Partyflock

Masters Of Hardcore vs Hellraiser DVD

 

Masters Of Hardcore vs Hellraiser DVD

door verwijderd, gepubliceerd op
Eind vorig jaar vond er een groots event plaats. Twee van de grootste hardcore organisatoren (Masters of Hardcore en Hellraiser) sloegen de handen ineen, om te proberen het ultieme hardcore feest te organiseren. Oorspronkelijk zouden beide organisatoren het laatste kwartaal van 2003 elk een feest organiseren, maar de uitkomst van de samenwerking kwam tot uiting op zaterdag 20 december; Masters of Hardcore vs Hellraiser..

Plaats van handeling was de PBH hallen in Zuid-Laren. De line-up van die avond loog er niet om; rond de 30 DJ’s uit vele landen. Van de newstyle van Outblast, naar de UK sound van Simon Underground en weer terug via de oude klappers gedraaid door Darkraver. Voor ieder was er wel wat wils. Voor het feest waren drie hallen gereserveerd, die plaats boden aan 15.000 mensen. Hiermee hebben de organisatoren één van de grootste (zoniet hét grootste) hardcore feesten van deze tijd neergezet.

[u]De DVD[/u]

Begin dit jaar is de bijbehorende DVD op de markt gebracht, met daarop een registratie van het feest. Het betreft hier een schijfje met daarop bijna anderhalf uur aan beeldmateriaal. Het hoofdmenu bestaat uit drie onderdelen (één per zaal) en bevat verder ook nog een aantal extra’s.

De fragmenten van de Masters of Hardcore en de Hellraiser zaal (beide van ongeveer een half uur in totaal) openen met een korte en duistere intro. Daarna volgen er beelden van het feest vanaf het moment dat de bezoekers binnen komen. In het begin is de zaal nog leeg, maar vrij snel loop deze vol en neemt de sfeer toe. De beelden bestaan merendeel uit feestende mensen. Je ziet ze in allerlei soorten en maten voorbij komen en dat is vermakelijk om te zien. De beelden van de partygangers worden af en toe afgewisseld door beelden van de DJ’s.
Ik vind het altijd wel interessant om dit soort beelden te zien, al hadden ze er wel wat meer aandacht aan mogen besteden van mij. Het zijn helaas namelijk maar vrij korte impressies. Wel is duidelijk dat ze het erg naar hun zin hebben en dat is altijd leuk om te zien. DJ’s die je bij deze twee onderdelen onder andere voorbij ziet komen zijn; Manu Le Malin, Outblast vs Nosferatu, The Masochist en Leviathan.

Tijdens het feest waren er diverse optredens op het podium. Twee hier van zijn beelden op de DVD terug te vinden, namelijk de robots tijdens de set van Leviathan en the Hellraiser ritual, waarin Pinhead en een ander zonderling figuur uit de Hellraiser films een vrouw op het podium ‘ombrengen’. Op het feest zelf, en van een afstandje bekeken, ziet het er misschien nog wel leuk uit, maar op de DVD zie je hier weinig van terug. Ik vind het er amateuristisch uitzien en ik heb ook niet het idee dat het sfeerverhogend werkt.

We laten de twee grootste zalen voor wat ze zijn en nemen een kijkje in de Mindcontroller zaal. Deze keer geen leuke intro, maar een simpele aankondiging. Het filmpje is wat korter dan de andere twee en opzich is dit wel logisch. De Mindcontroller zaal was de kleinste zaal van de drie en het feest heet niet voor niks Masters of Hardcore vs Hellraiser, dus het is eigenlijk wel vanzelfsprekend dat deze zalen de meeste aandacht krijgen.

Ik moet zeggen dat de stijl van deze zaal mij het meeste aanspreekt. Je hoort tijdens de beelden een hoop oude klassiekers voorbij komen en dit doet mij meer dan het gros van de huidige hardcore. Hoogtepunt voor mij is het stukje uit de set van Darkraver waarin hij Originale Radicale Musicale (Stunned Guys remix) draait, één van mijn favoriete nummers van vroeger. Andere DJ’s uit de Mindcontroller zaal die in beeld verschijnen zijn; Uzi, Champ-e-on en Distortion.

Overigens worden alle beelden van DVD grotendeels begeleid door ‘live muziek’ en dit vind ik een groot pluspunt. Ik heb genoeg registraties van andere feesten gezien, waarbij ze in de studio de muziek hebben toegevoegd. Je ziet dan mensen uit hun dak gaan, maar zij doen dit op heel andere muziek dan die je op dat moment hoort. Zonde vind ik dat, maar hier is dat gelukkig dus niet het geval. Net als bij de andere zalen het geval was, wordt het filmpje afgesloten met een korte samenvatting van beelden die je in de voorgaande minuten gezien hebt.

Ten slotte bevat de DVD nog twee extra’s, te weten een footage en een drietal trailers. De footage is een tien minuten durende samenvatting van het feest en van mij hadden ze dit weg mogen laten. Hetgeen je hier te zien krijgt, is praktisch hetzelfde als wat je in de afzonderlijke zalen te zien hebt gekregen en dus overbodig. Behalve de commercial van het feest zelf, kun je onder het kopje ‘footage’ ook trailers zien van de afgelopen Masters of Hardcore en de komende Hellraiser van 29 mei aanstaande. Dit onderdeel van de DVD is een geval van één keer bekijken en daarna zul je het waarschijnlijk nooit meer terug kijken.

[u]Conclusie[/u]

Ik kon helaas zelf niet bij dit feest zijn en als ik zo de beelden zie dan vind ik dat toch wel erg jammer (al moet ik zeggen dat ik ook een erg aangename avond heb gehad tijdens Innercity, wat op dezelfde dag was). De muziek en de bijbehorende beelden gaven mij absoluut zin om te feesten. Ik denk dat de DVD een representatief beeld geeft van hoe het feest was. Wel hadden ze van mij iets meer aandacht mogen besteden aan de DJ’s en ook bijvoorbeeld aan de opbouw van zo’n feest.
Ik vind dat altijd wel interessant om te zien en dit had misschien bij de extra’s ondergebracht kunnen worden. Temeer de extra’s die de DVD wel bevat, helaas weinig voorstellen.

Ben je zelf op dit feest geweest, dan kun je deze DVD zonder twijfel aanschaffen. Het is een waardig naslagwerk. Grote kans ook dat je jezelf op de beelden terug zal zien. Er zijn namelijk ontzettend veel mensen gefilmd en ik heb ook een hoop Partyflockers voorbij zien komen (waaronder mijn mederecensinten Damien en verwijderd). Maar ook mensen die zelf niet op het feest zijn geweest (zoals ik dus), zullen veel plezier hebben van deze DVD vol leuke beelden en lekkere muziek.
pagina laatst gewijzigd op

227 opmerkingen

dvd is best vet jah
kheb dvd ook gezien en was gewoon beestig alleen kut dat ik er nie heen ben geweest
Wij waren ok aanwezig op dit gave feessie...­ Hebbe DVD alleen nog ni gezien...­ Moet nog gekocht worduh...­ Groet aan alle HC-Hooligans..­!
ja lekker schijfie hoor! dampende figuren daaro...­ echt goed! :bow:
permanent verbannen
Als je hem eenmaal luisterd hou je niet meer op .­Hij is kanker vet
komt er ook een dvd van moh the underground vendetta???
komt er ook een dvd van moh the underground vendetta???

Hmmm work is done.....­ think about some weeks ...­
Check ff rond de 8min30sec bij de mindcontroller zaal.­

Jaja ik en mn kanjer!!!!!

Oja, het feest was weer zupah!!!
lekkerrrr feestjuh tog ook maar ff de dvd kijkuh :P misschien sta k er wel op met mu maffe kop :P
permanent verbannen
jah ge ziet men meteen int begin en nog wel vaker
ik had nix te klaguh daar:D:D:BIER:

tebbes tets tats
IK MOET DIE DVD OOK NOG ECHT FF ZIEN !!
verwijderd
goeie dvdtjuh maar alleen jammer dat de muziek kwaliteit niet zoow geweldig is:(
verwijderd
opckrsss een vettuh dvd :bounce: :D werden opckah goeiuh nummah's gedraait!!! wou dat ik er bij was toen :(
wat een gek feest was dat zeg! :bounce:
zekers een vette dvd van gemaakt (y)
Echt een mega goed feest!!!
Wat cerw8 je ook van Zuidlaren he?
Hahaha...­
De dvd was ook super
skon DVDTJE! ik kryg er n flashback van!
Vet Feestjûh!! Sta Niet Op de Dvd:( Maarjah vind de dvd ook niet echt goeiuhh slechtuh geluids kwaliteit megarave dvdtjuh is veel vetter:D(Y):yes:
laatste aanpassing
-> NL_CalibraTerrorT

Hmmmm..... strange about the sound quality, the MR and this dvd are made by the same person and
same equipment so ... ? Pitty that you wasn`t on the dvd, would be a good shot :)
verwijderd
lekker dvdtje man...
ik sta er ook op met me wause kop!

wou dat ik de tijd terug kon draaien :(
gvd als het goed is sta ik er op alleen zie je het niet goed en dat vind ik niet leuk :( ja ik ben wel blij dat je het niet goed ziet ik had er liever niet opgestaan
laatste aanpassing
verwijderd
de dvd was echt net zo vet als het feest zelf:) vet stampen
actief
ik sta dr niet op, maar zker vette DVD :P Echt al veel gezien nou.. Dat Hellraiser Ritual is echt gaar, beetje geaapt van de vroegere Hellraiser Ritual, alleen dan Kut :P

Verder wel paar grappige momenten in de MOH hal, gozer met da flessie op ze hoofd hehe.. helemaal waus :P
verwijderd
denk je uit het oogpunt van je sociale omgeving lekker uit de buurt van de camera te blijven, weet die je toch weer te filmen op het moment dat je alles ff kwijt bent.....­LEKKER HOOR
cker vette DVD! jah gast me flesje(meende dat ut blikje was) echt waus haha blijkt me oud collega te zijn hahaha

echt maf maar cker geslaagd feest en de DVD liegt er ook niet om
ik durf hem niet te kijken want als ik er aan terug denk krijg ik weer de rillingen over me lijf de tering\
verwijderd
Feest viel zwaar tegen.­ hellraiser zaal had bijna geen decoratie en die rituals en robots waren echt heeeeeeeeeel erg waardeloos.­ Muziek viel ook tegen alleen simon underground en akira waren goed.­ laters
is de dvd ergens te downloaden????? geef ff link als je em hebt
:D
Heb de DVD gezien,
is wel leuke DVD 8)