Partyflock

In Search of Sunrise 14

 

In Search of Sunrise 14

door , gepubliceerd op , waardering: 70/100
Na een stilte van twee jaar komt Black Hole Recordings terug met een nieuwe In Search of Sunrise compilatie! Ik had eigenlijk niet verwacht dat er nog een nieuwe editie zou komen, dus ik was blij verrast toen het nieuws naar buiten kwam dat er een nieuwe CD in aantocht was. Na Tiësto en Richard Durand in samenwerking met onder andere BT, Lange en Myon & Shane 54 zijn het nu Markus Schulz, Gabriel & Dresden en Andy Moor die de kar moeten trekken.

Markus Schulz
De release van In Search of Sunrise 14, Luminosity Beach Festival en temperaturen van 25 graden-plus in één weekend: Veel meer kunnen de Trance liefhebbers zich niet wensen. Daarbovenop, zowel Markus Schulz als Gabriel & Dresden als Andy Moor zijn te vinden in Bloemendaal. Onderweg naar Bloemendaal (en weer terug, en weer naar Bloemendaal, en weer terug) gaan de mixes aan in de auto. De openingsplaat is een samenwerking van Schulz met Jam El Mar zet meteen de toon. De warme bass in combinatie met de frisse melodietjes weten de zomer vorm te geven. Markus blijft vervolgens wat hangen om pas bij zijn eigen track "Safe from Harm" een sprongetje in energie te maken. De collab van Ferry Corsten en Paul Oakenfold - Slice of Heaven was al even uit, maar ik weet nog steeds het mama-appelsapje niet.. Let op, let op? Laptop, laptop? Partyflock, mogen we een CD weggeven aan degene die het weet? De mix van Markus is eigenlijk voorbij voor ik er erg in heb. Dat kan een goed teken zijn, maar het is eigenlijk ook redelijk ongemerkt gegaan in mijn perceptie (Johan Gielen Remix).

Gabriel & Dresden
Ik heb de volgorde van de CD's aangehouden, maar de stijl van Gabriel & Dresden had door de Progressive inslag beter als openings CD gepast. Eelke Kleijn en Dirty South zijn niet meteen namen die je met Trance associeert, maar passen prima in de mix van G&D en ze leveren een groovy CD af die niet misstaat in een willekeurige beachclub.

Andy Moor
Disc 3 is gemixed door Andy Moor. Qua In Search of Sunrise punten scoort hij wat mij betreft het hoogste en komt het dichtste bij het authentieke gevoel in de buurt. De Paul Thomas remix van "Shadow" is een plaat die bij mij het echte Sunrise gevoel naar boven brengt. Andere positieve uitschieter is de Omnia remix van Out of the Sky. Het origineel is in 2007 al uitgebracht door Lange en Sarah Howells, maar nu ververst en voorzien van een zomerse touch door deze Oekraïense DJ. "Better Late Than Never" zullen we maar zeggen.

To be continued
Het lastige van de compilatie is dat je, of je nu wil of niet, altijd de vergelijking maakt met de CD's die Tiësto mixte. Het verschil is ook dat toendertijd veel tracks exclusief door team Tiësto zijn geproduceerd (onder div aliassen) en de CD over de jaren eigenlijk steeds minder exclusief is geworden. Op deze mix valt het me op dat er veel platen al (lang) uit zijn en er weinig tracks voorbij komen waarbij je meteen de herinnering van In Search of Sunrise krijgt op het moment dat je het hoort. Voor alle drie de CD's geldt eigenlijk hetzelfde: het gaat nergens door de ondergrens, alle drie zijn lekkere mixes geworden die je prima aan kunt zetten als je lekker in je hangmat ligt. Het minpuntje is dat eigenlijk ook geen een van de mixes je uit die hangmat weet te krijgen. De zoektocht naar de magic touch en de zonsopgang wordt ongetwijfeld vervolgd.

Score: 70/100
pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
Markus Schulz
 1. Markus Schulz & Jam El Mar - Hymn of the Replicant
 2. Ben Böhmer - After Earth
 3. Pavel Khvaleev - Rainbow
 4. Above & Beyond featuring Justine Suissa - Cold Feet
 5. Dylhen - Illuminate
 6. Markus Schulz presents Dakota vs Arkham Knights - Something About You
 7. Dave Neven presents Ocata - Travelling
 8. Anske - The Light In You
 9. Hazem Beltagui - You Before Me
 10. Solarstone - Midsummer Nights
 11. The Thrillseekers presents Hydra - Affinity 2018
 12. Ferry Corsten & Paul Oakenfold - A Slice Of Heaven
 13. Markus Schulz & Emma Hewitt - Safe From Harm (Markus Schulz In Bloom Mix)
 14. Dennis Sheperd & Bjorn Akesson - Memoria
 15. Markus Schulz featuring Justine Suissa - Perception (Johan Gielen Remix)
 16. Arkham Knights - Into the Fire
 17. Moogwai - Viola (Elevation Remix)
 18. Markus Schulz & Adina Butar - Breathe Me to Life
Gabriel & Dresden
 1. Naden - Submersion
 2. Eelke Kleijn - Home
 3. Lucas Rossi - A Part of Myself
 4. Cioz featuring Collopio - Fury
 5. Estiva - Space Dust
 6. Gabriel & Dresden featuring Jan Burton - Underwater (Tinlicker Remix)
 7. Dirty South - Night Walks
 8. MR.MNT - Pause
 9. Dirty South featuring ANIMA! - If It All Stops (Gabriel & Dresden Re-Rub)
 10. ADNT - From Now On (Max Cue Remix)
 11. Above & Beyond - Is It Love? (1001) (Gabriel & Dresden Remix)
 12. Clint Stewart - Breathe (Timmo Rework)
 13. Gabriel & Dresden featuring Josh Gabriel - Over Oceans (Gabriel & Dresden Club Mix)
 14. Gabriel & Dresden featuring Sub Teal - Only Road (Cosmic Gate Remix)
Andy Moor
 1. Aly & Fila vs Scott Bond & Charlie Walker - Shadow (Paul Thomas Remix)
 2. Clameres - Soundwalker
 3. Peter Steele - Zen
 4. The Thrillseekers - In These Arms (Stoneface & Terminal pres. Gundamea Remix)
 5. Lange & Sarah Howells - Out Of The Sky (Omnia Remix)
 6. Ariscan - Amberfall
 7. Airbase - Vermillion
 8. Andy Moor featuring Becky Jean Williams - The Real You
 9. Digital Energy - Living the Dream
 10. Mike Saint-Jules - Beacon
 11. Andy Moor & Alex Ryan - Reflection
 12. Neptune Project - Proteus (Thrillseekers Remix)
 13. Neptune Project - Bioluminescence
 14. Neil Bamford - They Are There
 15. Supernal - Supernal

6 opmerkingen

Eelke Kleijn en Dirty South zijn niet meteen namen die je met Trance associeert, maar passen prima in de mix van G&­D

Maakt dat uit? Als ze tracks maken die heel zwoel en zomers klinken, hoeft het toch niet per definitie trance te zijn?
En zo dacht Tiesto er precies t zelfde erover, want die draaide ook niet alleen trance.­
Eldorado
Werkzaam bij Partyflock

Eelke Kleijn en Dirty South zijn niet meteen namen die je met Trance associeert, maar passen prima in de mix van G&­D en ze leveren een groovy CD af die niet misstaat in een willekeurige beachclub.­

Het hele concept van ISOS is nooit puur trance geweest, eerder een muzikaal verhaal afleveren, genre overstijgend. Kijk naar de cd's van Tiesto en Richard Durand, daar gebeurde precies hetzelfde.

Het lastige van de compilatie is dat je, of je nu wil of niet, altijd de vergelijking maakt met de CD's die Tiësto mixte.­ Het verschil is ook dat toendertijd veel tracks exclusief door team Tiësto zijn geproduceerd (onder div aliassen) en de CD over de jaren eigenlijk steeds minder exclusief is geworden.­

Aparte conclusie; het laatste deel van Tiesto was deel 7 en dateert uit 2008. We zijn nu 10 jaar verder. Snap je punt wel, maar die exclusiviteit wordt steeds minder (lees; tracks speciaal voor een mixcompilatie gemaakt). Ook de serie ISOS is in de loop der jaren verandert; zeker na het toevoegen van gast mixers (ik noem BT, Myon & Shane 54 etc).

Daarnaast een groot compliment voor Black Hole Recordings; die blijven trouw aan hun fanbase en brengen stuk voor stuk kwaliteit op de markt. Nieuwe ISOS, Driftmoon, Cosmic Gate; Markus Schulz; Grotesque mixcompilaties. etc

Ik denk dat deze mix zeker een 80/100 verdient.
In Search of Sunrise 8 van Richard Durand vond ik nog erg goed, maar daarna werden ze per editie bedroevender.

Deze cd's klinken wel weer heerlijk :)
Ik heb de CD van markus op repeat staan in de auto , ik ben na editie 8 of 9 afgehaakt maar nu weer terug , Top !!!
ik vind net de cd van gabriel &­ dresden het dichtst tegen de echte isos sound aan hangen,Tiesto had vanaf editie 4 ook veel meer proggy tracks op de cd's staan,en ik vind die proggy tracks juist de echte isos sound.­ ik wil meer van dit,van mij mogen gabriel &­ dresden de reeks over nemen,zij doen het perfect ^^­
ISOS 3 is in mijn ogen nog steeds de beste in deze reeks, bizar goed gewoon. Ik laat deze cd's even in werken en dan zal ik oordelen. Ik ben wel benieuwd wat de stroming Trance gaat doen, ik heb het idee dat er weer iets een stijgende lijn in zit en mensen (vooral ook de jeugd, aangezien zij niet hiermee opgegroeid zijn) het weer wat meer gaan waarderen.... Word vervolgd :)