Partyflock

Defqon.1 Festival 2007

 

Defqon.1 Festival 2007

door verwijderd, gepubliceerd op , waardering: 74/100
Intro

Op 16 juni jongstleden vond alweer voor de vijfde keer het Defqon.­1 Festival plaats op het Almeerderstrand. Dit jaar verliep de voorverkoop onder Sensation White achtige omstandigheden en waren alle kaarten binnen recordtijd verkocht. Het weer was die dag wat wisselvallig, maar met de vele area’s met ieder zijn eigen muziekstijl, de uitgebreide line-up met aansprekende namen, de mooie aankleding en het uitverkochte huis waren alle aan voorwaarderen voldaan om er een geslaagd feest van te maken. Zo geschiedde het dan ook en voor wie er maar geen genoeg van kan krijgen is er nu de Defqon.1 compilatie-cd, met daarop acht (vooraf opgenomen) mixes om alles thuis nog een keer te kunnen beleven.

Bij feesten van deze omvang is het altijd lastig een compilatie-cd samen te stellen. Er zijn zoveel stijlen op het feest te horen geweest, welke kiest men uit voor de cd? Vaak wordt er (logischerwijs) gekozen voor de meest populaire stijl(en), maar Q-dance heeft met deze cd voor een bredere opzet gekozen, door liefst zeven verschillende stijlen (gelinkt aan de desbetreffende kleuren van de tenten op het feest zelf) ten gehore te brengen. Omdat een product bestaande uit zoveel cd's iets teveel van het goede zou zijn, zijn de mixes wel iets korter dan we normaal gewend zijn. Zo bevat de eerste cd twee mixes en de overige twee cd’s drie.

CD1 - Red & Blue

De eerste cd staat volledig in het teken van de hardstyle, ondanks de populariteit van jump en hardcore toch waarschijnlijk nog de populairste stijl. Het wekte dan ook geen verbazing dat de mainstage (Red area) tijdens het festival grotendeels bevolkt werd door hardstyle-dj’s. Afsluiter aldaar was The Prophet en hij neemt ook de eerste mix van de eerste cd voor zijn rekening. Hij opent de mix met de themesong van dit jaar, welke een lekkere, melodieuze en opzwepende binnenkomer is. Wat volgt is een degelijke mix, waarbij lekkere platen echter worden afgewisseld met wat minder sterke tracks. Zo gaat ‘Beatz 4 U’ van Davide Sonar lekker los onder aanvoering van een vrolijke melodie, maar werkt ‘Freek it up’ van A-lusion ons enigszins op de zenuwen. Een aantal platen uit de eigen Scantraxx-stal mogen natuurlijk ook niet ontbreken en de uitstekende Isaac remix van ‘Housenation’ beëindigd de mix op een prima manier.

Een andere vaderlandse hardstyleheld is DJ Zany, die vorig jaar op de Defqon.1 dvd ook al in de schijnwerpers stond en nu dus ook een setje mocht opnemen voor de cd van 2007. De opener van The Southstylers geeft ons gelijk een vrolijk en goed gevoel, iets wat ook van toepassing is op ‘The unknown’ van DJ Tony. Echter met de inbreng van een aantal platen van Zany zelf (in samenwerking met DV8) en die van de Noisecontrollers wordt de toon wat steviger en duisterder, desalniettemin erg lekker. Ook hier een goedgekozen afsluiter, namelijk het knallende ‘Annihilating’ van Zany & The The Beholder.

CD2 - Orange, Green & Brown

Op de tweede cd dus drie sets, te beginnen met die van Jowan & Dr. Willis, die de eer hadden de Orange-tent te openen tijdens het festival. Met het energieke ‘Needle werk’ van Gleave krijgen zij gelijk de voetjes van de vloer. Wat volgt is een prima mengeling van trance, hardtrance en harddance. Het heeft een prima warme, pakkende en richting het eind opzwepend en knallende mix opgeleverd. Met vijf platen is de mix echter wel een beetje aan de korte kant.

Het technogedeelte (Green area) komt voor rekening voor Q-ic & Manu Kenton, die ook op het feest samen acte de présence hebben gegeven. Zij leveren een vlotte mix af, waarbij ze de platen vrij snel afwisselen. Zij beginnen met funky, ‘softe’ (in vergelijking met de platen op het eind van hun mix) techno van Belgische komaf. Vanaf nummer tien vind er echt een omslag plaats en wordt het tempo verhoogd. Niks funky techno meer, maar schurende tek-platen en stevige hardtechno. Vooral het opzwepende ‘Reality’ van Paul Langley valt op. Dit vanwege de lekkere kick, het hoge tempo en de gefreakte beats. Ook Q-ic zelf laat een aantal keren van zich horen. Tweemaal met hardtechno grootheid Marco Remus en eenmaal met Belgisch oudgediende Ghost, waarbij hun gezamenlijke productie ‘S.O.S.’ in sneltreinvaart voorbij raast.

Dr. Rude stond dit jaar al voor de derde keer op Defqon.1 en zette die dag de jump-tent (Brown area) op zijn kop. Het is de eerste keer dat er een cd van de dokter in de winkels ligt maar zeker niet de laatste, want 13 juli verschijnt zijn eigen mix-cd ‘Jump up the volume’. De mix op déze cd begint hij met een eigen track, ‘Jump it up you’, welke gelijk de sfeer er goed in brengt. Wat volgt is een opzwepende set, waarbij de gevarieerde platen elkaar soepel en vlot opvolgen. Q-ic drukt een flinke stempel op de mix met twee uitstekende platen: te weten het pakkende ‘Punk shock’ (samen met Lethal MG) en het originele en stoere ‘Approaching’. Ook Dr. Rude zelf laat van zich horen met een aantal eigen producties zoals zijn geslaagde remix van Chicago Zone - Private projection’, welke door vele top-dj’s wordt gedraaid en zijn nieuwste release op Rude Records (#004) ‘Jumping electronics’.

CD3 - Grey, Black & Silver

De derde cd staat in het teken van verschillende stijlen hardcore: oldstyle, hardcore van dit moment en industrial hardcore. De Rotterdamse DJ Rob is inmiddels een veteraan binnen de scene en heeft absoluut zijn sporen verdiend. Dat de keuze op hem is gevallen om de oldstyle-cd voor zijn rekening te nemen is dan ook niet zo gek. Dat Rob van flink beukende bassen en kicks houdt is te merken aan de aanwezigheid van de tracks ‘Nobody harder (Kicken bass remix)’ en ‘More bazz’, beiden nummers waar flink gespeeld wordt met de bassdrum. De bekende klapper ’98 to piano’ en het duistere ‘Sweet dreams you bastard’ mogen er ook zijn. Afsluiter is ‘Atmos-fear’ van Rave Creator, deze keer weer eens het origineel en niet de grijsgedraaide Catscan remix (zoals de hoes overigens wel zegt).

De hedendaagse hardcore wordt door Vince ten gehore gebracht. Met het flink gepitchde ‘Doing my thing’ van Promo zet Vince gelijk goed de toon voor een snelle en opzwepende mix die zal volgen. Nummers als de vette Dione remix van ‘We’re gonna get this place’, het gefreakte ‘One man army’ van Negative A, het pakkende ‘Welcome down’ van DJ Mad Dog (met een lekkere agressieve MC) en de hit van Tha Playah (I call the shots) knallen je speakers uit. Een feestje bouwen kan je absoluut wel over laten aan Vince.

Last but not least, het rauwere werk van D-Passion, die voornamelijk voor eigen werk en andere platen uit The Third Movement stal gekozen heeft. D-Passion heeft al heel wat platen uitgebracht en ondanks de variëteit hierin, zijn ze toch altijd herkenbaar als een ‘D-Passion-plaat’. Zijn platen beuken flink, maar brengen tegelijkertijd ook veel energie met zich mee en zijn herkenbaar aan de piepende en snerpende melodieën. Goede voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de nummers ‘0% Fat’, ‘What’s going on?’ (bouwt twee keer heerlijk op naar een climax) en ‘Unstoppable’. Het al oudere ‘Put things right’ blijft lekker om te horen, net zoals zijn remix van Promo - Running against the rules’ een waardevolle toevoeging is aan het origineel. Een uitstekende mix dus!

Outro

Bij festivals met een omvang als Defqon.1, is het altijd lastig om een compilatie-cd samen te stellen die een goed beeld geeft van het feest. Q-dance is hier deze keer toch zeer behoorlijk in geslaagd door liefst zeven muziekstijlen aan bod te laten komen op deze cd, onderverdeeld in acht mixes. Dit heeft tot een gevarieerde cd geleid, waarbij elke dj duidelijk zijn eigen stijl heeft. Zo leveren The Prophet en Zany een degelijke en vloeiende set af, waarbij het wel opvalt dat ze de platen vrij lang laten doorlopen. Daar waar Q-ic & Manu Kenton en Dr. Rude bijvoorbeeld de platen veel sneller afwisselen. Jowan en Dr. Willis gaan voor een wat vrolijker geluid, terwijl D-Passion juist snoeihard de boxen uit komt knallen. Zo is er voor iedere wat wils en hoewel het absoluut niks wereldschokkends of nieuws onder de zon is, zal het waarschijnlijk goed vallen bij het grote publiek en de danceliefhebber met een brede smaak.

Score: 74/100


www.q-dance.nl
www.universalmusic.com
pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD1 - Red & Blue
 1. The Prophet
 2. Brennan Heart vs JDX - Get Wasted (Blademasterz Remix)
 3. A-Lusion - Freek It Up
 4. The Prophet feat. Headhunterz - Scar Ur Face
 5. Davide Sonar - Beatz 4 U
 6. JDX - Nize & Cloze
 7. Brennan Heart a.k.a. Blademasterz - One Blade
 8. Headhunterz - Rock Civilization
 9. Tuneboy - Housensation (DJ Isaac Remix)
CD2 - Orange, Green & Brown
 1. Jowan & Dr. Willis
 2. Gleave - Needle Werk
 3. Jowan - Awake (Original Mix)
 4. Syntone - Heal My World (Jesselyn Remix)
 5. Mark Sherry vs Dr Willis - Here Come The Drums
 6. Jowan - Ascendance (Original Mix)
 7. Q-ic & Manu Kenton
  06. Q-ic & C.J. Bolland - Qicjbolland
  07. Ortin Cam - Father Figure
  08. Marco Bailey & Tom Hades - Smooth Driver (Original Mix)
  09. Tube-Tech & The Advent - Walk The Line
  10. Alex Calver - Pop Dem Tingz
  11. Torsten Kanzler & Alexander Weinstein - Ich Fang An Zu Friern
  12. Manu Kenton - Hysteria
  13. Q-ic & Marco Remus - Let`s Kick
  14. Kamikaze - Dry Ass Bang
  15. Paul Langley - Reality
  16. Q-ic & Marco Remus - Bang To The Beat
  17. Lukas & Mahatma - Panther Slap
  18. Max Walder - Self Control
  19. Q-ic & Ghost - S.O.S.
 8. Dr. Rude
 9. Dr. Rude - Jump It Up Yo
 10. Electrostan - Flashback (Chicago Zone Remix)
 11. Mark With A K - Distorted
 12. Q-ic & Lethal MG - Punk Shock
 13. The Nasty Trio - Hype My Dick
 14. Q-ic - Approaching
 15. The Playboyz - Ghost Story
 16. DJ Coone - Keep It Whoat
 17. Chicago Connection - Private Projection (Dr. Rude Remix)
 18. Dr. Rude Meets Lobotomy Inc. - Jumpin` Electronics (Dutch Version)
 19. Lobotomy Inc. vs Dr. Rude – Saxoform (Dr. Rude Remix)
 20. DJ Greg C - Let`s Try Again
CD3 - Grey, Black & Silver
 1. DJ Rob
 2. Hardcore Factory - Nobody Harder (Kicken Bass Mix)
 3. Forze DJ Team - 98 To Piano
 4. The Headbanger - Sweet Dreams You Bastard
 5. Hard Creation - Bastard, Asshole
 6. DJ Rob vs Da Future - Let`s Go
 7. DJ Vince vs DJ Zany - More Bazz
 8. The Prophet - In The Place 2 Be
 9. The Mover vs Rave Creator - Atmos-Fear
 10. Vince
 11. Promo - Doing My Thing
 12. Angels Of Darkness - Evil Inside
 13. Too Fast For Mellow - We Gonna Get This Place (DJ Dione Remix)
 14. Negative-A - One Man Army
 15. E-Noid - Intergalactic Spacyness
 16. DJ Mad Dog - Welcome Down
 17. Masters Of Ceremony - Abacadabra
 18. Tha Playah - I Call The Shots

173 opmerkingen

cd 1 & 3 superr :respect:
Nevz
Artiest Nevz
Uitspraak van lucje_b op dinsdag 10 juli 2007 om 19:23:
geen wonder dat veel mensen geen idee hebben wat industrial hou eigenlijk inhoud

Silver had eigenlijk gewoon vage shit met harde kicks moeten heten :)
Q-ic & Manu Kenton
06. Q-ic & C.J. Bolland - Qicjbolland
07. Ortin Cam - Father Figure
08. Marco Bailey & Tom Hades - Smooth Driver (Original Mix)
09. Tube-Tech & The Advent - Walk The Line
10. Alex Calver - Pop Dem Tingz
11. Torsten Kanzler & Alexander Weinstein - Ich Fang An Zu Friern
12. Manu Kenton - Hysteria
13. Q-ic & Marco Remus - Let`s Kick
14. Kamikaze - Dry Ass Bang
15. Paul Langley - Reality
16. Q-ic & Marco Remus - Bang To The Beat
17. Lukas & Mahatma - Panther Slap
18. Max Walder - Self Control
19. Q-ic & Ghost - S.O.S.

:D
Die techno cd laten mixen door iemand die op het festival gewoon jump bagger troep draaide! Q-ic was echt verre van goed tijdens Defqon.
Erick Sneo had beter deze cd in elkaar kunnen mixen. Die kerel draaide tenminste met 3 decks + percussie (y) megavet!!!
CD1 is wel ok jammer dat er maar 2 hardstyle setjes op staan had liever wat meer gewild.­ CD2 is lekker als je het rustig wild houden niet echt mijn ding maarja kan er wel naar luisteren.­ en CD3 is wel heftig, te voor men zit nie zo in de hardcore scene.­ ik houd het maar op CD1 die is het lekkerst.­
verwijderd
15.­ Zany &­ DV8 - Nothing Else Matters -> GEWELDIG!!!
Uitspraak van !!VICTORIOUS!! op dinsdag 10 juli 2007 om 21:00:
Ze mogen het Live setje van The Prophet @­ Defqon 1.­ 2007 wel op een cd zetten...­die is echt masterlijk

Helemaal mee eens..ben hem al dagen achter mekaar aan het draaien hehe..
verwijderd
Zany meets The Beholder - Annihilating (Original Mix)

Te gruwlijk stukje van de Gladiator er in :D
cd 1 is te voorspelbaar, cd 2 dreunt wel lekker en cd 3 is veel oude dingen en overdreven hard
verwijderd
heerlijke cd :D
verwijderd
Super cd, zeker de moeite waard, vooral nr 6 van cd 1 :jaja:
cd 1 & 3 :respect:


vind cd 2 minder..heb ut niet so op jump:D
verwijderd
11.­ Too Fast For Mellow - We Gonna Get This Place (DJ Dione Remix)

cd3

nr blijft zelfs daags na het feest in je kop rond knetteren
verwijderd
D-Passion - What`s Going On? :kwijl:
Noisecontrollers - Creatures
Zany & DV8 - Nothing else matters
The Prophet - In the place 2 be
Promo - Doing my thing

CD 1&3 :yes:
Vince :respect:
verwijderd
Goeie cd's alleen jammer dat de foto's achter cd1 en cd3 het mainstage van vorig jaar is! komt een beetje goedkoop over!
verwijderd
Ik vind er weinig aan! (N)
verwijderd
nummer 3 van cd1 is echt top!!!!!!!!!!!!!!! de rest ook, maar die is gruwelijk
hardstyle het populairst? waar halen ze dat vandaan
cd 1 en 3 zijn lekker om te horen cd 2 pas er niet tussen niet zo mooi
verwijderd
cd1 is echt vet
verwijderd
cd1 valt tegen de rest 1 goed


maar de hardcore is de beste cd die er tussen zit
dit is egt top cd:) staan vooral op hardstyle erg goede nummers(Y)
andere 2 cds maken eht af voor de afwisseling
verwijderd
goeie cd, alhoewel ik niet zo voor het stuk van D-passion ben

liever cd3 het begin en cd1

toch goeie cd!
verwijderd
Alleen Cd 1 is goed verder is het niks
Xerxes
Artiest Xerxes
Uitspraak van Super duur :cocktail: op woensdag 4 juli 2007 om 23:43:
Jammer dat ze geen Cd hebben van Purple

ben al blij dat de silver er tusse zit :kwijl: