Partyflock

Reverze 2008 - The Compilation

 

Reverze 2008 - The Compilation

door verwijderd, , gepubliceerd op , waardering: 83/100
afbeelding Reverze 2008 - The Compilation
FeestReverze
ArtiestPlayboyz Site
Sinds het relatief bescheiden Reverze event begin 2006 definitief heeft mogen verhuizen naar de grootste Belgische ‘Tempel of House’, het Antwerps Sportpaleis, genieten duizenden liefhebbers jaarlijks van de betere hard dance aangeboden door de tientallen bijbehorende, veelal toonaangevende artiesten. Niet alleen is in de loop der jaren de draaiende inboedel flink uitgebreid, ook is de organisatie helemaal losgegaan op het verzorgen van een geweldig visueel spektakel, welke iedere editie ook nog eens perfect is afgestemd op een nieuw thema.

Voor Reverze 2008 trokken dit jaar weer hele volksstammen naar het Belgische Mekka van de hardere dance stromingen. Het onderwerp ‘Gods & Symbols’ werd aangegrepen om de gehoorzame kudde gelovigen eens ongenadig hard te onderwerpen aan een avondje vol jump, tek, techno, hardstyle en (early) hardcore. Gebeden en gesmeekt om genade werd er nog net niet, maar de artiesten offerden wel al hun ziel en zaligheid op voor het gemene doel. De grote kudde feestslaven op de vloer ondervonden vooral de positieve gevolgen van de goed gestemde bovenmenselijke wezens achter de decks en vereerden hun idolen dan ook op een waardige manier. De vergelijking tussen goden en artiesten is dan ook eigenlijk snel gemaakt, al was dit niet letterlijk de insteek van het feest zelf. Deze overeenkomst kun je, gezien de opkomst bij dit type feesten en de ongekende populariteit van bepaalde artiesten hedendag, eigenlijk niet meer ontkennen. Hoeveel volk zij op de been kunnen brengen is simpelweg indrukwekkend…

Natuurlijk waren er op het feest zelf maar een handvol oppergoden aanwezig; de rest van de uitvoerende kunstenaars moet het nu nog voornamelijk doen met de status van ‘halfgod’. Twee groepen artiesten van vaderlandse bodem die zeker aan deze laatste benaming voldoen en gestaag groeien in aanzien zijn The Playboyz en D-Block & S-te-Fan. Beiden duo's waren dan ook uitverkoren om dit maal afzonderlijk van elkaar een mix te bereiden met als doel de Reverze-religie in stand te houden en nieuwe zieltjes te winnen voor het volgende festijn. Partyflock meette voor jullie de impact van beide schijfjes.

CD1 // Mixed by The Playboyz

Het gaat hartstikke goed met het Nederlandse duo The Playboyz. Het produceerkoppel Sander Kapper en John Wijdoogen is al snel van creatief lenende broekies uitgegroeid tot volwassen smaakmakers die hun muziek keer op keer een eigen twist weten mee te geven. Van hardstyle, jump tot volwaardige (Franse) techno. De mannen lijken probleemloos mee te kunnen met elke vorm van digitaal vermaak. En dat is niet alleen bovengetekende opgevallen. John, het nu nog draaiende deel van de groep, is dus recentelijk niet geheel onverwacht benaderd door de mensen achter Reverze voor het in elkaar draaien van de eerste helft van deze 2-cd-box. En hiermee is zijn (mix)compilatie debuut een feit. Het draaikonijn is gevraagd zich te storten op de huidige Belgische en Franse beats (jump, tek/tech-style), wat hem uiteindelijk goed af is gegaan ook.

Geheel in stijl mag het officiële Reverze 2008 anthem de luisteraar welkom heten. Het maken van een pakkend en waardig anthem is een op zichzelf staande kunst die maar weinig artiesten onder de knie hebben. Dark-E mag zich na dit meeslepend themanummer met een schitterend break, de tribal-feel en vlotte trancy Dark-E sounds met recht scharen bij deze selecte groep. Na dit lange hoogtepunt neemt John moedig het heft in eigen hand en gooit hij logischerwijs naar eigen smaak de tech/tek-lijntjes uit. Deze omzetting na het anthem is met “Vibration” van E-Max wat abrupt en ingetogen waardoor de cd een herstart lijkt te maken. Wat volgt is een mix die niet zozeer opbouwt, maar het meer van haar afwisselende karakter moet hebben, zoals John zijn dj-sets ook vrijwel altijd deze invulling geeft. Dit ongestroomlijnde leidt zo nu en dan tot enige afwisselende, aangename momenten van verrassing.

Dankzij het behoorlijke tempo komt de flinke lading rauwe tech- en tekstyle platen uitermate goed uit de verf en zul je als trouwe fan van deze twee nu bijna onlosmakelijk verbonden genres de paar verplicht aandoende, meer toegankelijkere tracks in het middenstuk, voor lief nemen. Het is dan voor de uitvoerende artiest soms even stoeien geblazen, maar met creatief mixwerk zijn deze schaarse, minder opvallende stukjes al snel vergeten. De 26 nummers, met vooral van de Playboyz kant een sterke inbreng, sluiten naadloos aan bij de eigenzinnige feeling van het geheel. De selectieprocedure was hoorbaar nogal streng (de mix bevat veel nieuwe tracks die daadwerkelijk iets toevoegen, geen tracklist vullende crap) en daar doet deze mix kwalitatief alleen maar flink haar voordeel mee. Dit maakt deze cd waarschijnlijk een stuk minder toegankelijk voor de doorsnee Reverze-bezoeker, maar we hebben hier dan ook niet te maken met een allegaartje met een mislukte toereiking naar een te breed publiek (welke voorgaande delen ook absoluut niet waren). Nee, deze letterlijk eerste Playboyz-compilatie is, ondanks een enkele nauwelijks hoorbare correctie, een gewaagd maar geslaagd tech/tek-project met een eigen identiteit. Daarom blijft de sound op deze cd in de grootste gevallen een weerspiegeling van hetgeen The Playboyz voor staan: brutaal, ruw, eigenzinnig en afwisselend no-nonsense werk (en dát wetende dat Playboy John zich nog heeft ingehouden). Kort gezegd: Een mooie ontgroening met hopelijk snel een vervolg.

CD2 // Mixed by D-Block & S-Te-Fan

Als we kijken naar de populaire namen binnen de hedendaagse hardstylescene, dan nemen D-Block & S-Te-Fan hierbij een voorname plek in. Samen met onder andere Headhunterz en Noisecontrollers vormen zij de frontlinie van de nieuwste generatie hardstyle-artiesten. Niet zo gek dus dat men bij Bass Events de mannen gevraagd heeft de hardstyle cd van Reverze 2008 samen te stellen en te mixen.

De drie bovengenaamde namen vinden we alledrie ook op de tracklist terug. Gezien de populariteit van deze namen een logische keuze natuurlijk, maar deze producers leveren bovendien gegarandeerde kwaliteit af. D-Block & S-Te-Fan leveren zelf, buiten de intro, drie tracks. Allereerst de lekker pakkende partytrack ‘Ride with uz’, maar ook ‘Part of the hard’ en ‘Evolutionz’, waarbij ze hulp hebben gekregen van MC Villain. Zeker ‘Evolutionz’ is een absolute uitschieter door zijn stevige kicks en snerpende synths. Dat andere duo dat flink aan de weg timmert, Noisecontrollers, brengt ons hun remix van de Reverze themesong van dit jaar ‘Gods & symbols’, daar waar Headhunterz met ‘Blame it on the music’ (in samenwerking met Wildstylez) en ‘Hate it or love it’ van zich doet spreken. De nummers van Headhunterz kenmerken zich door mooie melodieën, energieke beats en stevige kicks. Met D-Block & S-Te-Fan, Noisecontrollers en Headhunterz waait er een frisse wind door hardstyleland, die bovendien nog veel moois beloofd voor de toekomst.

Echter, genoeg over deze nieuwste generatie hardstyleartiesten. D-Block & S-Te-Fan hebben namelijk voor de mix nog genoeg lekkere platen uitgekozen van andere producers. Wat te denken bijvoorbeeld van ‘The church of the darkside’, één van dé hits van dit moment. Het duistere tintje van ‘Distorted’ van Zany & DV8, het stoere ‘Elektronik van oudgediende Pavo of de sfeervolle en pakkende The Beholder & Zany remix van ‘Bulldozer Project - Arise’? Ook uit het land van de laars komen een aantal bijdragen, waarbij met name ‘Rage’ van Technoboy opvalt. En zo zijn er nog tal van aansprekende nummers te vinden op deze cd.

Het mag duidelijk zijn, D-Block & S-Te-Fan hebben een prima selectie gemaakt van lekkere platen en deze bovendien kundig aan elkaar geplakt. De mix knalt van begin tot eind en de heren zijn meer dan waardige vertegenwoordigers van het hardstyle gedeelte van Reverze.

Score: 83/100


www.reverze.be
www.theplayboyz.nl
www.dblock-stefan.com
www.newsrecords.be
www.bassevents.be
pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD1 // Mixed by The Playboyz
 1. Dark-E - Gods & Symbols (Reverze 2008 Anthem)
 2. E-Max - Vibration
 3. SLY - Axe
 4. DJ Ruthless - Technical Difficulties
 5. Fenix - Tittiedance
 6. DJ Mystery - Da Beat Goes (Chicago Zone remix)
 7. Mark With a K - Fuel
 8. Max Walder - I Want You
 9. Jenny vs. Tina meets DJ Gave - Funky Bitch
 10. Mark With a K - Kick That Bass (The Playboyz vs. Tek Soldierz remix)
 11. Danny Casseau a.k.a. Trax-X - Gravity (Lethal MG remix)
 12. Streetcorps - Nu Sound (Original mix)
 13. Wordenz - MC Drunk
 14. Pussystyle - Drop That Pussy
 15. Ronald-V & Gave - Rollin Rock
 16. Marco Joosten - Violin de la Nuit (Fenix Remix)
 17. Dr. Rude - Extra E (The Playboyz remix)
 18. Mr. Noba - 2 The Real
 19. DJ Ghost - The First Rebirth (ILT mix)
 20. Mr. Noba & Samuel Sanders - Do You Like Fuck (The Playboyz remix)
 21. Q-ic & Lethal MG - 24
 22. Spektrum 7 a.k.a. Manu Kenton - Razor (Original mix)
 23. Nasty Trio - Hype My Dick (Max Walder remix)
 24. Manu Kenton - Duplex
 25. The Playboyz – Ghost Story
 26. Coone feat. Bam Bam & E-Max - Let Uz Ride
CD2 // Mixed by D-Block & S-Te-Fan
 1. Intro Reverze D-Block & S-te-Fan
 2. DJ Isaac – In my Veins
 3. Dozer - The Church of the Darkside
 4. Dark-E – Reverze Anthem 2008 (Noisecontrollers mix)
 5. Cherry Moon Traxx - Acid Dream (Prophet’z Remake)
 6. D-Block & S-te-Fan – Ride With Uz
 7. Brennan Heart – Faith in your DJ
 8. Technoboy – Rage
 9. Zappaman – Rude Talk
 10. Headhunterz vs. Wildstylez – Blame it on the Music
 11. D-Block & S-te-Fan feat. Villain – Part of the Hard
 12. Pavo – Elektronik
 13. Headhunterz – Hate It or Love It
 14. Brennan Heart – Revival-X (Showtek remix)
 15. Zany & DV8 – Distorted
 16. D-Block & S-te-Fan feat. Villain – Evolutionz
 17. Showtek vs. Deepack – Skitzo
 18. Prophet vs. Zatox – Prozaxx
 19. Return Corps vs. Hollow – Wrong Frequency (Zany remix)
 20. Donkeyrollers – The Fusion of Sound
 21. Bulldozer Project - Arise (The Beholder & DJ Zany remix)

54 opmerkingen

verwijderd
Klinkt goed!
CD2 Heb ik iig al helemaal grijs gedraaid! Klinkt geweldig iig!
CD 1 is lekker :jaja: en CD 2 ook :D
idd twee fantastische cd's
lang geleden dat ik zo een goeie dubbelaar heb gehoord

Highlight blijft Pavo - Elektronic :kwijl:
laatste aanpassing
verwijderd
vindt ze wel goed klinken :-) heb ze al een tijdje want had de cd's op reverze zelf al gekocht.
verwijderd
cd 2 :respect:
Uitspraak van Poltek op vrijdag 21 maart 2008 om 16:32:
Boeksie voor johng!

en nu nog nederlands leren en je bent gelanceerd :p
Ik vind vooral CD2 erg goed.­
CD1 heb ik nog niet eens goed geluisterd...­
Wat te denken bijvoorbeeld van ‘The church of the darkside’, één van dé hits van dit moment.
Idd .........en die nummer blijf goed klinken b)
JumpMasterz
Werkzaam bij O Production
Artiest Takky
Zeer goede cd's
niks op aan te merken.
Vind de anthem van dit jaar een beetje Matige Hopelijk volgend jaar
weer een beter Anthem dan komt helemaal goed(Y)
Hele relaxte CD, zeker een aanrader.­
verwijderd
Artiest Jay Steel
Dit zijn nou de CD's die het echt WAARD zijn om gekocht te worden! :yes:

:respect:
Uitspraak van DJ Freeze op vrijdag 21 maart 2008 om 17:13:
Wat te denken bijvoorbeeld van ‘The church of the darkside’, één van dé hits van dit moment.­

:respect: mee eens!

Het is cekerss een heerlijke dubbel cd!
Uitspraak van pimpieboy op vrijdag 21 maart 2008 om 17:00:
en nu nog nederlands leren en je bent gelanceerd

Ik gebruiQ tenmingste hoofdletters en interpunctie! :vaag:
verwijderd
fijne ceedee :-)
cd2 is wel lekker
cd1 vind ik wa minder
Heb hem gewonnen...ben benieuwd wanneer ik hem binnen krijg :jaja:
Cd 2 is een geweldigde cd al zovaak geluisterd:D(L)
Beide CD's zijn goed! :)
zeker wel de moeite
heerlijk album. Zeker de moeite waard :respect: cd 1 :respect:
CD 2 is echt geweldig!


Pavo - Elektronic :kwijl:
DAMNN!!
verwijderd
KiekevelCD's _­0_­
laatste aanpassing
cd 2 is zker lekker, alleen jammer dat er dan weer zon waardeloze cd 1 int pakket is inbegrepen.­ Dus dan moet je betale voor jump rommel die je net zo goed meteen na de stort kunt brengen.­ Daarom toch maar gedownload
Uitspraak van DvdL op zaterdag 22 maart 2008 om 18:28:
jump rommel

Beste download-held,

Ga die eerste cd dan eerst eens beluisteren voordat je het in een totaal verkeerd hokje probeert te stoppen. (y)
neeee niet veel ertussen zeg maar een 6 voor deze ;)
cd 2 is lekker ! cd 1 niet eens geluisterd haha E...E...Evolutionz :bounce:
heb em alleen gekocht omdat eindelijk weer eens Prozaxx bij staat :respect:
Cd 2 klinkt zeker wel lekker!!:)
cd1 vind ik wat tegen vallen maar cd2 maakt echt alles goed wat een lekkere cd :respect:
Ik vind cd 2 echt een goeie! :)
Ik luister hem echt te vaak.
Lekker hoor! Maar ik hoor nog niks over The Battle Noisecontrollers vs Technoboy :P:P, monsterlijke compilatie :D:D:D
verwijderd
Uitspraak van Vedrix op maandag 24 maart 2008 om 09:25:
Maar ik hoor nog niks over The Battle Noisecontrollers vs Technoboy
Komt er ook aan.
verwijderd
cd 2 klinkt lekker

Zany & beholder's arise remix :respect:
ben blij dat ik deze cd niet gekocht heb, maar gedownload...­
geef me geld liever uit aan vinyl.­ fuck the cd/mp3-dj's!!!
verwijderd
fuck the cd/mp3-dj's!!!

Who cares wat jij vind :gaap:
Heeft helemaal niks met deze cd te maken..
Uitspraak van Vedrix op maandag 24 maart 2008 om 09:25:
Maar ik hoor nog niks over The Battle Noisecontrollers vs Technoboy , monsterlijke compilatie

dat
Uitspraak van verwijderd op donderdag 27 maart 2008 om 11:18:
Heeft helemaal niks met deze cd te maken..­
Had em op Reverze meteen meegenomen, en er geen spijt van gekregen!

CD1 is heerlijk, lekker de schurende geluiden zoals ze horen te zijn!
CD2 ook al vol met klappers!

Gewoonweg een heerlijke cd voor zomaar of in de auto, met de Rockford's lekker open klapt de kwaliteit er goed doorheen!
laatste aanpassing
verwijderd
Cd 2 is masterlijk!!!
CD 2.....­! Supervet....­!!!
verwijderd
Reverzeeee was dikkeeee shit :yes:
Volgend jaar ZEEEEKER weer! (Y)
CD 2 D-Block & S-Te-Fan :respect: