Partyflock

Project Hardcore.nl 2007 DVD/CD

 

Project Hardcore.nl 2007 DVD/CD

door verwijderd, gepubliceerd op , waardering: 70/100
Intro

Het is alweer enige jaren geleden dat de eerste Project Hardcore cd’s verschenen. In het begin ging het hier om de Belgische editie, later werden dit cd’s van Project Hardcore.nl, vanaf het moment dat het feest ook in Nederland werd gehouden. De ene keer zat er een dvd bij de cd, de andere keer was deze dvd als los product te verkrijgen. Traditiegetrouw verschijnt er ook nu weer een mooi naslagwerk, deze keer bestaande uit een dvd met een bijbehorende cd. Zo hebben we inmiddels elke verschijningsvorm wel gehad.

DVD

De dvd-registratie richt zich op de artiesten van de mainstage. Met uitzondering van Devillien en T-junction & Osiris is iedereen die op 29 september van het vorige jaar in de SilverDome heeft opgetreden terug te zien. De dvd duurt een uur en steekt qua montage goed in elkaar. De beelden zijn goed gemonteerd, gaan niet vervelen en bieden genoeg afwisseling tussen dj, publiek en show.

De lineup van die avond was van redelijk opbouwende aard. Van talents naar gevestigde namen, van mainstream via industrial hardcore naar terror. Omdat deze volgorde (logischerwijs) is aangehouden voor de dvd-registratie, kent ook deze dus een opbouwend karakter. Als gepaste afsluiter zien we dan ook de terrorheads Akira & Drokz terug. Voor de liefhebbers!

De artiesten die de meeste minuten op deze dvd mogen maken zijn G-Town Madness. Er moet gezegd worden dat ze dat ook hebben verdiend met hun spetterende optreden, waarbij ze worden ondersteund door The Viper (die vaker met de Noorderlingen optreed). Deze keer eens niet (tenminste niet op de dvd) de standaard nummers als ‘Silence’ en ‘Here it comes’, maar energieke nummers als ‘Cliffhanger’, ‘Blown da club down’ en de anthem van Project Hardcore 2007. Hiermee ging het dak er absoluut af. The Viper zien we overigens even later weer terug tijdens zijn set met Miss Flower. The Viper laat zijn skills maar weer eens horen, terwijl Miss Flower mooi staat te zijn (we zien haar maar weinig anders doen achter de draaitafels).

Een ander optreden dat erg leuk is om naar te kijken is dat van Noize Suppressor. De zaal gaat flink los op het kenmerkende Noize Suppressor geluid, maar het is vooral DJ Bike die de show steelt. Mooi om te zien hoe hij geniet van het optreden en zelf ook helemaal losgaat. Andere aansprekende namen zijn natuurlijk Paul vs Lady Dana; mooi om deze twee oudgedienden weer eens samen te zien draaien. Of wat te denken van de talentvolle Synapse & Sei2ure, twee jongens die we steeds vaker op de grote feesten tegenkomen. Tenslotte verdiend het DNA-trio Dione, Darkcontroller en Negative A met hun rauwe en opzwepende platen het ook zeker om genoemd te worden.

CD

Op de cd zijn twee sets te vinden, namelijk (een deel van) die van Evil Activities en Vince vs. JDA. Het eerst dat opvalt is het ontbreken van een tracklist! Erg slordig natuurlijk. Gelukkig is hij wel op internet te vinden, maar zoiets hoort natuurlijk op de verpakking zelf te staan.

Laten we met Evil Activities beginnen, die ook op het feest als eerste van de twee geprogrammeerd stond. Volgende maand verschijnt het nieuwe artiestenalbum van EA en nu dus deze set op Project Hardcore, goed bezig die Kelly van Soest. Evil Activities heeft die avond een set afgeleverd die prima geschikt is voor een feest als dit. Beginnend met het refrein van ‘State of Emergency’, om direct de sfeer erin te brengen, en daarna gelijk de beuk erin met knallende platen als ‘Mastah of shock’, ‘Redemption’ en ‘Payback’. Voor de nieuwste tracks hoef je niet bij deze set te wezen, maar dat is bijna voor iedere artiest te doen gebruikelijk op grote feesten als deze. Daarentegen horen we zelfs de nodige oude platen voorbij komen. Het gaat er bij dit soort feesten om het publiek los te krijgen met herkenbare partytracks en dat kun je aan Evil Activities wel overlaten. Een degelijke set dus, zonder opzienbarende dingen.

Daar waar EA de nodige sfeervolle plaatjes op de decks legt en hier en daar een break inbouwt, schakelen Vince & JDA een tandje hoger en voeren ze het tempo wat op. De geslaagde Headbanger remix van Dione’s klapper ‘Pain till I die’ vormt een lekkere opening van de set en meer van dit soort opzwepende platen zullen nog volgen, zoals ‘My motherfuckin name’ van Amnesys (die zich steeds meer tussen de gevestigde orde weet te nestelen) en ‘Back the fuck up’ van die andere populaire Italiaan, DJ Mad Dog. Ook JDA’s eigen ‘Voel je die bass’ mag natuurlijk niet ontbreken. Een gegarandeerd plaatje op feestjes als deze. Een, met respect gesproken, oudje die het nog steeds goed doet op de dansvloer. Andere opvallende tracks zijn bijvoorbeeld ‘We will dominate’ van Kasparov & MC Raw (niet alleen met de Noisecontrollers is hij goed bezig, maar ook met hardcore staat Kasparov zeer zeker zijn mannetje) en het afsluitende en rauwe ‘The tablet’ van Promo. Ook op deze set is in principe hetzelfde van toepassing als op die van Evil Activities; een degelijke set, op een wat hoger tempo dan die van EA, maar zonder echt opvallende dingen.

Outro

Op de dvd is eigenlijk hetzelfde van toepassing als op de cd. Het is allemaal best leuk en steekt degelijk in elkaar maar het kent nergens een uitschieter. We hebben het allemaal al eens eerder gezien of gehoord. Een product als dit is dan ook eigenlijk alleen interessant voor de mensen die het feest zelf bezocht hebben en het op deze manier nog eens willen herbeleven. Voor mensen die het feest niet hebben bezocht zijn geen zwaarwegende redenen te noemen om de dvd/cd wél te kopen.

Score: 70/100


www.b2s.nl
www.mid-town.nl
pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
DVD
 1. Osiris – Remember the name
 2. The Mover & Rave Creator – Atmos-fear (Catscan remix)
 3. Angels of Darkness – And I’m the devil (Noize Creator remix)
 4. Evil Activities vs. Chaosphere – State of emergency
 5. Tha Playah – Mastah of shock
 6. G-Town Madness & The Viper – Cliffhanger
 7. The Viper – Blow da club down
 8. G-Town Madness & The Viper – Come as one (Project Hardcore anthem 2007)
 9. Dione – The way is shut
 10. DJ D – Gloria
 11. Euromasters – Alles naar de klote (Neophyte & Evil Activities remix)
 12. Tommyknocker vs. Sunbeam – Twisted world (The Viper's Mash Up mix)
 13. Art of Fighters – Redemption
 14. Bike – Holes in your chest
 15. Noize Suppressor – Fingherz
 16. The Hitmen – We like it raw
 17. Bodylotion – Neighbourhood crime (Tha Playah remix)
 18. Sei2ure – Visual contact
 19. Noisekick, Drokz & Tails – Holland is g.v.d. het hardste!!
CD
 1. Evil Activities
 2. Project Hardcore – Intro
 3. Evil Activities vs. Chaosphere – State of emergency
 4. Tha Playah – Mastah of shock
 5. Outblast & Korsakoff – Face 2 face
 6. Art of Fighters – Redemption
 7. Endymion – Payback
 8. Masters of Ceremony – Under control
 9. Tha Playah – Weird clit (Neophyte & Evil Activities remix)
 10. Jappo & Lancinhouse – EXLXAXL (Neophyte & Evil Activities remix)
 11. Evil Activities vs. DJ Panic – Never fall asleep
 12. TRSE Creatures Allied – Disposal of outer power (Eardrums On Blood Mix)
 13. Euromasters – Alles naar de klote (Neophyte & Evil Activities remix)
 14. Vince vs. J.D.A.
 15. Dione – Pain till I die (Headbanger remix)
 16. Evilcore – Original style (DJ D vs. DJ Lux remix)
 17. DJ Paul & J.D.A. ft. Ruffian – Offensive warriors
 18. Amnesys – My motherfuckin' name
 19. Headbanger feat. MC Alee – Serious damage (DJ J.D.A. remix)
 20. DJ Mad Dog – Back the fuck up
 21. DJ J.D.A. – Voel je die bass
 22. Kasparov feat. MC Raw – We will dominate
 23. Angerfist feat. Crucifier – Broken chain
 24. Weapon X – Coke sniffer
 25. The Stunned Guys – Raise cain (Into the psychodrome)
 26. Promo – The tablet

38 opmerkingen

laat maar zitten dan

was eigenlijk alweer vergeten dattie nog niet uit was.­

maar is niet meer nodig ook dus
Vin deze DVD een stuk mooier dan van andere feesten (Y)
Alleen jammer dat ik er niet op sta:P
De lineup van die avond was van redelijk opbouwende aard.­ Van talents naar gevestigde namen, van mainstream via industrial hardcore naar terror.­ Omdat deze volgorde (logischerwijs) is aangehouden voor de dvd-registratie, kent ook deze dus een opbouwend karakter.­ Als gepaste afsluiter zien we dan ook de terrorheads Akira &­ Drokz terug.­ Voor de liefhebbers!

15.­ Noize Suppressor – Fingherz
16.­ The Hitmen – We like it raw
17.­ Bodylotion – Neighbourhood crime (Tha Playah remix)
18.­ Sei2ure – Visual contact
19.­ Noisekick, Drokz &­ Tails – Holland is g.­v.­d.­ het hardste!!

Misschien ben ik 'n enorme bokkelul maar je gaat me niet vertellen dat hier 'n opbouw inzit. Dit is 17 nummers mainstream, één industrial plaat en één terror plaat. Die overigens God weet hoe oud is. Nee, dit vind ik geldklopperij. Normaal niks tegen b2s, maar dit is karig. :/
verwijderd
Uitspraak van d a v i d o f f :[ op vrijdag 18 april 2008 om 11:57:
Nee, dit vind ik geldklopperij.­ Normaal niks tegen b2s, maar dit is karig.­
Dit is natuurlijk onzin. Als er één terroract staat, gaan ze op een tracklist van 19 nummers toch geen (ik noem maar wat) 5 terror nummers plaatsen? En dan zeker maar 14 nummers beschikbaar stellen aan de overige 10 artiesten die ook nog op de dvd te zien zijn? Dan klopt er pas niks van de verhouding..

En overigens heb ik het, zoals je kunt lezen, over de opbouw in stijl, niet over de (gelijkmatig of ongelijkmatige) verdeling daarvan :)
Eindelijk zeg :/
Dat heeft lang geduurd... :S
Ben benieuwd
verwijderd
dvd valt me tegen en de cd is wel oke :)
Bezug met downen..­
laatste aanpassing
Fukcing bruut ja! Sta er gewoon weer op :cheer:
De cd is zeer vet! Dvd valt me een beetje tegen, die van vorig jaar vond ik beter.­ Vind ook dat het Bassvolume van de dvd zelf een beetje aan de lage kant staat.­
Vond alleen op het feest jammer dat ze het laatste uur terror draaide.­
Het feest heet: Project Hardcore.­ Houd het dan ook bij Hardcore, net als het jaar daarvoor!
Met Partyraiser &­ Unexist nog vers in het geheugen!
Toen s'morgens om 7 uur heel de zaal van voor tot achter los ging, met het licht aan! Da's pas Vetheid!
Uitspraak van Renzu op vrijdag 18 april 2008 om 18:40:
Fukcing bruut ja! Sta er gewoon weer op

Bevestigd, sow was zeker knalluh daar vooraan. Respect voor het Silverdome:respect:
Geluid op de DVD mocht kwa bass idd wat luider.
verwijderd
Van deze namen zou je toch betere sets verwachten, allemaal uitgezogen ouwe bakken troep. Voel je die bas, kommop man :/

Kijk zoals Promo de nieuwe TD mixte is zoals het hoort vind ik
verwijderd
heeft een tijd geduurt voordat de dvd uitkwam!!

fijne cd die erbij zit :-)
verwijderd
igenlijk alleen interessant voor de mensen die het feest zelf bezocht


eens. Daarom aangeschaft :P
verwijderd
wel lachen opzich maar zeker niet de beste dvd die ik gezien heb.­
en ook zeker niet de beste live cd die ik gehoord heb.­
zo t werd tijd!! tis alweer bijna project hardcore 2008
opzich wel relaxe cd
jammer dat die platen de laatste tijd bijna op alle cd,s staan diej uitkomen:(
Danku om nooit meer in België te komen. :S
verwijderd
ik heb hem maar ik ga um morgen eens op mijn gemak bekijken
erg zonde dat et zolang heeft geduurt, sommige nummers ben je alweer een beetje zat omdat je ze te vaak heb gehoort.
maar verder erg goeie dvd en die cd is heerlijk om ff los te gaan :)
laatste aanpassing
actief
k sta erop dus t is n goeie dvd:D
laatste aanpassing
2 halve sets op 1 cd... (n)

Waardeloos vind ik dat.
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 18 april 2008 om 12:32:
Dit is natuurlijk onzin.­ Als er één terroract staat, gaan ze op een tracklist van 19 nummers toch geen (ik noem maar wat) 5 terror nummers plaatsen? En dan zeker maar 14 nummers beschikbaar stellen aan de overige 10 artiesten die ook nog op de dvd te zien zijn? Dan klopt er pas niks van de verhouding..­

En overigens heb ik het, zoals je kunt lezen, over de opbouw in stijl, niet over de (gelijkmatig of ongelijkmatige) verdeling daarvan

Ik snap je punt, maar wat ik bedoel is dat het dan gewoon meer een opsommig is van wat, sowieso oudere, nummertjes. :) Maar goed, dat is de mainstream natuurlijk weer. Niks mis mee, maar gewoon niet meer mijn ding. ;)
verwijderd
vond hem nie geweldig ma verder wel lekker maar plop gaat nou weer met zn harses in bloempotten zitten JJOO
verwijderd
tering
verwijderd
denk dat ik hem zo ga kijken...
lkkr gaar in bed liggen :lol:
altyd leuk om later thuis te kijken
hoe mooi waus feest het was
geheugen steun
08.­ G-Town Madness &­ The Viper – Come as one (Project Hardcore anthem 2007)

die is vet :respect:
hey ik ben nog maar 15 dus ken ik er nog nie bij zijn :( maar ik heb hem gezien en gehoort de dvd vond ik zelf wel toppie(Y) (alleen jmmr dat sommige artieste veel korter waren dan andre maarja ) en cd is wel ok

over het algemeen toppppp :D:D