Partyflock

Dominator 2018 - The Wrath of Warlords - mixed by Neophyte & N-Vitral

 

Dominator 2018 - The Wrath of Warlords - mixed by Neophyte & N-Vitral

door , gepubliceerd op , waardering: 79/100
Geen stroming is zo veel besproken als 'Hardcore'. Uitgegroeid van een stroming die zich als een recalcitrante puber afzette tegen het softe en uitgekauwde Mellow, naar een volwassen stroming die wereldwijd, verdeeld in meerdere subgenres, overal de toon zet en zijn sporen achter laat. Early, Mainstream, Industrial, UK-Hardcore, Frenchcore, Up-Tempo en Terror, allemaal hebben ze hun eigen schare trouwe fans. En allemaal hebben ze hun eigen area tijdens het Dominator Festival.
Dominator...... Het grootste en meest toonaangevende hardcore festival zit er helaas weer op voor dit jaar. Vanuit de gehele wereld trokken fans naar Eersel, Brabants bedevaartsoord voor hardcore-liefhebbers, om zich een dag lang volledig te laven aan alles wat met hardcore te maken heeft. Zo'n 30 tot 40 duizend bezoekers passeerden de poorten naar "The Wrath of Warlords". Een enkeling keerde ongeschonden terug. De rest... getekend voor het leven, dankzij dj's als Neophyte, N-Vitral, Sefa, Ophidian, Paul Elstak, Partyraiser, Bryan Fury, Dolphin, Akira, Angerfist, Deadly Guns, Negative A, MD&A, Detest en vele anderen. Om het ultieme gevoel van deze verlaten en wetteloze wereld vast te houden, hebben de 'warlords' Neophyte en N-Vitral beiden een mix achtergelaten op cd.

Met over meer dan 25 jaar ervaring is Neophyte samen met Paul Elstak, Ruffneck, Predator en Nosferatu één van de weinigen die zowel succesvol was in de jaren '90 als heden ten dagen. Vanaf het prille begin aanwezig als de luis in de pels, een tegendraadse 'Maniak' die 'Rechtoe Rechtaan' zijn Amiga sloopte en regelmatig in een rubberboot van het podium lazerde, tot de artiest die keer op keer met de tijd mee ging en zichzelf verbeterde en vernieuwde. Rotterdam's 'hardest', je 'braincrackin' met een 'Army of Hardcore'. Hoe dan ook, Neophyte heeft genoeg op zijn spreekwoordelijke kerfstok om een heel boek mee te vullen (!! Idee !!). En daar kan nu ook zijn 'Dominator'-verhaal bij. Daarnaast had hij ook het privilege om te zorgen voor het jaarlijkse anthem. Ondanks dat deze veteraan al 25 jaar in het vak zit, is zijn 'duracel' nog steeds niet uitgeput.

Neophyte gaat zoals verwacht gelijk los met platen van Tha Playah, Mad Dog, Re-Style en Never Surrender. Stuk voor stuk platen met herkenbare melodielijnen en een stevige kick. "Pennywise", "Total Chaos", "Gunshow" en "Basshead" zijn we al eerder tegen gekomen op Harmony en/of Masters of Hardcore. Het eerste hoogtepunt is het anthem van Airforce Festival geproduceerd door Nosferatu & Public Enemies. De combinatie van een hardcore artiest en een hardstyle artiest komt nog vaker tot z'n recht. Want ook Crypsis & D-Fence brengen een toffe en natuurlijk melige plaat. Daarnaast zien we D-Fence nog twee keer terug, met Restrained en Deadly Guns. Op hun "Wall of Bass", met de stukken tekst van Donald Trump, hebben we wel even moeten wachten. Restrained zien we trouwens ook veelvuldig voorbij komen. Samen met Mental Disorder, Alee en zijn remix voor Destructive Tendencies, welke heerlijk door je speakers rolt.
Een track die zeker niet vergeten mag worden is natuurlijk het "Wrath of Warlords"-Anthem. Neophyte heeft zoals al zijn voorgangers de duistere vocalen uit de Dominator-trailer samengevoegd met een licht dramatische inleidende melodielijn, waarna de hoofd-synthesizers het overnemen. Opbouwen en dan de kick los gooien. Zo halverwege trakteert hij ons nog op een aantal fragmenten van zijn oudere tracks. Wie herkent ze allemaal? Al met al een fijne plaat om naar te luisteren. Over herkennen gesproken.... ook in "Repix – Ultimate Neophyte Tribute" zitten een aantal leuke 'gouwe-ouwe'. Het einde nadert nu rap en Neophyte gooit het "Gas Erop" met een dosis "Pokkeherrie" om "Paranoia" van te worden . Maar we "Just don't Stop"!

Nu we cd1 gehad hebben is het tijd voor... jawel, Third Movement's 'Bonck Bunck Binck Boenck'-specialist. Met ruim 16 jaar ervaring ook geen kleine jongen meer. Een echte 'Noise Pumper' scherper dan 'The Reaper' zelve, 'Louder than a Bomb', zeg maar gerust een one-man 'Bombsquad'. Als hij klaar is met zijn 'Cannonball' blijft er niet veel meer dan een 'Klusterfuk' over. Zijn favoriete geluiden komen vaak niet veel verder dan 'Kling Klong' en worden begeleid door een Çrispy Bassdrum', pure 'Pumpkraft' voor de echte 'Getverherrie'. Dus trek een 'Bassface', 'Fuck the Drum Machine', het is tijd voor de 'Ghettocore' van N-Vitral!

Zijn mix ratelt dan ook als een malle. Stefan heeft 27 tracks aan elkaar geregen, die samen ongeveer een uur bestrijken. Een aantal van deze tracks ("Lose Yourself", "Return of the Silence", "The Promqueen's finest Drug", "This is my Ameno", "Wet Pussy" en "My Path") vliegen zo snel voorbij, dat je nauwelijks door hebt, dat ze in de mix aanwezig waren. Anderzijds zijn deze als lijmmiddel gebruikte tracks wel de reden dat de overige platen lekker door blijven denderen en het geheel zeer aangenaam in het gehoor ligt. N-Vitral heeft naast een aantal van zijn eigen platen ("Crispy Bassdrum", "Freak", "Defaults Damager", Poison Spitter" en zijn remixen van"A-Bomb" en "Hardcore to da Bone" ook oog gehad voor een aantal zeer fijne platen, waaronder het dankzij de geniale videoclip veelbesproken "The Prophecy", het kapot-pompende "Gangsterizm", het opzwepende "Playing Terror" en schrapende "Mad Men". Maar wat te denken van de break uit "Real Don", de Rage Against The Machine samples uit "Deny" of het bijna klassieke "Survive the Streets? Het haalt op de juiste momenten de vaart uit de mix, waarna de volgende eruptie weer vol aan komt."N-Vitral heeft daarnaast ook voor een aantal redelijk onbekende artiesten gekozen. Wie kent bijvoorbeeld Blaster, Edub & The Straikerz, Rooler en Wreck Reality"? Neem daarbij de net doorgebroken Sefa en Rebelion en je hebt een gevarieerde tracklist. Ook N-Vitral gooit van begin tot het eind het "Gas d'r Op" om uiteindelijk af te sluiten met een "Classics Mashup". Lekker melig en herkenbaar.

Na deze titanenstrijd is het eindelijk voorbij. Wat? Voorbij? Repeat jonguh! Begin gewoon weer bij het begin van je favoriete mix. Zowel Neophyte als N-Vitral hebben een fijne mix afgeleverd. Daar waar Neophyte een redelijk mainstream-set neerzet met veel herkenbare tracks, die naarmate het einde nadert toch zeker wel een steviger randje krijgen, daar doet N-Vitral er nog een schepje bovenop. Zijn set is een echte Bombsquad-set. Snel, gefractioneerd en toch herkenbaar om de sfeer erin te houden. Hou je meer van de oude N-Vitral-'sound', nog van voor "Louder than a Bomb", dan zul je deze mix wellicht teveel up-tempo en te afgestompt vinden.
Al met al heb je met deze editie van Dominator wel weer een mooi aandenken.
pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD1 Mixed by Neophyte
 1. DJ Mag Dog & Tha Playah - Embrace The Fire
 2. Re-Style & Broken Minds & Alee - Basshead
 3. Restrained & Mental Disorder - Waking The Demon
 4. Nosferatu & Public Enemies - Unified Demolition (Official AIRFORCE 2018 Anthem)
 5. Never Surrender - Never Surrender
 6. Angerfist - Pennywise
 7. Dogfight Clan & Alee - Live & Direct (Official Free Festival 2018 Hardcore Anthem)
 8. The Viper & Neophyte - Coming Home (Never Surrender Remix)
 9. Crypsis & D-Fence - Vol Gas Met Die Bas
 10. Restrained & Alee - Total Chaos
 11. Neophyte - Wrath Of Warlords (Official Dominator 2018 Anthem)
 12. Tha Playah & Never Surrender & MC Jeff - Gunshow
 13. Destructive Tendencies feat. Nolz & Pianair - Release This Beast (Restrained Remix )
 14. Tha Playah & Furyan - Still Standing
 15. AniMe - Listen To Me
 16. D-Fence & Deadly Guns - Wall Of Bass
 17. Furyan - Money Maker
 18. Restrained & D-Fence - Drugz In Ya Eardrum
 19. Deadly Guns & Nosferatu - Dead Wrong
 20. Repix - Ultimate Neophyte Tribute
 21. Tieum & Malke feat. APE - Paranoïa
 22. Neophyte & Zany feat. Alee & Diesel - Gas Erop! (Angernoizer Remix)
 23. Partyraiser & Furyan - We Just Don't Stop
 24. De Schiedamse Schutters vs Krimpens Geweld - Pokkeherrie (Chaotic Hostility Remix)
CD2 Mixed by N-Vitral
 1. N-Vitral - Crispy Bassdrum (N-Vitral Presents: BOMBSQUAD Remix)
 2. I:Gor - Lose Yourself
 3. Dither - The Prophecy
 4. Angerfist & I:Gor - Gangsterizm
 5. eDUB & The Straikerz - Get Loose
 6. AniMe - Playing Terror
 7. The Outside Agency & Ophidian - Return Of The Silence
 8. Mad Dog - Bring The Hardcore
 9. Deadly Guns & Dither - Mad Men
 10. Rebelion - A-Bomb (N-Vitral Remix)
 11. N-Vitral - Freak
 12. Wreck Reality - Real Don
 13. Angerfist - The Promqueen's Finest Drug
 14. I:Gor - Deny
 15. Rooler & Sefa - Survive The Street
 16. Masters of Ceremony - Hardcore To Da Bone (N-Vitral Remix )
 17. Blaster - Shock For Your System
 18. Destructive Tendencies - This Is My Ameno
 19. Andy The Core & X-Mind - Disto Disco
 20. Sefa - Leven = Lijden
 21. Lady Dammage - Wet Pussy
 22. Blaster - Crazy Shit
 23. DaY-Mar - My Path
 24. N-Vitral - Default Damager
 25. N-Vitral presents BOMBSQUAD - Poison Spitter (Official Snakepit 2018 Anthem)
 26. Minus Militia - Gas D'r Op
 27. Vandal!sm - Classics Mashup

1 opmerking