun tienjarig jubileum als Pig & Dan duo. Ter viering van hun jubileum brengen zij met 'Decade' een nieuw artiestenalbum uit.
Fabric 64 - Guy Gerber
dinsdag 24 juli 2012
Helemaal uniek is het niet maar het gebeurt niet vaak dat Fabric de dienstdoende artiest de vrijheid geeft een mix te vullen met enkel eigen materiaal. De Israëliër Guy Gerber heeft dit voorrecht wel gekregen en levert met Fabric 64 een sterk staaltje vakwerk af.
De Beukplaat 10
dinsdag 24 juli 2012
Mental Theo is heden ten dage nog steeds actief. Al geruime tijd heeft hij een concept waarbij hij zijn favoriete tracks samenstelt op een dubbelaar; 'De Beukplaat'. Intussen is het tiende deel hiervan op de markt uitgekomen.
Na jaren van trouwe dienst in de dance industrie komt Muzikjunki eindelijk met zijn artiestenalbum genaamd 'Junkyard Stories'. Is het album een blijvertje of mag hij direct de vuilnisbelt op?
Eind mei stond Emporium in het teken van De Gouden Eeuw. Net zoals de andere zeven keren, een topper van jewelste. En zoals gebruikelijk horen daar ook twee verschillende cd releases bij. Jochen Miller nam die andere mix voor zijn rekening, maar de hardere stijlen werden verzorgd door Frontliner.
Op zaterdag 26 mei jongstleden keerde Emporium terug naar het tijdperk waarin Nederland glorie tijden beleefde, als één van de grootmachten in de wereld. Eén van de mixcompilaties is verzorgd door Jochen Miller, een grootmacht in de Nederlandse dance scene.
We weten dat we aan de late kant zijn met deze recensie, maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Afgelopen jaar tijdens de Cocoon Ibiza closing party in de Amnesia, draaide Maetrik wellicht een van zijn beste sets ooit. Reden genoeg voor Cocoon om deze set uit te brengen op cd!
Oscar Mulero - Black Propaganda
woensdag 18 juli 2012
Slechts een jaar na het verschijnen van 'Grey Fades to Green', brengt de Madrileen Oscar Mulero zijn volgende album 'Black Propaganda' uit. Een album dat net zo dreigend en duister klinkt, als dat het cover artwork doet vermoeden.
Electronic Family 2012
woensdag 18 juli 2012
Op 30 juni jongstleden vond voor de tweede keer Electronic Family plaats in het Amsterdamse Bos. Vlak voor het festival verscheen de gelijknamige compilatie.
FabricLive 64 - Oneman
woensdag 18 juli 2012
Na de sprankelende mix door het trio Digital Soundboy Soundsystem is het nu Oneman die de spreekwoordelijke show steelt. Zijn mixsessie heeft, buiten een twijfelachtige opbouw, alles in zich om een klassieker uit de reeks te worden. Waarom? Dat lees je allemaal in deze recensies....
Toen Daniel Wanrooy eenmaal ondekt werd door Tiësto in 2005 gingen er vele deuren voor hem open en veel van zijn platen eindigden op de In Search Of Sunrise compilaties. Nu komt Daniel met zijn eerste artiesten album genaamd "Slice of Life".
De drijvende kracht achter het "Juicy Beach" concept komt nu met zijn hagelnieuwe artiestenalbum "Dance or Die" wat de opvolger is van "Closer To The Sun" uit 2009.
Daar waar in de Nederlandse zomer zon en hoge temperaturen helaas niet gegarandeerd zijn, kennen we in deze tijd van het jaar wél de garantie van een nieuwe Ibiza compilatie uit de 'Defected in the House' reeks.
Promo - True Tones
donderdag 12 juli 2012
Promo is één van die doorgewinterde hardcore-producers die al heel wat heeft gezien en meegemaakt in de scene. True Tones is zijn nieuwste album en de vooruitzichten zijn een pak melodieuzer dan zijn voorgaande producties.
De Nederlander Steve Rachmad (aka Sterac) wordt door velen gezien als één van de Europese godfathers van de Detroit techno. Eén van die hoogtepunten uit zijn carrière (tot nu toe) is zonder twijfel het uit 1995 stammende "Secret Life Of Machines" album. Een album dat zich reeds bewezen heeft en nu in de herkansing gaat in drie fasen…
Dash Berlin - #musicislife
donderdag 12 juli 2012
Fans hebben lang naar het tweede studioalbum van het Nederlandse trancetrio Eelke Kalberg, Sebastiaan Molijn en frontman DJ Jeffrey Sutorius uitgekeken. Met hun artiestennaam Dash Berlin gooiden zij 2,5 jaar geleden hele hoge ogen met debuutalbum 'The New Daylight'. Het vervolg '#musicislife' is een feit en was het wachten zeker waard.
Slam - Collecting Data
maandag 9 juli 2012
Sinds de vroege jaren negentig brengen Stuart McMillan en Orde Meikle al platen uit onder de naam Slam. Ondanks dat de heren al twintig jaar in het vak zitten, hebben ze afgelopen jaren echt een ongelooflijke hoeveelheid platen geproduceerd en geremixt en een overzicht hiervan is onlangs uitgekomen, genaamd 'Collecting Data'.
Eric Prydz presents Pryda
maandag 9 juli 2012
Uit het land van IKEA, knäckebröd, ABBA, Pippi Langkous, Ibrahimovic en de smeerkaassmeuïge party house van (de onlangs uitelkaar gevallen) Swedish House Mafia komt de alom bewierookte houseklusser Eric Prydz. Acht jaar heeft het geduurd voor dit allereerste artiestenalbum, gericht op zijn proggie Pryda alias, in de handel belandde.
Roberto Rodriguez - Dawn
maandag 9 juli 2012
De in Helsinki woonachtige Roberto Rodriguez is afgelopen jaren bijzonder hard bezig om een prominente plaats te veroveren in de (deep)house wereld. Enige maanden geleden heeft hij zijn debuutalbum uitgebracht dat de titel 'Dawn' meegekregen heeft.
Watergate 11 - Solomun
donderdag 5 juli 2012
Het nog maar tien jaar jonge Watergate, een beroemde Berlijnse club, levert met de nieuwste Watergate mix door Solomun alweer de elfde editie van de Watergate mixcompilatie af.
Sasse - Third Encounter
donderdag 5 juli 2012
De Finse DJ, producer, sound engineer en labelbaas Klas-Henrik Lindblad (aka Sasse aka Freestyle Man) heeft de afgelopen (pak 'm beet) twintig jaar langzaam maar zeker naam gemaakt. Als oprichter van Moodmusic mag hij gerust een ambassadeur van de goede smaak genoemd worden. "Third Encounter", zijn derde album, verbindt het beste van oud en nieuw. Een soort samenvatting van Sasse's opgebouwde kennis en kunde van de afgelopen twintig jaar. Succes verzekert, zo lijkt het…
BT - Laptop Symphony
donderdag 5 juli 2012
De muziek van Brian Transeau (BT) is al ruim vijftien jaar van toegevoegde waarde voor iedere toegewijde trance- en EDM liefhebber. Na twee gevarieerde albums voor Perfecto, brak BT in 1999 definitief door met het baanbrekende album "Movement In Still Life". Een album dat in Nederland verscheen via Tiësto's Black Hole Recordings met de instant klassiekers "Godspeed" en "Mercury And Solace" op de tracklist. Na al die jaren blijkt "Laptop Symphony" BT's eerste mixcompilatie, gekoppeld aan de gelijknamige radioshow.
Domain Hardcore Volume 2
maandag 2 juli 2012
De festivalzomer is echt begonnen nu. Alleen laat de zon nog even op zich wachten. Maar dat deert de hardcore scène helemaal niet. De hardcore liefhebbers kunnen zich immers opwarmen met het tweede deel van Domain Hardcore, mixed and compiled by Neophyte en Dj Panic.
De "Café del Mar" verzamelreeks leek de afgelopen jaren volledig ingedut. De tracklists werden 'opgesierd' met veelal onbekender en/of weinigzeggend werk. Op deze editie lijkt het stuurloze schip weer een kapitein aan boord te hebben – samensteller Toni Simonen.
We gaven in de recensie van Monoloc zijn mix al aan dat het tweede deel van CLR's 'Reconnected' compilatieserie afkomstig zou zijn van zijn medelandgenoot DJ Emerson. Nu is het dan zover dat deze digitale release is uitgebracht.
Andy Moor – Zero Point One31 jul 2012
Marc Miroir – Hitting Home31 jul 2012
Oxia - Tides Of Mind31 jul 2012
Thrasher - 10 Years Of PRSPCT Madness29 jul 2012
KM5 Ibiza Volumen 1229 jul 2012
Dr. Rude & Transfarmers present: Schizophrenic29 jul 2012
DeWalta - Wander27 jul 2012
Susana - Brave27 jul 2012
Pig & Dan - Decade27 jul 2012
Fabric 64 - Guy Gerber24 jul 2012
De Beukplaat 1024 jul 2012
Muzikjunki – Junkyard Stories24 jul 2012
Emporium De Gouden Eeuw - Mixed by Frontliner21 jul 2012
Emporium De Gouden Eeuw - Mixed by Jochen Miller21 jul 2012
Cocoon Heroes - Maetrik Live at Cocoon Ibiza21 jul 2012
Oscar Mulero - Black Propaganda18 jul 2012
Electronic Family 201218 jul 2012
FabricLive 64 - Oneman18 jul 2012
Daniel Wanrooy – Slice Of Life15 jul 2012
Robbie Rivera – Dance or Die15 jul 2012
Defected in the House - Ibiza 1215 jul 2012
Promo - True Tones12 jul 2012
Sterac aka Steve Rachmad - Secret Life Of Machines (Remastered & Remixed)12 jul 2012
Dash Berlin - #musicislife12 jul 2012
Slam - Collecting Data9 jul 2012
Eric Prydz presents Pryda9 jul 2012
Roberto Rodriguez - Dawn9 jul 2012
Watergate 11 - Solomun5 jul 2012
Sasse - Third Encounter5 jul 2012
BT - Laptop Symphony5 jul 2012
Domain Hardcore Volume 22 jul 2012
Café del Mar Vol. 18 (XVIII)2 jul 2012
Reconnected 02 - Mixed by DJ Emerson2 jul 2012