Partyflock

In Qontrol - The Last City On Earth

 

In Qontrol - The Last City On Earth

door , gepubliceerd op , waardering: 84/100
Intro

Voor wie het ontgaan is; afgelopen nacht vond ‘In Qontrol’ plaats. Tot enkele uren geleden gingen duizenden mensen nog los in de Amsterdam RAI tijdens één van de meest aansprekende feesten die Nederland rijk is binnen de hardere stijlen. De mixcompilatie-cd was al op het feest zelf te krijgen, er was zelfs een speciale signeersessies georganiseerd met de dj’s die de mixen voor deze cd hebben verzorgd, maar ligt vanaf nu ook overal in de winkel (en is tevens via www.dance-tunes.com. te verkrijgen).

Er waren tijdens deze editie van In Qontrol vier zalen en elke zaal heeft één vertegenwoordiger mogen afleveren voor deze cd. Brennan Heart, A-Lusion, Chosen Few en Nosferatu doen voor ons het feest nog eens dunnetjes over!

CD1 - Headquarters: Brennan Heart

Vertegenwoordiger van de mainstage (Headquarters) op ‘In Qontrol’ is niemand minder dan Brennan Heart. Zeer geliefd onder het publiek, omdat hij weet wat zij het liefst willen horen. In zijn mix vinden we dan ook veel platen die het goed doen op de dansvloer; melodieus maar toch met een stevig randje. Denk hierbij bijvoorbeeld ‘The Anthem’ van Zany & DV8, ‘Killzone’ van Star Creatorz of ‘Reloaded Part II’ van Headhunterz. Stuk voor stuk sfeervolle platen waar Brennan Heart zeker het publiek mee loskrijgt.

Natuurlijk ontbreken een aantal eigen producties niet, waarbij al te voorspellen viel dat ‘Faith In Your DJ’ hier één van zou zijn. Een terechte keuze natuurlijk, want dit nummer is een behoorlijke hit op het moment. Speciaal voor ‘In Qontrol’ heeft hij het nummer nog wat onder handen genomen, leuk gedaan. Al met al een prima setje van Brennan Heart, soepel aan elkaar gemixt en uitermate geschikt voor het grote publiek. Daarmee maakt hij zijn uitverkiezing op de lineup, alsmede voor het mixen van deze cd, meer dan waar.

CD1 - Evolution Sector: A-Lusion

Afgezant uit de Evolution Sector, oftewel de hardstyle zaal, is de talentvolle A-Lusion. Een jongen die flink aan de weg aan het timmeren is en die momenteel onder andere met zijn nummer ‘Veritas’ goede zaken doet. Leuk, en bovenal terecht, dat ook hij eens de kans krijgt een cd te mixen.

Natuurlijk ontbreekt het eerder genoemde ‘Veritas’ niet, hij opent er zelfs de mix mee en daarmee kan het eigenlijk al niet meer verkeerd gaan. Begrijpelijkerwijs maakt A-Lusion van de gelegenheid gebruik om nog een aantal eigen producties onder de aandacht te brengen, zodat we daar ook ‘In Trouble’, ‘Voodoo’ en ‘Guidelinez’ op de tracklist terugvinden. Buiten het draaien, kan A-Lusion ook prima in de studio uit de voeten blijkt, want deze tracks zijn stuk voor stuk de moeite waard. Mooi uitgewerkte melodieën, ondersteund door beukende kicks, prima gedaan. 2008 kon wel eens het jaar van A-Lusion worden. Deze nummers, aangevuld met tracks als ‘Part Of The Hard’ en ‘Blame It On The Music’, vormen tezamen een prima mix en samen met de mix van Brennan Heart een uitstekende eerste cd van de ‘In Qontrol 2008’ compilatie.

CD2 - The Underground: Chosen Few

Komend uit de kelders van ‘The Last City On Earth’ is Chosen Few, voor altijd onlosmakelijk verboden met zijn track ‘Name Of The DJ’. Wie de stijl van Chosen Few een beetje kent, weet wat te verwachten. Beukende platen en een hoog tempo dus. In die laatste categorie vallen onder andere platen als ‘Jiiiieehaaa’, ‘Geleihoofd’ en ‘Execute’; gas er op en gaan!

Natuurlijk ontbreekt ook ‘Name Of The DJ’ niet, evenals andere klassiekers als ‘Pessa Pessa’ en ‘Drop It’. Altijd leuk om dit soort nummers terug te horen, zeker in het geval van Peter Paul Pigmans a.k.a. 3 Steps Ahead. Gelukkig zijn er ook wat andere minder bekende platen te horen zoals ‘Talking About God’ (1), ‘Bleeding Ears’ (3) en ‘The Future’ (8 ). Prima platenkeus van Chosen Few en het mixwerk is over het algemeen ook in orde, er wordt lekker snel doorgemixt. Alleen de overgang van ‘Execute’ naar ‘Drop It’ had naar ons idee anders gekund. Desalniettemin een lekkere mix voor de liefhebbers van de rauwe oude hardcore.

CD2 - Sin City: Nosferatu

De laatste mix van deze compilatie komt van de hand van niemand minder dan Nosferatu, één van dé sterren uit de hedendaagse hardcorescene. Uitermate populair door zijn overkomen, zijn platenkeuze en zijn mixtechniek. Aan hem is het dus wel toevertrouwd een lekkere mix te produceren, en dat heeft hij dan ook gedaan.

De opener van Ruffneck & The Outside Agency begint ingetogen en dreigend, maar gaat daarna flink los en zet daarmee de toon voor de rest van deze mix, waarbij het dak er vanaf gaat. Met tracks als ‘Alpha Release’ en ‘Worldwide Crisis’ ligt het tempo hoog. Natuurlijk ontbreken de nodige Enzyme producties niet zoals ‘Frantic’ (wat steviger werk van Endymion) en ‘Dissonant Poetry VIP’ (nog eens onder handen genomen door Ruffneck & Ophidian). Zelf draagt Nosferatu ook nog een steentje bij, of beter gezegd twee flinke stenen. Heerlijke tracks zijn ‘Outshine Any Competition’ en ‘Enemigo Del Estado’ (Enemy Of The State). Tenslotte is er ook gedacht aan de liefhebbers van het wat meer melodieuze mainstream geluid. In de vorm van ‘Art of Fighters vs Endymion - Let’s Get It On’ en ‘Evil Activities vs Nosferatu - ‘From Cradle To Grave’ komen ook zij aan hun trekken. Kortom een zeer complete mix, bestaande uit een aantal erg lekkere tracks; een betere afsluiter van deze cd hadden we ons niet kunnen wensen.

Outro

Compilatie-cd’s van grote feesten, met verschillende stijlen, zijn vaak toch niet helemaal ‘je van het’ en geven niet altijd een juist beeld van het feest. De mixcompilatie van ‘In Qontrol’ is hier absoluut een uitzondering op. Alle vier de mixen zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit en vormen een ideaal naslagwerk om het feest thuis, in de auto of waar dan ook nog eens her te beleven.

Score: 84/100


www.q-dance.nl
www.dance-tunes.com
pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD1
 1. Headquarters: Brennan Heart
 2. In Qontrol - The Last City On Earth (Intro)
 3. The Hose -I Survived (Different Edit)
 4. Brennan Heart - Faith In Your DJ (Faith In Control Mix)
 5. DJ Isaac - Impressed (Technoboy Remix)
 6. Zany And DV8 - The Anthem
 7. Brennan Heart - Revival X (Showtek Remix)
 8. Clive King - Pure Cocaine
 9. Star Creatorz - Kill Zone
 10. Brennan Heart - Memento
 11. Noisecontrollers - Rushroom
 12. Headhunterz - Reloaded Part II
 13. Evolution Sector: A-Lusion
 14. A-Lusion - Veritas
 15. Scope DJ - Twilight
 16. Technoboy - Rage
 17. Frontliner - Ready
 18. A-Lusion - In Trouble
 19. D-Block And S-Te-Fan feat. Mc Villain - Part Of The Hard
 20. A-Lusion - Voodoo
 21. A-Lusion - Guidelinez
 22. Josh & Wesz - Houze Muzik
 23. Headhunterz vs Wildstylez - Blame It On The Music
 24. Deepack vs Showtek - Skitzo
CD2
 1. The Underground: Chosen Few
 2. Igor - Talking About God
 3. Wasting Program - Bring That Shit One More Time
 4. Tim B And The TMC - Bleeding Ears
 5. Masoko Solo - Pessa Pessa
 6. Chosen Few - Name Of The DJ
 7. Disreaction - Jiiiieehaaa
 8. Darrien Kelly And Scott Brown - Geleihoofd
 9. Nosferatu - The Future
 10. Buzz Fuzz - Frequencies
 11. Neophyte - Braincracking
 12. Neophyte - Execute
 13. 3 Steps Ahead - Drop It
 14. Aggroman - Your Wild Man
 15. Sin City: Nosferatu
 16. Ruffneck vs. Outside Agency - Waste Of Humanity
 17. Meccano Twins - Alpha Release
 18. Headbanger - I'm In Your Head (Playah Remix)
 19. Amnesys - Worldwide Crisis
 20. Enzyme X - Frantic
 21. Enzyme X - Dissonant Poetry (VIP Edit By Ruffneck & Ophidian)
 22. Nosferatu - Outshine Any Competition
 23. Art Of Fighters vs. Endymion - Let's Get It On
 24. Evil Activities vs. Nosferatu - From Cradle To Grave
 25. Nosferatu - Enemigo Del Estado
 26. Na-Goyah - Enemy
 27. Outside Agency & Fracture 4 - Manhunt 2
 28. Enzyme X - Power Surge

101 opmerkingen

CD 2 is niet echt mijn smaak meer.
Ben niet meer zo van de hardcore tegenwoordig.
Geef mij maar een dikke plaat zoals CD 1 :D

wel jammer dat dit weer een 12 in een dozijn cd is.
Heb alle nummers wel los als Vinyl.
laatste aanpassing
Lekker cdtje :D

Outshine Any Agency :respect:
Uitspraak van Stealth op maandag 21 april 2008 om 07:13:
idd wordt tijd dat early uitsterft...­

sterf zelf eens!
Vind 'm lekker...­ baal ervan dat ik met m'n 18 jaar en havo nog zo'n mager loontje heb van m'n bijbaantje, want ik had er graag bij willen zijn.­
Willem_­90 Zorg dat je er volgend jaar iig bij bent, echt wat gemist, Naar mij mening egt een super feest geweest dit x!
Die early is zo dik gemixed, die snelheid :O
cd's allebei :kwijl:
Uitspraak van 1.6.3.1. op woensdag 23 april 2008 om 18:47:
Die early is zo dik gemixed, die snelheid

juist zonde van al die nummers dat ze gepitched zijn :/
Uitspraak van H2TB! op dinsdag 22 april 2008 om 23:34:
Uitspraak van Valivill op maandag 21 april 2008 om 07:13:
idd wordt tijd dat early uitsterft...­

sterf zelf eens!

helemaal mee eens early hoord er zeker weten bij alhoewel ik zelf ook niet een heel feest naar early kan luisteren maar als iemand zegt dat early moet sterven is dat voor mij het zelfde als dat die gene zegt hardcore sterf dus dat gaat er bij niet in.
Enzyme X - Power Surge

Net zo vetjes
Uitspraak van Catane :beer: op maandag 21 april 2008 om 19:14:
op het feest gehaald, en gesigneerd
CD2 niet mijn smaak, en CD1, super!

idem

en een fotootje met de heren b)
Vette CD....Voodoo/Guidlinez vet dat die erop staan...
Mis alleen The Anthem van In Qontrol van de Donkey Rollers...hoort er toch wel op vinden jullie niet? En die intro van Brennan Heart stelt ook niet echt veel voor :P Beetje kort...
Vet dat Q-Dance toch nog Early erop zet anno 2008 Mixje van Chosen Few klinkt erg lekker :)

(Y)
Uitspraak van doeidfdaf op woensdag 23 april 2008 om 16:25:
Cd 2

(Y)

Chosen Few draaide op t feest zelf ook heerlijk! :respect:
Cd 1 hoeft voor mij niet echt, luisterd wel lekker weg op een brakke zondag ofzo.

Cd 2 is toch meer mijn ding, heerlijk die bekende ouwe klassiekers en natuurlijk de hardcore van tegenwoordig. Vond Nosferatu zeker super strak draaien op het feest.

Feest was zeker vet en de cd mag er ook wel wezen. Wel jammer dat het Anthem van dit jaar ontbreekt. Schandalig eigenlijk :P.
laatste aanpassing
Vette cd die van het net te plukken is met een beetje zoekwerk :P
cd 1 dikke bagger

cd 2 matig.­
2 Super cd's :) heb hem voor mijn verjaardag gehad ;)
Evolution Sector van CD1 :respect:

12. A-Lusion - Veritas
13. Scope DJ - Twilight
14. Technoboy - Rage
15. Frontliner - Ready
16. A-Lusion - In Trouble
17. D-Block And S-Te-Fan feat. Mc Villain - Part Of The Hard
18. A-Lusion - Voodoo
19. A-Lusion - Guidelinez
20. Josh & Wesz - Houze Muzik
21. Headhunterz vs Wildstylez - Blame It On The Music
22. Deepack vs Showtek - Skitzo
weet iemand of je dit cdke kan vast krijgen in belgie
Cd.­ 1 minder.......­

Cd.­ 2 brute shit....­(can't deny Chosen Few, de rest gewoon BRUUT;­ GAAN.....­
goed cdtje voor al cd2(Y)
[Dylan
Artiest Audio-D
cd2 lekkere set van chosen few (Y) lekker zo'n early mixie:D
Beide cd's erg lekker om te luisteren in de auto..

Was trouwens ook een lekker feestje:D
Goede compilatie.
Zie aardig wat bekende nummers, maar dat zijn toch wel de goede bekende nummers.
Revival X blijft een toppertje.
Cd2 ook lekker, vooral Chosen Few.
Nosferatu vind ik iets minder, doe mij maar een mix van Evil Activities :)