Partyflock

The Qontinent 2009

 

The Qontinent 2009

door , verwijderd, , gepubliceerd op , waardering: 87/100
Was het nog in 2008 dat Nederlandse grootmacht Q-dance met aanzienlijk machtsvertoon in haar uppie de grens met België overstak en voet zette op het muzikale terrein dat in zekere mate al geruime tijd gecontroleerd werd door de gevestigde evenknie aldaar, Bass Events. Dit jaar sloegen beide toonzettende organisaties opvallend genoeg hun handen ineen en zetten ze gebroederlijk samen het door Q-Dance eerder gestichte The Qontinent wederom op stevige poten. Dankzij het gebundelde muzikale vermogen van beide gezaghebbende organisaties kon er op afgelopen The Qontinent zelfs twee dagen gefeest worden op hun traditiegetrouwe, hardere dance genres, welke al tesamen België in het weekend van 7 en 8 augustus ongetwijfeld aardig wat extra geografische breuken hebben bezorgd.

Nu bijna elk groot festival van naam zijn eigen compilatie cd heeft, kan ook dit massafeest niet achterblijven. En ook al ligt The Qontinent voor ons Nederlanders een stukje over de zuiderlijke grens, de aanverwante 3CD-compilatie heeft niet alleen de Belgische, maar op de Nederlandse hard-dance hoofden op de korrel. Autoriteiten Wildstylez, Tommyknocker en Q-ic leggen als eerste aan.

CD1 // Mixed by Wildstylez
Door: A-Lex

Ik heb het wel voor Wildstylez (zijn muziek dan): altijd leuke, opvallende producties en de keren dat ik de beste man live heb mogen meemaken, was het dolle pret. Om het kort samen te vatten; het kon bijna niet mis gaan met zijn mix van de Qontinent compilatie. Dus laten we het ook maar gelijk bekennen, Wildstylez doet zijn kunstje prima.

Openen doet deze CD met the Qontinent Anthem die gemaakt is door - jawel - Wildstylez zelf. 'A Lost World' is een prima anthem, niet van bovennatuurlijk niveau, maar gewoon een lekker trackje. Twee nummertjes verder vinden we een remix van hardstyle revolution, van het duo Abyss & Judge. De gebroeders Showtek hebben deze geweldige plaat door de blender gehaald en hebben dat zeer netjes gedaan. Het gebeurd al zelden dat een remix zijn origineel evenaart, maar dat is dit keer dus anders. Knap werk dus! Nog zo'n heerlijke remix is de 'KYUH' versie van de Noisecontrollers, een heerlijk sfeervol plaatje dat perfect past op een zonnig CD'tje als deze. Een groot deel van de nummers op dit schijfje zijn tracks van Wildstylez zelve. Hoewel deels logisch zullen er altijd wel luitjes zijn die hier op afgeven. Nu, zo lang die tracks van een hoog niveau zijn, hebben we niets te klagen, toch? En dat is op deze CD zeker van toepassing. Tracks als 'Single Sound', 'Push That Feeling' en de geweldige remix die de beste man voor de Noisecontrollers heeft gemaakt ('Venom') zijn stuk voor stuk heerlijke plaatjes en passen dus perfect op deze CD. Als we nog wat verder kijken valt ook de prachtige remix op die Technoboy voor Headhunterz' 'Rock Civilisation' heeft gemaakt. Een ietwat trage opbouw mond prachtig uit in een wondermooie break, zoals alleen onze Italiaanse vriend het kan maken. En zo kunnen we nog wel eventjes bezig blijven over de lading prima tracks waarmee deze CD volgepropt is, maar dat is verspilde moeite. Wildstylez levert gewoon prima werk af. Hulde!

CD2 // Mixed by Tommyknocker
Door: Cemon Victa [Ricardo]

Deze tweede CD, welke gemixt is door niemand minder dan Tommyknocker, begint erg sterk met zijn eigen ‘Criminal’ en wordt gevolgd door ‘Imperial’ van Tha Playah & Evil Activities. Dit is een start die de zalen gek zou krijgen. Het geweld is dan ook goed begonnen en de tracks volgen elkaar lekker op. Nummers die je niet zou verwachten op deze CD zijn niet te noemen. Behalve dan misschien de samenwerking van The Wismaster met Promo, welke een verassende plaat hebben afgeleverd. ‘Silence Surrounds Me’ is een nummer die je niet op deze wijze zou verwachten van deze twee heren. Je zou grof geweld verwachten, maar ook deze twee toppers kozen voor een echte mainstream track.

Zo knalt de set verder door zoals beschreven, maar het verrast te weinig. Dit is een minpunt te noemen, want een schrijntje lef is nergens te vinden, terwijl deze held op feesten telkens weet te verassen en platen maakt waar je 'U' tegen zegt. Met dit schijfje koos hij duidelijk de makkelijke weg, wat zijn voor en nadelen heeft. Voor een commerciële compilatie als deze is het meer dan briljant, maar de echte liefhebbers die graag verrast willen worden, hoeven hiervoor deze CD niet te halen.

CD3 // Mixed by Q-IC
Door: Vage Nico

Er wordt de laatste tijd niet noemenswaardig veel meer aan jump/tek compilatiemateriaal op de nog altijd gulzige markt gestort, maar wat uitgebracht wordt lijkt steeds vaker echt de moeite waard. Zo ook deze, na de Reverze verzamelaar, alweer tweede uitgebrachte mix van de lichtexcentrieke Belgische muziekmecanicien Q-IC dit jaar. En dit keer wordt zijn naam niet verbonden aan een wat banale, identiteitsloze mix, maar kan Q-IC zijn Frans-Belgische tek/techno-ei gelukkig hoorbaar erg goed kwijt. Want hoe jofel is het als zijn vertrouwde, krankjorume sounds ook door anderen wordt opgepikt? De ludieke aftrap door de Franse noviet Orson Keith had bijvoorbeeld zo een track uit het Q-IC gesticht kunnen zijn. Het valt sowieso op dat de jump/tek van de laatste tijd veel speelser en origineler is geworden. Met de komst van de vagere, lossere Franse techno wordt er minder volgens de voorgeschreven 2007/2008-'tek' regeltjes geproduceerd en dat is voor velen bijna letterlijk een bevrijding, zoals duidelijk te horen valt. Maar we moeten hierbij ook niet vergeten dat Q-IC, mits hij uit zijn spreekwoordelijke kooi wordt losgelaten, simpelweg een prima neus (of beter gezegd oor) heeft voor dit soort losbandige, uitstekende, toonzettende platen.

Laat ik vooropstellen dat ieder voorbijkomend nummer zijn uitverkiezing meer dan waard is. Niet alleen komen er nóg veel meer (enigszins) onbevangen, prima producties aan bod, ook is het merendeel nog niet eerder op een compilatie verschenen, laat staan al uitgebracht. De vlotte, strakke en prima opbouwende mix is grof gezegd op te splitsen in twee delen. Het eerste gedeelte brengt je die potige, diverse Franse tek, het tweede part mondt logischerwijs uit in de ‘viezere’, smeuïge Noord-Franse stokbroden-techno. Het sfeervolle, verheven en wederom 'trancy' “Sunset At Brecht” van wie anders dan de buurmannen Dark-E en The Playboyz doet hiertussen dienst als muzikale klaar-over. Om een kort verhaal niet langer te maken, durf ik te stellen dat dit Q-IC’s beste mix op CD is geworden. De uitstekende balans tussen de ‘tek’ en ‘tech’ beats, de voelbare Q-IC identiteit en de waanzinnige poepvracht aan exclusief materiaal maken van deze derde schijf eenvoudigweg dé jump/tek/tech CD van dit moment. En daarmee is deze representatieve mix het kopen van deze compilatie alleen al waard!


Score: 87 /100

www.wildstylez.nl
www.tommyknocker.it
www.q-ic.be
www.qontinent.be
www.q-dance.nl
www.bassevents.be
pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD1: Mixed by Wildstylez
 1. Wildstylez - A Lost World (Qontinent Anthem)
 2. Wildstylez - The Phantom Beat
 3. Abyss & Judge - Hardstyle Revolution (Showtek remix)
 4. Noisecontrollers - Venom (Wildstylez remix)
 5. Wildstylez - Push That Feeling
 6. Frontliner - Expressionz
 7. Noisecontrollers - Astral
 8. Wildstylez & Frontliner - Spin That Shit (Scope DJ remix)
 9. Headhunterz - Megasound
 10. Noisecontrollers - Addicitive Fantasy
 11. Wildstylez - Single Sound
 12. Headhunterz - Rock Civilization (Technoboy's Underground)
 13. Tuneboy - Re-Generate It
 14. Pavo - Raven
 15. The Prophet - Recession
 16. Project One - Numbers (Wildstylez remix)
 17. Wildstylez - KYHU (Noisecontrollers remix)
 18. Deepack vs. D-Block & S-Te-Fan - In Other Wordz
 19. Headhunterz & Wildstylez meet The Noisecontrollers - Tonight
 20. Noisecontrollers - Samara
CD2: Mixed by Tommyknocker
 1. Tommyknocker - Criminal
 2. Tha Playah vs. Evil Activities - Imperial
 3. Amnesys - Elevation
 4. Mark NRG - Lost In Dreams (Weapon X remix)
 5. Tommyknocker - Crunk
 6. Meagashira & Endymion - Who I Am
 7. The Wishmaster & Promo - Silence Surrounds Me
 8. The Viper & G-Town Madness - Live A Lie
 9. Nexes - The Sign
 10. Unnatural Selection & CIK - Day Of Judgement (Ophidian's Mainstage mix)
 11. Tommyknocker - One Sick DJ
 12. Endymion - Abduction
 13. Amnesys - Raw Generation
 14. Nitrogenetics - Inside Your Head
 15. D-Passion - This Is The Day
 16. Angerfist & Predator - Legend
 17. Hellsystem - Set Me Up
 18. Amnesys - 4D Future
 19. Nico & Tetta - Untouchables
 20. Unexist & DJ Mad Dog - Fight The Power
CD3: Mixed by Q-IC
 1. Orson Keith - Aerodrum
 2. Danny C - Pump The Bass
 3. Akira Sakoshii - Work
 4. Q-IC - Fonky Ass Beatz
 5. Gave - Domino
 6. Dr. Phunk - Copycat
 7. Junior Waxx - Bodyshock
 8. Dr. Rude - Ambulance
 9. Royal S - Flashlight
 10. Lethal MG - Addicted
 11. Ronald-V & Ladyboy - Hip Hop
 12. Coone vs. Fenix - Rip The Place
 13. Demoniak - S.H.A.K.E.
 14. Q-IC - Do It Like We Do
 15. Pat B - Restless
 16. Dark-E & The Playboyz - Sunset At Brecht
 17. Point Blanc - Ghosttown
 18. X-Panders - Hypnotek
 19. Davoodi - Sacred Grounds Pt 2
 20. Q-IC & Chintoq - Move That Body
 21. Nicolas Clays - Plastic
 22. Mr. Noba - X-Pesis
 23. Max Walder - Mercury
 24. General Forces - Marching
 25. Spektrum 7 - @ML

53 opmerkingen

21.­ Nicolas Clays - Plastic

:kwijl:
alleen de hardstyle cd nog geluisterd en die is goed ! :)
Tracklist cd 2 al 10x gezien dit jaar :S
cd 2 is niks nieuws.. voor cd 3 kom ik niet...
CD1 is gewoon fakking goed.. alle tracks die ontbraken op Defqon Cd staan er op

Pavo-Raven _o_
CD 1: Standaard Scantraxx plaatjes :/
CD 2: Ook niks nieuw
CD 3: enige goeie CD, :majorrespect: voor Q-Ic dus.
Tis niet vaak dat ik reageer op cd recenties, maar _O_ voor deze recensie!

Zowel CD1 als CD3 staat staat bijna non-stop op repeat hiezo, heerlijke cd's :yes:
laatste aanpassing
Op The Qontinent heb ik erg vaak een lekker 'jumpstyle' nummertje gehoord met een happy melodietje erin.­ Geen flauw idee hoe ie heet maar blijkbaar is het een enorme hit.­ Vrijdags draaide Binum m, en zaterdags hoorde ik m Dark-E ook op de mainstage draaien.­

Any ideas?
Top cd'tje hoor!
Cd 3 niet beluisterd, geen balle verstand van. gewoon niet mijn stijl en luister het niet graag :$
maar cd 1 én 2 zijn gewoon goed! en dat is niet vaak dat een hardstyle én hardcore cd goed klinkt.
verwijderd
Uitspraak van Jappo op dinsdag 18 augustus 2009 om 13:10:
Tracklist cd 2 al 10x gezien dit jaar
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 18 augustus 2009 om 20:06:
Tracklist cd 2 al 10x gezien dit jaar
verwijderd
04. Q-IC - Fonky Ass Beatz :vaag: (y)
14. Q-IC - Do It Like We Do :respect:
20. Q-IC & Chintoq - Move That Body >> die break (L)
Uitspraak van DjKnox aka Nongetjie op dinsdag 18 augustus 2009 om 16:43:
Op The Qontinent heb ik erg vaak een lekker 'jumpstyle' nummertje gehoord met een happy melodietje erin.­ Geen flauw idee hoe ie heet maar blijkbaar is het een enorme hit.­ Vrijdags draaide Binum m, en zaterdags hoorde ik m Dark-E ook op de mainstage draaien.­

Voor zover ik weet zou het Dark-e & Playboyz- Sunset at Brecht kunnen zijn of Mark With a K-Oasis, heb verder niet echt nieuwere dingetjes gedraaid met jouw omschrijving :)

Leuke recensie anyway!:)
laatste aanpassing
Leest goed weg de recensie (Y)!

Heerlijke mixjes!!! :D:D :P
verwijderd
Uitspraak van Da Hardbass op dinsdag 18 augustus 2009 om 12:28:
Pavo - Raven

heerlijk nummer :respect:

vind cd1 helemaal top(Y)
:respect: wildstylez

rest heb ik nog niet echt geluisterd :o
lekker cd tje!!!! cd 2 niks nieuws inderdaad nummers heb ik al op tien andere cd's staan
Leuke hardstyle cd (CD1), maar waarom je die Venom remix zo loopt op te hemelen..­?

Voeg werkelijk niks toe aan het (sterke) origineel.­ Saaie plaat...­ De andere Wildstylez producties op de cd zijn wel de moeite waard.­
verwijderd
Uitspraak van Da Hardbass op dinsdag 18 augustus 2009 om 12:28:
Pavo - Raven

echt n wereldplaat :yes:
matig album erg blij
CD1 He le maal super dikk :D... CD2 idd niks nieuws... sommige nummers al te vaak gehoord.. maar hij blijft wel knalle..:yes::yes::yes:
Uitspraak van Kristof Van den Berghe op woensdag 19 augustus 2009 om 09:56:
Voor zover ik weet zou het Dark-e & Playboyz- Sunset at Brecht kunnen zijn of Mark With a K-Oasis, heb verder niet echt nieuwere dingetjes gedraaid met jouw omschrijving :)

Mark With A K is 'm, tnx man!
Uitspraak van MAQ op donderdag 20 augustus 2009 om 19:22:
matig album erg blij

Voor jou is het toch nooit goed :\
Cd 1 lkkr cdtje, cd 2 is niet nieuw en cd 3 is niks voor mij:P
Luisterd lekker weg alleen cd van db overtreft alles op dit moment :)
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 18 augustus 2009 om 20:06:
Uitspraak van Jappo B) op dinsdag 18 augustus 2009 om 13:10:
Tracklist cd 2 al 10x gezien dit jaar

Heb je die nou van mij gejat of gewoon precies hetzelfde frame uit dat filmpje geknipt :P

Recensies cd 1 & 2 zijn echt om te huilen trouwens jongens, sorry... Zoiets kan je zelfs schrijven zonder überhaupt naar de cd te luisteren. En het is weer allemaal veel te makkelijk hoge cijfers geven... zeg nou zelf, welke schlemiel is nou nog steeds geïnteresseerd in die afgedraaide meuk (enkele uitzonderingen daargelaten) van cd2?
verwijderd
Wildstylez dikke pluim!!
laatste aanpassing
lekkere hardstyle cd, hardcore cd vol met oude hitjes...­
cd 1 is meesterlijk :respect: cd 3 gaat er gewoon over :D ! cd 2 kan de prullebak in ;)
Heeerlijke Cd's! Maar fuck jump ! :D
verwijderd
Cd 3 gebruik ik als frisbee :rot:
09. Royal S - Flashlight


zo, die gozer heeft het ver geschopt na 1 jaar :O !
verwijderd
CD 1 VET :D
CD 2 Goed
CD 3 Topper :D
luister 'm nu,, niet echt iets vernieuwends, zeker niet CD2

maar het is lekkere muziek:)
zwaar standaard :no:
mark
Artiest E-Synergy
Uitspraak van hardstylerevolution op woensdag 19 augustus 2009 om 21:31:
Leuke hardstyle cd (CD1), maar waarom je die Venom remix zo loopt op te hemelen..­?

Voeg werkelijk niks toe aan het (sterke) origineel.­ Saaie plaat...­ De andere Wildstylez producties op de cd zijn wel de moeite waard.­

Nou ik vind deze remix een stuk beter als het origineel, dus zeker niet saai te noemen.
Uitspraak van verwijderd op zondag 23 augustus 2009 om 23:42:
Cd 3 gebruik ik als frisbee :rot:

idd
cd1 is standaard en cd2 ook.­
word em niet voor mij
verwijderd
klinkt heerlijk
Die cd van Tommy, is echt jammer gewoon, de eerste vier tracks gewoon 16 minuten, 4 minuten voor dat ie m overmixt naar de volgende...­

als iemand zou zeggen dat het niet Tommyknocker was die die cd had gemaakt, had ik het meteen geloofd...­
Luister hem dagelijks echt een top album!! :)
origineel is ver te zoeken.....:S cd 2 standaard tracklist van elke nieuwe cd... beetje jammer:(
verwijderd
Super CD :D
WILDSTYLEZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ SUPER VETTE CD!!!