Partyflock
 
Recensies · november 2008
­ Nederland
Na het nog maar pas besproken Sunlounger album ‘Sunny Tales’ is het nu de beurt aan alweer een nieuwe muzikale krachtsinspanning van Roger Shah. De Duitse DJ/producer brengt ons opnieuw veel warmte en zomerse klanken met zijn dubbelcd ‘Magic Island - Music for Balearic People’. Dit najaar lijken het eerder de zonnesteekweken in de recensiesectie van Partyflock!
Als iets 15 jaar + nog een jaar bestaat dan is dat logischerwijs rede voor een feest. Rotterdam records viert dit met twee cd's en een dvd.
Na het succes van de twee eerder uitgebrachte cd’s kon een derde deel in de ‘Karotte’s Kitchen’ reeks natuurlijk niet uitblijven. "Owh kom er eens kijken wat er in mijn schoentje ligt!"
Don Diablo - Life Is A Festival
donderdag 27 november 2008
Don Pepijn Schipper alias Don Diablo heeft liefst vier jaar aan dit album gewerkt, dat wekt hoog gespannen verwachtingen...
Seismic - The Hardstyle Album Part 2
donderdag 27 november 2008
Liefst vier jaar na het eerste deel volgt nu het tweede hardstyle album uit de stal van Seismic Records
Phynn - Metamorphosis
maandag 24 november 2008
Phynn wiens echte naam Finne Jager luidt, is al sinds 2003 een bekende naam binnen de trancewereld. Na vele successen heeft de dj/producer Phynn nu een album uitgebracht bij zijn thuisbasis, Black Hole Recordings.
Deadmau5 - Random Album Title
maandag 24 november 2008
Opeens was hij daar, Joel Zimmerman onder zijn alias Deadmau5. Vanuit het niets scoorde hij een mega grote clubhit met ‘Faxing Berlin’ en de tracks die hij hierna uitbracht waren ook regelrechte hits. Nu heeft hij een gemixt artiestenalbum uitgebracht.
Hardtechno Vol. 6 - Mixed by PET Duo
zaterdag 22 november 2008
"Twee hardtechnohoofden zijn beter dan één". Of dit gezegde opgaat voor het zesde deel in de officiële Hardtechno-serie, gemixt door PET Duo, lees je hier.
Zany - The Fusion of Sound
woensdag 19 november 2008
Na ontelbare vinylreleases vond Fusion’s leading man het tijd om een artiestenalbum op de markt te brengen.
Little Mountain Recordings van Sander Kleinenberg lanceert onder een gelijknamige titel een nieuwe cd-reeks, waarvan het eerste deel is samengesteld en gemixt door Rene Amesz.
Hardcore to the Bone XII
woensdag 19 november 2008
De twaalfde editie van Hardcore to the bone alweer! Lukt het Panic en Neophyte om weer een klapper af te leveren?
Na het succes van de eerste 'Addicted To' mix cd was het natuurlijk wachten op een vervolg. Werd de eerste 'Addicted To' CD nog samengesteld door slechts een DJ, het vervolg is wederom een dubbelaar, maar is door niemand minder dan DJ Disciple en de Amerikaanse DJ, afkomstig uit New York, Baggi Begovic aan elkaar gemixt.
Het heeft even geduurd maar hier is hij dan eindelijk, het nieuwe album ‘Keys, Strings, Tambourines’ van Kenny Larkin. Hopelijk was het album het lange wachten waard!
Ferry Corsten - Twice in a Blue Moon
vrijdag 14 november 2008
Ferry Corsten is terug. Terug met een nieuw album, maar vooral terug bij de trance. Zijn single ‘Radio crash’ sloeg in als een bom. Diepe kraters op Ibiza en in de Haarlemmermeer vormen de nog na smeulende getuigen. Hoe klinkt de rest van ‘Twice in a blue moon’? Ik luisterde er een blauwe maandag naar. En daarna nog een.
Ground Zero 2008 CD&DVD
vrijdag 14 november 2008
Een groot underground feest kan je Ground Zero wel noemen. Elke stijl komt aan bod, ook welke je niet verwacht. In deze recensie zal ik de highlights bespreken van de cd en dvd, die los van elkaar te verkrijgen zijn.
Sasha - Invol2ver
zaterdag 8 november 2008
Na ruim vier jaar is er nu eindelijk de opvolger van het revolutionaire ‘Involver’ album van Sasha. Een album dat de wereld voor het eerst op grote schaal liet kennis maken met Ableton Live. Revolutie die inmiddels de norm is geworden. Kan ‘Invol2ver’ wederom voor baanbrekendheid zorgen?
Escape presents Framebusters
zaterdag 8 november 2008
Elke zaterdag vindt er in de Escape Venue het housefeest Framebusters plaats. Gezien de populariteit van het feest en de uitgaansgelegenheid is het niet zo vreemd dat er nu een gelijknamige cd verschijnt. De Framebusters cd is samengesteld en gemixt door resident DJ Raymundo.
Agoria - Go Fast
dinsdag 4 november 2008
De Fransman Sébastien Devaud aka Agoria loopt als producer/ DJ al heel wat jaartjes mee. Liefhebbers kennen hem als producer van clubhits als “La 11è Marche” en “Sky Is Clear”. “Go Fast” is zijn nieuwste album, de opvolger van het in 2006 verschenen “The Green Armchair”.
‘Noblesse oblige’. Een goed Frans verstaander weet dan dat ik het ga hebben over een man aan de top, die dingen aan zijn stand verplicht is. Weet Armin van Buuren zijn verplichtingen in te lossen met het vijfde deel van ‘A State Of Trance’? Read all about it!
Het Belgische Soulwax heeft na verschillende schitterende cd’s nu ook een dvd op de markt gebracht.
Squarepusher - Just A Souvenir
zaterdag 1 november 2008
Tom Jenkinson oftewel Squarepusher is één van de bekendste en tegelijkertijd één van de meest anonieme elektronica artiesten uit de omvangrijke Warp stal. Zijn vorige werkstuk - “Hello Everything” uit 2006 - was/is waanzinnig en op diezelfde muzikale koers vaart Tom Jenkinson op zijn nieuwe plaat “Just A Souvenir” verder.
Sunlounger - Sunny Tales
zaterdag 1 november 2008
Toegegeven, ik ben er wat laat mee. Excuus daarvoor. Maar de vertraging mijnerzijds biedt wel de gelegenheid te beoordelen of het als typische zomerplaat uitgebrachte album van Sunlounger ook na de zomer beklijft. Kan er worden met ‘Sunny Tales’ worden nagezomerd?
Magic Island: Music for Balearic People - Mixed by Roger Shah30 nov 2008
Rotterdam Records 15 jaar + 1 Feest30 nov 2008
Karotte - Karotte’s Kitchen Vol. 330 nov 2008
Don Diablo - Life Is A Festival27 nov 2008
Seismic - The Hardstyle Album Part 227 nov 2008
Phynn - Metamorphosis24 nov 2008
Deadmau5 - Random Album Title24 nov 2008
Hardtechno Vol. 6 - Mixed by PET Duo22 nov 2008
Zany - The Fusion of Sound19 nov 2008
Little Mountain Rocks Vol. 1 - Mixed by Rene Amesz19 nov 2008
Hardcore to the Bone XII19 nov 2008
Addicted to DJ Disciple & Baggi Begovic17 nov 2008
Kenny Larkin - Keys, Strings, Tambourines17 nov 2008
Ferry Corsten - Twice in a Blue Moon14 nov 2008
Ground Zero 2008 CD&DVD14 nov 2008
Sasha - Invol2ver8 nov 2008
Escape presents Framebusters8 nov 2008
Agoria - Go Fast4 nov 2008
Armin van Buuren - A State Of Trance 20084 nov 2008
Radio Soulwax: Part of the Weekend Never Dies4 nov 2008
Squarepusher - Just A Souvenir1 nov 2008
Sunlounger - Sunny Tales1 nov 2008