Partyflock

DJ Promo - The Revolutionist

 

DJ Promo - The Revolutionist

door , gepubliceerd op , waardering: 90/100
Intro

Het nieuwe album van DJ Promo ligt sinds kort in de winkel. Na ‘The worst of…’, ‘Last men standing’ en ‘Never compromise’ is ‘The Revolutionist het vierde artiestenalbum van zijn hand onder de naam van DJ Promo. Het album beslaat liefst twee cd’s en een dvd. De eerste cd is genaamd ‘The dancefloor’ en bestaat uit meer melodieuzere partytracks. De twee cd heet ‘The studio’ en hierop vinden we de rauwere, meer experimentele nummers terug. De dvd tenslotte laat ons beelden zien van tien jaar DJ Promo.


CD1 - The Dancefloor

De onheilspellende intro doet naar meer verlangen en dat krijgen we dan ook direct voorgeschoteld met ‘Voice of a rebel’, één van de sterkste tracks van het album. Sfeervolle synths, mooie melodieën, ondersteund door een harde kick, een heerlijke combinatie! De basslines doen me denken aan de wat duisterdere tracks van Marc Acardipane en Miro. Al met al de perfecte opener van de cd, de toon is hiermee gelijk goed gezet. Insp-her-ation kennen we al, maar mag natuurlijk niet ontbreken op het album. Ook hier weer de melodieuze hardcore in combinatie met een harde kick. De vocals in het nummer spreken ook erg aan. In het begin een beetje gefreaked, vanaf halverwege het nummer te omschrijven als ‘mooi’. Bij het volgende nummer, ‘Revenants of revolution’, trekt Sebastian een overweldigende bak herrie open, erg lekker. Ook maakt hij in de dit nummer wederom gebruik van coole vocals.

‘Reign supreme’ opent lekker duister en veelbelovend. Na iets meer dan een minuut bouwt de track op en gaat het lekker los. Behoorlijk vrolijk en daardoor dus minder duister dan je in het begin zou verwachten. Desalniettemin wel lekker opzwepend en energiek. Na de ruige en harde titeltrack is het weer tijd voor twee melodieuze nummers, waarvan ‘Among the best’ al bekend is, maar ‘As the beat goes on’ gloednieuw. Rond de twee minuten volgt er een sterke break in dit nummer. Mooie strings doen zijn intrede, het doet een beetje ‘trancy’ aan. Maar even later volgt dan toch de lekkere kick, wat het nummer een lekkere drive geeft. Op de laatste drie nummers van de eerste cd wordt het tempo flink omhoog geschroefd. Geen melodieus werk meer, maar gewoon hard knallen. Vooral ‘Down with nothing’ (in samenwerking met Lenny Dee, lekkere agressieve teksten kent dit nummer) en ‘Can’t be stopped’ doen wat dit betreft een flink duit in het spreekwoordelijke zakje.

CD2 - The Studio

Dat de tweede cd een ander geluid kent, blijkt direct al uit ‘Many styles and forms’. Deze track klinkt lekker rauw en onregelmatig. Zoals de naam al doet vermoeden is het een nogal gevarieerd nummer. Strakke basslines, lekkere breaks, mooie rustige stukken en stukken waarop het juist lekker los gaat. Van alles wat dus bij deze track die goed in elkaar steekt. ‘Original thinker’ kent een zware kick, die vrijwel het hele nummer door te horen is. Klinkt lekker en maakt het tot een rauw en overdonderend nummer. ‘Silence is dangerous’, zo opent track vier. Om geen ‘gevaarlijke stilte’ te laten vallen, heeft Sebastian een hoop ritmes en kicks uit de kast getrokken en er een afwisselend en opzwepend nummer van gemaakt. Bij ‘Represent by example’ horen we de herkenbare ‘rollende’ kick van Promo terug, waar je niet onderuit kunt en die erg overweldigend aandoet.

Na het ruige ‘Rage ignites the fire’ (met de stem van Ice-T, welke hij vaker gebruikt voor zijn nummers) en het overstuurde gepiep en gekraak van ‘Bass management’, komen we aan bij ‘No man’s spawn’. Ook een stevig nummer, maar niet zo overstuurd en overweldigend als eerdere tracks op de tweede cd. Alles is onder controle zeg maar en het nummer kent een lekkere drive. De achtergrondgeluiden maken het tot een mooi geheel. Een flinke bak ‘herrie’ en een anekdote over karpervissen, zijn de ingrediënten voor ‘Cyprinus carpio’, welke gevolgd wordt door ‘You lost a star’, een nummer dat flink losgaat. Flink tempo en vooral het laatste kwart wordt alles uit de kast getrokken, mede doormiddel van lekkere scheurende geluiden. Gaat lekker los allemaal. Ook op de tweede cd treffen van de track ‘The revolutionist’ aan, zij het dit keer in de ‘radical mix’. De naam zegt het natuurlijk al, deze versie van ‘The revolutionist’ is wat rauwer en ruiger dan zijn voorganger op de eerste cd, hoewel het nummer nog steeds erg herkenbaar is in vergelijking met het origineel. Leuk hoe hij zo toch van ‘dit nummer twee verschillende tracks heeft gemaakt, met elk een eigen karakter. Afsluiter van het album is het al bekende ‘Don’t be fucking with my shit’. Een snel nummer, met snerpende geluiden, dat bovendien inmiddels al heeft aangetoond goed aan te slaan bij het publiek.

DVD

De dvd begint in het ouderlijk huis van Sebastian, waar hij laat zien waar het allemaal begon; een klein zolderkamertje volgepropt met apparatuur en platen. Leuk om te zien waar de basis van zijn carrière is gelegd. Vervolgens gaan we in redelijk chronologische volgorde Promo zijn loopbaan langs. Sebastian verteld hoe hij zijn eerste stappen in de hardcorewereld zette, wie zijn voorbeelden zijn, wat de hoogtepunten zijn geweest; de dingen die je mag verwachten als je een carrière doorneemt. Ook verteld hij over de geschiedenis van Thunderdome en zien we beelden uit een ver verleden waar Promo als broekie op feesten als datzelfde Thunderdome en Mystery Land (een feest waar hij ook een speciaal gevoel bij heeft) zijn plaatjes draaide. Ook zie we reportages van zijn trips naar onder andere Amerika, Rusland, Italië en Australië. Al met al dus een mooi compleet overzicht en zeker een waardevolle toevoeging aan het album.


Outro

Aanvankelijk wilde Promo een enkele cd maken, maar de keuze voor twee cd’s is een goede geweest. De tracks verschillen nogal van elkaar en op deze manier heb je een mooie en overzichtelijke tweedeling. Persoonlijk spreekt de eerste cd mij iets meer aan, hoewel zijn eigen hart het meest bij de tweede ligt. De tracks van ‘The dancefloor’ geven mij een beetje het oude, warme gevoel. Het raakt mij in ieder geval meer en dat het mainstreamgericht is maakt mij niet uit. Muziek is goed of niet goed, ongeacht welke stijl het is. Daarmee heb ik overigens niet gezegd dat de tweede cd slecht, nee integendeel. Ook hier staan zeer sterke tracks op, die goed in elkaar steken en waar je bovendien aan kunt merken dat er de nodige tijd en moeite in is gestoken. Dat dit heeft geloond blijkt ook uit de vele positieve reacties op het forum over de tweede cd.

De eerste cd mag dan wel ‘The dancefloor’ heten, maar ook de tracks van cd twee zou ik graag eens op een feest willen horen. Volgens mij komen deze dan nog beter tot zijn recht en zullen ze in een grote zaal erg overweldigend overkomen. Of het allemaal zo revolutionair en wereldschokkend is, als we moeten doen geloven, vraag ik me af. Dat valt allemaal nog best mee denk ik, al klinkt het allemaal wel lekker fris in de oren! Het album biedt voor zowel de mainstreamliefhebber als de aanhangers van de wat rauwere hardcore, in ieder geval genoeg moois. De bijgevoegde dvd is het spreekwoordelijk puntje op de ‘i’ en maakt het helemaal af. Het geeft een mooi beeld van de carrière van DJ Promo en maakt ‘The revolutionist’ tot een compleet product, dat zonder twijfel kan worden aangeschaft.

Score: 90/100


www.djpromo.nl
www.thirdmovement.nl
pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD1
 1. Time For Revolution
 2. The Voice Of A Rebel
 3. We Got To Advance
 4. Insp-her-ation
 5. Revenants Of Revolution
 6. Reign Supreme
 7. That Ain't Real
 8. The Revolutionist
 9. Among The Best
 10. As The Beat Goes On
 11. Go Against The Grain
 12. Down With Nothing (feat. Lenny Dee)
 13. Can't Be Stopped
CD2
 1. The Visionary
 2. Many Styles And Forms
 3. Original Thinker
 4. Silence Is Dangerous
 5. Represent By Example
 6. Revolutionary Movement
 7. Rage Ignites The Fire
 8. Bass Management
 9. No Man's Pawn
 10. Cyprinus Carpio
 11. You Lost A Star
 12. The Revolutionist (Radical mix)
 13. Don't Be Fucking With My Shit

150 opmerkingen

Uitspraak van *B a r r y_ op dinsdag 6 juni 2006 om 17:01:
Nee ...­ ik hou mn bek niet...­ het is gewoon zo ...­ de bassen van That aint real precies hetzelfde alleen een stuk langzamer...­

Gozer,
Uitspraak van Carnage [Noisj.nl] op dinsdag 6 juni 2006 om 01:11:
echt he....­ alsjeblieft gast...­ hou je bek!!

Luister dan gewoon als iemand het je al zegt... :looser:

Chronic Disorder is niet eens zo slecht, maar ga me alsjeblieft niet vertellen dat Promo kick's jat van Menace 2 Society/Angerfist :no:

Gebruik je oren eens wat beter.
De reden dat Chronic Disorder zo'n goeie drive heeft en lekker in het gehoor ligt is het gebruik van een bewerkte File kick. Ik snap eigenlijk niet eens waarom ik je dit vertel, want je zal wel niet eens weten een File kick is... :\
nu te beluisteren op 3voor12, ik vind die 1e cd echt goed kut.­ Hoe bedoel je ik ben lekker onorigineel bezig.­ echt van die 13 in een dozijn hardcore
heb de cd van de week gehaald .­
ik heb hem geluisterd en vind persoonlijk dat het een mega bagger cd is wat een verkrachting van muziek dit moet dan van een hardcore dj komen ? ik vind het een aaneenschakeling van gekut met beatjes ,geluidjes en samples .­
oke ik moet er wel respect voor hebben want promo is wel origineel met zijn hele eigen sound maar mijn oren doen echt pijn van alle rotzooi die hij door elkaar flikkerd maarja ieder zo zijn eigen mening toch ?
02_­02 Many Styles And Forms : Beste Plaat !!
02_­05 Represent by example Geweldig geproduced.­ Heerlijke bass en de rest van de cd is ook wel okee.­ Beetje jammer dat er ook een paar van die softe 'korsakoff' achtige nummers tussen zitten.­
net die dvd bekeken.­ Echt heel vet is tie.­ Hele mooie beelden.­ En leuk "­interview"­
M-Base
Artiest M-Base
Uitspraak van Sonicle23 op zaterdag 10 juni 2006 om 13:02:
ik heb hem geluisterd en vind persoonlijk dat het een mega bagger cd is wat een verkrachting van muziek dit moet dan van een hardcore dj komen ? ik vind het een aaneenschakeling van gekut met beatjes ,geluidjes en samples .­

Ach, het is weer es wat anders dan Neophyte en Headbanger 8-)
dat is zeker waar dat het weer es wat anders is maar om eerlijk te zijn loop ik ook voor neophyte of headbanger niet echt warm maar om die reden krijgt promo ook respect van me simpelweg omdat het een sound is waarmee die zich afzet tegen velen standaard andere nummers en producties maar vind het geen goede cd
Vind t een zeer goeie cd.­ Klinkt allemaal goed, en denk dat het op een feest ook goed aanslaat op het publiek.­
Klasse , zeer goed (Y) , iets anders inderdaad dat verklaard de titel
laatste aanpassing
vond 'm helemaal van z'n zwiep zwaai kei goed echt helemaal top:):):P:P(K)(K)(K)
rage ignites the fire
you lost a star..­

dit album roeleerd!!!

_­0_­ sebas..­
CD1 = Le Pwn
CD2 = Gaat wel :P

Krijg de DVD binnenkort.
Klinkt wel goed inderdaad :jaja:
deze gaat der zeker bij komen :D(H)
02. The Voice Of A Rebel
B)
In dit album zit nou echt een reete goed ram/hak/stamp/losgaan gehalte
beter laat dan nooit,maar heb hem vanmiddag ook maar eens gekocht.­Het is even wennen,maar wel een lekker cd'tje.­Ben benieuwd naar zijn set op qlimax 2006
superr dvd zit ook wat leuk materiaal op:d zeker de moeite waard kopen(y)
Ik heb m zojuist besteld :D
Ik wilde hem al ff, dus hij komt next week binnen hoop ik :yes: :honger:
Hij is eindelijk binnen :D

echt goede cd! (Y):yes:
Iemand enig idee wie die vocals van Promo altijd doet? Zo goed! Klinkt echt als zo'n afro-amerikaan (My my my my don't we all look fine tonight).­ In tegenstelling tot die vocals met zwaar hollands accent van sommige producers *­kuch showtek *­kuch
Super cd ik moet alleen nog de albums the worst of promo en last men standing hebben weet iemand waar ik die origineel kan kopen??????????/