Partyflock
 
­ Nederland
Hands on Armada - Alex M.O.R.P.H.
woensdag 22 december 2010
De Duitse trancegigant Alex M.O.R.P.H. buigt zich over negentien platen uit de Armada stal. Klassiekers en hedendaagse tracks, in handen van de vriendelijke reus. Grote handen dus, maar ook in goede handen?
27 november jongstleden vond in de Brabant Hallen in Den Bosch Fabulous plaats. Twee van de artiesten die deze avond acte de présence hebben gegeven, mochten ook ieder een mix verzorgen voor de bijbehorende compilatie-cd. We hebben het hier over de Zweedse Avicii en de Bosnische Nederlander Baggi Begovic.
John Askew presents Skylab 001
maandag 13 december 2010
Skylab is een door de Engelse John Askew gelanceerde compilatiereeks gericht op het beste dat de UK trance ons te bieden heeft.
House Masters - Osunlade
zondag 28 november 2010
Na de succesvolle mixcompilatie getiteld ‘Occult Symphonic’ laat Osunlade wederom van zich horen. Deze keer niet met een mixcompilatie boordevol fraaie deephouse, minimal en techhouse, maar met een overzicht van de zijn beste producties en remixen door de jaren heen uitgebracht op het Defected label.
Swedish House Mafia - Until One
maandag 22 november 2010
De heren van de Swedish House Mafia smeden hun grootste draaiklappers aan elkaar tot één cd. Zelden was het risico dat boel feestelijk uit de hand zou lopen zo groot.
Max Graham presents Cycles 2
zaterdag 20 november 2010
Met twee onvergetelijke, emotievolle vocaltrance parels en een hartverwarmend albumdebuut kan het jaar 2010 voor de progressive trance meester Max Graham niet meer stuk. Als klap op de vuurpeil zag de man ook nog kans het langverwachte tweede deel in zijn 'Cycles' reeks op ons los te laten. Zoals vertrouwd is de spanning weer om te snijden!
Black Sun Empire - Lights and Wires
woensdag 17 november 2010
Black Sun Empire, het trio uit Utrecht dat regelmatig de Blackout feesten organiseert, komt na drie jaar met het nieuwe album ‘Lights and Wires’. Naast drum & bass kan er ook veel duistere ambient en dubstep worden verwacht.
Patrice Bäumel - Vapour
woensdag 27 oktober 2010
‘Vapour’ is het debuutalbum van de in Nederland woonachtige Duitse DJ/producer Patrice Bäumel. Het album is uitgebracht op het nieuwe Trouw label, welbekend van de gelijknamige populaire en innovatieve club in onze hoofdstad.
Russell G - Protocol
vrijdag 22 oktober 2010
Één van de nieuwe aanwinsten van het beruchte Baroque Records is de eveneens uit Engeland afkomstige Russell G. De man die middels een breed geluid binnen de progressive house faam maakte op grote feesten als Global Gathering levert met 'Protocol' zijn eerste compilatie af. En wat voor één, ladies and gentlemen!
Defqon.1 Festival 2010
maandag 18 oktober 2010
‘No time to waste’, dat was het thema van Defqon.1 2010. 45.000 mensen kwamen uit alle uithoeken van de wereld om het festival te bezoeken. Frankrijk, Zweden, Australië, Canada en ga zo maar door. Dit grootse festijn is nu terug te kijken op deze dvd/blu-ray registratie.
De meester doet het opnieuw. Het op fenomenale wijze aan elkaar smeden van twee waanzinnige compilaties met louter exclusieve tracks tot een verwoestend goed album. Mag ik u presenteren: Once Upon A Night, volume 2, van Ferry Corsten.
Laat je niet misleiden door hun naam, want de Hermanos Inglesos kennen geen Spaanstalige roots, maar komen gewoon uit België. Vertaal je Hermanos Inglesos naar het Nederlands dan krijg je de gebroeders Engels, want broers dat zijn Cedric en Didier Engels van elkaar. Hun debuutalbum is sinds eind vorige maand verkrijgbaar.
Q-Base - Lost In Dreams
dinsdag 12 oktober 2010
Op 11 september jongstleden werd op Airport Weeze bij onze Oosterburen voor de zevende keer Q-Base georganiseerd. Na zes compilatieloze edities kent de zevende Q-Base editie dan eindelijk een vier mixen bevattend relikwie.
Osunlade - Occult Symphonic
zaterdag 9 oktober 2010
Osunlade is één van de veteranen uit het muzikale circuit. Ondanks dat zijn naam niet bij iedereen bekend is, heeft hij een duidelijke bijdrage gehad aan de dancescene. Zijn laatste wapenfeit is het mixalbum genaamd ‘Occult Symphonic’, uitgebracht op het label R2 Records.
Painbringer - The Power Within
vrijdag 1 oktober 2010
Je kent het wel, van die heerlijk oude labels zoals Cenobite Records die de hardcorewereld veranderden met hun eigen sound. Maar ineens lijkt zo'n label doodgebloed en hoor je er niks meer van. Alleen sommige labels wordt nieuw leven ingeblazen. Painbringer brengt ons een hernieuwde kennismaking met Cenobite.
Kiddfectious Worldtour 2010
vrijdag 1 oktober 2010
Het Kidd-imperium neemt vanuit de UK de hele wereld over met hun Kiddfectious. Ter gelegenheid van hun wereldtour is er een dubbel-cd uitgekomen die gemixt is door Alex Kidd & Kidd Kaos en Daniele Mondello & Express Viviana.
ID&T’s paradepaardje op festivalgebied, Mystery Land, vierde in 2008 haar vijftienjarig bestaan. Nu verschijnt er een terugblik in de vorm van een heuse DVD.
Solarstone - Touchstone
zaterdag 25 september 2010
Het zijn nooit doorsnee dancealbums waarmee de Engelse DJ/producer Richard Mowatt a.k.a. Solarstone uit zijn studio tevoorschijn komt. Ook nu heeft hij weer iets bijzonders op de markt gebracht. ‘Touchstone’.
Terence Fixmer - Comedy of Menace
dinsdag 14 september 2010
Het Electric Deluxe label van Jochem Paap (Speedy J) werd eind 2008 opgericht, maar pas eind van deze maand zal het eerste artiestenalbum op het label worden uitgebracht. De eer hiervan ging naar de Fransman Terence Fixmer.
Decibel 2010
dinsdag 7 september 2010
Bij weer een geslaagde editie van Decibel hoort natuurlijk ook een cd-compilatie. Drie cd's wederom, deze keer gemixt door Deepack, Neophyte en B-Front.
Sander van Doorn - Dusk Till Doorn
vrijdag 3 september 2010
Al de tweede compilatie van de hand van Sander van Doorn dit jaar. Na zijn Trance Energy cd is het nu een dubbelaar die hij speciaal voor zijn eigen concept 'Dusk Till Doorn' mixte. Luister en geniet, SvD in full effect!
The Qontinent 2010 Compilation
zondag 29 augustus 2010
Één festival, twee organisaties en drie gerelateerde mixen op cd. Dat is de The Qontinent compilatie in een notendop. De hardstyle, jump/tek en hardcore herbeleving voor thuis komt dit jaar uit handen van respectievelijk Frontliner, Playboyz en DJ Kristof.
Zo'n drie keer per jaar komt er een nieuwe Toolroom Knights uit op het Toolroom label van de Engelse househeld Mark Knight. De nieuwste editie is samengesteld en gemixt door Tocadisco en Chris Lake.
De zomer loopt tegen zijn einde, maar Partyflock heeft nog een stapeltje recensies in petto van cd´s die je weer terugbrengen naar zon, zee en strand. Armada werkt hier vol overgave aan mee door The Sound Of Now volume 2 te presenteren.
Utrechter Nuno Dos Santos en de in Eindhoven woonachtige TJ Kong hebben ongeveer drie jaar gewerkt aan het produceren van ‘After Dark, My Sweet’. Dit album is aangekondigd als een album dat je keer op keer op blijft zetten, dus de verwachtingen zijn hooggespannen.
Met de eerste twee delen van ‘Magic Island: Music for Balearic People’ toonde Roger Shah zich de zonnekoning van het Balearische zomerseizoen. Straalt hij op dit derde deel weer net zo hard?
Robert Hood - Omega
donderdag 8 juli 2010
Robert Hood geldt als één van de grondleggers van minimal techno en heeft inmiddels een imposante carriere achter de rug. Onlangs verscheen zijn nieuwste album 'Omega', waarvoor Hood inspiratie haalde uit de in 1971 verschenen sciencefiction film ‘The Omega Man’.
Susana - Closer
vrijdag 2 juli 2010
Een talentvolle zangeres en een ijzersterk productieduo, die met elkaar de samenwerking aangaan met diverse internationale trance artiesten, waaronder veelbelovende nieuwkomers en bekroonde namen. Susana presenteert haar debuutalbum ‘Closer’.
Aly & Fila - Rising Sun
maandag 21 juni 2010
Vijfduizend jaren Egyptische beschaving waren niet compleet zonder Aly & Fila. Woestijnhelden sinds 2003 van wie alles in goud verandert. De tijd is rijp voor hun eerste artiestenalbum. Laat de ‘Rising Sun’ maar opkomen.
Wie na ‘Purple Audio’ riep “We want M.O.R.P.H.” krijgt z’n zin: ‘Purple Audio Reloaded’.
De nieuwste editie in Oliver Huntemann's Play! series is opgenomen in de succesvolle New Yorkse club Cielo. Weet de DJ echter ook op CD te overtuigen met zijn kenmerkende mix van house, minimal en techno?
Succesformule In Qontrol van Q-dance lokt elk jaar duizenden mensen naar de zalen van de RAI. De bijbehorende compilaties scoren ook altijd goed. Met de aansprekende namen van Frontliner, Outblast en Stanton zijn de verwachtingen voor de compilatie van dit jaar ook weer hooggespannen.
Ook dit jaar brengt 's werelds grootste club Privilege hun jaarlijkse compilatie uit, deze keer verzorgt door resident Marcello Marchitto.
Tom Cloud - A New Day
maandag 10 mei 2010
Het in Trance We Trust label kennen we vooral van de gelijknamige mixcompilaties. Er worden echter af en toe ook albums uitgebracht op het label en we hebben daarvan nu wel een hele lekkere te pakken gekregen. We hebben het hier over de Tom Cloud en zijn album ‘A New Day’.
Mr. Sam - Pop Model
zaterdag 8 mei 2010
Mr. Sam mag dan wel een ijdeltuit zijn, produceren kan de beste Fransman wel. Met Pop Model zet deze dance couturier zijn nieuwste collectie in de etalage.
Ramon Tapia - Sunka Sanka
woensdag 5 mei 2010
Een van de grote talenten van het moment is Antwerpenaar Ramon Tapia. Op labels als Strictly Rhythm, Monique Musique en Snatch! bracht hij al de nodige succesvolle releases uit, maar nu is het dan tijd voor zijn eerste eigen album.
‘When A Banana Was Just A Banana’ was een van de interessante en goed ontvangen releases van het afgelopen jaar. Onlangs verscheen er van het album een remix versie, 'Remixed and Peeled' genaamd.
BLACK 2010
vrijdag 9 april 2010
Bij een alweer geslaagde editie van Black hoort natuurlijk ook een nieuwe compilatie. In tegenstelling tot vorige keren werd jumpstyle helemaal overboord gegooid en stonden hardstyle en hardcore centraal. Dit album is vrij eenvoudig ingedeeld; zijnde één disc voor de hardstyle en één disc voor de hardcore.
Martin Buttrich - Crash Test
zaterdag 3 april 2010
Martin Buttrich geniet bekendheid als studiomaatje van Timo Maas en Loco Dice. Hij heeft al meegewerkt aan diverse albums en nu heeft hij eindelijk tijd gevonden voor het produceren van een eigen album.
EnTrance presents High Contrast
dinsdag 30 maart 2010
De Poolse trance scene staat al een tijdje in lichterlaaie. Begin maart jl. mocht het Nederlandse High Contrast label er het vuurtje nog verder opstoken op het daar alom bekende EnTrance evenement. Nu de fik daar voor eventjes gedoofd lijkt, kunnen wij Nederlanders met deze dubbelcompilatie gelukkig toch nog op gepaste manier nasmeulen van Rank 1 en Jochen Miller.
Jahcoozi - Barefoot Wanderer
dinsdag 30 maart 2010
Het Berlijnse trio Jahcoozi kan uitstekend uit te voeten met donkere electronica, dub en triphop. Op hun derde album presenteert de groep meer dan ooit een keur aan perfect uitgebalanceerde en zeer diverse tracks vol sfeer en emotie.
Put your hands up for Toolroom Knights, want the one and only Fedde Le Grand heeft de eer om de nieuwste compilatie van dit label te mogen mixen.
Sergio Fernandez is terug met een tweede album op Baroque Records. Een album vol uitstekende techhouse platen van hoog niveau.
Voltt Vol. 2 - Mixed by 2000 and One
vrijdag 12 februari 2010
Na een prima eerste compilatie door Bart Skils is het nu de beurt aan 2000 And One om zijn visie te geven op de funky house en technosound van de populaire Voltt feesten. Kan Voltt 2 ons net zo bekoren als haar voorganger?
System F - Out Of The Blue 2010
dinsdag 9 februari 2010
Het is natuurlijk geen echt album, maar wel een dusdanig bijzondere release dat ik 'm toch een review waard vind. Een uur muziek van System F, zou ik dat zomaar onbeschreven kunnen laten? Nee. Dat past niet in mijn systeem.
Airscape - Now & Then
donderdag 4 februari 2010
Johan Gielen's alias Airscap is terug, van nooit echt weg geweest, met een bijzonder album. De orignele klappers en nieuwe tracks van Airscape vormen samen 'Now & Then'
Op de nieuwste Fabric compilatie laten D-Bridge & Instra:mental hun drum 'n bass platen thuis en presenteren zij een indrukwekkende, minimale en wonderschone mix.
Fabric 50 - Martyn
zaterdag 9 januari 2010
Wat krijg je als je als je een van de hotste producers van dit moment carte blanche geeft voor een Fabrix mix? Een uiterst spannende en zeer eclectische mix waar de vonken vanaf spatten!
Chuckie - Dirty Dutch Outsiders
zaterdag 9 januari 2010
Op de nieuwe Dirty Dutch compilatie ('Outsiders') laat Chuckie twee totaal verschillende kanten van zichzelf zien en dat bevalt uitstekend.
Steve Angello - The Yearbook
maandag 4 januari 2010
Na zijn mixcompilatie 'Subliminal Sessions Winter 2009' is Steve Angello nu terug met een uit maar liefst twee cds bestaand artiestenalbum.
Hands on Armada - Alex M.O.R.P.H.22 dec 2010
Fabulous 2010 - Mixed by Avicii & Baggi Begovic19 dec 2010
John Askew presents Skylab 00113 dec 2010
House Masters - Osunlade28 nov 2010
Swedish House Mafia - Until One22 nov 2010
Max Graham presents Cycles 220 nov 2010
Black Sun Empire - Lights and Wires17 nov 2010
Patrice Bäumel - Vapour27 okt 2010
Russell G - Protocol22 okt 2010
Defqon.1 Festival 201018 okt 2010
Ferry Corsten - Once Upon A Night Vol. 212 okt 2010
Hermanos Inglesos - The Wander of You12 okt 2010
Q-Base - Lost In Dreams12 okt 2010
Osunlade - Occult Symphonic9 okt 2010
Painbringer - The Power Within1 okt 2010
Kiddfectious Worldtour 20101 okt 2010
15 Years of Mystery Land - The Documentary25 sep 2010
Solarstone - Touchstone25 sep 2010
Terence Fixmer - Comedy of Menace14 sep 2010
Decibel 20107 sep 2010
Sander van Doorn - Dusk Till Doorn3 sep 2010
The Qontinent 2010 Compilation29 aug 2010
Toolroom Knights - Mixed by Tocadisco & Chris Lake24 aug 2010
Armada presents The Sound of Now 2010 volume 29 aug 2010
TJ Kong & Nuno Dos Santos - After Dark, My Sweet22 jul 2010
Magic Island: Music for Balearic People Vol. 319 jul 2010
Robert Hood - Omega8 jul 2010
Susana - Closer2 jul 2010
Aly & Fila - Rising Sun21 jun 2010
Alex M.O.R.P.H. - Purple Audio Reloaded9 jun 2010
Play! 03: Cielo New York - Mixed by Oliver Huntemann7 jun 2010
In Qontrol 2010 - Save.Exit.Planet30 mei 2010
Privilege Ibiza World Tour 201018 mei 2010
Tom Cloud - A New Day10 mei 2010
Mr. Sam - Pop Model8 mei 2010
Ramon Tapia - Sunka Sanka5 mei 2010
Josh Wink - When A Banana Was Just A Banana Remixed & Peeled9 apr 2010
BLACK 20109 apr 2010
Martin Buttrich - Crash Test3 apr 2010
EnTrance presents High Contrast30 mrt 2010
Jahcoozi - Barefoot Wanderer30 mrt 2010
Toolroom Knights - Mixed by Fedde Le Grand30 mrt 2010
Sergio Fernandez - Angel or Demon19 mrt 2010
Voltt Vol. 2 - Mixed by 2000 and One12 feb 2010
System F - Out Of The Blue 20109 feb 2010
Airscape - Now & Then4 feb 2010
FabricLive 50 - D-Bridge & Instra:mental29 jan 2010
Fabric 50 - Martyn9 jan 2010
Chuckie - Dirty Dutch Outsiders9 jan 2010
Steve Angello - The Yearbook4 jan 2010