Partyflock

Fabric 95 - Roman Flügel

 

Fabric 95 - Roman Flügel

door , gepubliceerd op , waardering: 85/100
Roman Flügel, een Duitse legende, een man die een dansvloer kan hypnotiseren met zijn sublieme platen keuze. Flügel zijn allereerste producties werden in het begin van de jaren negentig onderdeel van het Duitse labels 'Playhouse', 'Klang Elektronik' en 'Ongaku'. Alle drie hebben ze een legendarisch status binnen de Duitse techno scene. Volgens sommigen heeft Flügel aan de voet gestaan van de Duitse technoscene en zodoende de scene vormgegeven. Dit is uiteraard aan discussie onderhevig (aangezien onze Oosterburen veel invloedrijke techno dj's en producers kent). Desalniettemin zijn de producties Flügel een waar genot voor de oortjes, en kan niet onder stoelen of banken worden gestoken dat hij veel heeft betekend voor de scene. Net als velen anderen heeft Roman Flügel onder diverse alias platen uitgebracht (de belangrijkste zijn 'Eight Miles High', 'Soylent Green', 'Tracks On Delivery' en 'Roman IV'. Op het label DIAL (eveneens een Duits label) heeft Roman in totaal drie albums en een handvol EP's uitgebracht. Uiteraard heeft Roman wat te zeggen over deze unieke mixcompilatie voor Fabric:

"The club has been incredibly supportive for so many years now! I will never forget our first live performance as Alter Ego during the peak of the success of our single 'Rocker' in room one. It was pure mayhem... Also the incredible feeling I had DJing room two for the first time. So intense!" Roman Flügel"

Fabric 95
Roman Flügel is een ware dansvloer hypnotiseur. Voor de meeste dj's betekent dat relatief lange overgangen en alle platen in zijn volledigheid afspelen (zonder mash-ups etc). In het geval van Roman Flügel betekent dit op sublieme wijze switchen tussen verschillen muziekstijlen; van minimal naar deephouse, techno en breakbeat. Op de een of andere manier is Roman in staat dit te doen, door enerzijds sublieme platenkeuze en zonder de flow te verliezen in zijn mix. Voor de mensen die nieuwsgierig zijn geworden, zie het filmpje (aan het einde van deze recensie) voor een dj-set van Roman Flügel.

Het blijkt bij het luisteren van deze mixcompilatie dat ik niets teveel heb gezegd. Roman Flügel zorgt voor een contrast in zijn mix. Ik noem bijvoorbeeld het overmixen van 'Lucid Dream' (Ishi Vu) naar de Pional remix van 'Comes Home' van Pale Blue. Je gaat feitelijk van een zonnige plaat, naar een wat meer deep-acid achtige stijl toe. Je ziet een zelfde soort transitie gebeuren bij 'Hu Strike' (van DJ Normal 4 feat F.B. Wibe), 'Cha' van Karma en 'Perseus' van Ghost Culture. Feitelijk breakbeat, dubstep en house in een luttele 8 minuten. En eigenlijk is de gehele mix zo opgebouwd, helemaal niets op aan te merken

Conclusie
Zoals ik in de vorige recensie van FabricLive 94 al beschreef, keek ik uit naar deze mix. Dit was niet voor niets. Roman Flügel heeft een keurige mix afgeleverd, die een genot is voor de oortjes.

Score: 85/100

fabriclondon.­com

pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
 1. Genesis P-Orridge & Psychic TV - White Sky
 2. RiRom - RoRic
 3. Tuff City Kids feat. Joe Goddard - Tell Me (Benjamin Frohlich Long Journey Remix)
 4. Roman Flügel - Troubled Mind
 5. Koehler - Oblivious Pool (Invisible Dub)
 6. Ishi Vu - Lucid Dream
 7. Pale Blue - Comes Home (Pional Remix)
 8. Lawrence - Clouds & Arrows (Roman Flugel Remix)
 9. Two Of A Kind - Like This
 10. Eamon Harkin - Are You Listening?
 11. Red Rack'Em - Mad House
 12. El Kid - Kachinja
 13. Lanark Artefax - Touch Absence (Intimidating Stillness Mix)
 14. Randomer - Juju
 15. Rebolledo - WANT (Danny Daze & Shokh Fears Come Dub)
 16. DJ Normal 4 feat. FB Wibe - Hu Strike
 17. Karma - Cha
 18. Ghost Culture - Perseus
 19. Fetnat - Marbrahh
 20. Solitary Dancer - Birth Of Saturn
 21. Bartellow - Amnesia
 22. DHS - Fascinating

1 opmerking

ben nieuwsgierig geworden..­