Partyflock

3XHARD3R Chapter 3

 

3XHARD3R Chapter 3

door , , verwijderd, gepubliceerd op , waardering: 82/100
CD1 - Mixed by DJ Basik

“Once upon a time there was a man without a face, without a name. People knew him under various aliases like Felix Project, Bitch Boys, Kings of Porn and The Candyman… And without even fully realising it, even he was drawn to the harder styles in music… But now he has returned to claim his throne: the one and only DJ Basik.”

De ‘mysteryman’ achter DJ Basik kan zichzelf niet beter introduceren dan middels deze vocale inleiding. Want naast dat deze man schuil gaat onder meer dan alleen de bovenstaande aliassen en hij genaamd als Jef Martens door het dagelijkse, Belgische leven gaat, weten we verder barweinig van deze inmiddels toch redelijk bekende naam in het jump-circuit. Zo schimmig als de naam DJ Basik overkomt, zo schemerig en vaag laten zijn muzikale producties zich kenmerken. En dat is werkelijk hele andere koek wanneer je deze vergelijkt met zijn meest succesvolle, mierzoete en toegankelijke Felix Project-nummers die bij iedereen bekend zijn. Maar de zelfverzekerde DJ Basik lijkt nu dus eindelijk zijn muzikale roeping gevonden te hebben: het moet harder en grimmiger. En daar kunnen wij ons allemaal wel in vinden lijkt me.

En hier is zijn eigen openingsplaat “Get Fucked” een mooie afspiegeling van, want DJ Basik klapt er meteen flink op met minimale, vaag klinkende melodieën en hele fijne, felle kicks zoals we dat van hem kennen. Het is uiteindelijk een bijna profetische voorbode voor wat komen gaat. Uiteraard (en zeer terecht) komt zijn recentelijk muziekrepertoire voorbij onder een aantal van zijn bovenstaande aliassen. En dat zijn voornamelijk heerlijke plaatjes die zich laten kenmerken door grauwe en vaak sinistere klanken gecombineerd met meestal een wrede techstyle/tek-beat er onder. Je merkt echt dat deze kerel een eigen sound heeft weten te ontwikkelen en dat is een welkome zaak in een tijd waarin originaliteit toch al ver te zoeken is. En hiernaast maakt hij nog maar eens duidelijk dat de Franse Tek, de techstyle-jump en de daaraan gelieerde (hard)techno de toekomst hebben in de (serieuze) jump-scene.

Want mijn hemel, wat zijn er toch een zooi overheerlijke nummers in deze stijlen in deze vierenzeventig minuten durende mix verwerkt. Neem nou “Beatgo” van Lethal MG, een mengelmoes van zijn Ghoststyle-technogeluidjes (in de stijl van zijn “Desire” remix die later volgt) en pompende Franse Tek in het algemeen, zoals alleen Lethal MG dat kan. Echt alles wat maar een beetje in de buurt komt van dit geluid dreunt voorbij, waarbij gezegd kan worden dat naar mate het einde nadert, het overall geluid meer en meer ruwe hardtechno-elementen bevat. Dus wat je voorgeschoteld krijgt, zijn voornamelijk stevige french tek-beats overgoten met diverse techstyle-sausjes met hier en daar een afwisseling in de vorm van bijvoorbeeld een erg smakelijke Chicago techno-klinkende “Ghetto Funk” van Samuel Sanders.

De keuze om de relatief onbekende dj Basik de eerste cd te laten mixen is een hele goede zet geweest, want deze strakke, duistere, schemerige, rauwe, harde en eigenaardige mix is een waar geschenk uit de jump-hemel. Alle ingrediënten zijn aanwezig in de juiste verhoudingen: afwisselende platen met veelal een donker karakter, uitstekende eigen(aardige) producties, een lekker tempo en nette timing wat het mixwerk betreft. DJ Basik biedt de jump/tech/tek-liefhebber dus een formidabele mix waar hij/zij al een tijd smachtend naar op zoek is. Hail to the king!


CD2 - Mixed by Pavo

Het tweede schijfje van deze driedubbelaar opent een vrij relaxed met 'Hardasia'. Een lekker plaatje om goed in de stemming te komen. Het tempo gaat hierna rap omhoog met DJ Tony en Isaac. De cd knalt nu al lekker en blijft dan doen met artiesten als Brennan Heart, Nagoom en Headhunterz.

Een nieuwere plaat volgt van Showtek en DV8, geremixed door de Donkey Rollers. Het resultaat is 'Shout out'. Een lekkere track die je speakers goed tot hun recht laat komen. Evenals 'Wacky jackie' van Tuneboy. 'FTS' van Showtek blijft een geweldig nummer en The Hose, Pavo en The Prophet feat. Headhunterz doen hier nog een schepje bovenop.

Over 'Annihalation' van Zany en the The Beholder wil ik maar één ding kwijt, dit is echt 3x harder! 'Mess up' van Tatanka hoor je ook nog even voorbij komen, om vervolgens de afsluiting van de tweede cd over te laten aan Deepack en The Prophet. Inderdaad, het betreft hier 'Stampuhh!! maar wel The The Beholder remix. Deze track zou bijna meekunnen op cd drie. Puik werk van The The Beholder

Pavo heeft met deze cd goed werk afgeleverd. De cd zit goed in elkaar met keurig mixwerk. Een uitstekende platenkeuze die menig hardstyleliefhebber goed kan waarderen en met bovendien een aantal nieuwe tracks die je bijna (nog) niet op andere cd’s vindt.


CD3 - Mixed by The The Stunned Guys

De hardste cd van deze editie van 3XHARD3R wordt verzorgd door The Stunned Guys. De Italianen beginnen gelijk goed met 'Opposite' van Na-Goyah vs s'Aphira, deze goede track van twee talentvolle producers is een mooie binnenkomer. 'Opposite' wordt opgevolgd door het ietwat vreemde 'Little asses' van Braincrushers, welke we al eerder terugvonden op de laatste Thunderdome. Ook het bekendere werk heeft zijn plaats gevonden op deze cd. Zo horen we onder andere het populaire 'Bottoms up' van Masters of Ceremony (met de U2-break), 'Blast the crowd van Tha Playah, een nieuwe lekkere track van Tommyknocker genaamd 'Learn from the pain', de Italianen Amnesys en DJ Mad Dog met achtereenvolgens 'My motherfuckin' name' en 'Dangerous' (beiden zeer lekkere tracks) en de Kasparov-remix van 'Deluge' van Dione.

Een track van de Italiaanse meesters zelf mag natuurlijk niet ontbreken. 'Raise Cain', het anthem van de laatste 'Masters of Hardcore', blijft een lekkere track (en één van de betere 'MOH'-anthems). Met name de break met zang die goed opbouwt is erg sterk. 'Brutalbeatz' is een typische Unexist-track, lekker rauw en met een aardig tempo. De Nosferatu-remix van 'Assasins' kent ook een aardig tempo maar is naar mijn mening niet beter dan het origineel. 'Dreadlock' tenslotte - de populaire 'reaggae'-track van Enzyme X - heeft de eer deze cd op een waardige manier af te sluiten.

Daar waar de vorige hardcore-cd van 3XHARD3R behoorlijk tegenviel is deze mix van The Stunned Guys een welkome aanvulling op de cd-collectie. De cd kent veel lekkere tracks die stuk voor stuk allemaal goed doorbeuken.

Totaalscore: 82/100


www.digidance.cc
www.djbasik.com
www.djpavo.com
www.myspace.com/stunnedguys
pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD1 - Mixed by DJ Basik
 1. DJ Basik - Once Upon a Time
 2. DJ Basik - Get Fucked
 3. Ronald-V & Q-ic - Musique
 4. Chicago Zone - In the Place
 5. Candyman - Kiss the Girls
 6. DJ Basik - The New Style
 7. E-Max, DP & Gave - Shake
 8. Gee & Dee - Funk Off
 9. Lethal MG - Beatgo
 10. Hybrid Theory - Ambition
 11. Greg C - Let's Try Again
 12. Vorwerk - Nightmares (Noise Providers remix)
 13. MC Junkie - Breakfast in America (DJ Basik remix)
 14. The Highstreet Allstars - Music Pumpin’
 15. Looney Tunez - Pound it Loud! (Killer Bunniez remix)
 16. Sonic Solutions - Logical Song 2007 (Lethal MG remix)
 17. Nuclear Dope - Soundz Dope
 18. Samuel Sanders - Ghetto Funk
 19. Radium - Phentasm
 20. Noise Providers - Bits & Bytes
 21. Q-ic & Ghost - Desire Go Higher (Lethal MG remix)
 22. Physical Brothers - Schranzstraat
 23. Gio Benoni - Zanzibar
CD2 - Mixed by Pavo
 1. Girls From Hardasia - Hardasia
 2. DJ Tony - Scrap
 3. DJ Isaac - Impressed
 4. Brennan Heart - One Blade
 5. Nagoom - In My Mind
 6. Headhunterz - End Of My Existence
 7. Showtek - Shout Out (Donkeyrollers Remix)
 8. Tuneboy - Wacky Jackie
 9. Pavo & Blutonium - This Is My Floor
 10. Showtek - F.T.S.
 11. The Smashing Guys - Step Inside The Party (Technoby Smashing Remix)
 12. The Hose - My Little Stalker
 13. DJ Pavo - Tekno Music
 14. Wash - Radio Alarm (Zatox Remix)
 15. The Prophet & Headhunterz - Highrollers
 16. Noisecontroller - Creatures
 17. Zany Meets The Beholder - Annihalation
 18. Tatanka - Mess Up
 19. Deepack & The Prophet - Stampuh!! (Beholder Remix)
CD3 - The Stunned Guys
 1. Na-Goyah vs S`Aphira - Opposite
 2. Braincrushers - Little Asses
 3. Masters of Ceremony - Bottoms up
 4. The Genesis Projection - Original Crime
 5. DJ Delirium - Blazin'out your speakers (Amnesys Remix)
 6. Tha Playah - Blast the crowd
 7. Tommyknocker - Learn From The Pain
 8. Amnesys - My motherfuckin' name
 9. Slavefriese - I call it a louder
 10. DJ Mad Dog - Dangerous
 11. Hard Creation - Creators of the core
 12. Kasparov - Scotch attack
 13. Dione - Deluge (Kasparov Remix)
 14. Unexist feat. Lenny "The Vox" Dee - Brutalbeatz
 15. The Stunned Guys - Raise Cain
 16. DJ Mad Dog - Back the fuck up
 17. Partyraiser & Triax - Assassins (Nosferatu One One Shot Remix)
 18. Enzyme X - Dreadlock

100 opmerkingen

Miereneuker :P

Maar idd , heb vorige 2 delen ook , zijn niet erg super cdtjes ,,,
verwijderd
wat een troep,lijkt wel hakkuh en zaguh 4 kids van vroeger
Uitspraak van MTL87 op zondag 5 augustus 2007 om 22:38:
En dan heb ik nog niet eens gekeken naar de 1e en 3e cd

Neem maar van mij aan dat de tracklist van cd1 goed gecheckt is op eventuele fouten (die er vrijwel niet waren). Er is niets storenders dan dat.
laatste aanpassing
die jump lijst ziet er heel vet uit echt iets voor de ware jump liefhebbers zoals ik die niet genoeg van die tek sound kunnen krijgen, btw voor alle nubes ga een keer naar complex en je leert het te waarderen! Moest 2 jaar terug ook niets van jump weten!
verwijderd
Uitspraak van Brainraver op maandag 6 augustus 2007 om 19:03:
die jump lijst ziet er heel vet uit echt iets voor de ware jump liefhebbers zoals ik die niet genoeg van die tek sound kunnen krijgen, btw voor alle nubes ga een keer naar complex en je leert het te waarderen! Moest 2 jaar terug ook niets van jump weten!

Complex :respect:
Idd veel Tek sounds :) Ach ja, smaken verschillen, wel duidelijk na al deze berichten hier :P
verwijderd
Beetje standaard nummers bij cd 3 vind ik...­

en das de enigste cd die mij aan spreekt...­
Uitspraak van verwijderd op donderdag 2 augustus 2007 om 12:55:
Dus je wilt zeggen die hardcore draaien bakken er niks van?

Lezen :aai:
Wel opvallend dat de Jump cd de minst mainstreame cd van deze driedubbelaar is.­
kvind al de 3 cd's wel lekker opzich... lekkere zondag muziek :9

kga m binnekort halen...
verwijderd
Uitspraak van The Whisper op dinsdag 7 augustus 2007 om 16:40:
Wel opvallend dat de Jump cd de minst mainstreame cd van deze driedubbelaar is.­

Ligt er net aan door wie je de tracks laat kiezen;)
Uitspraak van The Whisper op dinsdag 7 augustus 2007 om 16:40:
Wel opvallend dat de Jump cd de minst mainstreame cd van deze driedubbelaar is.­

Een treffende opmerking.
verwijderd
Dat dit soort cd's nog worden uitgebracht...laat staan gekocht... Zo passé..:gaap:
Uitspraak van verwijderd op maandag 6 augustus 2007 om 13:06:
Lekker dan al die naam-fouten erop

Arme Barry toch :P
verwijderd
jump is wel goed hardstyle klinkt al lekker en hardcore i
s gewoon te lekker gewoon master
laatste aanpassing
Ik vind het wel een geweldige cd, alleen cd 1 begint bij nr 7 en de rest pas leuk te worden, alleen sja jump lijkt allemaal zo op elkaar.. cd 2 Hardstyle is meer mijn ding dus die vind ik kei gaaf :D
cd 3 meestal is hardcore een beetje te veel boem boem boem voor me,
maar deze cd is wel gaaf :D
Kortom ik luister die cd's verschillende keren in mn auto..
en dan de boxen voluit :9 hehe
verwijderd
Uitspraak van :bounce: Guppez :bounce: op donderdag 2 augustus 2007 om 18:20:
je snapt het niet helemaal, maar dat is voor jou tijd.­ pavo komt uit de oorsprong van vroegere hardcore...­

en nie zoh klein beetjuh ook pavo:respect:.....the old pavo dan :P:P
vind hem tegenvallen

alleen cd 3 is inderdaad wel oke ja
verwijderd
CD 3 knald hem hard !!
laatste aanpassing door een beheerder
verwijderd
die hardstyle cd vind ik niet zo geweldig maar die andere zijn t zeker waard om ns in de auto te laten ronken :)
Ben der zeer tevreden over
Uitspraak van Svensation B) op zondag 5 augustus 2007 om 18:09:
Voor CD2 is volgens mij niet zoveel tijd genomen...­

Inderdaad, schrijf dan geen recensie............
Cd 1 is zekers geslaagd! Lekker harde en rauwe nummers ertussen! Er
staan ook veel nieuw spul op de cd
Cd 2 Wel een leuke cd hoor maar bijna alle nummers staan al op tig
andere compilaties!
Cd 3 Niet echt mijn ding, alhoewel er wel zeker een paar leuke
nummers tussen staan
cd 1 :no: te lange recensie over een flut cd.
cd 2 .... te korte recensie over een redelijke cd.
cd 3 :yes: te korte recensie over een goede cd.
laatste aanpassing
permanent verbannen
miss. nog wel ff hale. Cheape serie wel, maar goed :)
kutzooi
weer weer een cd uit de ouwe doos
cd3 is lekker hard