Partyflock

Ferry Corsten - Blueprint

Ferry Corsten - Blueprint

door , gepubliceerd op , waardering: 100/100
Genre: trance
Het album is al even uit maar op de een of andere manier er tussendoor geschoten voor een review. Dat Ferry met zijn albumtour Beachclub Fuel aandoet voor een 4 uur durende set is dan ook de uitgelezen kans deze fout te herstellen en eens te luisteren naar mogelijk een van de beste albums van dit jaar.

"Blueprint" is niet zomaar een album met een verzameling tracks. Ferry heeft als sciencefiction fan een compleet andere aanpak gekozen voor deze CD en er een doorlopend verhaal van gemaakt. Het vertelt een verhaal van een mysterieus geluid vanuit de ruimte waarop niemand een antwoord heeft of weet wat het betekend. "The Drum". Lukas is het personage wat uit weet te vinden wat het betekend en ziet dat het een blauwdruk is van een robot die hij tot leven weet te wekken: Vee.

Het mooie is dat de combinatie van het verhaal en de muziek mij meteen weet te grijpen. Het is een soort luisterboek. Geen stoffige omroep Max praktijken, nee dit is een goede uitvoering van hoe je een verhaal kunt vertellen door muziek. Makkelijk om dat toe te wijzen aan de voice-over die ook letterlijk een verhaal vertelt, maar de wisselwerking tussen het verhaal en de muziek maakt dat je dit echt moet luisteren en het verhaal kunt meebeleven. De muziek sluit goed aan bij de emotie en voor de vocale tracks passen ook de teksten prima in het geheel. De zang op dit album wordt verzorgd door Eric Lumiere, Haliene, Clarity en Niels Geusebroek. Ondanks dat het hele album Trance ademt zijn sommige tracks niet helemaal zo te noemen maar het past perfect in het geheel. Reanimate is een mooi pop/elektro track en Piece of You met Haliene is een lekker break-beat plaatje.

Alle tracks afzonderlijk noemen en alles verklappen zou het verhaal wegnemen. Ferry Corsten bewijst met dit album maar ook met zijn sets deze zomer op Electronic Family en Bloemendaal iemand met lef te zijn. Niet altijd meegaan in het geweld van de bigroom beukplaten die alle mainstages moeten laten hossen maar juist wat gas terug nemen om een verhaal te vertellen. Wat mij betreft is hij volledig geslaagd door je een album lang mee te nemen waarbij eigenlijk geen enkele track als album-vulling aanvoelt. "Blueprint" is een blauwdruk van hoe je een fantastisch album maakt!

"It begins… with a sound, echoing from the depths of space. Endlessly repeating. We couldn't help but listen…"
pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
Disc 1
 1. Reception
 2. Blueprint
 3. Your Face (Eric Lumiere
 4. Venera (Vee's Theme) [presents Gouryella]
 5. Something to Believe In (Feat. Eric Lumiere)
 6. Waiting (Feat. Niels Geusebroek)
 7. Here We Are (Feat. HALIENE)
 8. Edge of the Sky (Feat. HALIENE)
 9. A World Beyond
Disc 2
 1. Trust
 2. Lonely Inside
 3. Piece of You (Feat. HALIENE)
 4. Wherever You Are (Feat. HALIENE)
 5. Drum's a Weapon
 6. Reanimate (Feat. Clairity)
 7. Another Sunrise (Feat. Eric Lumiere & HALIENE)
 8. Eternity

2 opmerkingen

Vind de cd zeer matig.­ Er staan een paar leuke tracks op, maar de vocal tracks vind ik verschrikkelijk afgezaagd.­ Wat dat betreft gaat FC mee in het geweld van de "­grote"­ Nederlandse trance dj's op zoek naar een radio hitje.­ Dat geouwehoer over Lukas vind ik persoonlijk niks.­ Na een paar platen begint dat me te irriteren.­ Als ik een sciencefiction fiction verhaal wil dan geef ik de voorkeur aan een film (of boek) maar voor een muziek cd vind in het niet passen.­
Staan echte trance parels op, maar ook een paar vreselijke 538 hitjes.­ Krijg er niet echt hoogte van...­