Partyflock

Subculture - Mixed by John O' Callaghan & Cold Blue

 

Subculture - Mixed by John O' Callaghan & Cold Blue

door , gepubliceerd op , waardering: 80/100
Binnen de muziekwereld heb je een aantal concepten die staan als een huis. Binnen de trance, zijn er een groot deel afkomstig van labels als Armada en Black Hole Recordings. Daarbij hoort natuurlijk het concept Subculture van John O'Callaghan. Hij brengt ons zijn nieuwe mixcompilatie samen met Cold Blue. Laatstgenoemde was de verrassing van 2017.

John O' Callaghan heeft de eerste mix voor zijn rekening genomen en na zijn intro mix van 'Permutations', knalt hij er direct vol in met uptempo platen van Liam Wilson ('Always With Me') en Temple One ('Reaching for a Dream'). Aangekomen bij de vierde plaat van de mix ('Choice of Angels'), weten we precies welke richting we op gaan en ik moet zeggen dat Italiaanse maestro Giuseppe Ottaviani uitstekend werk heeft verricht ten aan zien van de remix van 'Out of Nowhere.' Prima zweeftrance met perfecte vocaal. We pompen vrolijk door met onder andere 'Encounter' (Temple One) en 'Meridian' (Activa), voordat we de duistere plaat 'Lost In You' van Craig Connely aan tikken. Powermixen dat is John nog steeds niet verleerd en ook dat bewijst hij met 'Hold Me Close' van Sied van Riel en 'Till The Sunrise' van Giuseppe Ottaviani. Een gevalletje van klassiek meets trance vinden we terug in 'Next Stop Muddy Waters', wat me doet denken aan de klassiekere tranceplaten van jaren negentig. We sluiten af met twee producties van John zelf die meer melodieus van aard zijn namelijk 'Our Destiny' (samen met Stine Grove) en 'Requiem for an Angel.'

De tweede mix is voor Cold Blue. Deze uit Mainz afkomstige DJ en producer, is ook bekend onder de naam Tobias Schuh en heeft al platen uitgebracht op labels zoals Kearnage, Subculture, Future Sounds of Egypt en Damaged. Kortom een interessante producer en dj. Zeker als je kijkt naar de tracklist van de tweede mix. Begrijp me niet verkeerd, maar het heeft zoveel nieuw materiaal dat je het ook een artiestenalbum zou kunnen noemen. Genoeg donkere uptempo trance platen, waarvan 'The Wave' en 'A New Spirit' enkele voorbeelden zijn. 'Speed of Life' is dan weer zo'n plaat die draait op het piek moment van je dj set (ergens tussen 2 en 3 uur 's nachts). Bij 'Learning To Live' ligt de nadruk dan weer meer op de melodie, wat een waar genot is voor de oortjes. Ook qua remix werk zit het wel snor bij Cold Blue. Jeff Rona, Alex di Stefano en David Forbes kunnen wat mij betreft trots zijn op de remixen.

Verdicht
Uplifting to the max! Dat is de nieuwe mixcompilatie van Subculture. De combinatie John O' Callaghan en Cold Blue smaakt naar meer.

Score: 80/100

blackholerecordings.­com

pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD 1: John O'Callaghan
 1. John O'Callaghan – "Permutations" (Intro Mix)
 2. Liam Wilson – "Always With Me"
 3. Temple One featuring Deidre McLaughlin – "Reaching for A Dream'
 4. John O'Callaghan – "Choice of the Angels'
 5. John O'Callaghan featuring Josie – "Out Of Nowhere" (Giuseppe Ottaviani Remix)
 6. Temple One – "Encounter"
 7. Activa – "Meridian"
 8. Craig Connelly featuring Kate Miles – "Lost Without You"
 9. Craig Connelly – "A Reality"
 10. Temple One – "Sun After Rain"
 11. Sied van Riel featuring Natalie Gioia – "Hold Me Close"
 12. Giuseppe Ottaviani – "Till The Sunrise"
 13. John O'Callaghan – "Next Stop Muddy Waters"
 14. John O'Callaghan & Stine Grove – "Our Destiny"
 15. John O'Callaghan – "Requiem For An Angel"
CD 2: Cold Blue
 1. Cold Blue – "Before We Leave" (Intro Mix)
 2. Cold Blue – "The Wave"
 3. Lowland – "We've Been Here Before" (Cold Blue Remix)
 4. Cold Blue – "A New Spirit"
 5. Cold Blue – "Speed Of Life"
 6. Cold Blue – "Daylights"
 7. Cold Blue – "Learning To Live"
 8. Cold Blue – "The Clash"
 9. Cold Blue – "On The Outside" (Original Mix)
 10. Jeff Rona – "Like Water" (Cold Blue Remix)
 11. Cold Blue – "Before We Leave"
 12. Alex Di Stefano – "Never Back Down" (Cold Blue Remix)
 13. David Forbes featuring Emma Gillespie – "Shadows" (Cold Blue Remix)
 14. Cold Blue – "Once In Time" (Original Mix)

1 opmerking

2 heerlijke schijfjes indd 👍👍