Partyflock
 
Recensies · april 2008
­ Nederland
Fabric 40 - Mark Farina
maandag 28 april 2008
Na “Fabric 39”, de technomix door Robert Hood, is het nu tijd van een iets minder stevige editie met Chicago en (jazzy) ‘West Coast’ house door Mark Farina.
Na drie jaar is De Jeugd Van Tegenwoordig terug met hun nieuwe album 'De Machine'. Willie Wartaal die als donkere jongen zo hard komt, Vieze Freddie die zijn liefdesverdriet verwerkt, Fabergé die de beste musical ooit heeft geschreven en niet te vergeten Gerda en Trijn die op zoek zijn naar compote.
Het zijn degelijke Duitse topseries, de trance verzamelreeksen Sunshine Live en Sunshine Live Maximal. Ik legde beslag op Volume 8 van de Maximal serie, gepresenteerd door Tillmann Uhrmacher. En ik genoot met volle Germaanse teugen!
Kraak & Smaak - Plastic People
zaterdag 26 april 2008
Kraak & Smaak is een producers trio uit Leiden dat bestaat uit Mark Kneppers (DJ Knuppelhout en de helft van het DJ-duo Wipneus & Pim), de klassiek geschoolde Oscar de Jong en Wim Plug. Zelf omschrijven ze hun opzwepende mix van elektronische funk, samples en breakbeats als 'future funk'. In het buitenland wordt de naam van de groep op zijn Engels uitgesproken als Crack & Smack.
Op sommige re-issues zit je als liefhebber al jaren te wachten. Oud materiaal van Aphex Twin bijvoorbeeld! Richard David James is al jaren het boegbeeld van de zogeheten IDM/ elektronica scene met vele succesvolle releases op labels als Warp, Rephlex (waar hij co-owner van is) en R&S (Apollo).
Jay Lumen - Elements 002
zaterdag 26 april 2008
Mijn eerste kennismaking met deze man, ik geef het ruiterlijk toe. Jay Lumen, never heard of. Hongaar van geboorte, maar dat geeft verder niet. Hij slingerde een conceptalbum in elkaar en Partyflock slingerde het in de cd-spelert.
Nick K - Nu Visions
zaterdag 26 april 2008
Na een lange tijd van stilte laat Nick-K weer eens wat van zich horen met een nieuw mixalbum op Armada Music en laat horen dat hij met verschillende stijlen muziek door goed overweg kan.
Zuco 103 - After The Carnaval
dinsdag 22 april 2008
Zuco 103 is terug met een nieuw album op een nieuw label. Hun laatste wapenfeit, het album “Whaa!” uit 2005, werd nog uitgebracht via Ziriguiboom. Dit label is echter verruild voor Dox Records, dat ook namen als Benny Sings, Wouter Hamel en Giovanca uitbrengt.
The Vegetable Orchestra Remixed
dinsdag 22 april 2008
Bij het Vegetable Orchestra dekt de naam volledig de lading, de muzikanten spelen namelijk op instrumenten gemaakt uit groenten. Verschillende bekende artiesten nemen de groentegeluiden onder handen en serveren ons een lekkere groentesoep.
Wat nou Belgium Beats!? Was het de Franse tekclub die zo’n halve decennium terug het jump-geluid opnieuw tot leven wekte, nu is het vooral de Franse techno/tek die het besmeurde imago in ere gaat herstellen. De kale ambassadeur Manu Kenton en onze eigen DJ Ruthless wijden je hoogstpersoonlijk in in deze sounds.
Voor wie het ontgaan is; afgelopen nacht vond ‘In Qontrol’ plaats. Tot enkele uren geleden gingen duizenden mensen nog los in de Amsterdam RAI. De mixcompilatie-cd was al op het feest zelf te krijgen maar ligt vanaf nu ook overal in de winkel.
Met Marco Bailey kan je qua stijlen ale kanten op. Benieuwd welke richting hij heeft gekozen voor zijn nieuwste artiestenalbum ‘E=MB2’, welke hij samen geproduceerd heeft met vriend en vaste studiopartner Tom Hades.
Het getrouwde stel G-Pal en Anna Maria X komt met een verfrissend klinkende dubbel-cd. Verwacht de beste tracks uit diverse stijlen zoals progressive, house en techhouse.
Project Hardcore.nl 2007 DVD/CD
donderdag 17 april 2008
Onlangs verscheen er traditiegetrouw een mooi naslagwerk van Project Hardcore.nl 2007. Deze keer bestaande uit een dvd en een bijbehorende cd.
Defected in the House - Miami 08
donderdag 17 april 2008
De nieuwste cd van Defected geeft een weerspiegeling van de muziek die zoal gedraaid is op de Miami Winter Music Conference. Deze verzamelaar bestaat uit drie cd's die doen verlangen naar de zomer.
Goed gevulde Ahoy, top dj en een hoop ros en beuk werk. De verwachting ligt hierdoor gelijk hoog, want een nachtvullend programma lukt je niet zomaar en dat heeft Partyraiser al eerder bewezen. Mijn idee achter de live registratie was een verzameling van de beste sets en een hoop gescheur, maar niks is minder waar...
Felix Kröcher en Eric Sneo, twee van de vele top dj/producers uit Duitsland, hebben de creatieve handen ineen geslagen en brengen ons onder de naam ‘Connected’ niet alleen een Europese tour maar bovenal een artiestenalbum vol met heerlijke techno.
Daar waar gerespecteerde namen als Umek, Loco Dice en Tiefschwarz hem voorgingen, heeft Isiah Major - beter bekend als DJ Rush - dit jaar de eer gekregen de Time Warp compilatie-cd samen te stellen en te mixen.
Balance 013 - SOS Collective
donderdag 10 april 2008
De gerespecteerde “Balance” compilatiereeks van het Australische EQ/ Stomp imperium is toe aan haar dertiende hoofdstuk. Na succesvolle eerdere delen van underground helden als Jimmy Van M (US) en Lee Burridge (UK), is het nu de beurt aan het SOS collectief om te schitteren.
Hardcore to the Bone XI
donderdag 10 april 2008
Het elfde deel van de succesvolle ‘Hardcore to the Bone’-serie brengt ons wederom twee mixen met de nieuwste hardcore. Maar hoe nieuw is nieuw?
Carl Craig - Sessions
zondag 6 april 2008
Soms heb je van die cd’s waarbij je bij het lezen van de naam al weet je goud in handen hebt. ‘Sessions’ van Carl Craig is een dergelijk geval. Op het dubbelalbum staat een kleine selectie van de vele productionele successen die Carl Craig in zijn muzikale carrière heeft behaald. Wanneer verdient een CD de maximumscore?
Latin Village
zondag 6 april 2008
In 2005 werd LatinVillage als eerste latin festival een groot succes. Het werd zo’n groot succes dat er in 2007 een indoor versie werd gelanceerd in de Westergasfabriek. De derde LatinVillage-cd is in het thema van deze eerste indoor editie en bestaat uit drie cd’s die je elk op hun eigen manier opzwepen met hun latin beats.
Polder - Poldermodel
donderdag 3 april 2008
Minimalisten Lauhaus en David Labeij brengen onder hun 'Polder' alias hun debuutalbum 'Poldermodel' uit.
Round 1, fight! Noisecontrollers in de ring tegen Technoboy. Hardstyle geweld van de bovenste plank!
Miika Kuisma - Sententia
donderdag 3 april 2008
Onbekend maakt onbemind? Ik Fin van niet. Stap eens af van de gebaande paden, wie weet wat voor moois, leuks, verrassends je ontdekt. 'Sententia' bijvoorbeeld, het artiestenalbum van de Finse producer Miika Kuisma.
Fabric 40 - Mark Farina28 apr 2008
De Jeugd van Tegenwoordig - De Machine28 apr 2008
Tillmann Uhrmacher presents Sunshine Live Maximal Vol. 828 apr 2008
Kraak & Smaak - Plastic People26 apr 2008
Aphex Twin - Selected Ambient Works ‘85-‘9226 apr 2008
Jay Lumen - Elements 00226 apr 2008
Nick K - Nu Visions26 apr 2008
Zuco 103 - After The Carnaval22 apr 2008
The Vegetable Orchestra Remixed22 apr 2008
Tek! - French Tek & Belgium Beats22 apr 2008
In Qontrol - The Last City On Earth20 apr 2008
Marco Bailey & Tom Hades - E=MB220 apr 2008
G-Pal vs Anna Maria X - Back To Back Sessions 220 apr 2008
Project Hardcore.nl 2007 DVD/CD17 apr 2008
Defected in the House - Miami 0817 apr 2008
DJ Partyraiser presents Machine City17 apr 2008
Felix Kröcher & Eric Sneo - Connected15 apr 2008
Time Warp Compilation 08 - Mixed by DJ Rush13 apr 2008
Balance 013 - SOS Collective10 apr 2008
Hardcore to the Bone XI10 apr 2008
Carl Craig - Sessions6 apr 2008
Latin Village6 apr 2008
Polder - Poldermodel3 apr 2008
The Battle - Noisecontrollers vs. Technoboy3 apr 2008
Miika Kuisma - Sententia3 apr 2008