Partyflock

Qapital – Mixed by Phuture Noize

 

Qapital – Mixed by Phuture Noize

door , gepubliceerd op , waardering: 70/100
Al een aantal jaar is het vaste prik om de Ziggodome om te toveren tot Qapital, een concept onder de vlag van Q-Dance, gefocust op de raw hardstyle. Sinds zijn begin jaren een razend succes en ook dit jaar was het weer een groot feest in de Amsterdamse Ziggodome. Ieder jaar is het eveneens vaste prik dat er een mixcompilatie uitkomt. De afgelopen jaren hebben we mixen voorbij horen komen van onder andere E-Force, Frequencers, Adaro en B-Front. Dit jaar is het de beurt aan Phuture Noize en zij hebben de eerste schijf gemixt. De tweede schijf is een selectie van tracks gedaan door de mensen van Q-Dance.

Phuture Noize
Initieel begonnen als duo, namelijk Marco Spronk en Antoine Kraaij, hadden zij de missie om de raw hardstyle als genre opnieuw vorm te geven. Dit leidde na veel inspanningen tot een debuutalbum genaamd 'Music Rules The Noize'. Dit was eigenlijk de boost die het duo nodig had en zorgde voor een vescheidenheid aan boekingen op eigenlijk vrijwel alle festivals van betekenis (ik noem onder andere Defqon.1, The Qontinent, Hard Bass, Loudness, Reverze enzovoort.) Twee jaar later volgde het album 'Phuture Noize' met platen als 'Terrordome', 'Paranoid' en 'Hope'. Eigenlijk na Q-Base in 2015 kwam er een ommekeer, niet zo zeer in de muziek, maar het duo besloot onderling uit elkaar te gaan en vanaf dat moment heeft Marco ' Phuture Noize' verder mee genomen en is alleen door gegaan. Uiteindelijk niet onverdienstelijk, met nog steeds een plaats aan de top van de hardstyle dj's.

Qapital
Zoals gezegd heeft Phuture Noize de eerste schijf voor zijn rekening genomen en heeft een selectie gemaakt van zeer gangbare (raw) hardstyle platen. Ik zet expres 'raw' tussen aanhalingstekens wat eigenlijk is het een gewone hardstyle mix, met een variëteit aan stijlen. De echte raw sound van een aantal jaar geleden is eigenlijk niet meer terug te horen. Misschien ligt dat aan mij, maar het kan ook de evolutie van de dj/producer zijn en in zijn algemeenheid de ontwikkeling van de muziekstijl. Desalniettemin een fijne mix voor de oortjes met een hoop eigen werk, maar ook artiesten als Adaro, B-front, Act of Rage, E-Force en Gunz for Hire. Als hoofdact mag je ook altijd een anthem produceren voor het feest en ik moet zeggen dat 'Anthem of Freedom' wel een erg lekkere plaat is geworden. Niet die snoeiharde rauwe sound, maar prima plaatje. Je zou het raw hardstyle light kunnen noemen. De tweede schijf is ten opzichte van de eerste schijf niet heel veel bijzonders. Eigenlijk een beetje een samengeraapt hoopje platen. Leuk om naar te luisteren, maar er zit simpelweg geen lijn in. Wat mij betreft mogen er best voor volgende edities twee schijven gemixt worden door een artiest naar keuze.

Verdict
Zoals gezegd is Qapital 2018 een leuke mixcompilatie, maar wat mij betreft laat hij een beetje een middelmatig niveau zien, zeker met de storm aan festivalcompilaties die nog komen gaat. Ik vrees dat Qapital 2018 zich dan niet staande gaat houden. Desalniettemin een vermakelijke compilatie.

Score: 70/100

q-dance.­com
beyourselfmusic.­com
pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD 1 - Mixed by Phuture Noize
 1. Phuture Noize - Black Mirror Society
 2. Hard Driver - DOPE
 3. Phuture Noize - The Aftershock
 4. Devin Wild - Let's Get Drunk
 5. Phuture Noize - Drift Away
 6. MYST - The Wickedest One
 7. Frequencerz & Digital Punk Ft. Jonjo - Fate of the Fearless
 8. Phuture Noize - Chaos & Order (Myst Remix)
 9. Phuture Noize - Anthem of Freedom (Qapital Anthem 2018)
 10. B-Freqz – Hope
 11. Adaro - The Otherside
 12. B-Front - Illusion
 13. Act of Rage - The Infamous
 14. Rejecta - Followed
 15. Enemy Contact - The Bullet
 16. Ran-D & Phuture Noize - Suicidal Superstar
 17. Gunz For Hire - Real Warrior
 18. Code Black Ft. Insali - Close The Door
 19. E-Force - Children Of The Dawn
 20. Delete - Take It Back
CD 2 - Curated by Q-Dance
 1. Bass Chaserz - Only now
 2. Mark With a K & Hard Driver - Send Me An Angel
 3. Digital Punk - Nothing Can Hold Us Back
 4. Sub Zero Project & Mc Diesel - March Of The Rebels
 5. Deetox & Sound Rush Ft. Elyn - Inferno
 6. Endymion & MC Jeff - Losing Myself
 7. Deetox & MYST & LXCPR - Feel the Force
 8. Degos & Re-Done - Risk The Dark
 9. Toneshifterz & Sub Sonik - Stomp The Floor
 10. Digital Punk - Warrior Sound
 11. Public Enemies & E-Life - The Incredible
 12. JOOP - The Future (Dark Pact Remix)
 13. Endymion & Degos & Re-Done - Watch Me Fall
 14. E-Force & Luna - Lost World
 15. RVAGE - Famous
 16. Radical Redemption & D-Sturb - Mutilate Them All
 17. Alpha2 & Unresolved - Living It Up
 18. Jack Of Sound - G.O.D. (Ressurectz Remix)
 19. Imperatorz - Total Domination
 20. D-Sturb - Apocalyptic Darkness