Partyflock

Defqon.1 Festival 2009

 

Defqon.1 Festival 2009

door , , , gepubliceerd op , waardering: 82/100
CD1 - Noisecontrollers
(Geschreven door A-Lex)

Zoals al vaker is aangehaald, het is niet makkelijk om een (hardstyle)compilatie te doen laten opvallen. Want wat maakt een compilatie nu geslaagd? Het mixwerk? De tracklist? Toch voornamelijk het laatste lijkt ons. Benieuwd waren we dus zeker naar wat de Noisecontrollers met de hardstyle cd van de Defqon 1 compilatie uitgespookt hebbeb.

De eerste track is er direct eentje om 'U' tegen te zeggen. 'Scrap attack' van Headhunterz is een bom van een anthem. Nummertje twee en drie zijn ook al zulke lekkere plaatjes. 'Emotions' van Williams Syndrome (aka de helft van de Noiscontrollers) heeft een heerlijke melodie wat van 'Music made addict' ook volmondig gezegd kan worden. En zo gaan de heren maar door met het voorschotelen van lekkere tracks. Het ene na het andere pareltje vliegt je rond de oren. Je zou je bijna afvragen waarom dat niet bij elke compilatie zo is. Als we wat verder het geniale 'Tonight' tegenkomen, weten we dat een samenwerking tussen de Noisecontrollers en Project One wel vuurwerk moest opleveren, een schitterende break en een dijk van een melodie maakt van deze plaat een van de betere hardstyletracks van het moment. Het einde van de cd is het sterkste gedeelte (hoewel eigenlijk heel de cd oerdegelijk is). Pavo's laatste meesterwerkje, 'Communicate' is een knap staaltje productiewerk, eveneens als de afsluiter, het geweldige 'Innocent' van de onzer alle bekende Donkey Rollers.

CD2 - Tha Playah
(Geschreven door toetje)

De anthem van dit jaar, ‘Scrap attack’, weet gelijk mijn aandacht te trekken. Deze klinkt lekker vol en vrolijk. Een goede start van de hardste van de vier cd’s van deze compilatie van DefQon.1. Tha Playah, de Nijmeegse dj die verantwoordelijk is voor de hardcore-mix, weet gedurende de hele cd mijn aandacht vast te houden. Met name het stuk tussen de geweldige track ‘Abduction’ (een nieuwere track van Endymion) en ‘Envy’ is een waar feest. Dit schijfje bevat sowieso een aantal stukken die mij naar de volumeknop doen grijpen om het allemaal nog even iets harder te mogen horen. Wat te denken van een opeenvolging van nummers als de Angerfist-remix van ‘Mastah of shock’, gevolgd door de Crucifier-remix van ‘And hell followed’. De opkomende synth uit laatstgenoemde track snijdt werkelijk door de ruimte, heerlijk! Het origineel van 'Despairful Tomorrow' was al super, maar deze remix mag er ook zeer zeker zijn. Voeg hier vervolgens een buitengewoon sterke track van Meccano Twins aan toe, en je hebt wederom een sterk stukje hardcore. De Italianen laten een kick op ons los waar je u tegen zegt, de opbouw is sterk en de samples lekker dramatisch, wat een beestenplaat!

En het gaat maar door, Hellsystem laat ons bijvoorbeeld genieten van ‘Pray’, een track die met zijn snelle scheurende geluiden ook van het ‘DNA’-label afkomstig zou kunnen zijn. Tommyknocker doet, nadat we eerder op de cd al hebben kunnen genieten van ‘Criminal’, een duit in het zakje met ‘One sick dj’, heerlijke Italiaanse mainstream. Angerfist en Predator blijven vervolgens niet achter met ‘Legend’ en ook Amnesys ('4D Future', lekkere track!), Nexes, Tha Playah en Nico & Tetta blijven niet in gebreke. De tracks vormen tevens een goed geheel die geen moment verveelt.

Tha Playah doet wat er van hem verwacht wordt en levert een uitstekende mainstream-mix af die ook bij de liefhebbers van de andere hardere stijlen in de smaak zal vallen. Buiten dat is het gewoon bijna tachtig minuten feest met deze cd waarbij het moeilijk is om stil te blijven zitten. Een prima afspiegeling van de (mainstream) hardcore van nu!

CD3 - Fausto
(Geschreven door Charly Rocks)

De derde cd is gemixt door the one and only Fausto! Al jaren bekend vanwege zijn unieke sound en in de afgelopen twee jaar uitgegroeid tot een vaste waarde op veel Q-Dance evenementen. Vorig jaar lag zelfs een volle ArenA tijdens Black een uur lang aan zijn voeten en dit jaar was het ook weer raak op de Mainstage van Defqon.1. Tussen twaalf en één uur werd het tempo opgevoerd door de man die dit tot in de puntjes beheerst en waarschijnlijk is dat ook de reden dat hij de eer krijgt om één van de cd’s te mixen. Het resultaat mag er dan ook zijn: in zesenzestig minuten komen maar liefst tweeëntwintig tracks voorbij, de snelle rekenaars zullen direct ontdekken dat dat gemiddeld drie minuten per track is. Dit is dan ook de grote kracht van deze schijf; niet alleen heeft Fausto de tracks zeer zorgvuldig uitgezocht, vooral de afwisseling en het tempo waarin de nummers elkaar opvolgen houdt tot aan de laatste minuut je aandacht vast.

Het begin brengt je in de stemming met stevige techtrance, waarna een razendsnelle switch wordt gemaakt naar alles wat hard en funky is. Vette grooves, rammende basslines en natuurlijk opzwepende en energievolle melodieën zijn de ingrediënten die deze cd tot een feest maken. Ook laat Fausto met een vijftal eigen producties horen dat hij inmiddels tot de groten behoort als het aankomt op het maken van tracks. ‘Get Low’ was al bekend bij het publiek, de andere tracks (met als mijn persoonlijke favoriet ‘Melancholica’) zullen het deze zomer ook vast en zeker goed doen op de festivals en in de clubs. Voor de harddanceliefhebbers een must, voor de avontuurlijk ingestelde luisteraar een dikke aanrader en voor de mensen die de vroegere Qlubtempoklanken nog steeds in hun hart hebben: de sound bestaat nog, in een iets andere vorm maar losgaan doe je zeker met deze cd!

CD4 - The Sound of Defqon.1
(Geschreven door Charly Rocks)

Disc nummer vier is een compilatie van alle stijlen die op DefQon.1 voorbij komen. Van de hardtrance op Orange tot Black waar hardcore domineert en alles wat ertussenin ligt, het staat allemaal op deze cd. De tracks worden door de artiesten zelf aan elkaar gepraat, wat een aparte feeling aan de cd geeft, het doet eigenlijk een beetje aan als ‘extraatje’. Zo hoor je o.a. de mannen van Kamui beweren dat ze uit ooit deel uit hebben gemaakt van de Backstreet Boys en Britney Spears (interessante combinatie), Lisa Lashes vertelt met haar sexy stem wat je van haar kunt verwachten de komende tijd, DV8 knalt er zomaar een klein acapellaatje tussendoor, de Alpha2 shouten een kort duet, D-Block & S-Te-Fan geven een cursus Engels, Charly & Theo testen je hardcore feelings en zo komt er nog veel meer leuks tussen tracks door. Qua originaliteit krijgt de cd in ieder geval een dikke 'thumbs up'.

Score: 82/100


www.q-dance.nl
pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD1 - Noisecontrollers
 1. Headhunterz - Scrap Attack
 2. Williams Syndrome - Emotions
 3. D-block & S-Te-Fan - Music Made Addict
 4. The Pitcher - Serenity
 5. Wildstylez - Phantom Beat
 6. Noisecontrollers - Addictive Fantasy
 7. The Prophet - Recession
 8. Headhunterz & Wildstylez Mts.Noisecontrollers - Tonight
 9. Technoboy - Ti Sento
 10. Noisecontrollers - Revolution Is Here
 11. Project 1 - Rate Reducer (Headhunterz Remix)
 12. Zany - Break Away
 13. Zany - Maximum Force
 14. Wildstylez - KYHU (Noisecontrollers Remix)
 15. Zatox Meets The R3bels - Choirs
 16. Noisecontrollers - Yellow Minute
 17. Pavo - Communicate
 18. Noisecontrollers - Samara
 19. Alpha 2 - Unleashed
 20. Donkey Rollers - Innocent
CD2 - Tha Playah
 1. Headhunterz - Scrap Attack (Endymion Remix)
 2. Negative A & Tymon - Methods Of Madness
 3. Endymion - Abduction
 4. Tha Playah - Bounce Back
 5. Tommyknocker - Criminal
 6. Amnesys - Elevation
 7. G-town Madness & The Viper - Envy
 8. DJ D - Brutal
 9. Angerfist ft DJ Vince - No fucking Soul
 10. Tha Playah - Mastah Of Shock (Angerfist Remix)
 11. Despairful Tomorrow - And Hell Followed (Crucifier Remix)
 12. Meccano Twins - Unnecessary Sacrifice
 13. Unknown - Punani
 14. Tha Playah vs Evil Activities - Imperial
 15. Hellsystem - Pray
 16. Tommyknocker - One Sick Dj
 17. Hellsystem - Vor
 18. Angerfist & Predator - Legend
 19. Amnesys - 4d future
 20. Nexes - The Sign
 21. Evil Activities vs DJ Panic - Quiet Dedication (Neophyte & Tha Playah Remix)
 22. Nico & Tetta - Untouchables
 23. Tha Playah & Neophyte - I'm in a Nightmare
 24. Ophidian & Ruffneck - Noisemaker (Meccano Twins VIP)
 25. Neophyte Records Allstars - Klaar Om te Rossen
CD3 - Fausto
 1. Kay D Smith & Marc Tall - Hoipolloi (Artento Divini Remix)
 2. Shy Brothers - Shake 'em (Lee Haslam mix)
 3. Russo - Simplicious
 4. Wyrus And Dastin - Atom Breaker
 5. Kutski vs BRK3 - 4th Dimension (Dj Master)
 6. Fausto - U Turn
 7. Scot Poject - F2 (Future is Now) (Kamui mix)
 8. Tom Sigmund - Fly Into Eternity (Fausto’s Non Vocal Mix)
 9. Kamui - Thrill Kill
 10. Vandall vs Dr.Willis - Tech- Ho (Scot Project Rmx)
 11. McShane meets Vandall Ft Leomie - Take Me Away -
 12. DJ Ghost - The First Rebith (I love Techno Mix)
 13. Organ Donors - 4 Tribes (Will Atkinson Remix)
 14. Neal Thomas - PyroTechno
 15. Pete Kingwell - Only You (Louk Mix)
 16. Fausto - Get Bol
 17. Vandall & Ryan B - Release
 18. Lisa Lashes & Alex Kidd & Kidd Kaos - Nu Religion (Log One & Wragg Remix)
 19. Logger + Genetic - Industry Standard (Sully's Psycotic Remix)
 20. Fausto vs Tommy Pulse - Melancholika
 21. Fausto meets Thilo & Evanti - Short Fuse
 22. Mark EG Meets Thilo & Evanti - The Ride
CD4 - The Sound of Defqon
 1. Kamui - Exceed (Kamui Mix)
 2. Lisa Lashes - Maxwell (Luca Antolini Remix)
 3. Evanti - What you See Is What You Want
 4. Luna - Unlocked
 5. Ruthless - Gers (Noise Provider Bunker Mix)
 6. Samual Sanders - Axis
 7. Beat Providers - Near Death Experience
 8. Dailucia - Music Over Mind
 9. A-Lusion Meets Scope DJ - Between Worlds
 10. T.a.t.a.n.k.a. Project - Djs Life (Extended Mix)
 11. Project 1 - Numbers (Wildstylez Remix)
 12. Technoboy - Put Some Grace
 13. Naked Steel - Vive La France
 14. Charly Lownoise & Mental Theo - Wonderful Days
 15. Tommyknocker - Crunc
 16. Evil Activities & Panic Feat Mc Alee - Invincible
 17. The Outside Agency - Stranger's Call
 18. Enzyme X - Silly Mid On

98 opmerkingen

verwijderd
CD1 valt tegen, hardstyle veel te soft, er moesten echt meer knallers bij dan alleen scrap attack!

CD2 Leuk, begin is goed en einde is goed (I'm in a nightmare/Noisemaker) maar in het midden te veel nummers die ik al op mijn iTouch heb staan

CD3 is een fijne afwisseling na al dat speakergeweld, fausto knalt hem goed door, alleen jammer dat er geen schranz op te vinden is.­

CD4 is een leuke bonus maar niet supergoed, leuk dat ze alle stijlen wisten te combineren maar veel toegevoegde waarde heeft het niet aan de compilatie.­ Alleen de hardstyle nummers van 4 zijn stukken beter dan van 1!

79/100
laatste aanpassing
Jammer van cd4

Dat hoeven ze van mij volgend jaar niet meer te doen hoor!
De rest is (Y) Vooral cd1
cd 1 vind ik helemaal een knaller (en zeker Zatox Meets The R3bels - Choirs en Headhunterz - Scrap Attack dat zijn gewoon echte knallers)

maar de rest boeit me niet zo veel
Uitspraak van M ysterious op dinsdag 30 juni 2009 om 13:15:
CD 2 luister ik nog heeel vaak.­ CD 1 ook wel
3+­4 helemaal niet.­

HAHA ZEKERS ALLEEN OP 4 DE LAATSTE NUMMERS ZIJN OOK WEL LEKKAH MAAR CD 3 IS BAGGAH!!!
GROETUHH
Uitspraak van A-Lex op donderdag 2 juli 2009 om 23:39:
ik zie toch wel degelijk de naam Pavo staan. http://www.djpavo.com/ (mocht je me niet geloven)

Als je de cd uit het hoesje haalt, zie je achter de cd nog een tracklistje met erbij de producers en uitgevers. Bij Communicate staat B.Oskam en A.Terpstra, wie samen Noisecontrollers vormt :)
laatste aanpassing
verwijderd
blijkbaar heb ik de slechste cd's al beluisterd.. vond 3+4 niet zo heel boeiend.
Nu nog cd 1+2 luisteren :cheer:
Fausto CDtje is bruut! :cheer:
verwijderd
Qlimax 2008:kwijl:.
Cd 1 en cd 2 Super (Y)
gister gedownload :) Alle cd's erg leuk :)
Maar CD 3 is toch het vetste :D (alleen mis wel de schranz :()
Ik vind alle cdtjes wel lekker :D
Ja ook cd 4, is wel leuk mixje van verschillende stijlen :)
Uitspraak van verwijderd op maandag 6 juli 2009 om 18:33:
CD1 valt tegen, hardstyle veel te soft, er moesten echt meer knallers bij dan alleen scrap attack!

Meer knallers dan alleen scrap attack? Hardstyle veel te soft? haha scrap attack is juist het tegenovergestelde en er staan bijna alleen maar knallers op, lekker veel nieuw materiaal. Veel echte Hardstyle, niet alleen maar shitty Nu-Style. blijf jij maar die commerciële troep luisteren ;)
laatste aanpassing
Uitspraak van M ysterious op dinsdag 30 juni 2009 om 13:15:
CD 2 luister ik nog heeel vaak. CD 1 ook wel :jaja:
3+4 helemaal niet.

precies hetzelfde :)
verwijderd
CD is in the pocket!

CD 1 is echt godsallejezusgruwelijkfucking lekker!

Noisecontrollers blijven me verbazen, keer op keer weer!

:respect: !
Heb hem al een tijdje maar echt een heerlijk cd'tje:D
Het valt meteen op hoe weinig inhoud een groot gedeelte van Partyflock heeft... :s

Ik doel op dit soort opmerkingen:

Uitspraak van Zeg GodverDomme met Mij!!! op maandag 6 juli 2009 om 22:51:
MAAR CD 3 IS BAGGAH!!!

Als je er niet van houdt hoeft het niet meteen kut, waardeloos of in jou geval BAGGAH (hoofdletters, ABN?) te zijn :s?

CD3 is een prima CD voor mensen die verder kijken dan hun hardstyle of hardcore only neus lang is, goed gemixt, erg leuke platenkeuze en boeit van begin tot eind (zoals we van Fausto gewend zijn) :yes:
verwijderd
Artiest Fable
Leuk CDtje, beetje veel hitjes.. Maar verder top! (Y)

Alleen het Anthem... :no:
Nou nu we een paar weken verder zijn ben ik toch helemaal weg geworden van de Noisecontrollers cd. Die van Fausto blijft nog echt te gek, maar hoewel ik (tot op heden) niet echt veel met Hardstyle heb moet ik zeggen dat CD1 echt te gek is. Heb hem zelfs met hardlopen op staan (H) De nieuwe hardcore trek ik toch niet zo heel erg goed waardoor ik de Playah cd wel geinig vind maar niet geweldig. CD4 is niet echt boeiend, al is Lisa Lashes's Maxwell op die cd wel weer een hele toffe track.

CD1 op nr1, dan CD3, met CD2 en 4 op een gedeelde 3e plek.
verwijderd
Uitspraak van CharonNL op dinsdag 30 juni 2009 om 18:38:
cd 2 nr.­ 13.­ Unknown - Punani : DJ D

:kwijl:

Dj D is en blijft gewoon master! Op Dominator heeft D 'm helaas niet gedraaid, eigenlijk best spijtig. Ik had 'm graag eens op volle toeren gehoord, want als ik de cd hier opzet trilt de flat al op z'n grondvesten :respect:
laatste aanpassing
heerlijke cd een dag later ff in de winkel gekocht
CD 1+­2 =­ knallen
CD 3 is niet mijn smaak en luister ik dus ook niet
CD 4 is leuk maar dat zijn een enkel nummers
verwijderd
CD 1+­2 =­ knallen cd 1 is ook de enige die het normaal doet op de computer de rest van de cds laat de artiest, track en van die shit niet zien..­
CD 3 is niet mijn smaak en luister ik dus ook niet
CD 4 is leuk maar dat zijn een enkel nummers
verwijderd
Luna-unlocked....­ Wat een geniaal nummer zeg!

Staat hier even op de repeat
cd 1 is mooi, maar heel veel nummers van noisecontrollers en headhunterz etc. zijn wat te veel het zelfde idee en geven allemaal het zelfde gevoel.
cd 2 is lekker beuken:)
cd 3 moet je van houden, ik vind sommige nummers wat saai maar al met al wel leuke platen
cd 4 nouja.. paar lui die beetje half wat zeggen waarna je een halve full hoort. wel leuk dat axis en gers (noise provider remix) erop staan :)
10.­ T.­a.­t.­a.­n.­k.­a.­ Project - Djs Life (Extended Mix)
een etended mix van 2:57 ?