Partyflock

Project Hardcore.nl CD&DVD

 

Project Hardcore.nl CD&DVD

door , gepubliceerd op , waardering: 73/100
Op 4 november van het vorige jaar keerde het jaarlijkse evenement Project: Hardcore.nl terug naar de Silverdome. Ruim 6000 hardcore liefhebbers maakten de reis naar Zoetermeer en zorgden voor een onvergetelijke avond. De cd en dvd behorende bij het feest, liggen sinds kort in de winkel. Op de cd vinden we een vijftal livesets terug en de dvd toont ons beeldmateriaal van zowel de mainstage als area 2, ‘The Tunnel of rave’.

Let op: de cd en dvd zijn losse producten, maar worden in deze recensie tezamen besproken.


CD1 - Panic vs Tha Playah / Partyraiser vs Unexist

Op de eerste cd vinden we (een gedeelte van) de sets van Panic vs Tha Playah en Unexist vs Partyraiser. Knallende partytracks tegenover de wat rauwere en stevige hardcore dus. De set van de eerste twee heren is een beetje een mix van eigen tracks, nummers uit de ‘Neophyte-stal’ en nummers van Italiaanse bodem. Gelijk van begin af aan is het knallen geblazen, met een set waarin ook melodie een belangrijke rol speelt. Denk hierbij aan tracks als ‘Follow me’, ‘Bigger than ever’ en ‘Domination’. Flinke knallers, besmeurd met een melodieus sausje. De wat stevigere tracks zijn afkomstig uit de Neophyte hoek, zoals ‘The hardest remake’ en de Catscan remix van ‘How much can you take’. De set wordt afgesloten met een tweetal tracks van eigen hand, te weten de Tha Playah remix van de theme van de laatste Nightmare in Rotterdam (‘Enter the timemachine’) en ‘Creators of the core’ (afkomstig van Hard Creation, oftewel Panic en Neophyte). De laatste vormt een passend (lees stevig) eind van de set, maar het is vooral ‘Enter the timemachine’ dat eruit springt. Deze track zit goed in elkaar, gaat gelijk flink los, kent een mooie en goedgeplaatste break en gaat vervolgens nóg een keer goed los. Prima nummer.

Zowel Partyraiser als Unexist staan bekend om hun skills en scratchtechnieken en deze laten ze in deze set dan ook maar al te graag horen. Partyraiser bijt het spits af met zijn eigen bekende ‘Assassins’ (in samenwerking met Triax) en scratched er flink op los. Unexist laat zich echter niet kennen en doet ook een flinke duit in het zakje de eerste keer dat hij achter de decks staat (‘Unexist vs Lenny Dee - Brutal beatz’). Buiten hun skills zijn de beide mannen ook redelijk met elkaar te vergelijken qua platenkeus. Met hun rauwe en beukende stijl weten zij altijd het laatste beetje energie uit het publiek te persen, iets wat ze deze avond als afsluiter van Project Hardcore.nl ook hebben gedaan. Na een iets wat monotoon middenstuk, bewaren zij het beste voor het einde van deze snoeiharde set. Dit in de vorm van het nog altijd lekker klinkende ‘Unexist will break your face’ (flink onder handen genomen door beide mannen) en het hierop volgende ‘Fingherz’ van Noize Suppressor.

CD2 - Noize Suppressor / Promo / Ophidian

Cd twee kent drie sets, te beginnen met die van Noize Suppressor. De Italianen kennen een echt eigen geluid en herkenbare kicks en dat horen we dan ook terug in deze set die geheel bestaat uit eigen producties. ‘Saw’ is een prima opener en ook ‘Bike’s drum’ blijft lekker om te horen en bovendien ideaal om in te mixen. ‘Party motherfuckerz’ en ‘Bone crusher’ zijn natuurlijk ook nummers die bekend zijn bij het grote publiek. Ook het stevige ‘Dance on the floor’ met de stoere, in toonhoogte verschillende kicks, mag er zeker wezen. Echter voor het overige kan deze set niet echt potten breken, daarvoor blijft het helaas iets te eentonig en vlak.

Dan doet Promo het met een mix van nieuwe en oude tracks het toch beter. Als je oudere klappers als ‘Serious damage’, ‘Preak ya speaka’ en de welbekende Promo remix van ‘Demons’ in zit set hebt zitten, kunnen we stellen dat het met de kwaliteit wel goed zit. Aangevuld met ‘Running against the rules, twee tracks van zijn laatste album ‘The revolutionist’ en de theme van Project Hardcore.nl van dit jaar, maakt dit tot een zeer aangename set. Jammer dat deze op de cd maar uit zeven platen bestaat.

De laatste set van deze cd is afkomstig van één van de sterren van het Enzyme-label, namelijk Ophidian. Hij opent zijn set lekker duister met ‘Netherworld’ en rost daarna flink door met het bekende ‘Noisemaker’, afkomstig van hemzelf in samenwerking met Ruffneck. Hierop volgt het erg sterke ‘Black’, wederom een eigen productie. De duistere melodie op de achtergrond, de coole stem/vocal in het nummer, het lekkere tempo en de strakke kicks, dit nummer mag er absoluut wezen! Na de snerpende geluiden van ‘Predator & prey’, rossen we flink door met ‘Victorious’ (onder handen genomen door Endymion & Ophidian) en ‘The mine’, een wat oudere track die het ook nog steeds goed doet. Ook de afsluitende drie tracks van zijn set zijn van hoge kwaliteit, waar met name het pakkende en zelfs wat gevoelige ‘The middle children’ er nog net iets bovenuit steekt.

DVD - The Live Registration

De opbouw van de dvd is simpel, er valt te kiezen uit de registratie van het feest (de mainstage) en een drietal extra’s. Op Reiner, Dione en Offensive na, komt iedereen van de mainstage aan bod. De één natuurlijk wat uitgebreider dan de ander. De afwisseling tussen dj’s, publiek en de show is prima en bied genoeg kijkplezier. Het geluid bij de registratie is van goede kwaliteit, afkomstig van het feest zelf en loopt regelmatig ook synchroon met de beelden. Eigenlijk valt hier allemaal niks op aan te merken, enig minpunt (en dat is wel gelijk een belangrijke) is dat de registratie met ruim drie kwartier wat aan de korte kant is. Zonde, want ze hebben goed materiaal in handen, waar meer van gemaakt zou kunnen worden. Als extra vinden we beelden terug van de ‘Tunnel of rave’ (area 2), deze zijn zeker de moeite waard en laten ons de lekkere platen van vroeger horen. De photogallery en trailer van het feest spreken voor zich, maar voegen weinig toe.

Conclusie

Kijken we naar de cd, dan biedt deze de luisteraar genoeg variatie. Of je nou van mainstream-, melodieuze-, duistere-, rauwe- of industriële hardcore houdt, het is er allemaal op terug te vinden. Niet alle sets zijn even interessant, maar er zitten zeker een paar echte knallers tussen. Sowieso is het te prijzen dat er livesets op cd uitgebracht worden, dit is iets wat het publiek altijd wel weet te waarderen. De dvd is ook aangenaam om naar te kijken. Wát er op staat is van goede kwaliteit, het had alleen allemaal wel wat uitgebreider gekund.

Score CD: 73/100
Score DVD: 70/100


www.mid-town.nl
www.b2s.nl
pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD1
 1. DJ Panic vs Tha Playah
 2. Art of Fighters & Tommyknocker – Follow me
 3. Bodylotion – How much can you take (Catscan remix)
 4. Neophyte – The hardest remake
 5. Tha Playah – Blast the crowd
 6. DJ Mad Dog – Welcome down
 7. Evil Activities feat. DJ Panic & MC Alee – Bigger than ever
 8. Tommyknocker – Domination
 9. The Stunned Guys & Tommyknocker – Your choice
 10. Tha Playah vs. DJ Mad Dog – Enter the time machine (Tha Playah mix)
 11. Hard Creation – Creators of the core
CD2
 1. Noize Suppressor
 2. DJ Bike – Saw
 3. Noize Suppressor – Era
 4. Noize Suppressor – Party motherfuckerz
 5. DJ Bike – Bike’s drum
 6. Noize Suppressor – I loose my mind
 7. Noize Suppressor – Bone crusher
 8. Noize Suppressor – Take control
 9. Instigator – To provoke
 10. Noize Suppressor – Noize records
 11. Noize Suppressor – Dance on the floor
 12. Noize Suppressor – Put your hands up!
 13. Promo
  12. Promo & Digital Boy – Serious damage
  13. Promo – Running against the rules
  14. Promo – Revenants of revolution
  15. Promo – We got to advance
  16. Promo – Phreak ya speaka
  17. G-Shock – Demons (Promo remix)
  18. Promo & MC Ruffian – World's greatest project
 14. Ophidian
 15. Petrochemical – Netherworld
 16. Ophidian & Ruffneck – Noisemaker
 17. Ophidian – Black
 18. Ophidian – Predator & prey
 19. Nosferatu & Endymion – Victorious (Mangled by Ruffneck & Ophidian)
 20. Ophidian & Tapage – The mine
 21. Ruffneck & Ophidian – All the way down
 22. Ophidian – The middle children
 23. Hamunaptra feat. Ruffneck – Stalked by death
DVD
Tunnel of rave

99 opmerkingen

de cd is zeker goed.
de dvd moet ik nog bekijken..;)

dit jaar zeker weer van de party..:respect:
Dvd heb ik ook nog niet bekeken, ik weet wel dat Project echt een dik feest was, en dit jaar ook zekers weer v/d PartYYYY
laatste aanpassing
dvd en cd's zijn zeer goed vind ik :D
lekker knallen
CD 1 is goed..
CD 2 Stuk van Noize suppressor :respect:
De rest vind k niet zo.
laatste aanpassing
Exomni
Artiest Exomni
Unexist VS Partyraiser :D
Noize Suppressor :respect::respect:

promo en ophidian vind ik net iets te weinig maar desalniettemin luistert het goed weg

cd1 is ook mooi voor elkaar..
dvd lijkt me vetn :P weet nie eens meer ofk erop sta :vaag: :xtc:
top cdtje, jammer dak t feest gemist had.. volgende keer cker wel aanwezig:D
Deaz
Artiest Deaz
Cd is (Y)

Wel jammer dat er nummers op staan die ook al vorig jaar op de project hardcore cd stonden..
Vooral op cd 1 veel nummers die vorig jaar ook al op die cd stonden
De DVD is veeeeel te kort, matig!!!!
de dvd vind ik tegen vallen .­ had wat langer gemogen vind ik persoonlijk .­ jammer dat er maar drie stukjes van tunnel of rave op staan .­ die zaal was zekker vet .­de cd is lekker en goed te doen .­ de beste sets van het feest staan er op .­

op naar het volgende feest
Cd's zijn wel vet alleen de set van promo is maar suf.....jammer....
DVD is ook vetjes veel vette beelden en k sta r zekf op :p
volgend jaar zeker weer....
Cd's zijn goed, behalve het stuk van Promo vind ik. :)
Dvd is wat kort, maar wat erop staat is wel mooi. :)
Uitspraak van Deaz op dinsdag 20 maart 2007 om 11:00:
Wel jammer dat er nummers op staan die ook al vorig jaar op de project hardcore cd stonden..­
Vooral op cd 1 veel nummers die vorig jaar ook al op die cd stonden

Echt een aanfluiting (N)
Cd 1 is goed..
Cd 2 alleen Noize Suppressor..
Dvd gaat wel.. we staan dr in ieder geval op :P
Uitspraak van Vroegerennu op dinsdag 20 maart 2007 om 11:03:
een van de beste feesten van 2007

2006 bedoel je neem ik aan ;)

verder ben ik het met veel mensen hier eens dat juist de set van Noize Suppressor voor mij de lekkerste set is, ik vond dat sowieso 1 van de beste sets van heel 2006.. wat een beukfestijn was dat, die zware bass, helemaal perfect door het topgeluid in de silverdome.. en vond juist promo een beetje tegenvallen daarna, heb beter van hem gehoord.

Uitspraak van Timo-010 op dinsdag 20 maart 2007 om 11:23:
jammer dat er maar drie stukjes van tunnel of rave op staan .­

cker jammer, in die zaal werd echt HEERLIJK gedraaid
laatste aanpassing
Dvd te kort!.
cd 1: :roflol: (L)
cd 2: 1x geluisterd en dat was ook de laatste x!. wat een kut set`s!.
De sets van partyraiser vs. unexist, promo en ophidian zijn het beste :kwijl: vette cd
k sta dr op :P in de tunnel of rave in SLOWMOTION :D:P
teveel nrs die ik allang heb.­ matig dus
DVD is netjes (Y) het geluid loopt vrijwel overal synchroom met de beelden! zie je niet vaak tegenwoordig:)
vond hem de eerste keer beetje tegenvallen, maar ga hem steeds beter waarderen.­
vind de mixen af en toe wel wat TE rommelig.­

vind partyraiser en jappo te veel herrie, maar de andere mixen maken deze cd wel tot een ruime voldoende
CD 1 is vet (Y), CD 2 is minder
Jesus blijft promo nou nog steeds demons en phreak ya speaka draaien in elke set?
de meeste dj's blijven voortdurend dezelfde nummers draaien

er is niet heel veel nieuws meer onder de zon.­
helaas
Dvd is super alleen al om de afsluiter:D
heb hem al een tijdje liggen mar tis een magtige cd :)en dvd mag er ok wezen:)
laatste aanpassing
ZWAAR GOEIE MIXEN
vind Enter the Timemachine van DJ Mad Dog toch beter.. :P
Net maar even gehaald. Best leuk. Ik snap trouwens niet waarom er Tha Playah remix staat want volgens mij is hij toch echt van Mad Dog... Of ik heb die tracks met een verkeerde naam op m'n pc staan :P.
Die Ophidian set is geweldig.
Partyraiser vs unexist steken zcer boven alles uit maar zijn zcer wel lekkere cds vooral de versnelde versie van fingerz!!!!!
*Gonzo*
Artiest Gonzo
DVD is wel lachen! CD ziet er aardig uit, maar had liever de liveset van Nossie en the Viper gezien als de herrie van Partyraiser en Unexist
Goede recensie Barry :) CD is wel aardig idd, niet geweldig, maar leuk genoeg om een aantal keer te luisteren. Enter the timemachine is idd een lekker nummer, zowel de Tha Playah remix als de Mad Dog-remix :)
dvd is wel ok..­ ik sta er met een maat op bij 4:00
Deze is veel beter dan de nieuwe MOH,

belachelijk dat de MOH nog hoger scoord.­
Ik vind dit wel echt 2 leuke cdtjes hoor :):cheer:
laatste aanpassing
Uitspraak van *TuKKeRCoRe* op dinsdag 20 maart 2007 om 19:39:
belachelijk dat de MOH nog hoger scoord.­

Agreed. Oude tracks op de MoH CD met maar een paar goede uitschieters. Deze is echt veel beter.
Jezus, ik heb die Victorious remix trouwens maar 1 keer gehoord terwijl ik 300 andere dingen aan het doen was, maar nu ik hem eens echt serieus hoor... Wat een teringherrie :woep: Heerlijk.
er staan zekers goeie platen op...
maargoed ik heb het grootste gedeelte al 10 x dubbel, is voor mij niks nieuws meer.
maar dat komt misschien omdat ik veel download :P
Cd twee kent drie sets, te beginnen met die van Noize Suppressor.­ De Italianen kennen een echt eigen geluid en herkenbare kicks en dat horen we dan ook terug in deze set die geheel bestaat uit eigen producties.­ ‘Saw’ is een prima opener en ook ‘Bike’s drum’ blijft lekker om te horen en bovendien ideaal om in te mixen.­ ‘Party motherfuckerz’ en ‘Bone crusher’ zijn natuurlijk ook nummers die bekend zijn bij het grote publiek.­ Ook het stevige ‘Dance on the floor’ met de stoere, in toonhoogte verschillende kicks, mag er zeker wezen.­ Echter voor het overige kan deze set niet echt potten breken, daarvoor blijft het helaas iets te eentonig en vlak.­


gelukkig blijft het bij een mening 8)
DVD niet gezien, ma de cd is wel goed, live altijd goed.­
Ondergewaardeerd.. Ongeveer 80-85 punten waard vind ik!

Veel beter dan Paul Elstaks DVD...

Stukje Partyraiser is echt ernstig vet beeld materiaal :) leukste stukje cd vind ik Playah vs. Panic wat een set... en toen waren de meeste van die tracks nog niet gereleased... :)
laatste aanpassing
goeie cd vind dvd had idd wel wat langer gemogen de plus punten ik sta erop :) en het einde bij partyraiser als het licht aan staat geweldig iedereen :bounce: kippevel!!!!!
Uitspraak van bo loves techno! op dinsdag 20 maart 2007 om 15:02:
Jesus blijft promo nou nog steeds demons en phreak ya speaka draaien in elke set?

wel op mainstream feesten daar krijg je de zal toch wel los door elke keer hetzelfde te draaien

op raw is het een ander verhaal :yes:
dvd valt erg tegen vind ik
vind het wel tof dat we er wel op staan
feest zelf was wel vet tof
Goede CD, zker de set van Unexist vs Partyraiser
Echt een te kostelijke cd,dvd heb ik nog niet maar komt er zekker weten wel aan. Het
feest was ook echt supper. Dit jaar op 29 September op mijn verjaardag:P zekker weten weer naar zoetenmeer {SIlVERDOME}. Want het is zekker weten 1 van de beste feeste die er gegeven woorden, que HARDCORE & EARLY. Hopenlijk hebben we niet meer last van srtoom storingen. {mensen die er waren snapen wat ik bedoel:P}
laatste aanpassing
Kneitervet gewoon hoor :yes:
Ik vind cd & dvd gewoon lekker om naar te luisteren niks mis mee. Weet iemand toevallig of kan zelfs iemand de tracklist van de dvd opzetten ik ken er wel een paar maar weet ze niet allemaal zitten wel paar vette nummers bij en sommige worden helaas onderbroken zoals de mixje van nosferatu. laat aub weten dan :D
laat maar hangen heb hem zelf al zie hier onder.­

Tracklist:

PROJECT HARDCORE.­NL 2006 – The Live Registration


01.­ Placid K – G Member (Promo remix)
02.­ Nosferatu – Disease
03.­ Wedlock vs.­ Comababy – Void sector - Solitude (Decrypted by Ophidian)
04.­ The Headbanger – Headbanger's theme
05.­ Hard Creation – Creators of the core
06.­ Bodylotion – Neighbourhood crime (Tha Playah remix)
07.­ Masters of Ceremony – Bottoms up
08.­ Neophyte – Recht uit de ondergrond (feat.­ Ruffian)
09.­ Art of Fighters – Bombermen
10.­ Art of Fighters vs.­ Nico &­ Tetta – Revenge
11.­ Noize Suppressor – Dance on the floor
12.­ Noize Suppressor – Put your hands up!
13.­ DJ Outblast – My lifestyle
14.­ Negative A – Boogie man
15.­ Promo &­ MC Ruffian – World's greatest project
16.­ Ophidian – Crime passionelle
17.­ Unexist – Unexist will break your face
18.­ Noize Suppressor – Fingherz
Rave
19.­ Neophyte – Number 1 fan
20.­ DJ Paul Elstak – Play my game
21.­ Weirdo &­ Sim – Go get busy
22.­ DJ Paul &­ DJ Rob feat.­ MC Hughie Babe – Lords of the hardschool
23.­ DJ Isaac &­ Pagan – 2 Definitions
24.­ E-Rick &­ Tactic – What the fuck? (Scott Brown remix)
25.­ DJ Paul &­ Darrien Kelly – Code red

Maar kan toch iemand mij vertellen het afgebroken nummer van de mix van dj nosferatu ?
naar mijn idee komt deze cd en registratie echt 4 maanden te laat uit.­ Alle nummers die op de cd staan zijn nu al lang en breed bij iedereen bekend en staat ondertussen ook al op verschillende andere cd's.­ Alleen de DVD lijkt mij in dit geval dus een meerwaarde geven.­ Het feest was echt te gek, en als deze cd+­ dvd een paar maanden eerder was uitgekomen had ik wellicht tot aanschaf over gegaan.­
overmixen kon wel wat beter...:S
wel relaxx dvd'tje kwa muziek :yes:
de rest moet ik nog ff bekijken niet echt naar gekeken
maargoed eeen goede party dvd voor de verzameling (Y)
DVD ziet er top uit.
Maar heb nog niet alles bekeken maar de eerste indruk was zeker goed. ;)

Over de cd heb ik nog niks te melden.
Het werd al even besproken maar hoe komt het toch dat het zoooooo lang duurt voordat hij in de winkel ligt?
Partyraiser vs unexist, beter kan niet:)
Uitspraak van Hijsje:bier: op donderdag 22 maart 2007 om 21:36:
Partyraiser vs unexist, beter kan niet

:D

Die van Ophidian :kwijl:
Echt een goede cd!!
CD was wel goed:)
DVD is 1 van de weinige PartyDVDs waarbij het t geluid is van het feest zelf en niet een mix met daarop verschillende filmbeelden
de cd is goed cd 2 is helemaal oke

maarja geef mij maar het echte feest:P:P
ik ga niet ook nog die dvd kopen.­ vind 20 euro voor die cd wel weer genoeg

iemand een downloadadresje??!
de cds zijn wel lekker hardt,
alleen moet de dvd nog hebbuh ! :D
dvd vonk wel vet
DVD is idd.­ niet slecht.­
Maar ze hadden er best nog meer uit kunnen halen.­

De nummers die in de tunnel of rave voor bij komen zijn wel weer heel vetjes.­
zeker goeie cd :D noize suppressor :respect:
laatste aanpassing
Uitspraak van Vroegerennu op dinsdag 20 maart 2007 om 11:03:
een van de beste feesten van 2007

:\ die moet nog komen vriend..
Beetje kansloos dat de helft van de nummers ook op de cd van 2005 stonden :\
Die set van Ophidian!! :bounce:
Staan idd wel een aantal dezelfde nrs op, maar vin CD1 toppie :respect:
CD2 Noize Supressor (y) de rest van CD2 is minder...
ik vind het een vet coole cd echt waar :respect:
laatste aanpassing
Cd1 Is kk hard cd2 is ook wel goed mar cd 1 zit vast in de computer/dvd speler en dvd is meesterlijk:D :respect: project haaaaaaardcooooooreeee :respect:
zwaar goeie mixen net als anders
ophidian (L)
Uitspraak van WANGE op donderdag 29 maart 2007 om 12:45:
Beetje kansloos dat de helft van de nummers ook op de cd van 2005 stonden

het is maar goed dat het een MIX cd is
PARTYRAISER vs UNEXIST :respect:
gewoon een dikke knal cd!!
cd 1 is super:D

cd 2 matig !!
cd 1 en cd 2 allebij helemaal super:D
super cd
cd 1 is goed en van cd 2 vind ik alleen de set van Noize Suppressor goed