Partyflock

Fabric 99 - Sasha

 

Fabric 99 - Sasha

door , gepubliceerd op , waardering: 88/100
Fabric 99 - Sasha (afbeelding)
LocatieFabric Site
LabelFabric Records Site
ArtiestSasha Site
StadLondon
bekijk bij Bol.com
Sasha, wat moet je er nog over zeggen? Een man met een muzikale carrière, waar je een boek over kan schrijven, van acid house feesten in het legendarisch Hacienda tot een Grammy nominatie. Zijn sets met John Digweed zijn ongeëvenaard. Er komen maar weinig mensen in de buurt van de staat van dienst van Sasha (behalve John Digweed dan). Zij bijdrage aan de elektronische muziek is eigenlijk synoniem met de opkomst van de progressive house, zijn uitgebreide discografie kent meerdere albums (Fundacion, Involver etc), remixes voor artiesten als Madonna en The Chemical Brothers, mixalbums voor onder andere Global Underground en soundtracks voor computer spellen. Ook als mentor heeft hij de nodige artiesten voortgebracht en een platform gegeven op zijn Last Night On Earth label. Daarnaast heeft hij ook een managementbureau en een studio. Desalniettemin stond een samenwerking c.q. mixcompilatie voor Fabric nog op zijn verlanglijstje en daar heeft hij natuurlijk wat over te zeggen.

"Getting the chance to do this fabric CD was an honour. Some of my fondest moments playing in London have been at that club. I really wanted to capture what I do there as I feel it's somewhere I play differently to anywhere else in the world."

Koning, Keizer, Admiraal
Ook op Fabric 99 laat Sasha zien dat hij nog steeds de skills heeft om een sublieme mix af te leveren. Combinatie van broken-beat en ambient tussen de dub-techno, house en progressive. Zoals eigenlijk iedere mix van Sasha is; een perfect gelaagd geheel met sublieme platenkeuze. Er is letterlijk geen wanklank te vinden op deze mix. Daarnaast zorgt hij voor een fijne balans tussen klassieker van Carl Craig ('At Les'); Mathew Jonson, Exercise One en de meer recente parels van onder andere Objekt, DJ Koze, en DJ Hell.

Conclusie
Je kan er lang of kort over praten, maar ook deze mix van Sasha is er weer eentje om de vingers bij af te likken. Voor de afsluiter van de serie (namelijk Fabric 100), moeten ze met wel een dijk van een artiest komen. Hopelijk komt Fabric met een nieuw concept om deze lijn voort te zetten. Anyway, deze mix kan je blind kopen, je zal er geen spijt van krijgen!

Score: 88/100

fabriclondon.­com

pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
 1. Agnes Obel - Stretch Your Eyes (Ambient Acapella) / Agnes Obel - Stretch Your Eyes (Quiet Village Remix)
 2. Marbert Rocel - I Wanna (Heitzberg Theorem Club Edit)
 3. Kora (CA) - Ovo
 4. Tom Flynn - Cup Of Joe
 5. Indigo - Sunrise / CLOSE - My Way feat. Joe Dukie
 6. DJ Hell - Guede (Joyce Muniz Terror + Natur Remix)
 7. Ghosts On Tape - Nature's Law (Jus-Ed Remix)
 8. Whitesquare - Abraxas
 9. Crowdpleaser - After Rhône 2013
 10. Exercise One & Mathew Jonson - Lost Forever In A Happy Crowd
 11. Sasha - Smoke Monk (Fabric Mix)
 12. Objekt - Needle & Thread
 13. Jono Ma & Dreems - A Love Trance Mission From Nk To 7s
 14. Efdemin - Acid Bells (DJ Koze Edit)
 15. Javier Logares & Kaarel - La Cuarta Galaxia (Tiefschwarz Remix) / George Fitzgerald - Echo Forgets (Sasha's Moog-apella)
 16. Carl Craig - At Les feat. Francesco Tristano, Les Siècles & François-Xavier Roth (Antigone Remix)
 17. BAILE – Amae feat. Felicia Douglass (Sasha fabric1999 Mix)