Partyflock

Throwing Snow - Embers

Throwing Snow - Embers

door , gepubliceerd op , waardering: 65/100
Het Londense label en de bijbehorende club Fabric bestaan al een eeuwigheid en brengen zoveel muziek uit op jaar basis, dat het bijna niet bij te houden is. Zo vonden we op de deurmat van het Partyflock HQ het nieuw album van Throwing Snow genaamd 'Embers'. Je zult je afvragen; 'wie is dat nu weer?' Nou wij delen die gedachte.

Who is 'Throwing Snow?'
Zo op de valreep krijg je toch nog muziek voor je kiezen waarvan je geen idee hebt wat het nu eigenlijk is en in/onder welk hokje het nu te plaatsen is. Zo ook het nieuw album van de uit Londen afkomstige Ross Tones, uitgebracht op het Houndstooth sublabel van het befaamde label Fabric. De persinformatie doet vrij zweverig over de muzikale inhoud van het schijfje, de platen worden betiteld als een 'conceptually imaginative and musically atmospheric recording.' Dat is een hele mond vol, als je het mij vraagt. Echter bij de eerste luisterbeurt van het album, kan ik er nog geen soep van koken. Platen als 'Helical' en 'Ruins' klinken heel erg ambient achtig, wat op zich prima is, maar platen als 'Cosms' en 'Tesseract' hebben eveneens een ambient feel, maar dan met een hoop onnodige samples en geluiden daaroverheen. Het klinkt en voelt een beetje alsof Throwing Snow wel weet wat hij aan het doen is, maar sommige platen zijn een beetje teveel van het goede. Bij de meeste ambient albums, is het gehele album een compositiestuk, echter bij 'Embers' voelt wisselvalligheid de boventoon.

Verdict
Samenvattend heeft Throwing Snow een aardig album afgeleverd, met voor mij toppers als 'Ruins;' en 'Helical'. Over de grote linie genomen zijn de producties goed, maar soms erg wisselvallig qua afwerking. Desalniettemin, ben ik benieuwd naar het tweede album van deze Londense producer.

Score: 65/100

fabriclondon.com

pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
 1. Cantor's Dust Pt 1
 2. Cantor's Dust Pt 2
 3. Helical
 4. Allegory
 5. Ruins
 6. Gossamer's Thread
 7. Klaxon
 8. Glissette
 9. Recursion
 10. Pattern Forming
 11. Prism Pt 1
 12. Prism Pt 2
 13. Cosms
 14. Tesseract