Partyflock

Richard Durand - The Air We Breathe

 

Richard Durand - The Air We Breathe

door , gepubliceerd op , waardering: 80/100
Het laatste album van Richard Durand dateert alweer uit 2012, namelijk het album 'Richard Durand Versus The World.' In de afgelopen jaren kan je stellen dat er zowel op persoonlijk vlak maar ook op muzikaal vlak het een en ander is verandert. Meest opvallende is wel het vertrek uit de 'In Search Of Sunrise' stal. Laatste deel was immers samengesteld door Markus Schulz, Gabriel & Dresden en Andy Moor. Met een lat die redelijk hoog lag na immers succesvolle eerdere albums (ik noem 'Always The Sun' (2009), 'Wide Awake '(2011) en RDVTW uit 2012), moest het eind 2018 gaan gebeuren. Na ruim 14 maanden in de studio, is hij dan ook daar. 'The Air We Breathe' is het nieuwe album van Richard en bevat de nodige nieuwe eigen productie, maar ook remixen en samenwerkingen.

The Air We Breathe
Dit 19 tracks tellende album is al vanaf de eerste minuut weer goed te versmaden. Op het album zoals gezegd samenwerkingen en gelijke zielen (lees; artiesten binnen hetzelfde spectrum van trance), onder andere Marco V, Mark Sherry en Sied van Riel. Vocale bijdrage van onder andere Christina Novelli, maar ook Mike Schmidt zijn terug te vinden op het album. Prominente rol is er voor Geert Huinink, co-producer op het album, tevens lijdend voorwerp van de remixing kwaliteiten van Richard Durand ('The Sacred Vine'). Eveneens bij 'Kill The Fear' en het dieper aanvoelende 'Land Of Angels' ondersteunt Geert Huinink het creatieve proces. Verwacht naast diepere trance tracks, ook uplifting platen. Ik noem 'Skies Above', 'Aida' en 'Universal Minds' (samen met Sied van Riel) als meest opvallende platen.

Verdict
Al die jaren wachten, was mijns inziens noodzakelijk. Het is duidelijk te horen dat Richard een muzikale ontwikkeling heeft doorgemaakt in vergelijking met zijn voorgaande albums. Prima album!

Score: 80/100

pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
 1. Insolidus (with Geert Huinink) (Intro Mix)
 2. The Air I Breathe
 3. Land Of Angels
 4. Kill The Fear (with Mike Schmid)
 5. Geert Huinink - The Sacred Vine (Richard Durand Remix)
 6. The Skies Above
 7. Aida
 8. Lotus
 9. Universal Minds (with Sied van Riel)
 10. Pandora
 11. Cosmic Dawn (with Mark Sherry)
 12. Vortex (with Marco V)
 13. Toxic
 14. Savage
 15. Pelican Rouge
 16. Boogieman
 17. Enigma
 18. Lagun
 19. The Air I Breathe (with Christina Novelli)