Partyflock
 

Paul van Dyk - Reflections

door , gepubliceerd op
afbeelding Paul van Dyk - Reflections
OrganisatieVandit
LabelVandit
ArtiestPaul van Dyk Site
Genre: trance
Op 20 oktober lag het nieuwe album van Paul van Dyk in de winkel. Eerder was er al een track van dit album hier op Partyflock te downloaden. Maar nu dus ook even een recensie van deze cd.

De nummer 2 dj van de wereld zou eigenlijk geen introductie nodig moeten hebben maar toch zal ik hier even kort iets over het zeer interessante verleden van deze dj neerzetten. Wie meer over hem wil weten moet maar even op zijn eigen site kijken of op één van zijn fansites .

Paul van Dyk werd aan de andere kant van de muur geboren op 16 december 1971 in Eisenhuettenstadt, Oost-Duitsland. Hij groeide op in het communistische Oost-Berlijn wat zijn zoektocht in de muziek zeker sterk heeft beïnvloed.

Toen in 1989 de muur viel, ontstond er een clubcultuur in Berlijn met vooral harde techno. Dit was niet zijn idee over muziek en zo is hij op zoek gegaan naar zijn eigen unieke muziekstijl, die hij in 1991 voor het eerst ten gehore bracht in de Berlijnse club Tresor.
Rond deze tijd werd ook zijn eerste productie "Perfect Day" uitgebracht, welke hij samen maakte met Cosmic Baby, net als "Visions of Shiva" welke werd uitgebracht in 1992. "Perfect Day" werd uitgebracht op het Berlijnse underground label MFS, waar hij tot 1999 bij heeft gezeten.
In dat jaar startte hij samen met zijn team het nieuwe label "Vandit Records". Op dit label komen zowel nieuwe producties uit van Paul als andere innovatieve artiesten uit de dancescene.

Op donderdag 16 oktober gaf Paul van Dyk een drie uur durende set weg in het Amsterdamse Panama ter gelegenheid van het uitkomen van dit album.
Dit is inmiddels zijn vierde album en de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen.


De cd zelf is heel gevarieerd, iets waar Paul van Dyk ook bekend om staat.
De intro begint rustig, maar bouwt al snel op tot een stevig opzwepend nummer en de overgang naar het tweede nummer is wel duidelijk gemarkeerd. Dit nummer ‘Time of Our Lives’ is opgenomen samen het het Britse Vega 4 en is duidelijk anders dan de intro. Dit laat de verscheidenheid van de muziek van Paul van Dyk duidelijk zien..
Het nummer ‘Like a Friend’ is een nummer wat begint met hele warme vocals die direct de aandacht trekken. Je probeert te verstaan wat er nu eigenlijk gezongen wordt, omdat het steeds herhaald wordt en als een warme vloed over je heen wordt uitgestort.
Na de titelsong 'Reflections' word je verder meegevoerd door een reeks van herkenbare nummers van Paul van Dyk waaronder 'Nothing But You', 'Connected' en 'Spellbound'
Ook horen we de overbekende stem van Jan Johnston in het nummer 'Homage' en in de tiende track van deze cd 'That`s Life' horen we voor het eerst Paul van Dyk zelf zingen!
In het nummer 'That`s Life' lijkt het wel of je een beetje van de techno invloeden terughoort die hij heeft overgehouden aan de Berlijnse muziek- scene. De cd wordt afgesloten door een set van drie uptempo trancenummers die lekker in elkaar zitten en waardoor je aan het einde baalt dat de cd is afgelopen en hem dus gewoon lekker weer opzet :D

Voor wie is deze CD?
Dit is een cd voor de echt tranceliefhebbers, gewoon weer een werkje waarin Paul van Dyk laat zien waarom hij de nummer 2 van de wereld is!

Groeten, Franzelare
Tracklist
CD 1
 1. Crush
 2. Time of our Lives
 3. Like a Friend
 4. Reflections
 5. Nothing But You
 6. Buenaventura
 7. Homage
 8. Never Forget
 9. Knowledge
 10. That`s Life
 11. Connected
 12. Spellbound
 13. Kaleidoscope

29 opmerkingen

 
paul rulles zijn style is uniek !!!
 
Nothing but you vind ik lekker :d
laatste aanpassing
 
Leuke recensie (Y) :)
DER PAUL ROELT!!
maar idd lekker albumpie :)
live issie de bom trouwes
Topalbum:) En Frans, de titel van de cd is Reflections hoor:p
laatste aanpassing
Zit al een paar maandjes in m'n cd-speler, heerlijk album! samen met het album van Ferry Corsten behoort deze tot de toppers van 2003
oei oei oei oei oei wat issie weer lekkerrr

Eindelijk weer us een CD met inhoud :D
jippi de pippi lekker genieten, en is idd een echte aanrader voor de trance liefhebbers onder ons :D

trouwes in Panama wassie ook weer super lekker
laatste aanpassing
Heb hem voor het eerst live gezien op mysteryland.­ Dat was geweldig, op naar innercity!!!
De Cd is natuurlijk ook top! Lekkere trancecd voor lange auto ritten.­
kga denk maar ff kijken of ik de cd ergens kan downloaden. ik maak er zeker geen gewoonte van om geld aan trance uit te geven, maar af en toe is zo'n cd-tje wel lekker om mee in slaap te vallen ;)
geef mij maar nyana van tiesto :bounce:
maar nothing but you is inderdaad wel goed
Luc
Artiest TYP
Om heel eerlijk te zijn...­ de CD is mij tegengevallen, beetje commercieel, gladjes, popiejopie...­ jammer, maar eerder werk van Paul van Dyke waardeer ik nu des te meer
 
Nothing but you is gewoon hemels, je kan er heerlijk op weg zweven en er zit veel warmte en energie in dat nr
 
top top top ! alleen jammer dat 'Wundervoll (Blank &­ Jones Remix )'er niet op staat want dat was zoon extreem lekker nummer toen het live gezonge werd door wolfsheim tijdens de drie uur durende set in de Panama ter gelegenheid van het uitkomen van dit album !
 
Leuke recensie en een goed album (Y) :)
 
:yes: super cd!! (y) even downloade he!!
ik snap niet hoe paul het voor elkaar krijg..­
ik ben een hardhouse fan..­ maar bij zijn nummers krijg ik zoveel kriebels dat ik gigantisch van zijn stijl ga houden!!!! geweldig!!!
 
Paul van dyk maakt lekkere muziek zijn sets zijn ook super beter dan dj triesto pffwhaha
 
Khou helemaal niet van Trance, maar kvind Paul van Dyk egwel (y)(y)
opzich wel een leuk album alleen een btjuh soft geef mij maar de hardere stylen!!
 
Echt een vet cowle dj!! eerst nothing but you en nu times of our lives (normal of remiX) zeer goede nummers en een cowle cd!! :)!!!!
Dit album ontstijft duidelijk dat van de gemiddelde trance artiest.­ Erg gevarieerd en dus voor ieder wat wils.­

Bij de weg: Paul zal de aankomende Innercity afsluiten.­ Maar met meer geweld dan op dit album te horen is.­

en: de avond ervoor is Paul de hele nacht te horen op zijn eigen feest in Berlijn.­ Daar zal hij de hele nacht te horen zijn (en speelt hij harder als waar ter wereld...­)
laatste aanpassing
Heerlijk cdtje! (Y)

Zo onwijs lekker als ik zondag wakker word na een geweldadig feestje :P maar ook als ik smiddags uit mn werk kom, ben ik moe en dan is het echt ffies lekker bijkomen.

Top album!!!

Paul...vooraaal doorgaan 8)
Lekkere cd, cker weten
 
hij is een topper
 
heerlijke seedee
weer een lekker album erbij.­
Maar live is ie het best.­
zekers op innercity 2003
Hij blijft The Boss off Trance :respect:
 
leuke cd weer van de trance god uit duitsland !!