Partyflock

Sweet Bourbon - Night Turned Into Day

 

Sweet Bourbon - Night Turned Into Day

door , gepubliceerd op , waardering: 70/100
Genre: blues, jazz, pop
Onze postbus ontploft zo nu en dan. Iedereen wil zijn of haar album gerecenseerd krijgen op Partyflock. Helaas is er teveel muziek om te luisteren en hebben wij te weinig mankracht om alles de revu te laten passeren. Derhalve moeten we een selectie gemaakt. Echter ook bij Partyflock krijgen we weleens albums binnen die vallen buiten de gestelde dance georiënteerde kaders. Zo ook 'Night Turned Into Day' van Sweet Bourbon, een album wat facetten kent van rock, blues en jazz. Na een initiële luisterbeurt, leek ons dit een album om kort te bespreken op Flock.

Sweet Bourbon
Sinds 2014 bestaat de Nijmeegse band Sweet Bourbon. In ons kleine landje toeren ze al geruime tijd en doen live optredens in elke uithoek van Nederland. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een mini live album genaamd 'Live at Trianon' en nu dus ook een heus studioalbum 'Night Turned Into Day'. Sweet Bourbon is een gezelschap wat bestaat uit vijf heren en na een aantal bezettingswisselingen zijn de Bourbonnettes toegevoegd aan dit gezelschap voor vocale ondersteuning.

Je kan de stijl van dit album typeren als een vorm van 'a new blues sound'. Dit omdat de leden ieder hun muzikale afkomst hebben en dit ook duidelijk terug te horen is in de nummers op dit album. Soms wordt zelfs de nadruk op een bepaalde stijl gelegd. Ik noem een plaat als 'I Don't' waar de gitaarsolo de boventoon voert en in het nummer 'Blinded' het typerende orgelspel. Feitelijk hoor je invloeden terug uit de jazz, rock, funk, soul en pop, wat het album tot een complete luisterervaring maakt.

Verdict
Voor een album van een (voor mij) onbekende formatie buiten de dance scene, heeft Sweet Bourbon een goede indruk achtergelaten. Wil je een keer wat anders, dan is 'Night Turned Into Day' zeker een aanrader

Score: 70/100

www.sweetbourbon.nl

pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
 1. 2nd Wallstreet
 2. Texas Woman
 3. Cool Down
 4. Blue Wonder
 5. Kicked Me Out
 6. I Don't Care
 7. This Year's Destination
 8. Got To Say Goodbye To You
 9. Blinded
 10. Swan
 11. Enfants Terribles