Partyflock

Hardwell presents Revealed volume 8

 

Hardwell presents Revealed volume 8

door , gepubliceerd op , waardering: 80/100
Genre: EDM, house
Het heeft even geduurd, maar na ruim een jaar wachten, was het uiteindelijk in de week voor het ADE-2017 BINGO! Na een veel bewogen zomer en met nog een aantal grote optredens in het verschiet die week, was het het ideale moment om het achtste deel uit de "Revealed"-serie naar buiten te brengen. Het ADE-publiek kon thuis alvast opwarmen met deze mix en degenen die niet in staat waren om een optreden bij te wonen, hebben zo toch een mooie indruk van wat ze jammerlijk hebben moeten missen.
Dat het goed gaat met "Revealed Recordings" moge duidelijk zijn. De lijst met nieuwe namen lijkt schier oneindig en ook de artiesten die nu één, twee, drie jaar bezig zijn, zien en horen we geregeld terug. Ook deze editie van "Revealed" staat weer vol met talentvolle producers en een hele reeks aan tracks van de hand van Hardwell zelf. Beide afgelopen zomer uitgebrachte "Hardwell & Friends"-EP's konden daarbij niet ontbreken en ook de samenwerkingen met KSHMR en Afrojack waren verplichte kost voor de fans. Neem daarbij artiesten als Sick Individuals, Maddix, Row Rocka en Dr Phunk en het is niet meer dan logisch dat ook deze editie een aantal energie-uitbarstingen kent.
Grote afwezigen zijn Dyro (Wolv), Dannic (tegenwoordig actief op zijn eigen Fonk Recordings en het Deense Disco:Wax) en Thomas Newson. Maar niet getreurd, NWYR, MOKSI, KAAZE,Kill The Buzz en Mountblaq & Villanz vullen de open gelaten plekken met verve in.

Revealed deel 8 begint met de exclusieve track "Who's in the House". Zowel een mooi harmonieus intro als een opzwepende track die je gelijk in de feeststemming brengt. Op de voet gevolgd door de ontdekking van het jaar", de Italiaanse boys van "Sunstars". Tijdens de "Revealed"-avond in de Q-Factory stonden ze redelijk vroeg geprogrammeerd, maar met krap een half uurtje maakten zij van de tweede zaal toch in no-time een dampend zweethok.
Na Ritual" vibreert "Powermove" er rustig verder op los en als je ramen toch nog in de sponningen zitten, zorgt de vette 'oldschool'-aandoende melodie/break er wel voor dat ze alsnog barsten. Met "NWYR – Voltage" brengt Hardwell even een rustmomentje alvorens de synths weer als een bosbrand oplaaien om alles in as te leggen. De tegenstelling van rustige piano en violen ten opzichte van de luide synths en opgepitchte vocalen zorgt ervoor dat er een golf euforie door je heen stroomt.
De vrolijke bende gaat door met de Maddix Remix van "Sick Individuals – Alive", "Hardwell & KAAZE (ft Jonathan Mendelsohn) – We are Legends" en het opzwepende "The Universe".
Met "What we need" (ft Harris), "We are One" en Still the One" wordt even gas terug genomen. Dit zijn de producties die echt heel erg leunen op de vocalen en echt een feel-good-blokje vormen. Vanaf 11 gaat het weer wat meer de energieke kant op, te beginnen met "Row Rocka – No Access", waarna de grootste dancehit van dit moment "Power" voorbij komt. Het tempo gaat letterlijk omhoog gedurende "Crank" en ook "Bang"en "Smash this Beat" zorgen voor de nodige danspasjes en sprongetjes. CO2-kannonen aan, pyro gereed, lasers op vol vermogen, we gaan los! De agressieve tonen in "Smash this Beat" doen daarnaast een beetje hardstyle-achtig aan. De tracks volgen elkaar nu rap op en voor we het weten komt de volgende grote klapper voorbij, namelijk de samenwerking met Afrojack & MC Ambush, "Hands Up". Een veel gehoorde track die het goed doet op de dansvloeren.
En denk je alles gehad te hebben volgt er nog een stukje dancehall gedurende "Badam", "Love is Dead" en "Police". Kunnen de dames toch nog ff schudden met die billen en borsten. Hitsige bedoelingen op de vloer, maar handjes thuis, hou het netjes heren, want voor je het weet, roept zo'n dame "Me Too"!
Hardwell heeft ondertussen wel een tandje bijgeschakeld en zo gaan we richting de eindshow van deze mix. Hardstyle-achtige kicks en basslines, opzwepende vocalen en ver-pitchte samples vliegen over en weer, maar de sfeer wordt er niet minder om. Gas erop Hardwell. Geef je publiek waar ze om vragen. Met "Maddix – The Underground" gaat het los en ook "Here once again" samen met Dr Phunk stampt er flink op los. Het gaat er beduidend heftiger aan toe dan tijdens voorgaande edities van Revealed. Na "Make the World ours" sluit Hardwell zijn mix af met een mash-up van "All that we are living for" gecombineerd met de vocalen van "Creatures of the Night". Een euforisch eind van een gevarieerde mix.

Hardwell heeft met "Revealed 8" weer een mooie indruk achter gelaten van hoe zijn live-set er uit zou kunnen zien. En het mag gezegd worden, zaterdag 21/10 ging het er inderdaad lekker aan toe tijdens zijn set in de Q-Factory. "Revealed" varieert van vrolijk/lieflijk en melodieus tot heftig energiek met daartussen allerlei variaties op wat momenteel hot is in EDM/House-land.
Omdat deze mixen meestal om het jaar uitkomen, zal ieder deel weer een andere vibe hebben vergeleken met de mix van voorgaand jaar. Hierdoor merk je duidelijk de verschuivingen binnen de scene en blijft het een verrassing wat je voorgeschoteld krijgt.
Zoals eerder in deze recensie gezegd: als opwarmer voor een avondje stappen of als terugblik biedt deze mix zeker een goede indruk. Heb je de voorgaande 7 delen ook, dan zal ook deze editie zeker niet misstaan in het rijtje. Daarnaast is het ook één van de weinige kwalitatief goede verzamelaars binnen het EDM-genre.
pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
Revealed
 1. Hardwell - Who's in the House (Intro 2017)
 2. Sunstars - Ritual
 3. Hardwell & MOKSI - Powermove
 4. NWYR - Voltage
 5. Sick Individuals - Alive (Maddix Remix)
 6. Hardwell & KAAZE ft. Jonathan Mendelsohn -We are Legends
 7. Hardwell - The Universe
 8. Hardwell ft. Haris - What we need
 9. Hardwell ft. Alexander Tidebrink - We are One
 10. Kill The Buzz & Hardwell feat. Max Collins - Still the One
 11. Row Rocka - No Access
 12. Hardwell & KSHMR - Power
 13. Jewelz & Sparks - Crank (HWL Edit)
 14. Maddix & KEVU - BANG
 15. Hardwell & Maddix - Smash this Beat
 16. Mountblaq & VillanZ - BRAA
 17. GMAXX & D3FAI - S.W.A.T.
 18. Hardwell & Afrojack ft. MC Ambush - Hands Up
 19. Hardwell & Henry Fong ft. Mr. Vegas - Badam
 20. 4B & Junkie Kid - Love is Dead
 21. Hardwell & KURA ft. Anthony B - Police (You ain't ready)
 22. Jimmy Clash ft. Da Knightshiftah - Party Tribe
 23. Maddix - The Underground
 24. Hardwell & Dr Phunk - Here once again
 25. Hardwell - Make the World ours
 26. Hardwell, Atmozfears & M.BRONX - All that we are living for / Hardwell & Austin Mahone - Creatures of the Night (Acapella)

4 opmerkingen

Goede recensie!

Hitsige bedoelingen op de vloer, maar handjes thuis, hou het netjes heren, want voor je het weet, roept zo'n dame "­Me Too"­!

Ik moest lachen! :lol:
-> Daarnaast is het ook één van de weinige kwalitatief goede verzamelaars binnen het EDM-genre.­

? Met vrijwel alleen zijn eigen tracks.­ Apart hoor.­

Uitspraak van Love is the answer op vrijdag 27 oktober 2017 om 13:00:
-> Daarnaast is het ook één van de weinige kwalitatief goede verzamelaars binnen het EDM-genre.­

? Met vrijwel alleen zijn eigen tracks.­ Apart hoor.­

Het overgrote deel zijn wel collabs he! :)
Ja, ik probeer je te begrijpen, wat wil je daar mee zeggen? ;) Ik zie een verzamelaars eerder iets wat breder is. Er zijn binnen dit genre toch veel meer artiesten met hun eigen sound?