Partyflock
 

EPM Selected Volume 6

door , gepubliceerd op , waardering: 77/100
afbeelding EPM Selected Volume 6
OrganisatieEPM Music Site
We kunnen recensies ook beginnen met de conclusie, namelijk dat EPM Selected er weer eentje is om van te smullen. EPM Selected Volume 6 bevat twaalf tracks uit het recente EPM muziek archief en dit deel legt de nadruk op remixen. Onder andere eigen platen van Mark Broom, Oliver Way, Dan Curtin, House of Black Lanterns, D-Knox, Ben Long, Esteban Adame en The Third Man. Deze platen zijn remixtechnisch onder handen genomen door namen als Claro Intelecto, Juan Atkins, South London Ordnance, Aphrohead en ga zo maar verder.

EPM is thuis in techno
Het bekende alias van Toby Leeming ('The Third Man') trapt deze compilatie af. We belanden in een voodop-dub techno achtige rework van de Claro Intelecto, welke gevolgd wordt door een meer uptempo remix van 'Z Beats' van Mark Broom, verzorgd door Truncate. Een iconisch house anthem gesampled in Oliver Way's 'Music is So Special' onder handen genomen door het Aprohead alias van Felix Da Housecat. Je weet van tevoren al dat dat een tribal groovy track oplevert. Zo gezegd, zo gedaan. Detroit techo opperbaas Juan Atkins neemt vervolgens 'Descendants' van Esteban Adame volledig onder handen en maakt er een bubbling electro track van. Erg geschikt voor de dansvloer.

Als een echte techno barbier, geeft James Ruskin de track 'Calling Broadsword' van Ben Long een pittige kapsel. Min of meer hetzelfde doet Chicago local DJ Hyperactive met 'One Sound' van Mark Broom. De South London Ordnance remix van 'Drown' daarentegen slaat wat mij betreft een beetje plank mis. Daarentegen maakt Chris McCormack een puike remix van 'Open Doors' van Ben Long, met een subtiele melodie die in stand wordt gehouden. 'Out There' van D-Knox wordt geremixt door Dan Curtin, maar hij weet helaas het origineel niet te overtreffen met zijn rework. Scan × weet echter wel te overtuigen met een donkere ritmische remix van 'Lucky Dip' van Oliver Way. We sluiten deze compilatie af met een pompende techno remix van Estaban Adame's 'Out to Get It' door Anthony Parasole & Phil Moffa en een downtempo rework van 'Lucky Dip.'

Conclusie
EPM Selected Volume 6 is er weer eentje voor in de boeken. Prima compilatie.

Score: 77/100

Tracklist
 1. The Third Man – Double Dawn (Claro Intelecto Remix)
 2. Mark Broom – Z Beats (Truncate Remix)
 3. Oliver Way – Music Is So Special (Aphrohead Remix)
 4. Esteban Adame – Descendents (Juan Atkins Remix)
 5. Ben Long – Calling Broadsword (James Ruskin Remix)
 6. Mark Broom – One Sound (DJ Hyperactive Remix)
 7. House of Black Lanterns – Drown (South London Ordnance Remix)
 8. Ben Long - Open Doors (Chris McCormack Remix)
 9. D-Knox – Out There (Dan Curtin Remix)
 10. Oliver Way – Lucky Dip (Scan × Remix)
 11. Esteban Adame – Out To Get It (Anthony Parasole & Phil Moffa Remix)
 12. Oliver Way – Lucky Dip (Late Night Mix)

1 opmerking

Prima! Meer van dit svp!