Partyflock

Oliver Way - From The Shadows

 

Oliver Way - From The Shadows

door , gepubliceerd op , waardering: 67/100
Oliver Way - From The Shadows (afbeelding)
ArtiestOliver Way
Het moment is daar dat de medeoprichter van EPM music en de helft van de Detroit Grand Pubahs, komt met zijn debuutalbum genaamd 'From The Shadows.' Oliver Way is al een kwart eeuw bezig met het promoten van events en artiesten. Met 'From The Shadows' wilde hij laten zien wat hij waard, maar ditmaal in de spotlights in plaats van achter de schermen.

"I wanted this album to cover the different styles of electronic music that I have been into over the last 25 years taking in dub/reggae, breakbeats, electro, ghetto tech, house and of course techno. Using the Pubahs ethos of an album being an opportunity to experiment and take the listener on a bit of a journey, in this case a musical timeline of my life."

Oliver is al geruime tijd een bekende persoonlijkheid in de techno scene. Sinds 1991 bekend als dj en tegelijkertijd bracht hij tracks uit onder zijn eigen naam op Urban Substance Records voordat hij onderdeel werd van het electro/techno/funk collectief Detroit Grand Pubahs in 2002. Onder zijn pseudonym Mr O heeft hij samen met Paris The Black FU geproduceerd en platen uitgebracht op hun eigen label Detelefunk. In het recente verleden heeft hij ook samengewerktmet Ben Long en heeft een verscheidenheid aan remixen uitgebracht labels als Torque, Engineroom, Beard Man en BulletDodge records.
Het album opent met de 'Darius Morea Intro' en loopt over in de breaks van ' Dust Storm' waar man en vrouw Jasmin en Liam Nolan de vocalen verzorgen. Nadien gaat het tempo iets omhoog met de rollende techno plaat ' Davies Gene', welke Oliver gemaakt heeft samen met Paris The Black FU en Gareth Whitehead. De daaropvolgende plaat 'Music Is So Special' bevat samples van 'Life is Something Special', een discoplaat van New York Citi Peech Boys. De toegevoegde drums maken het een gangbare en dansbare discoplaat. In de volgende platen komt een verscheidenheid aan genres voorbij; ik noem de electro plaat 'Number Three' en de breakbeat explosie van 'Bad Bwoy Tune' als uitschieters in positieve zin. De afsluiter 'Lucky Dip' is zo'n plaat met een donkere techno beat, schot in de roos wat mij betreft.

Alle kanten op
Het album van Oliver Way probeert alle genres te tackelen zonder een duidelijke muzikale lijn door het geheel. Iets wat als zeer storend ervaren kan worden. Al moet gezegd worden dat het album niet slecht is. We snappen het idee van zoveel mogelijk stijlen, echter in dit geval komt het niet goed uit de verf.

Score: 67/100

epm-music.­com

pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
 1. Darius Morea intro
 2. Dust Storm (vox Jasmin Nolan, sitar Liam Nolan)
 3. Davies Gene (feat. Paris The Black Fu & Gareth Whitehead)
 4. Music Is So Special
 5. Vowels interlude
 6. Calling Danny Boy (feat. Ben Long)
 7. Number Three (feat. Freddy Fresh)
 8. Stained Glass Shadows (keys Mitch Marcus, drums Paul 'Feathericci', bass Robert Way)
 9. Bad Bwoy Tune
 10. Working Girl (feat. Detroit's Filthiest)
 11. Prince Charles interlude
 12. Thorpe Road (vox EJ Enebeli, sax Domgue)
 13. Lucky Dip